Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hoofdrol voor Ronaldo: ‘Misschien hadden ze een storing bij de VAR’

Laatste update:

Cristiano Ronaldo vertolkte zondagavond een hoofdrol in de topper in de Serie A tussen Napoli en Juventus. De Portugese vedette van Juventus ging na een klein halfuur spelen bij een 0-0 stand over het been van doelman Alex Meret, waarna laatstgenoemde met rood van het veld werd gestuurd door scheidsrechter Gianluca Rocchi. Wim Kieft heeft zo zijn bedenkingen bij die beslissing.

De oud-voetballer analyseerde het moment in de rust bij Ziggo Sport samen met presentator Bas van Veenendaal. "Wij hebben niet kunnen zien dat Ronaldo geraakt werd. We hebben veertig slowmotions bekeken, maar ik kan het niet zien", zegt Kieft. "Misschien is die heel licht geraakt, maar dat is op de beelden ook niet te zien."

"Het was geen overtreding en dus ook geen rode kaart. De scheidsrechter zag het moment van achter en die trok meteen een rode kaart, maar nogmaals: ik zie niet dat Ronaldo geraakt is", vervolgt de analist. Kieft is verbaasd dat arbiter Rocchi niet werd overruled door de videoscheidsrechter (VAR). "Misschien hadden ze een storing bij de VAR in Zuid-Italië. Dat zou kunnen, want dat gebeurt vaker."

Voor Napoli was het moment extra zuur, doordat de vrije trap die volgde op het wegsturen van Meret op schitterende wijze werd benut door Miralem Pjanic. Via Emre Can verdubbelde Juventus vervolges nog in de eerste helft zijn voordelige marge.

Vind jij dat Alex Meret een rode kaart verdiende?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
3 maart 2019 om 21:50

Eens inderdaad. Als je hier geen rood voor geeft verplicht je aanvallers bijna om zich maar omver te laten maaien terwijl ze ook zonder schade weg kunnen komen.

3 maart 2019 om 21:50

Want? Hij wordt niet geraakt.

3 maart 2019 om 22:00

Hij is gewoon vieze speler.
Schalbe koning van de hele wereld.
Hij is totaal niet geraakt.
Typische VAR scheidsrechters...
Ze zijn niet voor niets ooit verbanen naar de 2de divisie wegens scheidsrechters omkopen.

Nu hebben ze schwalbe koning er bij die de scheidsrechters makkelijker maakt om hun praktijken voor te zetten.

Wat hoop ik echt dat Juve en Ronaldo er uit vliegen tegen Atl Madrid.
Vieze club met vieze spelers.

3 maart 2019 om 22:03

Mee eens, gewoon rood voor dit spelbederf van Ronaldo.

3 maart 2019 om 22:07

Als iemand niet geraakt wordt, is het hoogste dat je kn geven een Indirecte vrije schop. In dat geval kan er dus geen rood worden gegeven. Zo zijn de spelregels nou eenmaal..

3 maart 2019 om 22:11

Dit is het ontnemen van een duidelijke scoringskans, of hij nu geraakt wordt of niet. Het ontnemen van een duidelijke scoringskans moet bestraft worden met een rode kaart.

3 maart 2019 om 22:15

Zo interpreteer jij het, maar de spelregels schrijven anders voor. Je kan ze online vinden. Mag geen linkjes posten en als ik het ga kopiëren met m’n telefoon, ziet het er heel vreemd uit met allemaal bulletpoints enzo..

3 maart 2019 om 22:23

Est-1913, het is natuurlijk complete onzin wat je zegt. Het ontnemen van een duidelijke scoringskans door een overtreding gaat het om. Nu raakt hij hem niet aan en kan het dus geen overtreding zijn.

Als we jouw logica moeten volgen zou elke keeper bij een redding een rode kaart moeten krijgen. Is namelijk ook het ontnemen van een duidelijke scoringskans.

3 maart 2019 om 22:38

Overtredingen zijn niet gedefinieerd in het spelregelboek. Dus dat is aan de interpretatie van de arbiter.

"nu raakt hij hem niet aan en kan het dus geen overtreding zijn." Dit is wel pertinent onwaar. Aanrakingen zijn in ieder geval geen voorwaarde voor een overtreding. Zo is een slaande beweging en buitenspel ook een overtreding.

3 maart 2019 om 22:59

Est-1913
Aub als je geen verstand hebt van bepaalde regeles niet er over beginnen.
Hou je dan gewoon bij het kijken.
De regels zijn..tijdens het ontnemen van een scoringskans door een overtreding is ROOD.
Of een doorgebroken speler.

In dit geval geen rood want Ronaldo werd niet geraakt. Dus ook geen rood.

Wat je nu zegt..is ieder kepper die uit zijn doel komt moet rood krijgen. Want een onzin.
Hou je aub gewoon bij kijken.

3 maart 2019 om 23:19

Okay. Als we het bij jou lezing van de spelregels houden moet Ronaldo niet opspringen op de tackle te ontwijken en zich maar omver laten maaien. Mijn interpretatie is anders. Die van de arbiter en VAR ook kennelijk.

4 maart 2019 om 00:11

Est 1913, zeg je nou dat een speler die over een keeper heen springt en zich laat vallen een overtreding mee zou moeten krijgen???? Dat meen je toch niet? Hoe kan er nu een contact overtreding gemaakt worden zonder iemand aan te raken?

4 maart 2019 om 10:58

Het gaat niet zozeer om het feit dat de keeper zo inkwam. Het gaat erom dat hij de bal al te ver voor zich uit had gespeeld en gewoon door kon rennen na het ontwijken van die sliding. Hij sprong over de keeper heen en besloot zich te laten vallen, en alleen daarom was het geen rode kaart. De arbiter heeft het niet goed gezien en de VAR heeft er niet naar gekeken. Ik mis de tijden van Henry, Ronaldinho, de echte Ronaldo. Die zouden doorrennen en de bal erin schuiven.

En dan komen mensen zeggen dat alleen real madrid geluk heeft met de VAR🤔

3 maart 2019 om 21:44

Precies. De VAR is een geweldig hulpmiddel, maar het wordt momenteel gewoon niet consequent gebruikt. De grotere teams lijken er meer profijt bij te hebben dan de kleinere clubs.

3 maart 2019 om 21:47

Daarom moet de scheidsrechter alleen de spreekpop zijn van de VAR door een onafhankelijk bedrijf, alleen zie ik dit niet gebeuren.

3 maart 2019 om 22:36

Napoli heeft ook geluk gehad hoor met Koulibaly, de rode kaart voor Pjanic en die goedkope strafschop. Napoli is meer dan gecompenseerd vandaag.

3 maart 2019 om 23:02

Koulibaly had ook rood moeten krijgen, daar hoor ik niemand over praten, terwijl als pjanic geen rood zou krijgen, iedereen gelijk zou ontploffen en zeggen dat scheids omgekocht is en allemaal dingen gaan verzinnen. Napoli verdiende zeker iets dit wedstrijd ( ze speelden heel goed), maar ze hebben niet door de scheids verloren. Juventus is gewoon nog steeds een niveau hoger dan de overige serie a clubs.

Wedstrijd is pas half gespeeld en al een artikel erover, zie je eigenlijk nooit bij Serie A artikelen kun je de impact van Ronaldo goed zien qua populariteit

3 maart 2019 om 21:52

Was ook wel te verwachten. Alleen Ronaldo heeft al miljoenen fans.

De herhaling op youtube bekeken op 0.25 procent snelheid. Ronaldo is weer bezig met z'n oude truukjes. Zo zijn er bekers verdeeld met Ronaldo z'n fopduiken. Zo jammer, fantastische atleet, maar misbruikt z'n theater gedrag. Wat ik mooi vind is dat Busquets het misschien 5 keer heeft gedaan en dat men het er jaren later nog over heeft. Vervolgens zie je Ronaldo het 5 keer per wedstrijd doen, wekelijks, maar dat wordt door de vingers gezien door z'n trouwe aanhang. Komt er bij mij niet in. Dit is weer typisch Ronaldo's theatrale gedrag.

3 maart 2019 om 23:39

Busquets heeft het idd de laatste 2/3 jaar uit zijn spel gehaald maar daarvoor was het echt de grootste kaartennaaier van deze planeet.

4 maart 2019 om 08:58

Ik moet altijd zo lachen als barca-fans zoiets over een andere club of speler roepen, want dat is de spreekwoordelijke pot die de ketel verwijt.. maar man-man, busquets dan noemen als een positief voorbeeld?
Ha ha ha...

4 maart 2019 om 09:57

Busquets doet het al jaren niet meer en Ronaldo blijft er maar mee door gaan. Als je vindt dat Busquets dat nog steeds doet dan heb je een vertroebeld geheugen. Kan je wel zo bijdehand gaan doen, maar wees op z'n minst geinformeerd, wat je duidlijke verre van bent.

4 maart 2019 om 11:01

Ik moet altijd zo lachen als anti-Barça leden over potten en ketels beginnen en dan van alle mensen Busquets aanwijzen. Die arme gast heeft in 2010 ontzettend overdreven na een slag in het gezicht, maar heeft sindsdien geen schwalbe meer gemaakt.

@keizer nee de grootste kaartennaaiers waren en zijn Pepe, Neymar, Suarez, Robben, Alves en Ronaldo.

4 maart 2019 om 13:44

@ horwi geen schwalbe meer gemaakt is overdreven. En moet je bussy eens even de scheids zien belagen en vragen om gele kaarten als het hard waait in camp nou. Je kunt hem moeilijk sportief noemen. Alleen valt dat tegenwoordig onder professioneel sporter helaas.. en je kunt lachen hoor als 'anti barca fans' *kuch* barca benoemen maar het is gewoon een feit dat ze kampioen scheids misleiden/beïnvloeden zijn/geweest voor een lange periode. Grappig ook dat je alba niet noemt tussen kaartennaaiers. Of ben ik nu te anti barca ?

het is gewoon simpel,speel het af in slowmotion,maar dan nog langzamer dan zie je het vanzelf wel,var is en blijft corrupt

offtopic vz: ga je hier ook om janken,fuckin softies ben jullie zat.

Hij wordt niet geraakt dus geen overtreding. Als je dit niet begrijpt kan je beter curling gaan kijken ofzo.
Ronaldo is een geweldige voetballer, maar dat er fanboys zijn die blijven ontkennen dat hij een schwalbe koning is is lachwekkend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren