Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik wil ooit wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA als trainer van Ajax coachen’

Laatste update:

De komende weken of maanden moet duidelijk worden wie komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Ajax 1 wordt. Interim-coach John van ‘t Schip bevestigde eind maart andermaal dat hij na dit seizoen in een bestuurlijke rol verder gaat bij Ajax.

Van ‘t Schip zal vermoedelijk na dit seizoen in de jeugdopleiding van Ajax de rol van head of coaching gaan vervullen, zo schreef De Telegraaf eerder. Door de bestuurlijke chaos en de schorsing van algemeen directeur Alex Kroes krijgen technisch manager Kelvin de Lang en directeur voetbal Marijn Beuker de taak om een nieuwe trainer aan te stellen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Clubwatcher Mike Verweij wist deze maandag te melden dat Erik ten Hag nog altijd de droomkandidaat is om Van ‘t Schip bij Ajax op te volgen. De Haaksberger ligt echter nog altijd vast bij Manchester United, al neemt de druk daar met de week toe.

Een maand terug noemde de NOS Jong Ajax-trainer Dave Vos voor het eerst in één adem met de opvolging van Van 't Schip. Destijds zou er bij Ajax al getwijfeld worden 'of het niet te vroeg was' om de veertigjarige trainer door te schuiven. Voor dit seizoen had Vos namelijk alleen nog ervaring als jeugdcoach en assistent.

Inmiddels lijkt er een duidelijkere visie te zijn. Hoewel Vos er goed op staat, durft de clubleiding het volgens Verweij nog niet aan hem hoofdtrainer te maken. De verwachting is dat hij assistent-trainer wordt onder de nog aan te stellen nieuwe hoofdcoach.

Ambities van Vos


Vos stak zijn dromen maandagavond voorafgaand aan het Keuken Kampioen Divisie-duel met SC Cambuur (2-1 winst) echter niet onder stoelen of banken en heeft de laatste geruchten meegekregen.

“Ik kreeg het toegestuurd, inderdaad. Ik kan er nog niet veel over zeggen. Momenteel zijn er gesprekken gaande met de club”, zei hij voor de camera van ESPN. “De gesprekken zijn goed, we kijken momenteel naar de toekomst. Hoe dat er precies uitziet, is onbekend. Mijn contract loopt volgend jaar door, ook als trainer van Jong Ajax. We kijken samen waar de mogelijkheden liggen. Vanuit daar gaan we de gesprekken aan.”

Vos benadrukt dat hij inmiddels al de nodige ervaring in het trainersvak heeft opgedaan. "Ik ben bijna twintig jaar trainer. Ik heb een andere route belopen dan anderen die uit het profvoetbal komen. Ik ben in 2009 bij Ajax gekomen en even weggeweest naar Rangers. Daar hebben we een Europa League-finale gespeeld en de beker gewonnen. Toen heb ik eraan geproefd. Dus dat daar ambities liggen, is duidelijk.”

De veertigjarige trainer durft zijn grote droom ook uit te spreken. “Ik heb vaker gezegd: ik wil ooit mijn wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA coachen en succesvol zijn met deze club. Dat is een droom.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi als mensen ambities hebben, maar is deze jongen niet enorm omhoog gevallen?

15 april 2024 om 23:50

Waarom dan? Het is een jeugdtrainer dat via assistent naar trainer van JA gegroeid is. Wat maakt in jouw ogen dan dat hij omhooggevallen is? Ik zie iemand die op zijn 20ste jeugdtrainer geworden is en het hoogste nastreeft, lijkt me een gezonde doelstelling.

15 april 2024 om 23:52

Omhooggevallen? Nee.

16 april 2024 om 00:08

Snap jij de definitie van omhoog gevallen wel?

16 april 2024 om 00:10

Defineer omhoog gevallen? Voor zover ik weet bedoel je dan een arrogant iemand die op een 'hogere' positie zit maar daar niet recht op heeft en er puur zit vanwege geluk of connecties. Deze man heeft 20 jaar ervaring, coacht jong Ajax en spreekt ambities uit. Of dat er ooit van komt is een tweede maar arrogant komt hij niet over.

16 april 2024 om 00:44

Omhoog gevallen... de man heeft geen voetbalverleden en is al bijna 20 jaar trainer. Die man heeft zichzelf helemaal omhoog gewerkt en toont al jaren potentie.

Heitinga stopte met voetballen en mocht bijna direct de onder 19 trainen. Wat toevallig een ijzersterke lichting was. Dat is pas omhoog gevallen.

16 april 2024 om 06:57

Niet omhoog gevallen, maar wordt hier wel vaker omschreven als de beste trainer ooit.

16 april 2024 om 07:41

Wat een flauwekul zeg, dat staat letterlijk nergens en wie dat zegt moeten ze opnemen.

16 april 2024 om 09:22

Door werkelijk niemand. Ongelofelijk wat een onzin mensen hier soms uitkramen.

16 april 2024 om 22:00

Beste trainer ooit? Lol, heb deze knul nog nooit in 1 adem genoemd zien worden met SAF, Zidane, Wenger etc etc etc. Gewoon een ambitieuze gozer, niks mis mee

Ff bekertje gewonnen en finaletje gespeeld met Rangers, was warm draaien en in Amsterdam de puntjes op de I zetten en door!


Hebben jullie ooit de interviews van Dave Vos gezien? Hij praat zelfs zoals Ten Hag. Je kan het proberen of je kan voor een coach van het buitenland gaan.

De staatsloterij winnen is ook een droom maar ik maak even veel kans op de winst dat Vos komend seizoen Ajax 1 trainer is.

16 april 2024 om 02:37

Weet wel zeker dat Vos meer kNs maakt. Wat als Ajax de gedroomde kandidaat niet kan vinden? Ik zie het dan zo gebeuren dat ze Vos doorschuiven

Ondanks deze man altijd verstandig overkomt en ik wel geloof in zijn trainers kwaliteiten denk ik dat Ajax meer baat heeft bij iemand met wat meer ervaring.

Ik hoop zelf op een flinke naam en dat hij dan assistent kan worden, maar ik acht de kans klein dat dat gebeurd.

Ik ben een groot voorstander van Vos volgend seizoen als hoofdcoach!

Dave Vos is ondanks zijn leeftijd een ervaren trainer en heel gedetaileerd in zijn uitleg.
Daarnaast zal komend seizoen financieel weinig mogelijk zijn en zou je wederom een beroep moeten doen op jeugd met wellicht 2 á 3 gerichte aankopen.
Vos kent de lichting Jong Ajax en onder 18 en kan daardoor zeer goed beoordelen welke jongens in aanmerking komen voor een stap.
Ik zie namen zoals Potter voorbij komen en dat zou mooi zijn qua allure, maar ook hij zal een behoorlijk salaris hebben dan kan je mijns inziens beter Vos de kans geven.

Zet naast hem Bogarde en een andere ervaren assistent als klankbord dan heb ik er vertrouwen in.
Ik verwacht dat er een aantal spelers zullen vertrekken zoals Bergwijn, Akpom, Medic, Forbs, Sosa, Rulli entahirovic en met de rest moet je aan de slag. Ook komen er jongens als Wijndal, Baas en Unuvar terug vanuit uitleen dus daar moet je een team van zien te maken.

Selectie 2024:
Keepers: Ramaj, Pasveer, Sethford, de Graaff
RB: Rensch, Gaaie, Gooijer (ik hoop op Kenny Tete!)
CV: Sutalo, Kaplan, Hato, Dies Janse en Rensch
LB: Wijndal, Baas en Hato

Cm/am : Mannsverk, Vos, Taylor, Boomen, Fitz Jim, Henderson, Berghuis en Hllynson
(ik hoop op Eriksen en Marten de Roon als ervaren toevoegingen)

LV: Godts, Unuvar
SP: Brobbey, Rijkhoff
RV: Berghuis (aankoop?)

16 april 2024 om 09:27

Marten de Roon? Lees ik dat goed? Ik denk dat Ajax een zuid-amerikaan moet halen met heel veel gif, dat is wat we nu juist missen, De scouting moet aan het werk. Met een normale trainer en at vertrouwen, zie ik een Forbs ook nog veel groeien, mag van mij best blijven. Ook hoop ik dat Akpom blijft, blijkt een uitstekende pinchhitter voor Ajax. Als CV hoop ik op een ervaren speler van rond de 30, die de talenten op sleeptouw kan nemen.

16 april 2024 om 10:59

Ik acht de kans niet heel groot dat de Roon naar Ajax gaat dat is meer een Feyenoorder. Matusiwa zou voor Ajax wel een interessante 6 zijn.

16 april 2024 om 11:03

Matusiwa is afgelopen winter voor 20 miljoen naar Stade Rennes gegaan. Ik verwacht zeker niet dat hij binnenkort bij Ajax speelt.

We zullen zien wat de toekomst gaat brengen. Echter is de stap van Jong Ajax naar de Arena wel erg groot. Er zijn niet veel voorbeelden te bedenken die de stap maken van Jong Ajax naar het Eerste en ook succes behalen. Heitinga en Keizer dat ging namelijk niet goed. Ambitie is mooi maar je moet wel weten waar je aan begint

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren