Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hoopgevend’ lichtpuntje op zure avond voor Ajax: ‘Pass die zelden te zien was’

Laatste update:

Ajax heeft een wonder nodig om overwintering in de Europa League veilig te stellen. De Amsterdammers verloren donderdagavond op eigen veld van Brighton & Hove Albion (0-2) en staan nu laatste in Groep B. De ochtendbladen zagen Ajax beter voor de dag komen dan in Engeland, maar de eerste nederlaag onder trainer John van 't Schip kon daarmee niet voorkomen worden.

"De belangrijkste ’winst’ van de avond lijkt dat Van ’t Schip de buitenlandse spelers, die Maurice Steijn na het competitieduel met Fortuna Sittard definitief kwijt was, net als de fans voor zich lijkt te hebben gewonnen", begint Mike Verweij nog hoopgevend in De Telegraaf.

"Dat Van ’t Schip het aandurfde met een middenveld met een 21-jarige (Kenneth Taylor), 18-jarige (Silvano Vos) en een 19-jarige (Hlynsson) te starten, was des Ajax’", vervolgt Verweij, die vervolgens ook een 'slechte Ajax-traditie' zag. "Akpom kwam in het veld voor Taylor, die na eerder Gregory van der Wiel, Daley Blind en Hakim Ziyech – dus geheel volgens een slechte Ajax-traditie – werd uitgefloten door zijn eigen fans."

Willem Vissers schrijft in de Volkskrant over een 'machteloos' Ajax. "Ajax kreeg in de Europa League een ouderwetse oorwassing van de in Europa debuterende Engelsen. Alle historie van Ajax bleek niets waard tegen de nieuwelingen, die voetbalden als routiniers in het continentale metier", zo klinkt het spijkerhard.

Toch ziet Vissers ook lichtpuntjes. "De drie aankopen uit de stal van de ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat die in de basisploeg verschenen, doen het met de week beter: Diant Ramaj als stijlvolle doelman met een prachtige traptechniek. Josip Sutalo als leider van de defensie en Anton Gaaei, die eens een sensatie zal zijn als rechtsachter."

Ook een vierde aanwinst van Mislintat kon Vissers bekoren. "Hoopgevend was ook de korte invalbeurt van de snelle Georges Mikautadze, die bij zijn eerste balcontact een dieptepass gaf die donderdag zelden te zien was. Maar de anderen, degenen die dus allang bij Ajax voetballen, vielen bepaald niet mee. Taylor is een schim van het talent dat hij eens was."

De bewuste steekpass van Mikautadze waarmee hij Carlos Forbs bediende.

"Het blijft behelpen", kopt ook het Algemeen Dagblad. "Een nieuwe trainer en een nieuwe tactiek, maar dezelfde eindstand. Als Ajax zelf aan de bal brutaal was, dan was dat vooral op eigen helft. Opgeleefde vleugelspitsen Steven Berghuis en Steven Bergwijn werden voor rust nauwelijks gevonden. Brian Brobbey alleen als Ramaj de bal met zijn fijne trap in zijn richting trapte."

John Graat schrijft in Trouw dat Ajax op alle fronten tekort kwam tegen Brighton. "Ajax mag dan in de Eredivisie tekenen van herstel hebben getoond, donderdagavond werd de Amsterdamse trots op het tweede Europese podium weer pijnlijk op de proef gesteld. De Engelse subtopper was individueel en als collectief beter."

"Het besef dat ook Europees een verloren seizoen dreigt, daalde in de loop van de wedstrijd ook in bij het publiek in de toch weer aardig volgelopen Johan Cruijff ArenA", gaat Graat verder. "De sfeer in het stadion werd voortdurend heen en weer geslingerd tussen hoop, een wankel geloof maar ook ergernis over wat er weer allemaal misging in het spel van Ajax. En dat was veel."

Het NRC stelt dat er werk aan de winkel is voor Van 't Schip. "De nieuwe Ajax-coach moet aan de slag. Bijvoorbeeld met Bergwijn, van wie Van ’t Schip verwacht dat hij het elftal op sleeptouw neemt. Hij kwam haast niet in het aanvalsspel voor." Bij ESPN had Kenneth Perez al kritische woorden gesproken over het optreden van de Ajax-captain.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is niet leuk dat het gebeurd maar ergens kan je het wel begrijpen. Zo betaalde je voor een kaartje gister 70 euro en gemiddeld dit seizoen kost een kaartje ongeveer 55 euro. Ondanks dat je van te voren weet dat je waarschijnlijk niet gaat winnen, mag je op zijn minst wel wat meer strijd verwachten van iemand als Taylor.

10 november 2023 om 09:54

Dan heb je een kaart gekocht via de niet officiële kanalen. Ik zit namelijk op de duurste plekken in het stadion en mijn kaart was absoluut geen 70 euro.

10 november 2023 om 09:56

Ik zat in vak 414 midden achter het goal en betaalde 24euro, dus OF je bent opgelicht OF je zat in de Skybox?

10 november 2023 om 14:48

Kaarten gewoon gekocht via de Ajax tickets site @zlatanfan4ever

10 november 2023 om 11:23

Als Taylor iets liet zien gisteren was het wel strijd. Verdedigde gewoon mee en had een aantal onderscheppingen. Voetballend was het zwaar onder de maat bij hem.

10 november 2023 om 13:37

Waarom zou je meer mogen verwachten van taylor? Ik denk namelijk dat er niks meer in zit, dit is het gewoon. Hij kan niet beter gewoon een b-speler uit de Ajax jeugd waar de lat inmiddels onder de vloer ligt lijkt het wel. Ik zou in de winterstop eens even Donny polsen voor een terugkeer die wil vast een ek spelen vd zomer. Die is nog altijd 12x beter dan taylor

Werd Taylor dan uitgefloten? Ik weet wel dat er gejuichd werd bij zijn wissel. Het is allemaal leuk en aardig maar 80% van het publiek ziet dat hij niet goed genoeg is(al 1,5 jaar lang) maar de coach wie het ook is blijft hem opstellen. Kan je zeggen dat het na zijn wissel niet beter werd maar dat heeft meer te maken dat hij gewisseld word voor een spits en ze hetzelfde voetbal bleven spelen.

10 november 2023 om 08:06

leuk dat het publiek het ziet, maar als Ten Hag, Schreuder, Steijn, Maduro en Schip voor hem blijven kiezen, is het 1) niet zo obvious of 2) alles wat er achter zit nog slechter

10 november 2023 om 08:11

Volgens mij ligt Taylor goed in de groep, bij "de grote jongens" als Brobbey, Bergwijn en Berghuis en is dus de vraag wat het met de groep doet on hem te laten banken, zeker als startende trainer. Denk serieus dat dat ook heeft meegespeeld bij Steijn, Madure en nu van t Schip.

10 november 2023 om 08:32

Ik was Heitinga nog vergeten in het lijstje trouwens. Maar wanneer je als beginnend trainer niets durft te wijzigen terwijl je op die plek bent gekomen omdat je voorganger het verprutst heeft (muv Schreuder), is het logisch dat al die trainers zo kort op de bank hebben gezeten

10 november 2023 om 09:06

@29er helemaal mee eens. Natuurlijk maakt Taylor fouten en is het zeker geen absolute topper op dit moment. Maar als elke trainer toch weer bij hem uitkomt zullen daar zeker redenen voor zijn. Feit is dat die trainers allemaal meer weten van de spelers als dat wij weten. En ook al nemen zij soms/vaak foute beslissingen, die trainers hebben er allemaal meer verstand van voetbal dan 99% van de mensen in het stadion en op dit soort forums. Wellicht zouden deze Ajax “supporters” eens kunnen beginnen met hun rol beter in te vullen en hun eigen kwaliteiten beter in te schatten. En dan roepen ze ook nog dat de “echte” supporters structureel in het stadion zitten…..

10 november 2023 om 11:08

Ik vind een middenveld met Taylor, Hlynnson en Vos een fantastisch middenveld. Maar dan wel voor jong Ajax. Dit is een beetje het probleem van het huidige Ajax. De verbinding tussen de verdediging en de aanval is een beetje zoek. Met een Tahirovic heb je helemaal een bron van onrust op je middenveld. Graag zou ik dan ook zien dat Ajax in de winterstop een paar jongens haalt die op het middenveld ook een duel kunnen winnen. Daar gaat het steeds mis.

10 november 2023 om 11:27

Vos kan een duel winnen, maar is totaal geen 6 in mijn ogen (een 8). Helaas komt hij nog tekort en moet hij het eerst doen met invalbeurten en bekerpotjes. Een goede middenvelder lijkt mij inderdaad noodzakelijk, maar dan zou ik Tahirovic gewoon weer proberen te verkopen.

10 november 2023 om 08:06

Dit was idd aan de orde en werd gejuicht bij zijn terechte wissel. En als het uitfluiten was geweest, dan was dat ook terecht geweest. Dat uitfluiten is dan een gevolg van een langdurige reeks onverklaarbare basisplekken, waarin hij keer op keer een heel droevig niveau laat zien. Hij word opgesteld en dus word hij beoordeeld , goed is goed slecht. Of mogen voetballers enkel en alleen applaus ontvangen?

10 november 2023 om 08:15

Baradona, als supporters denken dat hun eigen spelers beter gaan spelen nadat ze eens goed uitgefloten zijn door een stadion, mogen ze best fluiten.

10 november 2023 om 08:58

Uitfluiten zou zeker niet terecht zijn geweest. Die jongen stelt zichzelf niet op he.

10 november 2023 om 09:33

Baradona, allemaal leuk en aardig maar het hele seizoen is Taylor al verkeerd gebruikt, onder van het Schip staat hij nu eindelijk op de juiste plek. Tegen Volendam en Herenveen was hij de man die extra naast Hato kwam in de opbouw waardoor Martha zo ver naar voren kan spelen en de verdediging een extra optie heeft in de opbouw. Gisteren ging het voor geen meter omdat je hele opbouw weg was omdat je met 3 achterop ging spelen. Overigens ging het nog veel slechter toen Taylor er af ging omdat je gewoon een man miste op het middenveld. Het is gewoon echt heel triest dat mensen niet kijken naar de positie waarin iemand word neer gezet om daar te beoordelen en je zegt het zelf al je kraakt hem af aan de hand van eerdere wedstrijden. Dat slaat gewoon nergens op, toen werd hij achter de spits gezet en daar heeft hij inderdaad niet de snelheid voor. Zijn kracht is de ruimte zoeken om aanspeelbaar te zijn en open te draaien om kort te spelen naar de vleugels of nummer 10.

10 november 2023 om 08:18

Dat publiek dacht dat ook te zien bij Blind en Veltman en zat er helemaal naast. Zonder dat publiek wat zich met de opstelling bemoeid had Ajax Blind misschien nog wel gehad en dat is nu juist de ontbrekende schakel, al bijna een jaar lang. Misschien wordt het tijd dat het publiek zich niet meer met de opstelling bemoeit, ze weten het echt niet beter. Zeker ook niet bij Taylor, die door 4 coaches achter elkaar gewoon steeds wordt opgesteld.

10 november 2023 om 09:56

Zonder schreuder had Blind nog bij Ajax gespeeld. Die is in zijn laatste periode bij Ajax nooit uitgefloten.

10 november 2023 om 08:28

Blijft vervelend dat je als speler niet het gewenste niveau kunt aantikken, dat je simpelweg niet kunt leveren wat gevraagd wordt omdat het misschien niet je kwaliteit is, en daar bovenop je duidelijk niet wordt gesteund door je eigen publiek.

Als je dan toch ergens schuld wil neerleggen, doe dat dan bij de trainer.

10 november 2023 om 09:51

Ik zat in het stadion en hij werd zowel tijdens dat hij speelde uitgejouwd en uitgefloten als uitgefloten bij zijn wissel. De mensen zien gewoon dat hij defensief geen arbeid levert, het spel vertraagd en niet het gewenste niveau heeft.

10 november 2023 om 09:58

Ik zat ook zoals altijd in het stadion en hij werd helemaal niet uitgefloten. Ja misschien een aantal personen die bij jou in de buurt zaten, maar niet vanuit het hele stadion. Wat wel gebeurde is dat er gejuicht werd bij zijn wissel. Iets wat ik ook niet vind kunnen.

10 november 2023 om 11:07

Ik heb niemand bij de wissel horen fluiten, alleen maar juichen. Tijdens de wedstrijd trouwens ook niet.

Uitfluiten vind ik sws not done, maar deze gast speelt verstoppertje en schakelt zo fk traag dat ik t juichen wel begrijp. Maar als je dan Taylor wisselt, dan moet je ook Bergwijn eraf halen die net zo weinig toevoegt…

10 november 2023 om 11:31

Gisteren leverde hij juist defensieve arbeid. Of zie je wat je wil zien? Aan de bal was het wel heel matig.

10 november 2023 om 11:16

Taylor kan het echt wel. Laat dat ook bijna altijd zien in jong oranje. Dat is alleen het probleem nu. Hij is nog maar 21 he. Hij zou ervaren spelers om zich heen moeten hebben en als 12/13e man in het veld moeten komen vele wedstrijden. Alleen wie zou er kunnen komen naast vd Boomen. Want Hato, Martha, Gaaei, vos, Taylor, tahirovic, hlynsson horen allemaal in jong te spelen en soms hun minuten te maken. Er was een aantal jaar geleden ontzettend veel gedoe over een toptalent Nouri die maar niet kon doorbreken. Dit kwam doordat het middenveld ervaren en sterk was

Het is nog steeds niet best wat Ajax laat zien. Vooral in de eerste helft, werd er heel moeizaam gevoetbald en werd de vrije man op het middenveld maar niet gevonden. Tweede helft was ietsjes beter en kregen ze ook kansen op de aansluitingstreffer.

Pluim voor het publiek dat ze achter de ploeg bleven staan tot het laatste fluitsignaal. Geen gefluit en gedoe ondanks een nieuwe nederlaag.

10 november 2023 om 08:22

Ik had ook niet verwacht dat het met John veel beter ging. Probleem zit niet alleen in de trainer maar ook in de staforganisatie en de selectie. Wat niet helpt is een voor Ajax povere jeugdaanwas. Van het Schip is er neergezet om rust te creeeren. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid een verloren jaar zijn voor de club.

10 november 2023 om 09:19

Een verloren jaar is het zeker. Tenzij ze in de winterstop een paar goede versterkingen aantrekken, zou het al een grote prestatie zijn om met dit team bij de eerste 5 te eindigen. Met dit elftal ga je uit weinig punten pakken.

10 november 2023 om 09:01

Het was zeker nog niet best, maar ik probeer het in perspectief te blijven zien. Dan heeft Ajax in elk geval veel meer zelf gevoetbald t.o.v de eerste wedstrijd tegen Brighton. En ja, dat was idd moeizaam, maar toch. Er is een stijgende lijn te zien, maar we zijn er nog lang niet.

Ach dat uitfluiten viel wel mee dat zijn een paar succes supporters ik vind Taylor ook niet zo best maar uitfluiten is voor mij not done , dat doe je gewoon niet blijf achter je ploeg staan de speler gaat er echt niet beter van spelen en wordt er steeds onzekerder van , Vos maakt ook een kapitale fout ja kan gebeuren toch tja moet je die dan gaan uitfluiten blijf dan lekker thuis .

10 november 2023 om 09:35

Dat viel ook echt enorm mee. En natuurlijk was het gisteren een zure avond, maar ben niet heel negatief. Ik vond Ramaj, Sutalo en Gaaei de lichtpunten gisteravond. Berghuis en vooral Bergwijn vond ik de zwaksten. De pass waar Willem Vissers naar verwijst van Mikautadze vond ik ook heel hoopvol. Het leven van ons Ajacieden gaat momenteel niet over rozen en de meesten van ons kunnen daar gelukkig realistisch mee omgaan. Natuurlijk was gisteren veel te weinig, maar ik geloof dat Schip met dit elftal er nog veel kan uithalen. Waarschijnlijk niet in Europa, ook niet voor de top3. Maar moeten zorgen dat we 4e worden en hopelijk ver komen in de Beker.

10 november 2023 om 09:58

(4ever4ajax)
Zo kijk ik er ook tegenaan hoor we moeten weer een team gaan opbouwen want dat team in 2019 in Europa was once in a lifetime die zijn er niet meer we moeten het nu met deze groep doen en dat gaat met horten en stoten en dat kost tijd, maar blijf gewoon achter de ploeg staan in goede en slechte tijden nu ga je merken wat echte en successupporters zijn .

10 november 2023 om 11:34

Waarom was Ramaj een lichtpunt? Leidt bijna een tegengoal in die wordt voorkomen door Sutalo, toch redelijk vaak balverlies (met soms onbegrijpelijke ballen) en pakt geen onmogelijke ballen. Tuurlijk 1 geweldige lange bal en een prima redding in de korte hoek, maar verder was het toch echt niet zo goed van hem?

10 november 2023 om 11:34

Hoop doet leven zullen we maar zeggen. Echter ik denk dat Van 't Schip ook weinig vertrouwen heeft in zijn aankopen. Hij start met 3 aankopen in de basis en vult het aan met eigen jeugd en laat een speler als Taylor staan. Dat zegt ook echt wel iets.

En de invallers zijn gewoon geen Ajax spelers. Akpom zal heus nog wel een keer scoren tegen de Volendams van deze wereld en ook Mikautadze heeft wel wat potentieel maar zie ik niet doorbreken bij Ajax omdat hij geen Ajax spits is. Past veel beter in een 2 spitsen systeem.

Daarnaast is de selectie uit balans en moet Schip noodgedwongen met Taylor spelen want er zijn geen fatsoenlijke alternatieven. En dat terwijl Taylor al sinds vorig seizoen aantoont geen Ajax niveau te hebben.

En iedereen is zo onder de indruk van Ramaj, maar ik zie dat niet zo. Ja hij voetbalt leuk mee maar zie hem ook elke wedstrijden fouten maken. Gisteren speelde hij ook zomaar een bal in de voeten van de tegenstander. Als die iets scherper is komt daar gewoon een goal uit. Daar doet dan een redding tegen Volendam niet zo veel aan af.

Ajax wint heus nog wel wat wedstrijden in de Eredivisie maar ben bang dat plek 5 lastig wordt voor Ajax. In ieder geval met deze selectie en het is maar afwachten wat er in de winterstop gebeurt en of er dan goede aankopen bij komen.

Tayler heeft alles om een goede speler te zijn. Maar hij doet 't niet. Hij mist wat verfijnde techniek zoals die fluwele aannames van bijv Bergkamp.
Ik denk dat hij een goede back is, wellicht dat eens proberen?

10 november 2023 om 08:23

Laat ie daar zijn man niet te vaak voor lopen?

10 november 2023 om 11:37

Gisteren liet hij zijn man helemaal niet lopen en had meerdere onderscheppingen. Aan de bal was het gewoon echt ondermaats.

10 november 2023 om 09:19

Taylor heeft een aardige techniek en hij is 2 benig maar mist fysiek, een speciaal schot of pass en vooral overtuiging. Door hem verlies je tegen lastige tegenstanders de slag op het middenveld. Hij komt vrijwel altijd een stapje te laat of verliest het fysieke duel. Enige reden om hem als back op te stellen is net als bij de kelderklasse, omdat je daar je slechtste spelers opstelt.

Bergwijn was nog vele malen slechter dan Taylor gisteravond. Duurde 30 minuten voor ik in de gaten had dat ie er wel gewoon in stond.

De lat blijft toch wel wat laag jongens. Ramaj trapte met zijn geweldige techniek de bal zo in de voeten van een aanvaller in de 2e helft. Het is dat ze dat verpeste bij Brighton. Overigens is het wel schandalig dat Steijn Gorter steeds boven Ramaj heeft gekozen, maar los van een aantal prima reddingen moeten we ook niet doen alsof hij zich al bewijst als topkeeper.

10 november 2023 om 09:53

Hij heeft het wel in zich om een betere keeper te worden dan in ieder geval Gorter. Die bal in de tweede helft was inderdaad echt niet best, maar hij komt veel zekerder over aan de bal en ook zijn reddingen zijn overtuigend.

Ajax moet in de winterstop het spaarvarken kapot slaan en 1 a 2 echt hele goeie middenvelders halen. Zelfs als daar Bergwijn voor verkocht moet worden zou ik dat doen.

‘Anton Gaaei, die eens een sensatie zal zijn als rechtsachter’

Er kan nooit een ajacied een keer een aardige wedstrijd spelen zonder dat de media hem uitroept tot de beste uitvinding sinds gesneden brood he? Zo kunnen we wel bezig blijven.

Silvano Vos was ook de derde komst van Christus na twee dribbels, maar een paar weken later moeten we concluderen dat hij meer gele kaarten dan correcte aannames heeft.

10 november 2023 om 09:41

En wie neem je dat precies kwalijk? Ik neem aan Willem Vissers? Voor je het weet worden Ajacieden weer als arrogant weggezet. Naar mijn weten is hij een journalist van de Volkskrant en oefent hij geen functie uit bij Ajax.

10 november 2023 om 09:57

Ik heb het over de media inderdaad. De fans doen er ook aan mee, maar de club heeft er niks mee van doen natuurlijk

Taylor is "momenteel" niet goed genoeg. Misschien maar eens even paar weken banken.

Sensatie Gaaei? Het zal aan mij liggen, maar die gozer kan er helemaal geen klote van. Ik zie het talent totaal niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren