Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hatayspor stapt uit Turkse Süper Lig als gevolg van aardbevingen

Laatste update:

Hatayspor heeft zich teruggetrokken uit de Turkse Süper Lig. Dat maakte de club donderdag bekend. Hatayspor komt uit de provincie Hatay, die zwaar werd getroffen door de aardbevingen van eerder deze week. Hatayspor-speler Christian Atsu en Taner Savut, sportief directeur van de club, zijn nog steeds niet gevonden. Zij zouden allebei onder het puin liggen.

“Hatayspor heeft ons gemeld dat ze dit seizoen geen wedstrijden meer zullen spelen”, aldus Ali Koc namens de verenigde profclubs van Turkije in aanwezigheid van Mehmet Buyukeksi, de voorzitter van de Turkse voetbalbond (TFF). Hatayspor staat momenteel op de veertiende plek in de Süper Lig, met 23 punten uit 21 duels. Voorlopig wordt er overigens niet gevoetbald in Turkije: de hervatting van de competitie is verplaatst naar 3 maart.

Hatayspor houdt het recht om later weer terug te keren in de Süper Lig. Overigens is er ook een kans dat Gaziantep BB FK zich terug gaat trekken uit de competitie. Gaziantep komt uit de gelijknamige provincie, die vlak bij het epicentrum ligt. Momenteel staat de club op de tiende plaats op het hoogste niveau van Turkije, met 25 punten na 22 duels.

Dinsdag meldden diverse bronnen dat Atsu levend onder het puin was gevonden. Een dag later bleek echter dat Ghanees met iemand anders verwisseld was. De eerdere berichtgeving over het lot van Atsu bleek dus niet te kloppen. Ook sportief directeur van Hatayspor Savut is nog altijd niet gevonden. In totaal kostte de aardbedingen in Turkije en Syrië aan minstens 20.000 mensen het leven, een aantal dat de komende periode zeer waarschijnlijk nog verder zal oplopen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niet meer dan logisch , wat een enorme tragedie ! Je zit toch met een enorme brok in je keel naar die beelden te kijken. Hoe zal dat gaan met Trabzonspor ? Die zitten nog in de conference league.

9 februari 2023 om 21:03

Ligt Trabzon niet wat verder van het aardbevingsgebied af? Begrijp me niet verkeerd, er zal zeker schade zijn in Trabzon gezien de omvang en magnitude van de beving, maar Trabzon lijkt me minder hard getroffen dan de regio's in het zuid-oosten. Daarnaast kan het spelen in de conference league voor Trabzonspor een mooie symbolische waarde hebben om steun uit te dragen en de burgers in deze verschrikkelijke tijd toch nog moed en iets plezierigs geven.

Verder logisch besluit dit natuurlijk, als je als stad en club zo enorm getroffen wordt is dit de enige beslissing.

9 februari 2023 om 21:29

Waarom worden de euroleague (basketbal) wedstrijden van Turkse clubs wel afgelast dan? Die zitten ook niet in het zuid-oosten van Turkije. Beetje jammer dat de ene bond het accepteert en de andere niet.

10 februari 2023 om 09:56

Trabzon is idd ver weg maar spelers zijn ook mensen. Die zijn allemaal onder de indruk van wat er gebeurd is en moet zich nu voorbereiden op een wedstrijd. Ze gaan ook wedstrijd ritme missen. Dit wil ik niet als excuus gebruiken, we zullen er het beste van proberen te maken. Supporters hoe gaan zij daar juichen of zingen terwijl er 300-400 km mensen in de miserie zitten.

Overigens fier op mijn club dat ze ook beslist hebben de volledige wedstrijd inkomsten te zullen versturen naar de getroffen gebied.

9 februari 2023 om 21:28

UEFA heeft het al geweigerd Trabzonspor moet die wedstrijd spelen.

9 februari 2023 om 21:51

Maar ja de UEFA is denk ik ook wel de meest geldbeluste sportcompetitie ter wereld, werkelijk schandalig als ze dit echt geweigerd hebben.

10 februari 2023 om 06:45

Uefa en fifa zijn een stelletje corrupte geldwolven. Zij geven helemaal niks om mensen.

Dat de competitie niet gewoon volledig wordt stilgelegd kan ik echt niet begrijpen. Geef GS gewoon de beker en titel, die verdienen het totdusver het meest. Hoe wil je vanaf maart weer gaan voetballen wat een grap. 10 focking steden liggen plat, duizenden doden, duizenden gewonden en waarschijnlijk duizenden die niet eens bereikt zullen worden.

9 februari 2023 om 21:23

Als dit wel gebeurd moet GS de titel afwijzen, zo wil je geen kampioen worden, overigens mooi dat Gs een oefenwedstrijd gaat spelen tegen Roma, alle inkomsten zal naar de rampgebieden gaan, nieuwe aanwinst Zaniolo die 400 000 TL doneert is toch mooi om te zien, iedereen probeert zijn steentje bij te dragen, ik zag laatst ook een post van Besiktas op insta met supporters van alle 3 de grote clubs, we zijn een eenheid geworden.

9 februari 2023 om 21:30

Prachtig om te zien idd. Wist niet dat Gs en Roma een oefenwedstrijd zouden spelen, mooi initiatief!

9 februari 2023 om 21:45

Ik vind dat er net wel gevoetbald zou mogen worden, al wachten we nog 2 maand langer. Begrijp me niet verkeerd, maar het zou de mensen wat afleiding kunnen geven.

In het seizoen dat de aardbeving van Izmit plaatsvond, won Galatasaray de UEFA Cup… nu zijn we met 4 ploegen in Europa. Een nieuwe Europese glorie voor ons land, net in deze tijden, ik geloof er oprecht in. Samen met 100 jaar republiek zou het heel symbolisch zijn. Dit kan het volk misschien een klein beetje troost bieden.

9 februari 2023 om 22:04

Wat win je er mee met niet voetballen vanaf maart? De situatie wordt er niet beter op als er niet gevoetbald wordt. Mensen willen uiteindelijk misschien wel afleiding en daar is voetbal ook prima voor.

Ik denk dat de competitie stilleggen en Europese tickets verdelen via de huidige ranglijst het verstandigst is. Nu nog voetballen heeft 0.0 zin meer. Bekerticket ook maar doorschuiven dan. Net zoals Eredivisie 19/20. Promotie/degradatie mag de TFF dan maar lekker zelf uitzoeken. Of niemand promoveren en degraderen of alleen degradatie afschaffen maar dan zit je weer met een overvolle competitie. Naja wat maakt het uit, is een zorg voor later. Hoop dat Turkije en Syrie zo goed mogelijk kunnen herstellen van deze vreselijke aardbeving.

Ik denk dat op dit moment niemand aan voetbal denkt in Turkije lijkt me logisch dat ze de competitie stilzetten pfff wat erg dit…

Begrijpelijk van Hatayspor. De competitie stilleggen tot 3 maart is iig een goede keuze van de TFF. Ik spreek even voor mezelf, maar ik betwijfel in hoeverre ik nog kan genieten van de resterende wedstrijden. Dit seizoen zal toch een enorm bittere nasmaak blijven houden. Voor de clubs is het van belang om te peilen wat voor geluiden ze oppikken van de achterban. Als die nog steeds beroerd zijn, is het maar beter om de competitie helemaal stil te leggen.

Gewoon hatay en adana en gaziantep gerelateerde clubs niet laten degraderen en de league stil leggen tot volgend seizoen. Maak desnoods een benefits wedstrijd en alle wedstrijden wat gespeeld gaat worden investeren aan de mensen die het daar erg moeilijk hebben

Ik zou het jammer vinden voor GS en FB omdat ze in een titelstrijd zitten maar wie denkt daar nog aan. Ik zou zeggen per direct alles stoppen en geen kampioen en geen degradaties/promoties dit jaar. Europese plaatsen op basis van huidige rangschikking.

De fout niet herhalen die we bij Corona hebben gedaan.

Ik zou de competitie niet beã«indigen.

Een tiener die na 80-uur onder cement te hebben gelegen een Icardi-gebaar maakt. Voetbal betekent heel veel voor mensen. Het zal heel veel mensen helpen om even afleiding te hebben, even een 90-minuten lang geen pijn en leed, maar schelden op de scheidsrechter.

We hebben de afgelopen week gezien wat voor grote maatschappelijke rol de voetbalclubs hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren