Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ibrahimovic gaat ex-Eredivisie-spelers voorbij met recordsalaris bij LA Galaxy

Laatste update:

Zlatan Ibrahimovic is vanaf komend seizoen de best verdienende speler uit de Major League Soccer ooit, zo blijkt uit cijfers die de Noord-Amerikaanse competitie bekendmaakt. De Zweedse spits krijgt van LA Galaxy een salarisverhoging van maar liefst vijf miljoen euro, waardoor zijn jaarlijkse vergoeding uitkomt op een slordige 6,4 miljoen euro.

Het vorige salarisrecord in de MLS stond op naam van ex-Juventus-aanvaller Sebastian Giovinco, die tussen 2017 en 2018 6,3 miljoen euro opstreek bij Toronto. Na Ibrahimovic is Michael Bradley (Toronto), die tussen 2005 en 2008 onder contract stond bij sc Heerenveen, met een salaris van 5,8 miljoen euro komend seizoen de bestbetaalde MLS-speler. Voormalig AZ-spits Jozy Altidore (Toronto) bezet met 5,6 miljoen euro per jaar de vierde plek.

Het gemiddelde jaarsalaris ligt komend seizoen in de MLS op 333.000 euro. Het Noord-Amerikaanse voetbal zit duidelijk in de lift, want in 2014 was dat nog 122.000 euro. In de MLS geldt de regel dat elke club evenveel geld mag besteden aan spelerssalarissen, om de competitie zo eerlijk mogelijk te houden. Wel is er de zogenaamde Designated Player Rule, die het mogelijk maakt hogere salarissen te bieden aan 'buitengewone' spelers.

"We zijn enthousiast over de constante salarisgroei die plaats heeft gevonden in elk van de laatste vijf jaren", aldus algemeen directeur Bob Foose van de MLSPA, de spelersvakbond van de competitie. "Naarmate de MLS groeit en de inkomsten stijgen, is het van cruciaal belang om voortdurend te blijven investeren in spelerscompensatie. Spelers zijn het hart van de MLS, en als de MLS de voorkeurscompetitie wordt die het wil zijn, moet het gelijke tred houden in een steeds competitievere markt voor spelers."


NAAM CLUB SALARIS IN SEIZOEN 2019/20
Zlatan Ibrahimovic LA Galaxy 6,4 miljoen euro
Michael Bradley Toronto FC 5,8 miljoen euro
Giovani dos Santos LA Galaxy 5,8 miljoen euro
Jozy Altidore Toronto FC 5,6 miljoen euro
Carlos Vela Los Angeles FC 5,6 miljoen euro
Bastian Schweinsteiger Chicago Fire 5 miljoen euro
Ignacio Piatti Montreal Impact 3,9 miljoen euro
Alejandro Pozuelo Toronto FC 3,7 miljoen euro
Wayne Rooney DC United 3,1 miljoen euro
Josef Martínez Atlanta United 2,7 miljoen euro

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dus Zlatan verdiende de afgelopen 2 seizoenen maar 1.4 miljoen? Dan kon zelfs Ajax hem betalen

13 juni 2019 om 13:07

Hij zal best neven inkomsten gehad hebben waardoor het Ajax salaris helemaal niet zo aantrekkelijk voor hem zou zijn.

13 juni 2019 om 13:13

Want neveninkomsten had hij elders niet gehad? Het gaat ook niet zozeer om Ajax, dat is slechts een voorbeeld, je had tig andere clubs kunnen noemen. Ik denk dat janpan2444 doelt op het feit dat 1.4mil wel een erg beschaafd salaris is (was) voor iemand van het kaliber Zlatan. Zeker gezien de MLS vaak wordt gezien als competitie om nog even te cashen vind ik dat bedrag inderdaad erg meevallen!

13 juni 2019 om 13:37

Neven inkomsten zal hij overal wel hebben gehad, alleen ik begreep dat hij naar de VS ging om o.a. zijn eigen merken te promoten (sportdrank enz).

Buiten dat, kan ik mij niet voorstellen dat dat het basis salaris was van Ibra: zal middels portetrechten enz een heleboel meer binnen harken.

Die 1,5 mil zou wss kale basissalaris zijn, want eerlijk is eerlijk: 6,4 mil is in vergelijking ook een schijntje in vergelijking met de salarissen van bijv Bale enz.

13 juni 2019 om 13:22

Dit is pas zijn 2e seizoen. MLS is van maart t/m december inclusief play-offs. In zijn 1e seizoen bleek dat Galaxy al aan hun max zat met DP players vandaar. Nu hebben ze ruimte voor hem vrij gemaakt.

13 juni 2019 om 19:16

Gelukkig zijn er nog mensen die de feiten kennen. Dit wilde ik ook reageren.

Het is een ingewikkeld systeem, maar het denivelleren van de competitie maakt de MLS wel leuk om naar te kijken. Samen met de Amerikaanse drafts natuurlijk.

13 juni 2019 om 13:03

Ja en nee. Ik mis het principe van degradatie wel in de Usa. Daardoor is er voor de mindere goden niet zo erg de motivatie om te verbeteren.

13 juni 2019 om 13:11

Philadlphia Union was vorig seizoen zo'n mindere god en kijk waar ze nu staan. Ook Toronto doet het dit seizoen veel minder dan in de voorgaande seizoenen. Ik vind dat het daar qua concurrentie wel lekker op en neer gaat.

13 juni 2019 om 13:12

Dat maakt het juist wel leuk... de mindere hoeven zich eigen niet meer in te graven waardoor je veel opere wedstrijden krijgt.. Lekker het spel op en neer laten golven

13 juni 2019 om 13:14

Degradatie en promotie is helemaal niet logisch in hun opzet met conferences. Daarom heeft geen enkele sport het daar. Ze moeten dan steeds hun conferences aanpassen en de mogelijkheid bestaat dan dat 1 conference veel meer teams heeft dan de ander.

Nieuwe clubs komen en gaan wel omdat zwakke markten (lees minder winstgevende steden) vervangen worden door nieuwere markten. Of er komt een totaal nieuwe franchise of een huidige club vestigd zich in een nieuwe stad.

Let wel, dit is een base salary. Daar krijgen ze nog bonussen en in het geval van Zlatan mogelijke percentages van revenue bovenop.

Ook vervalt na dit seizoen het huidige collective bargaining agreement waardoor salarissen a nieuwe onderhandelingen nog harder gaan stijgen. 1 van de redenen waarom Miami er dan pas instapt omdat Beckham en co dan nog meer middelen hebben om dure spelers te halen.

13 juni 2019 om 14:08

En dan nog te bedenken dat Zlatan en co enorme sponsorship deals kunnen binnenharken omdat ze bekend zijn bij het Amerikaanse publiek. Show me the money!

13 juni 2019 om 14:09

Daar ben ik erg benieuwd naar, wat voor team Beckham gaat maken.

Jeetje, die Altidore en Bradley hebben het uiteindelijk toch ook meer dan prima voor elkaar.. Haha. Meer dan 5 miljoen zijn toch weergaloze salarissen voor dit soort spelers.

6.4 miljoen aan basissalaris vind ik persoonlijk erg weinig voor een speler van het kaliber Zlatan. Die heeft er dan ook flink op ingeleverd. Verdiende hij bij PSG niet om en nabij de 20 miljoen?

Over twee weken ga ik hem zien! LA Galaxy tegen de San Jose Quakes! (met Kashia en Hoesen meestal op de bank)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren