Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Je bent dan Oranje-waardig, maar het is nu te laat’

Laatste update:

Garry Rodrigues maakte in januari 2017 de overstap van PAOK Saloniki naar Galatasaray en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een steunpilaar bij Aslan. Ook Ronald Koeman zal waarschijnlijk onder de indruk zijn van de ontwikkeling die de linksbuiten heeft doorgemaakt, maar hij kan hem niet oproepen voor Oranje. De 28-jarige Rodrigues werkt zijn interlands namelijk af bij de Kaapverdische ploeg.

Rodrigues maakte in het najaar van 2013 in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Gabon (1-1) zijn debuut voor Kaapverdië. Hij stond toen onder contract bij Levski Sofia. “Toen was Oranje natuurlijk geen optie. Nú had Koeman me kunnen oproepen”, aldus de geboren Rotterdammer in een interview met Voetbal International.

“Ik speel voor een grote club op een goed niveau en dan ben je Oranje-waardig. Maar het is te laat.” Rodrigues heeft er echter geen spijt van dat hij voor Kaapverdië koos. Hij zegt ‘trots’ te zijn om uit te komen voor De Blauwe Haaien en voelt zich zowel Kaapverdiaan als Nederlander. Of hij met Kaapverdië ooit op een groot toernooi zal spelen, dat weet Rodrigues niet.

“Maar ik moet wel zeggen dat voetbal op Kaapverdië snel ontwikkelt en het land ervan profiteert. Dat ik er een bijdrage aan kan leveren, maakt me blij. Naar Oranje kijk ik nu gewoon als supporter.” De neef van Jerson Cabral speelde in de jeugd van onder meer Feyenoord en kwam later uit voor clubs als ADO Den Haag, Levski Sofia, Elche en dus PAOK en Galatasaray. Zijn contract in Istanbul loopt nog tot 2021 door.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Op basis van vorig jaar zou hij misschien mogelijk een kans gehad hebben om te spelen voor oranje als hij niet had gekozen voor een andere nationale ploeg.

Maar op basis van dit seizoen zou hij niet eens in aanmerking komen.

Tja ik ken de beste jongen verder niet maar het lijkt me geen echt enorm gemis. Misschien leuk om erbij te hebben. Uiteindelijk zeggen ze toch altijd dat je met je hart moet kiezen? Als dat meer in Kaapverdië ligt dan in Nederland dan heb je toch een prima keus gemaakt?

Lastig hoor, blijk je een laatbloeier te zijn en vliegt je carrière in een Turkse stroomversnelling, kies je ervoor om 5 jaar eerder linksbuiten bij Kaapverdië te gaan spelen tijdens een oefen wedstrijd tegen Gabon die je gelijk speelt. Hele interland carrière naar de blauwe haaien.

20 december 2018 om 10:20

Niets lastigs aan. Gewoon een luxe probleem. Hij kan kiezen.... Kies met je hart. Dan doe je het altijd goed.

20 december 2018 om 10:49

In principe was er destijds niet echt een keuze, want de optie Oranje was er helemaal niet. Hij had zelf waarschijnlijk niet gedacht ooit nog voor het Nederlands Elftal in aanmerking te komen.

20 december 2018 om 13:02

Jawel, Hij heeft de keuze om wel of niet voor EEN land te kiezen. Dat is een extra keuze. Verder is het namelijk voor iedere speler maar afwachten of je de keuze hebt om wel of niet voor JE land te spelen.

20 december 2018 om 13:05

Naar mijn mening zou je de keuze voor EEN land altijd met je gevoel voor het land moeten maken en niet op basis van kans op....

21 december 2018 om 17:58

Dus als je kan kiezen tussen wel of geen interlandcarrière (want DAT was de keuze vijf jaar geleden) zou jij die laatste optie ook overwegen?

Lijk me geen gemis; bedoel als je grootste club op je CV galatasaray is(met respect he, niks ten nadele van Gala) en dat op je 28e dan ben je niet een bijzondere speler ofzo, next

20 december 2018 om 10:19

Mwua, Babel speelde op zijn 28ste voor Kasimpasa, dat destijds een grijze middenmotor was in Turkije, en kijk hem nu. Het kan raar lopen, maar ik weet wel wat je bedoelt.

20 december 2018 om 10:34

Babel was the Next Big Thing bij Ajax, Rodrigues weggestuurd bij Feyenoord en postman geweest.

20 december 2018 om 12:15

30+ miljoen supporters en een omzet van 200+ miljoen...klein..😂😂

Zo kan ik er nog wel meer bedenken, als als als... als ik geen kruisband blessures had gehad op mijn 16e tot 21e, nou dan....
Laat deze jongen lekker genieten van zijn internationale carriere bij Kaapverdie.
Die keeper van de Graafschap, Etemadi, hij is international geweest voor Iran, dat zijn toch geweldige avonturen als top sporter! Hans Vonk, Zuid Afrika. Havenaar, Japan. Speel en geniet!

20 december 2018 om 10:46

Ik twijfel er ook niet aan dat deze jongen geniet van wat hij aan het doen is. Denken aan "wat als..." heeft inderdaad geen zin, maar kom op. Dat doen we toch allemaal wel eens?

Veel respect voor hem, sowieso. Echt heel knap hoe hij zich heeft opgewerkt.

Lijkt me een sympathieke kerel. Hij zegt niet dat ie in Oranje had móeten staan als die optie er nog was. Hij zegt alleen dat het had gekund, omdat ie nu bij een serieuze club speelt. En daar is geen speld tussen te krijgen, volgens mij.

Aparte carrière heeft Rodrigues wel. Knap hoe hij zich een weg naar boven werkt en het is een voorrecht om in zoveel landen te hebben gewoond en gewerkt.

Als deze gast besluit op te dagen is er geen houden aan maar uit vorm is het niet om aan te gluren. Te nonchalant met teveel onbegrijpelijke fouten. Snap niet waar hij het over heeft.

Tja, het is het een of het ander. Heb hem een paar keer zien spelen en betwijfel of hij echt veel zou toevoegen. Denk dat hij daarom een prima keuze heeft gemaakt. Nu ben je tenminste ergens de topspeler in plaats van iemand die sporadisch opgeroepen zou worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren