Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Jansen reist af naar buitenland voor gesprekken met 47-voudig landskampioen’

Laatste update:

Pascal Jansen reist komende week af naar Griekenland voor gesprekken met Olympiakos Piraeus, zo beweren diverse Griekse media, waaronder de krant Gazzetta. De 51-jarige Londenaar zou een belangrijke kandidaat zijn voor het hoofdtrainerschap bij de 47-voudig landskampioen.

Halverwege januari werd Jansen op straat gezet bij AZ. De oefenmeester werd verantwoordelijk gehouden voor de teleurstellende prestaties van de Alkmaarders dit seizoen. De afgelopen weken werd Jansen gespot op de tribune bij Ajax en Almere City, maar mogelijk gaat hij buiten Nederland aan de slag.

Transfermarktexpert Fabrizio Romano wist eind vorige maand al te melden dat Jansen de clubs voor het uitkiezen heeft. Volgens de Italiaanse journalist heeft de trainer zelfs al meerdere aanbiedingen afgewezen. "Pascal Jansen heeft enkele aanbiedingen al afgewezen, maar er zijn veel clubs die overwegen om hem volgend seizoen aan te stellen", zo schreef Romano.

Volgens Romano staat de in Engeland geboren trainer er na zijn werk bij AZ bijzonder goed op in het buitenland. "Jansen heeft de meeste Europese wedstrijden gecoacht bij AZ en het beste puntengemiddelde als trainer in de geschiedenis van de club."

Die cijfers dienden echter een beetje genuanceerd te worden. Jansen pakte met AZ in 162 wedstrijden gemiddeld 1,93 punt per wedstrijd. Arne Slot, de voorganger van Jansen, noteerde een precies even hoog puntengemiddelde in 58 wedstrijden.

Louter kijkend naar de cijfers in de Eredivisie viel op dat Slot met AZ echter aanzienlijk beter presteerde dan zijn opvolger. Slot pakte in competitieverband een puntengemiddelde van 2,15 met de Alkmaarders, Jansen scoorde met 1,95 punt per wedstrijd beduidend minder.

Griekenland


Inmiddels zou Jansen, die AZ ook nog naar een halve finale in de Conference League leidde, mogen hopen op een avontuur in Griekenland. Momenteel is Portugees Carlos Carvalhal nog trainer bij Olympiakos, maar zijn positie staat onder vuur door een teleurstellende vierde plaats in de Griekse Super League.

Mogelijk maakt Carvalhal nog wel het seizoen af bij Olympiakos, waar hij tot medio 2025 vastligt. In dat geval kan Jansen ook vanaf komende zomer de scepter zwaaien in Piraeus. Een dienstverband bij Olympiakos kan zijn eerste klus als hoofdtrainer in het buitenland worden.

Onder Jansens opvolger, Maarten Martens, wil het ook niet echt vlotten bij AZ. De eerste drie wedstrijden onder zijn leiding werden niet gewonnen. Zowel het duel met PEC Zwolle (2-2), als het duel met sc Heerenveen (2-2) eindigde in een gelijkspel. Afgelopen zondag verloor AZ, weliswaar onterecht, met 0-1 van Feyenoord.

Is Olympiakos een mooie club voor Pascal Jansen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pfoe moet je ook maar zin in hebben. Kans dat het halve seizoen stil wordt gelegd door al die gekken daar. Daarnaast heb ik het idee dat het sportief ook vergane glorie is. Tijden dat Olympiakos, Panathinaikos etc. een beetje Fenerbahçe, Galatasaray-achtige aankopen deden liggen ook wel wat jaren achter ons.

7 februari 2024 om 15:17

Of je ziet het als een mooi land om te werken met lekker weer en lekker eten. Bij een club die kans maakt om kampioen te worden en die regelmatig in de CL actief is.
Je kunt je zelfs afvragen of dat niet beter klinkt dan werken in Alkmaar

7 februari 2024 om 15:27

Mogen supporters daar alweer wedstrijden bezoeken dan? Precies wat Fr010 zegt, het is een mooi land met goed weer, dus waarom niet? Wat betreft het sportieve aspect moet ik Alckmaria wel gelijk geven, het lijkt wel vergane glorie daar, El Arabi is inmiddels ook alweer 37(!). Verder zitten er weinig leuke spelers tussen.

7 februari 2024 om 15:37

@vitesseasr; Vanaf 12 Feb zijn er weer supporters welkom.

7 februari 2024 om 15:45

Ja eindelijk, duurde wel lang hoor. Is het bijna overal winterstop maar hier niet, mag je er niet heen. Hopelijk snel weer, en gaat het nu wel goed.

7 februari 2024 om 15:48

Weinig leuke spelers of ken jij ze gewoon niet? De meesten bij AZ gewoon basis staan momenteel. Financieel gezien is er ook iets meer mogelijk, Olympiakos geeft grotere salarissen dan AZ en ze hebben een grotere naam.

Jovane Cabral, Navarro, Podence, Horta, Camara, Martins, Hezze, Fortounis, Ortega, Carmo en Vezo zijn prima spelers.

Ortega en Hezze had ik afgelopen zomer graag naar Ajax zien komen in plaats van Avila en Tahirovic.

7 februari 2024 om 15:29

Op basis waarvan is het sportief vergane glorie? Olympiacos doet elk jaar mee voor de titel, Panathinaikos was een tijdje wat minder maar is inmiddels ook terug in de top.

Met Paok, Aek en Panathinaikos een leuke strijd voor de titel. Alle 4 clubs doen niet veel van elkaar onder op het moment. Daarnaast uiteraard mooi weer, prima stad en lekker eten.

7 februari 2024 om 15:38

Olympiakos afgelopen jaar nog James Rodriguez en Marcelo gehaald.

7 februari 2024 om 15:39

Tja, waar moet je anders heen als Janssen zijnde? De Europese subtop mikt toch wel wat hoger. Dan kom je dus al snel uit op topclubs van middelgrote competities.

7 februari 2024 om 21:00

In het artikel staat dat er heel veel interesse is van verschillende clubs. En dat hij de clubs voor het uitkiezen heeft .. ben benieuwd wat er dan nog meer aan keuzes is. Olympiakos is wel een grote club daar maar Ooh zo hectisch. Haha dat word wennen na het rustige Alkmaar

7 februari 2024 om 15:49

In tegenstelling tot az is hoe je het ook maar wilt beleven en omschrijven toch echt een stap omhoog ⬆️

7 februari 2024 om 16:08

Lijkt me op zich wel een redelijke stap. Toch een aardige naam in het Europese voetbal. Je doet in Griekenland mee om de prijzen.
Ik geloof niet dat er binnen Nederland snel opties zijn op een vergelijkbaar of hoger niveau. Feyenoord of Ajax gaat hem denk ik niet worden mocht daar komende zomer een plekje vrij komen en PSV en Twente hebben net een nieuwe trainer.
Dan kom je al snel uit bij top clubs in andere middelgrote competities

Tja, Griekenland zal wel een mooi land zijn, maar ik zou niet graag als trainer daar werken. De agressie op en buiten de velden is daar wel heel extreem. Voor je het weet loopt er weer een directeur gewapend het veld op.

Mooi avontuur voor Pascal. Ik zou het wel weten als ik in zijn schoenen stond. Je verdiend meer, mooiere leefomgeving, lekker eten en daarnaast de mogelijkheid om CL te spelen en Kampioen te worden.

Hij zal toch echt niet zo dom zijn. Als je 3 keer verliest wordt je ontslagen en krijg je geld niet. Hopelijk voor hem maakt hij een verstandigere keus, zodat hij nog jaren trainer kan zijn. Je ziet het aan De Boer en Cocu, 2 verkeerde keuzes en het is gedaan met je.

7 februari 2024 om 15:40

Dat valt wel mee. Een De Boer kan vast wel ergens aan de bak, maar die mikt gewoon te hoog. Cocu zit pas net weer thuis en daar komen ook ongetwijfeld wel clubs voor.

7 februari 2024 om 15:43

Dat over je geld niet krijgen is ook onzin. Kan me niet herinneren dat er een ontslagen trainer in Griekenland niet betaald krijgt bij ontslag(de 4 topclubs dan).

7 februari 2024 om 16:19

Het verschil met de Boer is dat ik hem, mocht het mislukken nog wel terug zie keren bij een club in de Nederlandse middenmoot. Utrecht of Heerenveen of zo, ik kan me voorstellen dat de Boer of Cocu daar geen zin in hebben,

De Boer en Cocu zullen ook wel weer ergens aan de bak komen als ze dat willen. Het mooiste voorbeeld blijf ik Ranieri vinden, die had ook aan het begin success, is vervolgens een keer if 10, vaak ook vrij snel ontslagen. Deed iets magisch met Leicester en is na het behalen van het kampioenschap geloof ik 6 keer ontslagen, ook best knap aangezien het kampioenscahp in 2016, dus pas 8 jaar geleden, was.

Tegenwoordig krijg je, binnen de UEFA landen, en zeker binnen de EU, ook gewoon je geld. Je moet misschien even boos doen en wachten, maar je krijgt uiteindelijk waar je recht op hebt. Als clubs niet betalen krijgen ze al snel te maken met allerlij maatregelen vanuit de UEFA en ook je geld innen is binnen de EU relatief eenvoudig.

Van een suptopper naar een topclub. Zou een mooie stap zijn. Mooie uitdaging ook, de afgelopen jaar heeft Olympiakos niet het succes wat het jaren lang gewend is. Met een AEK en Pana dat weer helemaal terug lijkt. PAOK dat sinds de komst van Savvidis ook altijd in de top mee doet is het een leuke competitie geworden, iets wat ook nodig was.

Het is daar in ieder geval zelden saai! Toch gewoon een 'topclub'!

Het is een beetje naïef om griekse supporters als gekken weg te zetten. Het is nou niet perse dat Nederlandse supporters en dan met name Voetbalsupporters zich nou zo voorbeeldig gedragen. Kost ons ook jaarlijks miljoenen om dat in stand te houden.

Wel ff een kogelwerend vestje aan Pascal!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren