Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Guardiola vertelt de reden dat De Bruyne niet speelt tegen Real Madrid

Laatste update:

Kevin De Bruyne begint dinsdagavond op de bank bij de kwartfinale van de Champions League tegen Real Madrid. Pep Guardiola kiest bij Manchester City voor een versterkt middenveld met daarop Mateo Kovacic. Carlo Ancelotti heeft bij Real Madrid geen verrassingen in petto. De wedstrijd begint om 21:00 uur in het Santiago Bernabéu en is live te zien op RTL 7 en Ziggo Sport Voetbal.

Guardiola heeft kort voor de wedstrijd tekst en uitleg gegeven over de reservebeurt van De Bruyne. "Hij voelt zich niet lekker", aldus de manager. "Hij leek er klaar voor, maar nadat we arriveerden bij het stadion begon hij in de kleedkamer over te geven. Hij zei: 'Ik ben er niet klaar voor.'"

De Bruyne is sinds begin januari terug van een slepende spierblessure. De Belgische middenvelder schitterde zaterdag nog tegen Crystal Palace (2-4 winst) met twee goals en een assist. Guardiola zei na afloop dat City zonder De Bruyne waarschijnlijk niet zou hebben gewonnen.

De Bruyne speelt de laatste tijd slechts één wedstrijd per week. Het midweekse duel laat de 32-jarige nummer 10 al sinds begin maart telkens lopen.

Nathan Aké ontbreekt bij Manchester City. De Oranje-verdediger liep op 31 maart tegen Arsenal (0-0) een spierblessure op en staat sindsdien aan de kant.

Guardiola kiest regelmatig voor Julián Álvarez kort achter Erling Braut Haaland, maar de Argentijn moet het in Madrid doen met een plek op de bank. Ook Jérémy Doku staat niet in de basis.

Real Madrid treedt aan in de verwachte 4-4-2-formatie. Het aanvallende vuurwerk moet komen van de Brazilianen Vinícius Júnior en Rodrygo, met kort daarachter Jude Bellingham.

Opstelling Real Madrid: Lunin; Carvajal, Tchouaméni, Rüdiger, Mendy; Valverde, Kroos, Camavinga, Bellingham; Vinícius, Rodrygo.

Opstelling Manchester City: Ortega; Akanji, Stones, Dias, Gvardiol; Rodri, Kovacic; Foden, Bernardo Silva, Grealish; Haaland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volgens de media voelt De Bruyne zich dus niet 100 procent lekker. Daarom zit die dus op de bank. Was ook een beetje raar omdat je natuurlijk niet een kaliber speler zoals hij gaat banken in een van de grootste wedstrijden van het seizoen.

Maar goed Ancelotti heeft wel de beste opstelling gemaakt. Tchouameni en Rã¼diger achterin met Kroos en Camavinga als dubbele 6. Dat is het beste wat je kon opstellen. Geen excuses want je hebt ook 9 dagen rust gehad. Winnen is het enige wat telt.

Denk dat Real vandaag als kometen uit de hoek gaan komen.

3-1

Niet verkeerd om een speler als De Bruyne in minuut 60 te kunnen brengen. Hopen op een mooie wedstrijd en ik gok een 2-2.

Ik verwacht een spectaculaire wedstrijd waarbij Man City snel op voorsprong komt en waarbij de wedstrijd uiteindelijk in 3-3 eindigt. Ik ben benieuwd!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren