Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kelvin de Lang zat op tribune om ex-Ajacied aan het werk te zien

Laatste update:

Kelvin de Lang zat twee weken geleden in Spanje op de tribune om voormalig Ajacied Bertrand Traoré aan het werk te zien, zo meldt journalist Wessel Kroon van Ajax Showtime. De kersverse technisch manager van de Amsterdammers was aandachtig toeschouwer bij het LaLiga-duel van Villarreal met Atlético Madrid (1-2).

Traoré maakte afgelopen winter transfervrij de overstap van Aston Villa naar Villarreal, waar hij tot nog toe vier keer een basisplaats wist te veroveren. In de 309 speelminuten was hij nog niet bij een doelpunt betrokken.

De rechtsbuiten moest het twee weken geleden doen met een invalbeurt van slechts tien minuten. Daardoor lijkt de kans klein dat De Lang een goed beeld van Traoré gekregen heeft.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De 74-voudig international van Burkina Faso werd in het seizoen 2016/17 door Ajax gehuurd van Chelsea en kwam onder trainer Peter Bosz tot 39 officiële duels in alle competities, waarin hij goed was voor 13 goals en 6 assists. Traoré keerde hierna terug naar Chelsea om vervolgens voor tien miljoen euro te verkassen naar Olympique Lyon. Hij speelde daarna nog voor Aston Villa, Istanbul Basaksehir (huur), en nu dus Villarreal.

Dat Ajax op zoek is naar een versterking voor de rechterkant van de vleugel lijkt niet heel vreemd. De Amsterdammers zagen Mohammed Kudus in de zomer van 2023 voor circa 43 miljoen euro naar West Ham United vertrekken, maar een directe vervanger werd vervolgens niet door de in september ontslagen Sven Mislintat gehaald.

De momenteel geblesseerde Steven Berghuis is de enige echte rechtsbuiten in de selectie van Ajax, al speelde hij in het begin van het seizoen onder Maurice Steijn ook regelmatig als aanvallende middenvelder.

Francisco Conceiçao lijkt na dit seizoen niet meer terug te keren in Amsterdam. De 21-jarige vleugelaanvaller wordt door Ajax verhuurd aan FC Porto en kwam een optie tot koop overeen. Die wordt naar verluidt verplicht wanneer hij in 25 wedstrijden minimaal 45 minuten speelt. Dan moet de Portugese club hem voor tien miljoen euro kopen. Conceiçao staat momenteel op 21 duels met minimaal 45 minuten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Conceiçao is toch wel het voorbeeld van mismanagement in Amsterdam. Hoe ze hem zo makkelijk kunnen laten lopen, echt onbegrijpelijk!!

15 april 2024 om 19:25

Tja, als je al een redelijk linksbenige buitenspeler op rechts hebt en je weet dat die in principe basis speelt, dan is het niet heel gek dat je Conceiçao verhuurt vind ik. Die maakte toch wel te veel indruk om een seizoen lang op de bank te zetten. Maar haal dan in ieder geval iemand voor achter Berghuis.

15 april 2024 om 19:37

Het verhuren is in de basis niet gek nee. Er een dergelijke clausule aan verbinden is dat wel.

15 april 2024 om 19:45

Mismanagement? Iemand voor 5 miljoen kopen en een jaar later verhuren met optie tot koop van 10 miljoen? 100% rendement in 2 jaar tijd? Denk dat er veel managers voor tekenen.Noem dan Mikautadze. Een speler voor 16 miljoen kopen en een half jaar later verhuren met optie tot koop die een stuk lager ligt.

15 april 2024 om 19:30

Snelheid en diepgang, technisch, goede dribbel, moest alleen nog aan zijn rendement (g/a) werken, maar wat mij betreft voldoende kwaliteit en potentie. Echt zonde inderdaad, mocht het zo zijn dat de koopoptie verplicht wordt, maar zelfs als die optie niet verplicht is, zie ik Porto hem wel voor 10 miljoen kopen, dat is/wordt hij echt wel waard.

15 april 2024 om 19:38

Als de speler zelf weg wil, dan houdt het normaal gesproken op. Maar absoluut zonde, 5 miljoen voor zo’n talent was een geweldig buitenkansje.

15 april 2024 om 19:58

Dan heb jij hem nog nooit bij Ajax zien spelen. 0,0 Rendement. Geen idee wat daar mismanagement aan is.

15 april 2024 om 20:35

Op zich was die deal helemaal zo gek niet.
Hij had een redelijk eerste seizoen gespeeld, maar overtuigend was ook niet. Toch vooral een snelle inefficiente dribbelaar. In dat opzicht misschien wel een beetje te vergelijken met Forbs.

Ik denk dat als je terug gaat naar de comments van toen hij weg ging dat mensen het eerder knap vonden dat Ajax nog weer 10 miljoen voor deze speler kon krijgen die door veel mensen al werd gezien als miskoop.

Voor mij zit het falen van Ajax niet zo zeer in zijn verhuur en de optie tot koop die 2x zo hoog is als het aankoop bedrag. Meer in de bezetting op rechtsbuiten. Berghuis mist als rechtsbuiten eigenlijk de snelheid en hem had je door een gebrek aan creativiteit op het middenveld eigenlijk ook daar nodig. Daarmee zat er na het vertrek van Conceiçao geen enkele echte rechtsbuiten meer in de selectie.

16 april 2024 om 06:45

De volgende is Forbs. Die gaat straks ook ineens ergens anders vlammen.

16 april 2024 om 21:38

Dat zul je zien inderdaad. Die legt er dan ook ineens 20 in, terwijl hij een clausule heeft dat er een vaste afkoopsom is wanneer hij 20 wedstrijden speelt oid...

Het zou toch vreemd zijn als je hoofd scouting heen en weer vliegt naar Spanje om naar 1 speler te gaan kijken die nauwelijks speelt? Zal toch nog wel andere spelers hebben bekeken?

15 april 2024 om 19:33

Ja, er werd wel meer bekeken.

15 april 2024 om 19:37

Ja, vast ook die andere 21 (ex. wisselspelers)

15 april 2024 om 19:46

Kan het ook gewoon gecombineerd hebben met vakantie ofzo. Als de transfermarkt open is zal hij wel geen vakantie kunnen nemen

Traore is niet het type rechtsbuiten dat je nodig hebt. Je hebt iemand nodig die verfijnd is, een actie heeft, maar die ook diep gaat

15 april 2024 om 22:05

Vond dit wel een leuke speler in zijn tijd bij Ajax. Was creatief en kon wat forceren. Is pas 28, best een ideale leeftijd. En heeft maar een contract tot einde vh seizoen, dus is daarna transfervrij. Ajax heeft weinig geld dus best logisch dat ze bij hem uit komen. Zeker als Berghuis zou gaan...dan heb je eigenlijk nog een 2e rechtsbuiten nodig.

Als 2 e rechtsbuiten ? Denk dat ie als eerste al veel te veel salaris moet verdienen.

Ik denk voor een andere speler.

Villarreal heeft veel aflopende contracten van jonge talenten
Terwijl atl weer spelers heeft zoals witsel, griezmann, koke
Veteranen die nog iets kunnen maar afbouwen

Beide interessant voor ajax

10 miljoen euro voor Conceição is echt een koopje. Zou hem graag weer bij Ajax zien. Traore ben ik nooit zo fan van geweest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren