Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Joey Veerman is een hele normale speler, maar mensen maken hem Onze Lieve Heer’

Laatste update:

Joey Veerman werd bedolven onder de complimenten van diverse analytici na de dominante zege van PSV op AZ (5-1) van afgelopen zaterdag. De creatieveling behoorde tot een van de vele smaakmakers en was zelf verantwoordelijk voor de vierde Eindhovense treffer. Toch is niet iedereen onder de indruk van het spel dat Veerman dit seizoen bij PSV laat zien.

Willem van Hanegem was maandagavond te gast bij Rondo van Ziggo Sport. De Kromme weigert vooralsnog mee te doen aan de polonaise rondom Veerman. "Het is een aardige speler, maar dat mensen hem Onze Lieve Heer maken... Dan denk ik: kom op, doe gewoon normaal, joh. Hij is een hele normale speler, meer niet.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Van Hanegem maakte vervolgens de vergelijking tussen Veerman en collega-international Teun Koopmeiners. "Hij is fysiek niet zo sterk. Die jongen die bij Atalanta speelt (Koopmeiners, red.) speelde ook altijd tegen zijn laatste linie aan.”

De analist is van mening dat Veerman niet goed gedijt in de Serie A en zou hem een transfer naar Italië dan ook afraden. “Als hij daarheen gaat en hij speelt zoals hier... Dan denk ik dat ze zeggen: ‘Luister nou, zo spelen wij hier niet op het middenveld.’"

Rafael van der Vaart, eveneens te gast in het praatprogramma, is echter een hele andere mening toegedaan. "Ik denk dat dat juist wel in Italië tot zijn recht komt en alleen daar."

Veerman is statistisch gezien bezig aan een ijzersterk seizoen. In de Eredivisie was hij al goed voor 4 goals en 11 assists in 24 duels.

De middenvelder beschikt bij PSV over een contract tot de zomer van 2026. Begin januari werd een verlengen door Veerman nog afgewezen. De Eindhovenaren hopen de verbintenis van de Oranje-international echter nog altijd open te breken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, Willem van Hanegem. Er is niemand die bij Veerman doet alsof het Onze lieve Heer is, maar hij heeft het allemaal toch maar weer gehoord blijkbaar. Veerman is een fantastische speler voor de subtop in Europa, maar hij moet gewoon niet naar de Premier League gaan.

9 april 2024 om 08:10

Waarom niet? Hij kan zich toch ook doorontwikkelen? Ik snap wel dat ze daar veel fysieker spelen. Nou dan moet hij zich daar aanpassen. Vind hem een goede speler en een slimme speler waarvan ik denk dat hij in een andere omgeving weer beter wordt. Lijkt qua opbouw van zijn carrière een beetje op Dumfries. Ook steeds een stapje hoger en steeds zijn niveau ook hoger.

9 april 2024 om 08:14

Gaat vooral om de snelheid van het spel in Engeland. Veerman gaat daar kopje onder omdat het zowel fysiek als qua handelingssnelheid te snel gaat. Italie lijkt me verder wel echt een topplek. Denk dat hij dan best wel met een Milan mee kan

9 april 2024 om 08:44

Italië of Duitsland lijkt mij ook de competities voor hem. Duitsland omdat hij daar ook zijn spel kan spelen zoals dat nu ook gebeurt. Dan denk ik aan een Dortmund, Stuttgart en misschien zelfs wel Leverkusen / München.

9 april 2024 om 08:38

Sommige denken toch echt dat hij wel even mee kan bij real en Arsenal.

9 april 2024 om 08:42

@Feliix Willem komt uit een tijd waarin elke middenvelder deed wat Veerman nu doet. Het was toen de normaalste zaak van de wereld. Omdat je bijna alleen maar harde werkers hebt, vinden we het heel bijzonder wanneer middenvelders vooruit kunnen passen of dat buitenspelers creatief zijn. In mijn ogen heeft hij zeker een punt.

9 april 2024 om 08:56

Lol, de tijd waar de kromme uit komt is totaal niet te vergelijken met de spelers van nu.
Waarschijnlijk waren spelers zoals van Hanegem, Swart, vd Kuilen, Cruijff, van Basten niet eens of minder opgevallen in deze tijd.
Trainingen zijn veel beter, zwaarder ook meer tactisch inzicht en er zijn maar weinig spelers zoals Messi, Ronaldo en Haaland die vooruit op de tijd lopen.
Die ouwe garde lopen er nog steeds bij alsof zij vele malen beter waren dan de spelers in de huidige periodes van Ajax, PSV of Feyenoord.

9 april 2024 om 09:17

@Loekie11 Wat een onzin zeg, met de trainingen van nu en het talent van dat soort type spelers hadden ze makkelijk mee gekund. De oude garde was ook beter dan de spelers nu, sierlijker.

Toen moest je daadwerkelijk wat met een bal kunnen, nu moet je vooral atletisch zijn, binnen de lijntjes kleuren want dat maakt jou een teamspeler waardoor je je tactisch aan de regels houdt.

Mensen doen alsof het spel zoveel beter is geworden maar het is saai geworden, twintig jaar geleden ging je voor spelers zitten toen had je teams met alleen maar creatieve spelers. Nu moet je kijken naar voetballers die vooral hard achter een bal aanrennen.

9 april 2024 om 10:00

@loekie,

Wat je nu schrijft is echt totale onzin. Sterker nog de topspelers die je nu noemt zouden ook goed zijn in de tijd van Cruijff en van Basten etc. Echter het spel was toen veel fysieker en harder. Ik vraag me af of Messi en Ronalde zich daar in staande zouden houden. Kijk hoe zon van Basten destijds werd aangepakt in Italie. Een Christiano Ronald zou elke wedstrijd huilend van het veld lopen. En ik vrees dat Messi op zijn 25e al zou moeten stoppen vanwege blessures.

Het is sowieso ondoenlijk om verschillende tijdsvakken met elkaar te vergelijken.

9 april 2024 om 15:35

@FCVoetbal23 dit is altijd zo’n onzin argument. Voetbal is door de jaren heen veel professioneler en daardoor van veel hoger niveau geworden. De technische vaardigheden die vroeger misschien als exceptioneel goed werden gezien, zijn nu gewoon een vereisten. Dat dat er dan veel beter uit ziet is omdat het in relatie tot andere spelers van die tijd veel beter zijn. Zet een simpele loper van een middenmoter uit de eredivisie in de eerste klasse amateur en hij ziet eruit als messi.Volgens mij legt pieter zwart dit in zijn boek wel goed uit met iets wat nagelsmann had gezegd: over hoe de nadruk laatste tien jaar steeds meer op tactiek is gaan liggen omdat er technisch een soort maximum is gehaald, welke als voorwaarde geldt voor het kunnen zijn van een prof voetballer.

9 april 2024 om 09:09

Veerman is wel behoorlijk bewierrookt dit seizoen. Deels terecht, maar deels ook niet. In wedstrijden met grote weerstand verzuipt hij af en toe nog wel. Maar hij kan daarin natuurlijk groeien als hij die weerstand constant krijgt. Ik vind het alleen lastig inschatten of hij aan kan haken op het niveau van een topcompetitie. Als hij kan kan haken is hij gelijk een sensatie denk ik.

9 april 2024 om 09:51

Noem eens een wedstrijd waarin hij verzoop dan? Op die eerste helft in Dortmund na valt dat aantal toch wel mee. En toen was het ook meer Veerman die het niet allemaal in zijn eentje kon rooien. In de overige topwedstrijden dit seizoen, wat er toch een heel aantal zijn geweest, was hij keer op keer uitblinker.

9 april 2024 om 10:40

Arsenal uit…

9 april 2024 om 11:35

Dortmund uit, Arsenal uit

Willem heeft een totaal eigen mening en visie.
Soms goed, soms onzin.
We hebben het maar te respecteren van deze "oudjes" die denken dat spelers nog zouden moeten spelen zoals in de jaren 70.
Nu met een VAR,media en de vele camera's is het voetbal allang niet meer zoals men vroeger speelde en zijn ook de spelers extreem veranderd.

9 april 2024 om 08:28

Wel grappig hoe je dat doet he. Je zegt tussen neus en lippen door dat Willem denkt dat spelers nog moeten spelen zoals in de jaren 70. Waar blijkt dat uit?

En waarom zijn de VAR en vele camera's de indicatoren van de verandering in het voetbal?

Het lijkt nu alsof je een soort logische redenering maakt, maar het raakt kant noch wal.

9 april 2024 om 11:51



Je moet maar eens een paar wedstrijden van het wk 74 terugkijken. Als die wedstrijden nu gespeeld werden eindigde elke wedstrijd met 7 tegen 7. En het voetbal is natuurlijk veel sneller en athletischer geworden. Topteams zijn tactisch ook ultra gedisciplineerd tegenwoordig. Dat is geen diskwalificatie richting de spelers van toen maar gewoon de ontwikkeling van de sport. Van Hanegem blijft natuurlijk een van de beste Nederlandse middenvelders ooit, maar ik heb soms wel het gevoel dat oud voetballers bepaalde aspecten van het huidige voetbal minder meenemen in hun analyses

9 april 2024 om 13:12

Waarom breng je dit op?

Veerman is toch júist een speler van de oude stempel? Iemand die niet tactisch ultragedisciplineerd is. Iemand die niet superatletisch is? En ook niet heel snel.

Hij is een speler die heel veel balgevoel heeft en daar op teert. En dat gaat hem prima af. Maar uit de kritiek van V Hanegem kan ik niet opmaken dat hij vindt dat Veerman meer moet spelen zoals spelers uit de jaren 70.

9 april 2024 om 14:02

Ik reageerde op met een antwoord waarom de var en vele cameras het voetbal hebben veranderd. Vroeger kon je veel gemener spelen dan nu. Verder is Veerman dit jaar echt een stuk gedisciplineerder gaan spelen. Anders zet Bosz je er gewoon naast hoor. Veerman is dit jaar veel completer geworden in zijn spel zonder bal

ik geef willem volledig gelijk. het is gewoon een subtop speler want hij komt fysiek gewoon veel ste kort. hij heeft een goed inzicht en inspeelpass maar dat is het ook wel. voor de top eredivisie geweldige speler maar elke keer als we tegen betere spelers spelen of met het nederlands elftal geeft hij volledig niet thuis.

aangezien sangare voor 37 wegging ga ik er vanuit dat joey een vergelijkbaar bedrag moet opleveren en moeten we heel blij mee zijn.als psv echt stappen wilt maken dan moeten ze meer loopvermogen en power inbouwen. zowel centraal achterin als op het middenveld moet er versterking komen.til is een aardige speler en hele goede loper maar die zou nooit basis mogen spelen op dit niveau. Hij is net als joey de eerste die verzaakt als het niveau omhoog gaat.goede spelers voor psv maar nu we eindelijk weer wat knaken hebben hoop ik dat we eens gaan doorselecteren.

9 april 2024 om 08:14

Subtop is dus Manchester United, of Leipzig of Napoli of een Bilbao. Lijkt me een prima carrière. Overigens ben ik het niet met je eens. Ik ben groot fan van hem. Als je die pass bekijkt afgelopen weekend op Teze waaruit Luuk scoort. Dat is gewoon internationale klasse. Geen Real Madrid klasse, maar wel van een hoog niveau.

Ik denk dat mensen hem misschien niet altijd even leuk vinden als persoon en daarom niet meer objectief kunnen beoordelen.

9 april 2024 om 08:28



ik denk zelfs dat hij bij die clubs momenteel zich niet in de basis speelt.hij is fysiek gewoon niet goed genoeg voor dat niveau. je moet ongelovelijk veel power en loopvermogen hebben gekoppeld aan techniek/inzicht. het is een light version van een pirlo maar die was voetbaltechnisch zo goed en dacht nog sneller.

ik denk dat joey zeker als 12e man op dat niveau mee kan momenteel maar basis niet. al hoop ik gewoon dat hij een iets kleinere club kiest en 2 jaar aan het niveau went en zijn eigen fysiek sterker te maken om dan naar een grotere club door te stoten.

ik vind joey een prima kerel en ben een psv supporter maar hij word gigantisch gehypt maar elke grote wedstrijd geeft hij niet thuis zowat.ik zie veel liever een middenveld met schouten saibari en tillman daar zit veel meer power en techniek in. ook is saibari zowel aanvallend als verdedigend aanwezig en is joey dat totaal niet verdedigend.

als je een speler naast hem zet die hem verdedigend ontlast kan hij mooie dingen doen inderdaad maar hij is niet goed genoeg dat ze bij een juve,napoli,leipzig een speler voor hem gaan opofferen.

Haha Willem vandaar dat Oranje en PSV het beduidend beter doen met hem dan zonder hem. Niks geen bijzondere speler.

9 april 2024 om 08:54

Oranje speelt niet persé beter met een Veerman

9 april 2024 om 09:01

Precies, dat vind ik ook. Daarnaast gaat Koeman De Jong en Veerman nooit tegelijk opstellen, dan worden we veel te kwetsbaar in de omschakeling. Bij Oranje is hij tweede keus als stand-in voor De Jong.

9 april 2024 om 09:56

Beduidend beter nog wel...

9 april 2024 om 10:06

Oranje beter speelt met Veerman? Waar haal je die onzin vandaan?

Timber is waarschijnlijk dan buitencategorie.

Willem zet je bril toch eens af.

9 april 2024 om 08:24

Zet jij je bril maar op en ga eens naar Willem kijken. Die staat echt helemaal achteraan in de Feyenoord-polonaise hoor.

9 april 2024 om 09:44

Laat ik het zo zeggen. Stond Veerman op het Feyenoord middenveld dan was het alles dan “maar een normale middenvelder.

9 april 2024 om 08:31

Veerman is een fijnbesnaarde speler met heerlijk balgevoel. Maar in het moderne topvoetbal gedijen superatletische spelers een stuk beter, dan de klassieke voetballers als Veerman.

Wat dat betreft is Timber geen buitencategorie, maar is zijn manier van spelen wel meer geschikt voor een topcompetitie.

9 april 2024 om 08:50



Timber is gewoon een waterdrager een zelfde soort speler als Van beek en klaaasen. Zijn domme lopers daar heb je er al zoveel van. Dat soort spelers zijn er in overvloed, hebben ook weinig speciaals.
Veerman is een speciale speler, een speler die ballen neerlegt waarvan andere spelers het nog niet gezien hadden.
Veerman is een verbeterde versie van Kokcu die zwaar gehypt is en in het buitenland ook door de mand valt.

9 april 2024 om 09:02

Kokcu heeft toch toch vrij aardig gedaan bij Benfica totdat hij het aan de stok kreeg met Roger Schmidt? Of heb ik het nu mis?

9 april 2024 om 09:08

Omdat ie een toch een beetje tegenvalt. Of denk jij dat de trainer daar zijn beste speler op de bank zou zetten? Hij piept wat omdat ie lang niet alles speelt omdat ie goed genoeg is.

9 april 2024 om 09:20

@keepertoob, gaat het goed jongen? Timber een simpele waterdrage noemen en hem in de categorie Van De Beek en Klaassen plaatsten? Veerman een verbeterde versie van Kokcu die overhyped is en in het buiteland door de mand valt? Geef mij ook eens wat van dat spul waardoor je soms gewoon uit je nk kan lullen.

Veerman is aan de bal een prima speler die de bal goed weg kan leggen. Maar zonder bal zal die nooit het werk verrichten wat een Kokcu doet. En Kokcu nu al milsukt noemen? Had tot het akkefietje 3 goals en 10 assist in 30 wedstrijden, ik ben bang dat een Veerman zulke cijfers niet haalt in een buitelandse competitie.

9 april 2024 om 09:26

Wat men probeert uit te leggen is dat hoe speciaal Veerman ook aan de bal is: in het buitenland (en dat heb je in de CL goed kunnen zien), komt hij handelingssnelheid aan de bal te kort. Daar heb je minder tijd en ruimte om zulke ballen te geven. Bij de absolute topclubs zie ik Veerman sowieso niet belanden.

Subtop? Tja, in Engeland is het tempo moordend daar zie ik hem zeker niet meekomen. Denk dat hij in Italie en Spanje (lager tempo dan Duitsland en Engeland) beter tot zijn recht komt. Italie zou hij qua topclub wel mee kunnen bij een Juve, Milan of Napoli vermoed ik. Als basisspeler weet ik niet, maar dat is een andere discussie.

9 april 2024 om 09:54

Timber is een goede speler, maar vooralsnog inderdaad categorie Van de Beek/klaassen. Vergeet niet dat eerstgenoemde een belangrijke bijdrage had in het topseizoen dat Ajax in de CL draaide. Was toen echt geen koekenbakker.

De toekomst zal moeten uitwijzen of Timber het verder gaat schoppen dan die twee.

9 april 2024 om 10:08

Dat heb je in de CL goed kunnen zien? Hij was speler van de week in de CL na de eerste wedstrijd tegen Dortmund.

9 april 2024 om 10:09

@keepertoob: Veerman is een mindere versie van Kokcu en Timber. Hij heeft een aardige pass in zijn benen maar heeft het niet eens in zich om een waterdrager te kunnen zijn omdat ie daarvoor te langzaam en te fragiel is. Een beetje druk erop zetten en er komt geen pass meer aan. Domme speler die niks gepresteerd heeft in het buitenland en bij psv door de mand valt

9 april 2024 om 10:10

Keepertoob

Kokcu is als controlerende middenvelder betrokken bij 10 doelpunten in 1400 minuten speeltijd. Dat is dus elke 1.5 wedstrijd een goal of assist. Dat is geenszins door de mand vallen.

Hij is ook geen type Veerman. Net zoals Timber geen type Klaassen is.

Kijk jij wel voetbal?

9 april 2024 om 10:19

@MadMarcel, sorry hoor maar Veerman is de belangrijkste speler van het beste team van de eredivisie zoals Kokcu dat vorig jar was. Je mag Timber en Kokcu best beter vinden maar hem een domme speler die niets gepresteerd heeft, langzaam en fragiel is noemen is wel echt bizar.

9 april 2024 om 12:02

Kokcu zit op de bank. Zo goed presteert hij in het buitenland.

Veerman speelde in de CL ook een prima en was zelfs speler van de week in de cl.

Kijk jij wel voetbal of kijk je alleen feyenoord?

9 april 2024 om 13:06

@keepertoob
Je gaat voorbij aan mijn punt. Dat is dat Veerman niet geschikt is voor teams in topcompetities, omdat hij daar niet atletisch genoeg voor is. Dat hij een goede speler is, wil ik graag beamen.

Je kunt én goed presterten en op de bank belanden. Dat heet namelijk een conflict met je trainer of niet in het systeem passen. Of was C Ronaldo bij United ook geen topspeler meer?

Dat je Klaassen met Timber vergelijkt is echt bezopen. Compleet andere spelers. Maar daar zal je wel niet op in willen gaan.

9 april 2024 om 16:00

Hieruit blijkt dat je geen enkel verstand hebt van voetbal. Timber waterdrager? Zelfs een blinde ziet dat hij in z'n kleine teen meer voetbalvermogen heeft dan je blanke held Joey.

Droevig om te zien dat kleur je mening bepaald.

Was sowieso een bijzonder stukje bij Rondo, over PSV-AZ. Eigenlijk was de conclusie dat, zoals in dit artikel beschreven staat, Veerman niet zo bijzonder is en dat het vooral AZ was dat er niet zoveel van kon. Van der Vaart was de enige die nog even benoemde dat ie PSV nog wel echt goed vond en dat hij het gevoel kreeg dat PSV 10 punten achter Feyenoord stond, na de meningen van andere tafelgasten.

9 april 2024 om 08:36

Heel bijzonder inderdaad, met zo'n groot gat nog niet durven toegeven dat PSV overduidelijk de beste is dit seizoen. Van Hanegem zei dat Feyenoord vaker tegen clubs als Volendam punten liet liggen, dat is 9 van de 10 keer ook de reden waarom dat soort clubs dus geen kampioen worden.

9 april 2024 om 08:39

Zo zijn analisten. Je krijgt maar weinig analyses over langetermijn trends. Het is allemaal hapsnap wat is er dit weekend gebeurd.

Als Feyenoord dan van Ajax wint is het gek dat ze geen kampioen worden. Terwijl je drie dagen daarvoor uit tegen de hekkensluiter geen bal raakt.

Ik ben erg teleurgesteld in het niveau van analyse. Er zitten wat gasten die geen speciale inzichten bieden, maar gewoon vertellen wat ze zagen dat weekend. Dat doe ik ook met mijn vrienden, alleen staat er dan geen camera op.

9 april 2024 om 08:52

Helemaal eens. Het is waan van de dag.
Toen Bergwijn net bij Ajax was hij te goed voor de Eredivisie. Toen Hato net speelde kon hij meer dan EUR 100mln opleveren. Als Veerman een mooi steekpass geeft, dan is hij absolute top. Zo makkelijk is dat werk.

9 april 2024 om 09:19

Vooral van gasten als van Basten ben ik dit seizoen echt wel geschrokken. Die heeft dus volgens mij ook dit seizoen niet een keer kunnen zeggen: jeetje wat speelde psv goed. Elke week was het niet overtuigend volgens hem en was Feyenoord stabieler. Hoe kan je stabieler zijn terwijl je bijna 10 punten hebt gemorst? Ik kijk dan zo erg met een jaloers blik over de grens en dan zie je in Engeland Henry een goede analyse geven van een tactiek. Hoe kunnen wij als land met zoveel grote voetballers, zo weinig goeie analisten hebben?

9 april 2024 om 13:08

@barcalover, heel simpel. Er wordt hier alleen Nederlands gesproken en het betaald ook veel minder dus is de vijver veel kleiner. Met Henry noem je al een Fransman op. Die kreeg 5 miljoen per jaar. Mourinho, een Portugees, is ook een tijdje (een heel goede) analist geweest in Engelans

Hebben we Veerman tegen Dortmund gezien nee toch. In eredivisie is niet zo moeilijk toch.

9 april 2024 om 08:48

Maar waarom maken maar zo weinig indruk op de manier dat Veerman het doet als het zo makkelijk is in de ED ? Ik ken niemand in de ED met de kwaliteiten van Veerman en zie genoeg spelers die veel meer moeite hebben.
Ik heb voor aanvang van het seizoen gehoord dat van den Boomen wel even indruk zou maken, maar die laat toch zien dat de ED toch ook best lastig kan zijn. En dat geldt voor heel veel spelers.

9 april 2024 om 10:14

Ja die is opgevallen in de eerste wedstrijd tegen Dortmund, was toen speler van de week in de CL, bekeken over alle wedstrijden.

Blijkbaar krijgt die over de grens wel de waardering die die verdient, maar dat is bij meerdere spelers. Als Nederlander is het blijkbaar moeilijk om positief te zijn over een Nederlandse speler.

Wie is onze lieve heer? Waar speelt die?

9 april 2024 om 08:59

Ajax, volgens mij heet hij Mika nog wat...

Mensen zeggen dit continu, Willem zegt niets nieuws. Voor de eredivisie is ie prima. Dat wil niet zeggen dat hij niet hogerop kan, maar dan zal hij daarnaar toe moeten groeien. Topspelers die ook zo goed kunnen passen zijn vaak dynamischer/sneller/meer power noem alles maar op dan Veerman. Waar zijn plafond ligt is nog de vraag. Niemand zegt dat hij zo goed is als Kroos.

Hij is in mijn ogen momenteel de beste speler van de beste club in de eredivisie dus hij krijgt terecht veel lof.
Toch heb ik niet het idee dat mensen hem overschatten. Ik hoor niemand zeggen dat hij de absolute top gaat halen. Misschien is het een soort van Ziyech die te groot is voor de eredivisie maar niet allround genoeg is voor de PL maar na zo’n seizoen verdiend hij in ieder geval de kans om het op een hoger niveau te proberen en te laten zien.

9 april 2024 om 09:56

En Ziyech was wel een paar tikkies beter dan Veerman. Die speelde ook in de CL erg goed en had naast mooie passjes ook een actie in huis en deed veel verdedigend werk.

9 april 2024 om 10:16

Ziyech was ook weer een paar jaar ouder geloof ik. Meer verdedigend arbeid dat waag ik te betwijfelen. Maar goed het zijn compleet andere spelers. Veerman staat veel lager op het veld. Veel zal afhangen van clubkeuze want dat heb je toch echt nodig om te slagen. Ik ga niet zeggen dat Veerman het even aan de top gaat maken want hij heeft ook tekortkomingen. Maar net wat daaronder moet haalbaar zijn.

9 april 2024 om 10:22

Het is ook geen 1 op 1 vergelijking qua speler. Meer de vergelijking dat als je er met kop en schouders boven uitsteekt in de eredivisie dat dat niet per definitie succes garandeerd.

Maar als je laat zien zoveel beter te zijn dan de meeste andere in de eredivisie dan verdien je in ieder geval de kans om het te laten zien.

9 april 2024 om 11:17

Ziyech zat van zijn 23e tot 27e bij Ajax.

Veerman is nu 25. Dus dat is wel een beetje vergelijkbaar.

Dat is een beetje het probleem met het beoordelen van spelers. Als iets goed is dan zijn de superlatieven niet aan te slepen, en als iets slecht is dan is de dramatiek ook niet te overzien.

De woorden van van Hanegem zijn eigenlijk geen sneer naar Veerman, maar naar de rest van de middenvelders. Want die kunnen niet op constante basis wat veerman wel kan. Openingen vinden en voorhoedespelers er beter laten uitzien.

Pff Willem. Absolute legende bij m'n club, maar bijzonder rancuneus richting de concurrentie. Slaat natuurlijk nergens op wat ie nu weer roept. Veerman is wel degelijk een hele goeie speler, en niemand roept dat ie onze lieve heer is. Die gaat straks gewoon een hele mooie stap maken. Misschien eens wat minder aandacht besteden aan roeptoeters met extreem gekleurde brillen, en dan reken ik Sjaak, Willy en René ook mee. Lekker bij de lokale omroep laten die onzin.

Ik las de titel en dacht: dat is of Willem, of Marco. 1 van de 2. Beiden krijgen het maar nauwelijks voor elkaar om iets positiefs over de lippen te krijgen als het over PSV gaat. Dat geeft helemaal niets. Er is geen speler in de Eredivisie die een bal weg kan leggen zoals Veerman dat kan. Moet hij nog groeien in de grote Europese wedstrijden? Ja. Maar dat geldt voor heel veel spelers. Ik zie dat nog wel goedkomen. De opmerkingen van Willem schaar ik maar onder jaloezie.

Daar gaat Willem weer. In Amsterdam vindt men dit, Mensen vmaken Veerman onze lieve Heer, men vond Kroes de nieuwe goeroe die alles ging oplossen, etc. eyc.
WIE dan Willem?? Wie vindt en zegt dat? Ik hoor dat namelijk nooit.

Een doodnormale speler is overdreven, maar het is geen topper. Hij doet het goed bij PSV, maar in de Eredivisie lijken spelers vaak beter dan dat ze werkelijk zijn. Daarom worden ze ook gehyped na 3 goede wedstrijden. Tegen Dortmund viel hij heel erg tegen en zo zijn er meer grotere wedstrijden geweest. Hij zit bij PSV gewoon op zijn plek, maar bij een vertrek zal het eerder een club worden van hetzelfde niveau dan een topclub. Engeland is sowieso niks voor hem. Spanje vind ik wel bij hem passen. Mogelijk een Villareal of Sevilla. Zijn passing is zijn sterke punt, maar hij laat zich nog veel te vaak het kaas van zijn brood eten door tegenstanders. Dat is iets wat er waarschijnlijk nooit meer uit gaat.

Ah onze seniele vriend uit Rotterdam mocht weer een dagje weg van de begeleiders.

Als je dan zulke debiele uitspraken doet Willem, zeg dan ook meteen even WIE zoiets precies zegt. Want dergelijke uitspraken heb ik het afgelopen jaar welgeteld 0 (!) keer gehoord. Tuurlijk krijgt Veerman wel complimenten, maar mag het ook even als je gewoon lekker speelt?

En als er dan toch 1 speler is die absoluut NIET onderschat wordt dan is het wel Veerman. Hoe vaak lees je (alleen hierboven al) over de tekortkomingen van Veerman?

Joey Veerman is een heel normale speler maar sommige mensen maken van hem Roodkapje.

Veerman is echt wel beter dan Koopmeiners. Ik denk ook dat hij juist wel goed in de Italiaanse competitie zou passen omdat je daar als middenvelder enorm veel tijd en ruimte krijgt. Daarom doet Koopmeiners het daar ook zo goed, omdat daar geen hoge handelingssnelheid wordt gevraagd op zijn positie. Dat is in de Spaanse en Engelse competitie echt wel anders.

Ik denk dat veel mensen niet kunnen zien dat Veerman een prima speler is voor de Eredivisie, maar hij nergens anders zou spelen. Ik lees hier reacties over de subtop van Europa, maar er is geen enkele andere ploeg in Europa van het niveau PSV waar hij zou spelen. En dat is omdat wij in Nederland een systeem kunnen neerzetten waar spelers zoals Veerman in kunnen spelen en zelfs waardevol zijn. Geen enkele andere club van het niveau PSV heeft een cultuur, waarbij een middenvelder zo vrij mag zijn in zijn voetbal en defensieve taken zo kan laten gaan. Hij is voetballend niet creatief genoeg voor zo’n rol bij bijvoorbeeld Leipzig of Bilbao, terwijl hij verdedigend veel te zwak is om hem op te stellen bij die clubs. Veerman is puur zo’n speler wiens top gewoon in Nederland ligt. Net als Donny van de Beek en Davy Klaassen, hoewel Klaassen nog echt die vechtmentaliteit heeft waardoor ik hem hoger schat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren