Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jong Ajax, Roda en NEC scoren vijf keer; duur puntverlies van Sparta

Laatste update:

Sparta Rotterdam heeft duur puntverlies geleden in de strijd om het kampioenschap van de Keuken Kampioen Divisie. De Kasteelheren verloren vrijdag met 3-0 van Helmond Sport en Go Ahead Eagles en FC Den Bosch, de nummers één en drie, kunnen later uitlopen. TOP Oss deed slechte zaken in de tweede periode, want men ging hard onderuit tegen Roda JC Kerkrade: 0-5. FC Twente verloor in Enschede met 2-5 van de beloften van Ajax.

Helmond Sport - Sparta Rotterdam 3-0
Tibeau Swinnen maakte in de eerste helft het verschil, want de Belgische aanvoerder benutte een strafschop na een overtreding op Arne Naudts. Het Sparta van Henk Fraser kreeg diverse kansen, maar onder anderen Janne Saksela en Lars Veldwijk kregen de bal er niet in. In de tweede helft scoorde Sparta opnieuw niet en uit het niets werd het na 63 minuten 2-0: Nick de Louw schoot raak. Daar bleef het niet bij, want twaalf minuten voor tijd werd het door een kopbal van Naudts ook nog 3-0. Bij Sparta deed Royston Drenthe vanwege blessureleed overigens niet mee.

TOP Oss - Roda JC Kerkrade 0-5
Roda was binnen 45 minuten klaar met TOP, want toen stond het 0-3. Mario Engels scoorde na zes minuten bij een vrije trap en na een kwart wedstrijd spelen krulde Gyliano van Velzen de bal na voorbereidend werk van Engels in de verre hoek. Roda zat op rozen en liep via een intikker van Nicky Souren uit naar 0-3 in het Frans Heesen Stadion. Na rust liep het bezoek uit Limburg verder weg van TOP, want doelman Nick Olij ging na een uur in de fout en maakte een eigen doelpunt. In de slotfase werd het ook nog 0-5: Engels omspeelde de keeper en schoof binnen.

FC Twente - Jong Ajax 2-5
In een volgepakte Grolsch Veste leek FC Twente een eenvoudige avond tegemoet te gaan, want na zes minuten opende Javier Espinosa na goed afjagen van Tom Boere de score. Hierna boog Ajax de achterstand om: Sven Botman trok de stand gelijk en via Sergino Dest en Jurgen Ekkelenkamp werd het 1-3. Tussendoor dacht FC Twente te scoren, maar een treffer van Cristian González werd afgekeurd. Na de onderbreking bracht FC Twente de spanning via Peet Bijen terug in de wedstrijd, maar verder kwam de gastheer niet meer. Václav Cerny benutte een strafschop voor de 2-4 en Ekkelenkamp scoorde op aangeven van Perr Schuurs.

Telstar - Almere City 1-1
Almere had in de eerste helft een licht veldoverwicht en kreeg een paar goede kansen, maar het bleef 0-0. Onder anderen Edoardo Soleri werd gevaarlijk; een kopbal van hem zeilde vlak voor rust bijvoorbeeld rakelings naast na een hoekschop. Aan de andere kant stiftte Shaquill Sno net naast. In de tweede helft scoorde Telstar al snel, want Terell Ondaan tikte de 1-0 voorbij doelman Timo Plattel. Onder anderen Andreas Calcan zorgde hierna voor dreiging en het was diezelfde Calcan die na 85 minuten scoorde. Hij bezorgde de gasten uit Flevoland met een hard schot een punt.

SC Cambuur - FC Eindhoven 1-3
FC Eindhoven kende een droomstart, want na drie minuten scoorde Marcelo Lopes. Hierna kreeg Alvin Daniëls van de bezoekers mogelijkheden, alvorens Kevin van Kippersluis na een voorzet van Issa Kallon afwerkte voor de 1-1. De ruim 6.800 toeschouwers zagen hoe Daniëls er hierna met een bekeken schot 1-2 van maakte en dicht bij de 1-3 was, maar toen redde Xavier Mous. Ook na de pauze was FC Eindhoven de bovenliggende partij. Zo raakte Samy Bourard de paal en redde Mous op een inzet van Elisha Sam. Op een inzet van Jarno Janssen, na 79 minuten spelen, was de keeper evenwel kansloos: 1-3. Mous stopte hierna nog wel een strafschop van Elton Kabangu.

NEC – FC Volendam 5-1
NEC en Volendam gingen met een gelijke stand rusten in Nijmegen. Boy Deul zette de uitploeg na 25 minuten op voorsprong, maar snel daarna trok Jonathan Oktia de stand gelijk: 1-1. In het begin van de tweede helft was Brahim Darri de gevaarlijkste man aan de kant van NEC en na enkele minuten in het tweede bedrijf leidde dat al tot de 2-1, aangezien de aanvaller keurig in de lange hoek afrondde. Even later zorgde Darri met een prachtig afstandsschot voor een ruimere marge, waarna Rens van Eijden en Annas Achahbar de laatste twee treffers voor hun rekening namen.

Etienne Vaessen dacht het wel even op te lossen... ??

Geplaatst door voetbalzone op Vrijdag 30 november 2018

FC Dordrecht - RKC Waalwijk 2-0
De Schapenkoppen presteren dit seizoen slecht in de Keuken Kampioen Divisie en stonden voorafgaand aan het duel op de negentiende plek. Tegen laagvlieger RKC Waalwijk zag Dordrecht kans de tweede zege van het seizoen te boeken, zeker nadat Oussama Zamouri na een halfuur spelen, na goed voorbereidend werk van Renny Smite, de 1-0 maakte. Vlak na de rust trof Zamouri weer doel. De aanvaller profiteerde profiteerde van matig keeperswerk van Etienne Vaessen, waardoor de zege in de tas was.

MVV Maastricht - Jong AZ 1-1
Beide ploegen leken met een 0-0 stand te rusten, maar vlak voor het verstrijken van de eerste helft sloeg MVV toe. Koen Kostons schatte een voorzet van Joeri Schroijen op waarde in en kopte raak: 1-0. Een kwartier voor tijd kregen de Alkmaarders loon naar werken, aangezien Henri Weigelt bij de eerste paal binnen knikte. MVV had vervolgens de beste kansen om nog met de zege aan de haal te gaan, zoals de poging van Asumah Abubakar op het aluminum, maar de Limburgers konden het net niet meer vinden.

Wie heeft een betere selectie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Rutten zal wel op de bank zitten volgende week. Ongelooflijk. Dit gebeurt je zelfs in de Eredivisie niet.

30 november 2018 om 21:58

Dat klopt, kleine kans dat je in de eredivisie tegen Jong Ajax speelt..

On: zit Pusic inmiddels op de schopstoel of heeft hij nog wat krediet?

30 november 2018 om 23:17

Wat mij betreft heeft Pusic in zoverre krediet dat hij gewoon zichzelf blijft en vooral rustig blijft. Echter, met z'n opstelling ben ik het totaal niet eens, al zullen er ook genoeg mensen zijn die het niet met mijn opstelling eens zijn.

Anyway, ik was in ieder geval gestart met Hölscher op de bank, Espinosa op zijn plek en Zekhnini op links.
Je mist gewoon veel te veel creativiteit met een middenveld met Brama, Smith en Hölscher...

Ajax had dit overigens ook gewoon met 2-8 kunnen winnen. Wat een schande dit zeg.
Zelfs tegen Ajax 1 hebben we het de laatste jaren thuis aardig kunnen houden.

30 november 2018 om 23:27

Sluit me hier helemaal bij aan. Pusic is in principe een wereldgozer waar weinigen een probleem mee zullen hebben; zijn opstelling houdt echter week in week uit te wensen over en de aanpassingen die Nolimit hier aangeeft zijn broodnodig.

30 november 2018 om 23:54

Helemaal gelijk Nolimit. Holscher dr uut, Espinosa erin en Zekhnini op de flanken. Desondanks dat weer leuke avond gehad, maar drank maakt een bult goed

1 december 2018 om 07:24

That's the spirit..

Je kunt je nog zo ergeren om het vertoonde spel, dan nog kun je een leuke avond hebben met je vrienden. Heb ik ook altijd bij de Eagles..

30 november 2018 om 22:22

Kan me niet voorstellen dat Rutten dat doet. André Paus misschien wel, die is ook weer beschikbaar.

Top en Sparta verliezen. NEC en Roda winnen. De hele top 10 schuift nu zo in elkaar. Buitenkansje voor de Eagles om uit te gaan lopen.

Aardig spektakel vanavond in de eerste divisie. Heb Twente tegen Ajax gekeken maar de standen op de andere velden waren voor mij als Eagles supporter ook om te smullen. Almere gelijk, Sparta verloren, Oss verloren. Nu hopen dat wij zelf maandag winnen bij PSV..

Vond Twente overigens echt beschamend spelen, helemaal met die kaarten op het einde. Wat een klote avond voor de supporters..

Klasse van JA. Als je vijf keer scoort tegen Twente dan heb je het gewoon goed gedaan.

30 november 2018 om 22:07

Zeker in een uitwedstrijd. Volgens mij heeft Ajax daar nog nooit vijf doelpunten gemaakt.

Ik weet wel van een thuiswedstrijd in de jaren negentig die 6-0 werd, maar uit volgens mij nooit zoveel doelpunten.

Heel netjes gedaan, maar ik zie dit fc Twente niet zo snel promoveren, terwijl dat gezien de selectie en budget wel zou moeten.

30 november 2018 om 22:09

Jawel Twente Ajax 1-8 met 2x Marco van Basten.

1 december 2018 om 09:59

Oké dat is van net voor mijn tijd. 1-8 best wel een bizarre uitslag.

Wat was Jong Ajax goed zeg. Vooral Gravenberch, Lang en Dest speelden zeer goed. Bij vlagen werd Twente echt weggetikt.

30 november 2018 om 22:12

Gravenberch speelde idd goed wat een heerlijke steekpass heb die jongen en oogt heel relaxt aan de bal.
Heb hem niet veel zien spelen tot opheden maar was echt onder de indruk van hem!

30 november 2018 om 23:22

Ik zie hem wel veel. Is nog wel wisselvallig (zag je vandaag ook wel) Maar kan echt het volgende wereldtalent van Ajax worden.

1 december 2018 om 00:20

Enorm genoten van het gemak waarmee Lang en Gravenberch mensen passeren alsof ze er niet staan .... puur voetbal die twee, had 2-8 moeten zijn.

Holscher was vandaag beter dan hij normaal is hij krijgt bij deze wedstrijd een 2. Het is denk ik de eerste keer dat ik een speler een 0 zal zien krijgen, wat was Maria slecht vandaag. Boere die geen pepernoot raakt en nog steeds wacht op zijn eerst gewonnen duel.

Denk dat Twente een handje vol duels heeft gewonnen. Het was vandaag overal te laat. Het was tegen jong AZ al niks en dan laat je de zelfde elf staan? Het was nu nog minder. Denk toch echt dat Pusic weer de assistent functie krijgt. Hoe kun je een Hölscher elke wedstrijd maar op blijven stellen. Blijft echt niks van die speler over en de reactie die hij krijgt zullen zijn motivatie alleen maar minder maken.

30 november 2018 om 22:26

Denk dat de factor druk ook een belangrijke rol speelt. Tegen GAE, NEC, Roda en Sparta zijn ze geen uitgesproken favoriet. Tegen Jong Ajax op papier wel, terwijl dat geen afspiegeling is van de vergelijking qua talent. Dat geeft bij voorbaat al een negatieve lading aan deze wedstrijd.

Ik heb maar 1 kritiek op JAJAX, ze hadden met dubbele cijfers moeten winnen van dit Twente. Al met al was die 2 - 5 toch wel een vernedering en dat tegen een stelletje teeners.

30 november 2018 om 22:35

Ik vond die kaarten van Twente nog wel het meest vernederend. Juist omdat ze dat zichzelf aandeden. Zo op de broek gekregen, 3 schorsingen na deze wedstrijd.. Zijn ze mooi klaar mee..

Wat een armoe daar in Enschede, heb te doen met de supporters. Was ook niet om aan te gluren vandaag wat was Twente bij vlagen slecht zeg.

Alle credits naar Jong Ajax. Goed gevoetbald en bij vlagen onze FC helemaal zoekgetikt. Zie Twente op deze manier moeilijk promoveren, laat staan kampioen worden. Wat een afgang.....

Wow, hoe pijnlijk wil je het hebben... Je wordt in 2014 nog derde in de eredivisie en ruim vier jaar later incasseer je in de Keukenkampioen Divisie in een thuiswedstrijd vijf tegengoals tegen een beloftenteam...

30 november 2018 om 23:05

Alsof JA zomaar een beloftenteam is, regerend kampioen in deze divisie. Lijkt wel alsof iedereen dat alweer is vergeten

30 november 2018 om 23:29

Niet zomaar een beloftenteam, maar desondanks toch "maar" een beloftenteam.

Hoe goed Jong Ajax ook mag zijn, het is wel zo dat Twente in 2009 en 2010 nog boven Ajax 1 eindigde. Dan is het natuurlijk een afschuwelijke afgang om in 2018 thuis 5 goals van Jong Ajax te moeten incasseren.

Twente is met die 2-5 er nog begenadigd ervan afgekomen en dat tegen een stelletje tieners van JAJAX. Je mag gerust spreken dat je in eigen huis vernederd bent.

30 november 2018 om 23:43

Klopt Janta. Zoals altijd kunnen we ons dan de vraag stellen, was Ajax nou zo goed of Twente zo slecht ? Als J.ajax echt zo goed zou zijn, dan zouden ze vooraf aan deze wedstrijd niet 13e van de KKD staan. Zegt vooral veel over het onthutsend slappe spel van Twente, zonder enige plan, inspiratieloos, zieloos en ideeënloos. Een rechtstreekse middelvinger naar de 25.000 trouwe supporters. En je hebt gelijk. Ajax moet het zich eigenlijk aantrekken dat ze er slechts 5 gemaakt hebben. Het was een schiettent. 2-8 had ook zomaar gekund vanavond. Gefeliciteerd !

1 december 2018 om 07:20

Nah dit jong Ajax is heel talentvol. Echter spelen ze extreem wisselvallig. Gisteren speelde Jong Ajax heel erg goed in tegenstelling tot de voorgaande weken.

Pfff... vanavond zwaar op de broek gehad. Maar bij Roda zat alles mee wat bij TOP tegen zat.
Vrije trap moet de keeper hebben. Daarna 2 kansen, 2 geweldige doelpunten. Toen weinig weggegeven behalve een ongelukkige eigen goal en blunder.
Uithuilen en door gaan zoals we bezig waren. KOM OP TOP

1 december 2018 om 03:24

Helaas, wat normaal mee zit, zat vandaag tegen! Heel knap van Roda! Nu gewoon doorgaan en winnen van JA , Helmond en dordt! Kom op TOP

Is bij NEC Anass weer een beetje op de goede weg? Jammer dat hij bij Feyenoord nooit helemaal is doorgebroken, ben hem sinds hij bij zijn huidige club speelt uit het oog verloren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren