Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik beschouw Virgil van Dijk als de beste verdediger ter wereld’

Laatste update:

Ibrahim Konaté heeft de loftrompet gestoken over Virgil van Dijk. De Fransman vormt samen met de Oranje-international het hart van de defensie van Liverpool en steekt daar veel van op, zo laat hij optekenen op de clubsite.

"Van Dijk heeft zoveel kwaliteiten die ik ook zou willen hebben", aldus Konaté. "Ik kan een hele lijst maken met dingen die ik van hem heb geleerd en nog steeds leer, zowel op de training als tijdens wedstrijden."

“Ik kan altijd beter worden en daar probeer je de hele tijd aan te werken", gaat Konaté verder. "Hij heeft mij uitstekend advies gegeven en op een bepaalde manier heeft dat mij geholpen de speler te worden die ik nu ben. Ik beschouw hem als de beste verdediger ter wereld."

Konaté ziet Van Dijk als zijn persoonlijke leermeester. "Hij ziet potentie in mij en wil dat ik een nog betere verdediger word", aldus de Fransman. "Ik wil proberen om zijn niveau aan te tikken en waarom niet ergens in de toekomst zelfs proberen beter te zijn dan hij?"

Ook Jürgen Klopp krijgt de complimenten. De Duitser maakte onlangs zijn afscheid bekend en is bezig aan zijn laatste seizoen in Liverpool. Klopp haalde Konaté in de zomer van 2021 van RB Leipzig naar Anfield

"Iedereen in de wereld weet dat hij een fantastische reputatie heeft als manager en dat geldt zeker als je dagelijks met hem samenwerkt", is Konaté lyrisch. "Hij heeft een geweldige uitstraling in de manier waarop hij coacht en leidinggeeft."

Konaté heeft altijd fijn met Klopp samengewerkt. "Hij heeft mij veel gebracht. Als persoon is hij ook geweldig om mee te werken. Ik denk niet dat ik de enige ben als ik zeg dat hij een van de beste coaches ter wereld is op dit moment."

Is Virgil van Dijk op dit moment de beste verdediger ter wereld?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben het er wel mee eens, maar voornamelijk bij gebrek aan beter. De tijden dat we Nesta, Cannavaro, Maldini, Ferdinand, Silva, Puyol, Terry, Carvalho en Ramos in eenzelfde generatie hadden lopen zijn voorbij. Nu worden we al blij wanneer Araujo het een tijdje goed doet.

5 maart 2024 om 13:57

Ik vind dat Virgil, maar ook Stam in dat indrukwekkende rijtje thuispast. Chiellini, Cordoba, Campbell, Samuel...Ramos ook wel!

5 maart 2024 om 14:02

Qua statistieken in een enkel seizoen past Virgil hier zeker tussen. Heeft na zijn zware knieblessure een lange onwennige periode gehad, maar zeker dit seizoen is hij weer ijzersterk bezig hoor.

5 maart 2024 om 14:03

De besten zijn Dias en Van Dijk in mijn ogen. (Al is Dias iets minder na zijn blessure)

Het rijtje eronder is allemaal afhankelijk van vorm. Araujo in topvorm is net ietsjes onder het niveau van de twee bovengenoemde namen, maar kan je prima benoemen in het lijstje van beste verdedigers. Verder heb je dan nog Rudiger die echt fantastisch speelt dit jaar, Marquinhos is een prima verdediger, Bastoni is top en dan heb je nog Kim. maar verder?

Alles daaronder vind ik goede verdedigers, maar niet absolute top. (Ik vergeet er vast één of twee maar namen zoals De Ligt/Upamecano/Gabriel/Konate vind ik allemaal een treetje minder dan alles wat ik hierboven genoemd heb)

5 maart 2024 om 14:03

Maar dat kan je over alle posities zeggen.
Als je alleen de middenvelders van Milaan (Pirlo, Gatusso, Kaka, Seedorf) bekeek of spelers als Vierra, Keane, Zidane en zo kan je doorgaan. Dat soort kwaliteit in combinatie met persoonlijkheid zie je eigenlijk vrijwel niet meer naar mijn mening

5 maart 2024 om 14:51

En dan binnen dat rijtje Pirlo, Gattuso, Kaka en Seedorf zie je weer 4 totaal verschillende typen spelers en persoonlijkheden.

5 maart 2024 om 21:04

Voetbal is veranderd. De vechtvoetbal met grote "characters" is wel verdwenen ja. Topspelers zijn ook minder verdeeld waardoor je minder dat titanen gevoel hebt tussen 1/2 sterspelers van teams

6 maart 2024 om 10:43

@silvacity 😢💔 wat een tijden

5 maart 2024 om 14:06

Ik denk dat nostalgie hier toch de overhand neemt of niet? Zullen mensen over 10 jaar niet net zo spreken over Van Dijk, Ruben Diaz, etc. als over de spelers die jij noemt? Neemt niet weg dat die namen stuk voor stuk legendes zijn.

5 maart 2024 om 14:16

Eens. Een Ferdinand heeft inmiddels een legendarische status, maar die kreeg bakken kritiek tijdens zijn loopbaan. Hoe langer geleden, hoe beter te ze worden lijkt het soms wel.

5 maart 2024 om 14:28

Ferdinand kreeg bakken kritiek in zijn beginjaren, maar eenmaal hij het centrale duo vormde met ene Vidic behoorde hij jarenlang tot de beste verdedigers ter wereld (2005-2011)

5 maart 2024 om 14:17

Beste van de wereld ben je altijd bij gebrek aan beter.

5 maart 2024 om 14:29

Ik vind dit wel behoorlijk negatief klinken zeg. De beste van de wereld ben je altijd als je het beste gepresteerd hebt op dat moment.

5 maart 2024 om 14:23



Kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat de verdedigers van nu qua kwaliteiten veel onder doen voor die grote namen die je noemt. Dat zou betekenen dat het voetbal in kwaliteit achteruit is gegaan, terwijl statistisch bewezen kan worden dat het juist alleen maar sneller en intensiever is geworden.

Herken wel dat er in de huidige generatie prime voetballers wat minder ''grote'' namen rond lijken te lopen, maar dat is misschien ook een kwestie van ikzelf die ook ouder wordt, en dat je toch al snel geneigd bent om de grote voetballers uit je eigen jonge jaren meet te idoliseren dan voetballers die bij wijze van spreken bijna je zoon hadden kunnen zijn omdat het simpelweg een jongere generatie is.

Lang verhaal kort : ik denk dat VVD prima in dat rijtje thuis hoort.

5 maart 2024 om 14:24

Vroeger was alles beter! Maar ook lastig vergelijken. Ik denk dat het algemene niveau nu een stuk hoger ligt. Johan Cruyff was in zijn tijd fenomenaal, maar als je Messi daar had neergezet had Johan er als een amateur uit gezien.

5 maart 2024 om 14:31

Het is niet een gebrek aan beter. Er worden gewoon andere dingen gevraagd op het moment. Bovendien zijn we meer dan eens geneigd om het verleden te overromantiseren in veel gevallen tot op het punt dat we voormalig voetballers als een soort legende zien en huidige voetballers afdoen als slappe opvolgers daarvan.

Het enige is vooral dat Van Dijk nogal een laatbloeier was en eigenlijk pas op zijn 27ste in de absolute top terechtkwam. Bovendien is hij ietwat wisselvallig vergeleken met de bovenstaande namen.

5 maart 2024 om 14:40

Hm, ik heb eerder de indruk dat de prestaties van de oude garde enorm worden gebagatelliseerd, en juist niet geromantiseerd, veelal omdat men niet beter weet. En met dat laatste bedoel ik niet jou Sirius, als dat zo mocht overkomen, ik bedoel in het algemeen.

5 maart 2024 om 16:11

En dan vergeet je nog Pepe. Maar die speelt nog. En nog altijd beter dan Van Dijk.

5 maart 2024 om 16:41

@john terry Dat is gewoon het overschatten van het verleden en onderschatten van het heden. Bij deze legendes onthoud je natuurlijk hoe goed ze waren en niet wat ze af en toe misschien minder goed deden, terwijl je spelers van nu constant beoordeeld aan de hand van wedstrijden. De intensiteit en het tactische niveau zijn alleen maar omhoog gegaan, dus je zou zeggen dat dat ook geldt de kwaliteit van verdedigen.

Wel denk ik dat de persoonlijkheden van toen wat meer aanspreken, t.o.v. de vedettes van onze social media tijd.

5 maart 2024 om 17:48

Lekker makkelijk scoren dit. Vroegah was alles beter. Militaõ is een beest, Aurajo idem. Ruben Dias, Marquinhos, Saliba, Maghalaes. Thiago Silva, zelfs L. Martinez is een beest. Gimenez van Atletico. Verdedigers moeten tegenwoordig veel meer dan vroeger. Je had beesten, maar die hoefden voetballend veel minder. Net zoals de backs. Nu spelen ze op de middenlijn en moeten backs over de vleugels heen. Als een Puyol dat nu moest doen, was hij echt niet zo goed.

5 maart 2024 om 18:59

Nemanja Vidic??

5 maart 2024 om 21:02

Maldini is geboren in 1968 en Ramos in 1986. Daar zit 20 jaar tussen en dat vergelijk je met momentopname 5-3-2024 aangevuld met een hoop nostalgie. Elke generatie heeft zijn topspelers.
Gen 90s: Maldini is van de generatie Costacurta, Blanc, Koeman en Hierro.
Gen 0s: Daarna krijg je de generatie Nesta, Terry, Ferdinand, Puyol
Gen 10s: Thiago Silva, Ramos, Pique, Chiellini, Kompany, Pepe
Gen 20s: Nog bezig om hun legacy te schrijven: Van Dijk, Dias, Marquinhos, Saliba, Militao, Gvardiol, Bastoni, Kim, Varane, Kounde, Araujo, Bremer

Van Dijk laat het er allemaal zo gemakkelijk uitzien. Het lijkt hem geen enkele moeite te kosten allemaal en door die uitstraling icm zijn kwaliteiten denk dat hij inderdaad bij de beste van dit moment hoort.
Die uitstraling werkte overigens ook tegen hem toen het minder ging. Dan lijkt het al snel nonchalant.

Overigens denk ik dat deze uitspraak is gedaan voor de wedstrijd van Kaplan tegen Utrecht.

Wat daarbij benoemd mag worden is het feit dat hij de meeste kopduels wint en ook zeer hoog scoort in het blokkeren van schoten en clearances en maar 1 keer voorbij gedribbeld is dit seizoen.

Maldini zei ooit “als ik een tackle moet maken dan heb ik al een fout gemaakt”.

Van Dijk scoort laag op de hoeveelheid tackles die hij heeft gemaakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren