Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jeremie Frimpong redt ongeslagen reeks Leverkusen en staat in halve finale

Laatste update:

Jeremie Frimpong heeft Bayer Leverkusen donderdagavond voor een nederlaag behoed tegen West Ham United. De Nederlandse back zette in minuut 88 de 1-1 eindstand op het bord. Zo verlengt die Werkself de ongeslagen reeks naar 44 (!) wedstrijden en staat het bovendien in de halve finale van de Europa League, waar het het opneemt tegen AS Roma.

Xabi Alonso had geen basisplek in petto voor Frimpong. De Oranje-international moest vanaf de reservebank toezien hoe Josip Stanisic de rechterflank ging bestrijken. Aan de kant van West Ham United konden voormalig Ajacieden Mohammed Kudus en Edson Álvarez traditiegetrouw wél rekenen op een basisplaats.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De thuisploeg begon brutaal aan de wedstrijd en pakte na twaalf minuten spelen dan ook al de voorsprong. Odilon Kossounou leverde de bal simpel in, waarna West Ham de bal uiteindelijk bij Jarrod Bowen kreeg. De Engelsman zette voor, waar Michail Antonio eerder bij de bal kwam dan Kossounou en de uitgestormde doelman Matej Kovár: 1-0.

Vooruit geschreeuwd door de uitzinnige fans gingen the Hammers op zoek naar een tweede treffer en dus een gelijke stand over twee wedstrijden. Het leidde tot een kans voor Bowen, nadat West Ham goed druk zette en via de Kudus de bal voor het doel slingerde. Kovár kon echter redden op de inzet van de Engelsman.

In het restant van de eerste helft, waarin Kossounou al naar de kant gehaald werd door Alonso, speelde Leverkusen weinig klaar. De Spanjaard greep resoluut in en bracht na de rust Victor Boniface en Frimpong in de ploeg. De Nederlander had direct een voorzet in huis, die door Florian Wirtz bij de tweede paal niet werd gepromoveerd tot doelpunt.

Maar Leverkusen kwam in de tweede helft een stuk beter voor de dag dan in het eerste bedrijf. Met een verraderlijk schot verraste Frimpong Lukasz Fabianski bijna in de korte hoek, maar de Pool wist ternauwernood redding te brengen.

Wirtz bracht een minuut of tien later Amine Adli in stelling met een geweldige steekpass met de buitenkant van de linkervoet. Adli had alle ruimte om Fabianski op te zoeken, maar zijn poging eindigde ergens tussen een voorzet en een schot in.

West Ham poogde ondertussen een tweede treffer te maken, maar oogde richting het eind van de wedstrijd vermoeid nadat het in de eerste helft met krachten smeet. Frimpong strafte die vermoeidheid genadeloos af. De Nederlandse vleugelverdediger kapte in de zestien naar zijn linker en zag de bal met de nodige fortuin achter Fabianski vliegen: 1-1.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

West Ham begon erg goed, maar na dat duw en getrek tussen zowel staf als spelers, kwamen ze niet echt meer dichtbij het doel van Leverkusen. Frimpong mooi doelpunt weer, ze blijven wonderbaarlijk genoeg nog steeds ongeslagen.
Straks tegen AS Roma, ik ben heel benieuwd hoe ze daartegen weten te presteren.

18 april 2024 om 23:03

Je zag ook echt dat leverkussen een doelpunt wilde maken om zo de ongeslagen status te behouden want vanaf minuut 60 was de hoop wel weg bij whu

18 april 2024 om 23:18

Behalve de keeper van Leverkussen. Die liep tijd te rekken.

18 april 2024 om 23:26

Vooral in de tweede helft ja, de eerste helft vond ik Leverkusen erg mager. Maar dat lijkt een terugkomend iets te zien.

19 april 2024 om 00:40

Mooi doelpunt was het toch niet. Schiet vrij slecht in en heeft geluk dst die daardoor via iemand zijn rug het goal in gaat. Raakt die verdediger m niet, dan is het een simpele vangbal.

19 april 2024 om 01:08

Inderdaad, en hij had denk 10min ervoor een hele grote kan 1 op 1 met keeper.. en schoot toen heel erg wild en gehaast over. Vind hem soms wel echt blind paard, die niet normaal snel is. Heb die versnelling in slomo afgespeeld, en zelfs dan is die snel haha

Inmiddels kunnen we wel spreken over een 'xabi Time'. Wat een reeks zetten zij neer. Wederom AS Roma vs Bayer Leverkusen. Mooi affiche.

Xabi Alonso, Danielle de Rossi, prachtnamen als trainers voor de komende jaren!

18 april 2024 om 23:25

Vergeet Thiago Motta niet!

Tja West ham alles gegeven in de 1e helft waarbij Leverkusen echt met een kater leek te spelen en vanaf minuut 60 volkomen afgetroefd op fitheid/conditie. Hele slechte scheids overigens aan beide zijde, heeft gelukkig geen invloed gehad op het resultaat.

Tja Leverkusen kan zo ruk spelen en als nog niet verliezen. Ze blijven maar scoren na minuut 85.

Frimpong speelt de laatste wedstrijden alleen maar als rechtsvoor. Waarom kan hij daar dan niet spelen voor oranje?

Wat een resultaat! Chapeu!

Frimpong gewoon rechtsback zetten of rechtsbuiten in oranje de man is niet normaal. Wil je winnen dan moeten je beste spelers spelen. Hij was zo dominant gister. Hoe hij Kudus in een duel de baas was weergaloos.

19 april 2024 om 15:18

Was anders al de 2e wedstrijd op rij dat hij begon als wisselspeler. Blijkbaar is Alonso niet meer zo overtuigt.

19 april 2024 om 20:17

Kijk je voetbal of alleen naar de wissels op de bank? De man is weergaloos en gelukkig dat hij nog voor NL wil uitkomen. Dat had Koeman weer bijna verziekt.

19 april 2024 om 17:00

Deze man is bij meer doelpunten betrokken dan Weghorst, Malen, Zirkzee en Brobbey! Kom op man, tuurlijk moet Frimpong in de basis bij Oranje!

Zou echt waanzinnig zijn als ze ook nog twee bekers zouden winnen... Ik zie niet in waarom dit niet zou hoeven lukken, qua teams zijn ze op papier absoluut wel de favoriet in mijn ogen!

19 april 2024 om 09:35

De beker zou een zekerheidje moeten zijn. Europees moet hun focus op liggen (zelfs meer focus dan ongeslagen blijven in de BL).

Zou bijna neigen naar het experimenteren om Jeremie eens op rechtsbuiten te zetten in Oranje. Zoveel dreiging. Zulke snelle voetjes, super wendbaar. Kan een mannetje passeren. Probeer het eens. Steven Berghuis is voorlopig een gepasseerd station. Verder kan je niet alleen op Donyell Malen gaan leunen. Een beetje variatie kan geen kwaad.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren