Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ik had nooit gedacht dat mijn Real-record verbroken zou worden'

Laatste update:

Als Real Madrid in de laatste zes speelronden van de Spaanse competitie nog minstens vier keer scoort, verbreekt het een record. De Koninklijke maakte in het seizoen 1989/90 in totaal 107 doelpunten en staat nu al op 104 stuks. John Toshack, de man die destijds de leiding had over de selectie, zegt dat hij nooit had gedacht dat het record nog eens verbroken zou worden door een later team van de Spaanse grootmacht.

/

“Jaren geleden zei ik altijd tegen vrienden en ex-collega's dat dat record, van 107 doelpunten, nooit meer verbroken zou worden. Maar dit team heeft het nu helemaal in eigen handen”, weet Toshack. De 63-jarige Welshman had Real in twee verschillende perioden onder zijn hoede; tijdens het kampioensseizoen eind jaren tachtig, begin jaren negentig en ook nog eens aan het einde van dat decennium in het seizoen 1998/99.

“Het is wel makkelijk te zeggen, maar niet makkelijk te doen”, wijst Toshack naar het huidige doelpuntengemiddelde van los Merengues. “Dit is haast drie doelpunten per wedstrijd. Real en Barcelona staan gewoon ver boven alle andere clubs in Spanje. In het jaar dat wij het record vestigden, lagen we al in oktober uit Europa na uitschakeling tegen AC Milan. Wij speelden dus minder wedstrijden. We werden kampioen en ik geloof dat we de laatste wedstrijden in totaal vijftien, zestien goals maakten.”

In het recordseizoen van Real Madrid werd Hugo Sánchez topscorer van de competitie met liefst 38 treffers. Zijn voornaamste concurrent dat seizoen was Toni Polster, die namens Sevilla in totaal 33 keer scoorde. De meest trefzekere speler van Barcelona, dat dat jaar als derde zou eindigen, was Julio Salinas met vijftien goals. Op dit moment voert Cristiano Ronaldo de topscorerslijst aan met 40 treffers; Lionel Messi staat op 39 en Radamel Falcao (Atlético Madrid) op 21.

Wanneer verbreekt Real Madrid het record uit 1989/90?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
14 april 2012 om 13:37

Real en Barca winnen elke match met 7-0, de rest van de Spaanse competitie is niet meer dan wat paginavulling. Het is dus niet vreemd dat het record sneuvelt. Net zoals het logisch is dat Messi en Ronaldo boven de 40 doelpunten uitkomen.

Eigenlijk is het trio Özil, Ronaldo, Benzema het hart van de aanval van Real Madrid. Die drie zorgen door middel van steekpasses, schoten en dribbels voor een hoog doelsaldo. Higuaín staat vaak op de goede plek om af te ronden, net als Benzema en Ronaldo. Ontzettend knappe prestatie, maar natuurlijk zal ook dit record weer verbroken worden.

14 april 2012 om 10:20

Eigenlijk hoort Kaka hier ook nog bij te staan, maar waarom Mourinho hem niet even een lekkere reeks laat maken is voor mij een raadsel.

14 april 2012 om 10:40

Omdat Ozil is een speler is met een hoge potentie, en Kaka toch niet zn vorm heeft van Milan. Dit heeft uiteraard ook te maken met zn blessure. Kaka is wel een speler waar je als voetballiefhebber graag naar kijkt.

14 april 2012 om 11:05

Ozil vind ik minder dan Kaka. Kaka kan scoren, heeft een veel betere dribbel en heeft meesterlijke penalty's.

14 april 2012 om 12:16

@jwz, dit klopt maar kaka heeft het nodig van zijn rushes waar onder ozil een tegenstander's middenveld beter kan openbreken... dit zag je goed tegen atletico, waar de eerste helft moeizaam ging, was ozil voor kaka opgekomen tweede helft, en alles ging iets vlotter.. mourinho ziet dit ook en hij past zijn team aan volgens wat hij weet van de tegenstander en hoe het verloopt tijdens een wedstrijd

14 april 2012 om 12:45

@jwz-070

Aan een meesterlijke penalty's heeft hij tegenwoordig helaas weinig. Ronaldo neemt ze allemaal.

14 april 2012 om 12:48

@ princenaz

Als er iets is wat duidelijk was na Athletico is dat Kaká het spel beter maakt. Real Madrid speelde de 1e helft beter als de 2e. Kaká gaat eruit en er word gescoord. Ozil moet ook spelen, maar Kaká ook. Di Maria moet eruit.

14 april 2012 om 12:51

Serieus, Ozil minder dan Kaka ? Ik vind Ozil eerlijk gezegd beste aankoop van Real Madrid zelfs beter dan Cristiano Ronaldo. Hij draait goed met de team mee, heeft een uitstekende visie. Geeft veel assists. Dribbels van Ozil zijn ook goed? Hij heeft geen paniek wanneer hij tegenover 3 man staat, maar speelt het netjes uit.

Maar dat is jouw mening, en dit de mijne.

14 april 2012 om 13:29

@ac milan, ik heb kaka als ozil even graag, maar komaan, onmogelijk dat je kunt zeggen dat ze beter speelde 1ste helft.. mourinho had tevoren wel gedacht dat atletico vol in de aanval zou gaan, en dan heb je een type kaka nodig om de omschakeling te orchestreren, maar helaas hadden de middenvelders van atletico kaka goed geneutraliseerd. Tweede helft kwam ozil er in, en speelde ze meer op bal verdeling langs de flanken ipv counter.. gelijk heb je dat ze tegen scoorde, maar vergeet niet dat madrid er dan ook wel 3 in schoot ipv 1. Di maria moet spelen tegen fysieke sterke spelers en verdedigende ploegen.

14 april 2012 om 13:47

@princenaz

Dat ze er 3 in schoten betekent toch niet dat ze perse beter waren? Het had ook veel met Higuain te maken. Die komt erin en veroorzaakt gelijk een penalty waar Benzema de hele wedstrijd onzichtbaar was.. maar wie hoor je daarover??

Het feit dat Callejon erin komt en gelijk scoort tegen een Atletico dat al gebroken was en min of meer had opgegeven. Je vergeet voor het gemak om te zeggen dat ze er ook 1 tegen kregen.

De beste wedstrijden van Real Madrid in jaren die ik heb gezien waren toen Kaká en Ozil samen speelden. Dit zijn echt topspelers die elke week moeten spelen naar mijn mening.

14 april 2012 om 16:41

iedereen blijft zeggen dat kaka niet zn vorm van Milan heeft. Maar hij bewijst zich haast iedere keer als hij speelt.

14 april 2012 om 16:47

Juist Jij sanpt het helemaal! precies wat ik vind. Iedereen is helemaal dol van Benzema (geen idee waarom???). Higuain mag van de meeste vertrekken deze zomer terwijl hij een prachtig seizoen meemaakt. Hij heeft weliswaar 3 of 4 doelpunten minder dan Benzema maar is dat nou iets waar je hem op moet afrekeken?

Callejon Ronaldo Di Maria zijn het zelfde soort spelers. Elk team heeft er wel 1 van nodig. Zo'n speler die zich vaak onderscheidt met doelpunten etc. Maar 3 van deze spelers in 1 team gaat Niet! Dan heb je een ego team. Vandaar dat Callejon en Di maria van mij part naar een andere topclub bijvoorbeeld Inter of Liverpool (ik zeg maar wat)

Ozil & Kaka mogen van mij elke wedstrijd dan beginnen.

14 april 2012 om 11:47

Di Maria mag hier ook bijgezet worden in mijn ogen. Voor zijn blessure had hij al 12 assists in de competitie alleen al geloof ik.

het is ongekend dat real en barca zoveel scoren dit geeft ook maar weer aan dat ze veel beter dan de rest zijn

Butragueno, Hugo Sanchez, Schuster, zeker een mooi elftal stond er toen!!
Maar records zijn er om gebroken te worden, dus ooit zal er wel weer een ander team zijn dat dit record weer verbreekt.

leuk voor ronaldo btw weet iemand hoeveel puskas gescoord heeft ik dacht aardig wat.

messi schiet er vanavond ook gewoon 3 in geen probleem
kijk bij ronaldo is het zo als hij niet scoort dan word hij boos want hij wil zich altijd bewijzen
messi heeft gewoon lol en iedereen weet 1 aktie van messi en het is gelijk doelpunt

hij is er niet echt mee bezig en ronaldo wel

14 april 2012 om 10:27

ja idd messi heeft lak aan of zijn ploeg wint of nie, zolang hij maar op t veld plezier heeft ;

14 april 2012 om 13:03

Haha de grootste onzin die op deze pagina staat. Ik kan me een vrij recent voorval herinneren waarin Messi een teamgenoot (tello) publiekelijk voor schut zette door hem helemaal uit te kafferen omdat hij de bal niet aan hem gaf. Messi richt zich ook steeds meer op zijn eigen prestaties. Dit heeft positieve gevolgen voor Messi en zijn carriere (steeds meer goals) maar negatieve gevolgens als je het mij vraagt voor Barca (messi-dependencia). Bij Real hebben ze overigens ook gewoon plezier in het spelletje hoor, dat is echt niet alleen bij barca het geval.

Ik verwacht dat het vanavond al gaat gebeuren tegen Sporting de Gijon.
Ze gaan denk ik al over de 107 heen vanavond.

Zelfs zijn de spelers er denk ik niet echt mee bezig maar is toch mooi.
Records zijn er om gebroken te worden;

@barca!!br Haha jy denkt dat messi 3 x gaat scoren tgen Levante! t moet niet gekker worden mischien dat ronaldo 3 x scoort tegen Sporting Gijon aangezien die 18e staan en levante 5e. br Zoek eerst wat info over de tegenstander en daarna pas een reactie plaatsen AUB

Dit Barca en en dit Real scheuren alle records aan flarden. Ongekend. Dit record zal ook wel gebroken worden, en volgens mij is Ronaldo nu toch ook de speler met de meeste goals in één seizoen ooit?

14 april 2012 om 11:45

nee, dat is een spits uit de Baltische staten, die heeft al 72 doelpunten gemaakt ;

14 april 2012 om 12:34

@bovenstaande (en nu onderstaande)
Bedoelde in de Primare Division ;

En dit record zal waarschijnlijk ooit in de toekomst verbroken worden. Ik denk dat het vanavond net niet zal gebeuren maar in de tweede volgende wedstrijd in Bernabeu.

Dit bewijst maar eens hoe fantastisch Mourinho wel niet is. Hij heeft van Real Madrid een echte doelpuntenmachine gemaakt. Al mag Benz' weg, hij mist zoveel kansen ...

Özil verdient veel credits! Hij zorgt voor de spelverdeling en speelt al seizoenen beter dan Kaka

Geweldig record dat zeker verbroken gaat worden, ik denk zelfs al vanavond.

Meeste Credits gaan naar het magisch trio Benz Pipita & Ronaldo met respectievelijk.

17 goals ( Benz ) 20 goals ( Pipita ) en 40 goals ( ronaldo )= 77!! goals 77 / 104.

Hoop op een voetbalshow vanavond..

Wow wat een verschillen tussen ronaldo en messi en nummer drie falcao op de topscorerslijst.

Ongelooflijk eigenlijk dat je met zo'n doelsaldo en zoveel punten nog steeds moet 'vrezen' voor een concurrent als Barcelona.
Het kan nog erg spannend worden in Spanje als El Classico gewonnen wordt door Barcelona, anderzijds is het jammer dat er 2 heersende ploegen zijn.
Het gat met Valencia is bijna schrikbarend.

als real 1 keer gelijk speeld en barca wint dan worden we kampioen
maar een jaar geen kampioen worden gaan we niet dood van want wij zijn al 3 jaar kampioen van spanje geworden

38 goals van Hugo Sánchez als topscorer van de competitie destijds = Dat waren 38 salto's.

Zo zie je maar. Spaanse competitie gaat om Real en Barca maar als ze tegen kleinere ploegen spelen dan spelen ze gelijk of verliezen ze zelfs. Dus de onderstaande ploegen zijn ook niet slecht! Ik denk zelfs dat levante kan winnen van liverpool. Maarja dat maakt nu niet uir, overigens mooi dat we dit kunnen zien echt lekker genieten van het voetbal in alle topcompetitieseen de cl !

Het bizarre is dat zelfs Barcelona dit jaar ook 100 keer zou kunnen gaan scoren. Ergens ook jammer natuurlijk. De verschillen tussen die twee en de rest zijn zo gigantisch dat is serieus vrees dat het de komende decennia zo blijft dat niemand anders meer serieus kan meedoen, in Spanje, maar ook in Europa. Ik bedoel: we kunnen ons dit jaar al nauwelijks voorstellen dat een andere club dan Real of Barcelona de Champions League wint, dat is eigenlijk ontzettend saai. Ontzettend knap wat Real laat zien, maar praktisch elke wedstrijd 4 of 5 keer kunnen scoren maakt de competitie ook ontzettend saai.

Het wordt een soort Schotse competitie in het groot.

Dat record word vanavond opgegeten, sporting gijon zal hun best doen maar alle top aanvallers zijn fit ik hoop op deze opstelling dan kan je wel een 8-0 verwachten.

Maar dat zal et waarschijnlijk niet worden Mourinho zal vast mensen sparen voor bayern munchen dinsdag want die wedstrijd is ook belangerijk.

Casillas
Arbeloa
Ramos
Varane
Marcelo
Xabi
Di Maria
Ozil
Kaka
Benzema
Ronaldo
14 april 2012 om 14:59

Leuke opstelling, alleen is Xabi geschorst...

Verder hoop ik niet dat Mou mensen spaart aangezien een overwinning noodzakelijk is. En ja ik weet dat het Sporting gijon is maar je kan op dit moment niemand meer onderschatten.

Ik verwacht dat het vanavond zo zal worden.

Kleine opmerking: Lass, Altintop en Carvalho zitten er niet bij vanwege tactische redenen.

Iker
Arbeloa
Pepe
Ramos
Marcelo
Khedira
Granero
Di maria
Ozil
Ronaldo
Pipita

benzema moet op de plaats van pipita staan of hugain moet op de plaats van pipita staan
dit word de opstelling van real madrid

casillas
ramos
pepe
arbeloa
marcelo
granero
khedire
di marie
ozil
ronaldo
benzema
14 april 2012 om 16:00

Arbeloa speelt niet centraal. Als je arbeloa en ramos wisselt kom je redelijk dicht bij de waarheid denk.

Wie op niet heeft gestemd lijkt me niet echt een realist

real madrid aanval is echt geweldig! natuurlijk door cristiano. ik heb echt medelijden met valencia die kunnen nooit eens kampioen worden.

Dit Real Madrid heeft gewoon super veel scorend vermogen, ik had het wel verwacht dat ze dit record zouden verbroken. Ze hebben 'm nog niet verbroken maar in die laatste 4 wedstrijden verbreekt Real Madrid dit record sowieso.

-cristiano Ronaldo die scoort in de competitie 30 tot 50x.br -kaka scoort denk ik iets tussen de 10 en 20x.br -karim Benzema scoort dit seizoen denk ik iets tussen de 20 en 25x.br -mesut Ozil is eigenlijk ook wel 'n speler met best wel scorendvermogen, maar dit seizoen heeft hij er pas 1 in de competitie gemaakt.br -gonzalo Higuain scoort denk ik dit seizoen iets tussen de 20 en 25x.br -angel Di Maria scoort denk ik dit seizoen ongeveer 10x.

Dit zijn de scorende spelers voor Real Madrid denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren