Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jude Bellingham bezorgt België diep in blessuretijd flinke domper

Laatste update:

België is er op het nippertje niet in geslaagd om een uiterst knappe zege op Engeland te boeken. Youri Tielemans leek met een dubbelslag de grote man te worden, totdat Jude Bellingham diep in blessuretijd toesloeg en zo voor de 2-2 eindstand tekende. Zo voorkwam Engeland dat het na Brazilië-thuis (0-1) opnieuw een thuiswedstrijd verloor.

Aan de kant van Engeland maakte Ivan Toney zijn basisdebuut. Voor Manchester United-sensatie Kobbie Mainoo waren het helemaal zijn eerste minuten voor the Three Lions. Bij België was Romelu Lukaku de spits van dienst. De aanvaller van AS Roma werd geflankeerd door twee Premier League-wingers: Jérémy Doku en Leandro Trossard.

Flinke streep voor de rekening voor Engeland én Manchester City, dat het in het weekend opneemt tegen Arsenal, was het uitvallen van John Stones. De mandekker verstapte zich en moest zich laten vervangen door Joe Gomez. De volgende tegenvaller voor Engeland volgde al snel. Foden speelde af op Pickford, die vervolgens een dramatische bal afleverde. Amadou Onana bracht de bal bij Tielemans, die de verre hoek vond: 0-1.

Heel lang konden de Rode Duivels niet genieten van de voorsprong. Basisdebutant Toney werd neergehaald door Jan Vertonghen, die te laat kwam en moest toezien hoe Sebastian Gishamer gedecideerd naar de stip wees. Toney pakte zelf zijn verantwoordelijkheid en schoot raak in de linkeronderhoek: 1-1.

België kwam even later tot tweemaal toe goed weg toen een scherpe voorzet vanaf de rechterkant bijna in eigen doel werd gelopen door Zeno Debast. Uit de hoekschop was het vervolgens wel raak. Phil Foden legde de bal bij de tweede paal neer bij Lewis Dunk, die op zijn beurt Jarred Bowen bereikte. De West Ham-aanvaller kopte binnen, maar deed dat in buitenspelpositie.

Engeland bleef drukken én kansen krijgen. Bowen schoot eerst over en van dichtbij kreeg Bellingham, na een dramatische bal van Matz Sels, een enorme mogelijkheid op de 2-1. De middenvelder van Real Madrid schoot echter over en dat kwam hem en Engeland duur te staan. Lukaku had met buitenkant voet een De Bruyne-achtige bal in huis naar de tweede paal, waar Tielemans zijn tweede treffer van de avond binnenwerkte: 1-2.

Engeland moest komen en bevond zich veelvuldig in en rondom de zestien van België, dat zich kranig verweerde. Alles konden onze Zuiderburen echter niet tegenhouden, al was daar altijd nog Sels. De doelman ging op tijd naar de grond en voorkwam zo dat Bowen alsnog op het scorebord terechtkwam.

Sels onderscheidde zich even later opnieuw toen hij redde op een schot van dichtbij van Mainoo. Foden kwam nog het dichtst bij, maar zijn schot vloog net naast de rechterpaal. Bellingham sloeg diep in blessuretijd alsnog toe, door de verre hoek te vinden: 2-2.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het droom middenveld Jude-Rice-Mainoo… werden helemaal gedomineerd door Tielemans haha. Bellingham is wel echt next level zo imposant in zijn manier van spelen. De Rode Duivels gaan wel voor problemen zorgen tegen de grotere landen met hun counter voetbal, tegen de kleinere landen zie ik ons wel problemen hebben. In Engeland geloof ik niet zolang Southgate bondscoach is

26 maart 2024 om 22:56

ben benieuwd inderdaad hoe ze het gaan doen op het Ek.
belgie zit in een vrij makkelijke groep, waar verwacht wordt dat zij het spel moeten maken.

26 maart 2024 om 23:19

Droom middenveld?
Rice - Trent Bellingham is het droommidsenveld? Of Madders erbij?

26 maart 2024 om 23:27

De hype was enorm rond Mainoo afgelopen weken. Normaal MOET Trent spelen als die fit is maarja Southgate is een domme coach dus die zal wel voor meer ‘zekerheid’ willen kiezen

27 maart 2024 om 07:52

Typisch voor een Liverpool fan om zo'n middenveld ineens als droom middenveld te bombarderen. Mainoo speelde trouwens prima en kreeg zelfs man of the match. Trent is de enige overhypte middenvelder. Zo zwak dat je verdedigend met 10 man speelt.

26 maart 2024 om 23:29

Droommiddenveld met de overhypte tiener Mainoo? Komop zeg...

26 maart 2024 om 23:33

Nou dat vond ik wel meevallen. Op het middenveld was het redelijk in evenwicht en Engeland was de dominatere partij. Het eerste doelpunt kwam voort uit een blunder van de keeper. Maar een overwinning zou geen goede weerspiegeling van de wedstrijd zijn geweest. Engeland heeft ook veel kansen verprutst. Dus ik denk dat een gelijkspel gewoon terecht is.

Een domper is het niet echt. Goede tactische wedstrijd van België al is dat tegen een Engeland met Southgate aan het roer ook mogelijk. Engeland speelt zoals Belgie met Wilmots: jongens stap op het veld en toon jullie klasse. Dat zijn de richtlijnen.
Onana sterke wedstrijd. Die verdient zijn transfer naar de top wel.

26 maart 2024 om 23:03

Met Bellingham een beetje in die rol van Hazard onder Wilmots. Gewoon alle ballen op Bellingham en dan zien ze wel wat hij ermee doet.

Doku, Onana en Tielemans zeer sterk. Dat duo Mangala en Onana werkt wel elke keer goed op dat middenveld.

26 maart 2024 om 23:12

Mangala Onana werkt inderdaad altijd wel deftig en is de beste keuze. Alleen jammer dan dat met KDB terug Tielemans die in vorm is op de bank moet.

27 maart 2024 om 01:20

Hoe hoog schat je het plafond van Onana? Er waren/zijn wat geruchten dat Barcelona hem graag wilt halen, en gaat onderzoeken of dit financieel mogelijk is. De algemene opinie die ik over hem lees is dat hij voetballend eigenlijk niet goed genoeg is voor een team dat op balbezit speelt, maar dat hij qua fysiek, snelheid en loopvermogen geweldig is.

Ik heb hem zelden zien spelen, denk jij dat hij een team als Barcelona aankan?

Zo dicht bij de overwinning, toch pijnljik. Ver gaan we helaas niet komen met deze verdediging. Sels, Onana en Tielemans waren wel top vandaag.

Hebben de Engelsen echt geen betere doelman?
Dit is de zoveelste blunder?

27 maart 2024 om 16:56

Beter hebben ze niet. Bij alle Engelse topclubs hebben ze een buitenlander tussen de palen staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren