Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Guardiola gaat voorbij aan Haaland en De Bruyne: ‘Hij is de beste in de PL’

Laatste update:

Pep Guardiola heeft zondag ontzettend genoten van het optreden van Phil Foden. De middenvelder van Manchester City leidde zijn ploeg met twee doelpunten naar een verdiende overwinning op stadsgenoot Manchester United (3-1) en kon na afloop van het duel op fraaie complimenten van zijn trainer rekenen.

Tegen the Red Devils was Foden dus goed voor twee goals, waarvan vooral de eerste uit het oog sprong. De linkspoot creëerde wat ruimte voor zichzelf en schoot met een heerlijke pegel keihard raak in de linkerkruising.

"Hij leeft voor het spelletje", begint Guardiola voor de camera van Sky Sports over zijn pupil. "Ik denk niet dat hij veel boeken leest of vaak naar de bioscoop gaat. Hij leeft voor voetbal."

"Foden is nu al een legendarische speler", vervolgt de Spaanse oefenmeester. "Als je kijkt naar zijn leeftijd (23 jaar oud, red.) en hoe hij nu al voetbalt, hoeveel minuten hij al heeft gespeeld, de doelpunten die hij heeft gemaakt, de titels die hij heeft gewonnen..."

Dat Foden afkomstig is uit de jeugdopleiding van Manchester City maakt hem alleen maar een nog groter icoon, aldus Guardiola. "Hij is van hier, dus de connectie met onze supporters is ongelofelijk."

"Hij is nu al van wereldklasse. Hij is de beste speler in de Premier League dit seizoen. En dat zeg ik met alle respect voor de andere geweldige spelers. Niemand is zo beslissend geweest als hij", besluit de oud-middenvelder.

Het treffen met Manchester United was voor Foden al zijn 256ste optreden namens the Citizens. Hij maakte zondag zijn 75ste en 76ste doelpunt, terwijl hij ook al goed was voor 51 assists in de hoofdmacht van Manchester City.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik had na het lezen van de titel de naam Rodri verwacht.

3 maart 2024 om 22:14

Dan ken jij Guardiola nog niet.. hij praat ook altijd met superlatieven als hij iemand complimenteert

4 maart 2024 om 09:14

Pep heeft dit geloof ik al over meerdere City spelers gezegd oftewel neem het met een flinke emmer zout. Die lult maar wat.

3 maart 2024 om 22:47

Helemaal mee eens vind Rodri echt niet normaal goed.

4 maart 2024 om 12:08

Ik vind Rodri wél normaal goed. Prima speler en voor City zonder twijfel belangrijk, maar wel een ontzettend zoutloze speler. Eigenlijk een soort Wieffer V2.5.

Persoonlijk kijk ik (op dezelfde positie) liever naar een speler als Kroos. Die dicteert veel meer het spel en is veel dwingender in balbezit. Rodri zit met dat grote lijf overal tussen, maar speelt verder 95% breed en terug. Meh.

"Wij van WC-Eend, adviseren: WC-Eend." Tsja is natuurlijk maar een mening van zijn trainer. Hij zal nooit zeggen dat Salah, Rice of Son de beste van de BPL is.

3 maart 2024 om 21:53

De beste is natuurlijk overdreven maar tegelijkertijd zal Foden bijna overal basis staan. Zo’n belachelijk mooie snelle rasvoetballer

4 maart 2024 om 01:00

Ik zou Foden wel verkiezen boven Salah of Son in mijn team. Rice speelt op een andere plek uiteraard. Maar die komt niet in de buurt van Rodri. Ondanks dat ik Rice ook echt goed vind.

4 maart 2024 om 09:19

Son is en blijft nog wel een tikkie beter dan Foden. En wat Salah sinds 2017 heeft laten zien kan Foden alleen maar van dromen, komt bij lange na niet in de buurt van Salah. Zowel qua playmaking (Salah meest grote kansen gecreëerd uit open play), hoeveelheid goals, vooral de type goals aangezien Salah absurd veel wereldgoals scoort en ook in voetballend opzicht. Zoals Salah de hele City verdediging èn middenveld voorbij dribbelde en ze stuk voor stuk voor schut zette, dat heeft Foden nog nooit gedaan. Ook qua cijfers in grote wedstrijden komt Foden niet in de buurt. De statistisch best presterende winger in de PL geschiedenis staat nog aardig wat treetjes boven Foden. 1 zwaluw...

4 maart 2024 om 09:51

Ben het niet altijd met je eens maar hier sluit ik bij volledig bij aan. Echter is het wel zo dat Foden erg ver is voor zijn leeftijd. Salah was met 23 minder ver dan Foden. Wel speelt Foden in een geoliede machine, dat is ook lekker voor iemand van 23.

4 maart 2024 om 13:10

Salah enfin kan ik in meekomen (maar die was nooit zo goed als Foden op deze leeftijd). Ik zou zelfs nu Foden verkiezen op rechts boven Salah, maar dat is persoonlijke voorkeur. Son beter? Totaal niet mee eens.

4 maart 2024 om 13:43

Ik breng het qua Foden mischien ietsje te negatief. Die jongen is op piepjonge leeftijd een geweldige speler. Technisch begaafde knul. Verdient alle lof hoor. Maar puur als winger denk ik dat hij het toch echt moet afleggen tegen Son, puur kijkend naar de puike cijfers die Son weer op de mat legt. Scheelt niet veel, maar denk dat aan het einde van het seizoen de cijfers in het voordeel van Son spreken

Je bent zo goed als je laatste wedstrijd, hij had ook kunnen zeggen Watkins is de beste speler van de premier league

Foden is een geweldige speler, in potentie qua puur talent zelfs de beste in mijn ogen. Maar ik vind De Bruyne, Odegaard, Salah & Rodri nog wel beter. Denk wel dat Foden een van de beste spelers, wellicht zelfs de beste, kan worden over een paar jaar. Tuurlijk heeft hij enorme concurrentie met onder andere Mbappe, Haaland, Bellingham etc maar Modric heeft ook een ballon dor kunnen winnen in een tijd met Messi & Ronaldo dus het is zeker niet onmogelijk

3 maart 2024 om 23:48

Salah is een buitenspeler slimme, totaal ander type speler en niet te vergelijken. Rodri en KDB idemdito. Foden is 5 zo niet 50 klasse beter als Odegaard.

Daarbij noem je een hele rits aan voetballers, gaat verder alles wel goed met je?

4 maart 2024 om 01:58

De discussie gaat om de beste speler in de PL. Dan boeit de positie dus niet slimmerik. Voor de rest kun je Salah en Foden wel degelijk vergelijken. Foden kan op meerdere posities spelen maar fungeert onder Guardiola vooral vanuit de flank. Gaat alles verder goed met je?

4 maart 2024 om 01:03

Odegaard beter dan Foden? Wauw. Zeker weten van niet. Foden kan beter dribbelen, heeft een beter schot, is veel completer (kan zowel vanaf links, rechts als vanuit het centrum opereren). Wat inzicht en passing betreft zitten ze op hetzelfde niveau.

4 maart 2024 om 07:37

Wat is dit voor rare vergelijking? Odegaard is veel meer een 8 en Foden veel meer een buitenspeler. Daarnaast is het inzicht en de passing van Odegaard echt vele malen beter dan Foden. Tevens een veel beter schot.

4 maart 2024 om 13:09

Foden is van nature net als Odegaard een aanvallende/creatieve middenvelder. Foden is juist beter omdat hij inderdaad zichzelf ook ontwikkeld heeft tot iemand die vanaf de vleugels kan spelen. Inzicht en passing van Odegaard beter? Veel beter schot? Ik neem het je niet kwalijk gezien je voorkeur. Maar je beseft wel hopelijk dat je jezelf alleen maar belachelijk maakt toch? Foden is sowieso de betere voetballer t.o.v. Odegaard.

4 maart 2024 om 19:07

Net als dat jij jouw mening hier als feit probeert neet te zetten Joga_Bonito.. Jij maakt jezelf net zo goed belachelijk.

Ik weet niet wie beter is, maar het mega grote verschil dat jij doet voorkomen is er absoluut niet hoor. Jij doet net alsof Odegaard een 3e klasser is.. dat is complete onzin. En passing en inzicht van Foden en Odegaard zitten gewoon dicht bij elkaar in de buurt, ook statistisch gezien.

Completer is ook maar subjectief. Foden kan inderdaad op de wing, maar Odegaard heeft dan weer meer loopvermogen en is verdedigend sterker. Het is maar net je voorkeur. Foden is jonger, dus dat heeft hij voor op Odegaard.

Al met al doen ze gewoon weinig voor elkaar onder.

4 maart 2024 om 19:13

Foden is beter dan Odegaard punt. Maar met Arsenal supporters merk je altijd dat ze snel gepikeerd zijn of de eigen spelers hoger aanschrijven. Of ze kunnen er niet tegen als iemand van een concurrent beter is heb ik het idee. Zelfde tijden als met Wilshere destijds. Die werd op basis van 1 wedstrijd tegen Barcelona gebombardeerd als 1 of andere halfgod die de wereld zou domineren.

Dat is Rodri, ik durf ook wel te beweren dat die beter is dan Busquets. Beste defensieve middenvelder die ik gezien heb sinds Redondo. Kan het spel zo goed lezen.

3 maart 2024 om 22:37

Een hoger plafond misschien. Maar Busquets heeft al sinds Napoleon constant een heel hoog niveau gehaald. Dat wil ik Rodri nog wel eens zien doen.

3 maart 2024 om 22:44

Dat zijn altijd van die discussies. In mijn optiek is peak belangrijker dan longevity.

3 maart 2024 om 22:49

Dat ligt er natuurlijk wel aan ik denk dat voor vele Ronaldinho een idool is maar denk dat niemand zou zeggen dat hij de beste ooit is omdat hij maar heel kort zo bijzonder was.

3 maart 2024 om 23:03

Die peak van Busquets was van een andere planeet. Ben een groot fan van Rodri maar Busquets staat daar nog echt boven.

4 maart 2024 om 09:26

Prime Busquets behoort bij de top 5 of mischien wel top 3 beste CDM's aller tijden. Makkelijk, zat op zijn positie gewoon op hetzelfde niveau als Xavi en Iniesta hoor. Dat vergeten mensen nog wel eens. Die vent kon verdedigen, onderscheppen, dribbelen, passen en tevens subliem in de kleine ruimtes. Zoals Suarez mooi zei: als Busquets naar je kijkt dan weet je dat hij NIET naar je gaat passen. Het is geen toeval dat sinds Busquets weg is, Barça defensief is ingestort. Fenomenale speler, had tijden waarin hij de bal max 2 keer aanraakt en gelijk door speelde. Iconische speler, dat haalt Rodri mischien ooit. Met de nadruk op mischien.

4 maart 2024 om 00:53

Ik durf te beweren dat Busquets op zijn peak de beste defensieve middenvelder is die ik ooit heb zien spelen (Matthaus is mijn nummer 2). Die staan meestal bekend als zijnde brekers zoals Casemiro (de welbekende slot op de deuren / stofzuigers). Busquets niet. Die had dat zelden nodig. Anticipatie van hem was absurd. Alsof hij 2/3 seconde in de toekomst kon kijken. En aan de bal? Pfoe zaalvoetbal techniek waar je U tegen zegt. Aan de bal kon hij wat skills en techniek zo mee met een Iniesta, Messi enzovoorts.Busquets is one of a kind. Heeft aanvallers en nummer 10’s echt voor schut gezet en vernederd. Koning van de bodyfeints. Werd alom jarenlang die kiekeboe uit 2010 verweten, maar aan de bal was het een magier. Als je hem nu bij Barca had icm een Gundogan, Frenkie, Pedri en Gavi….. precies het puzzelstukje dat ontbreekt. Belachelijk ook dat men riep dat hij het niet meer kon belopen. Busquets doet alles op inzicht en techniek. Rodri is uitstekend en zeker de beste CVM ter wereld (denkt Hakan anders over), maar echt niet beter dan Busquets.

4 maart 2024 om 07:50

Matthaus was veel completer dan Busquets die schoot er jaarlijks ook meer dan 10 in. Denk dat de beste defensieve middenvelder aller tijden is. Busquets had natuurlijk ook wel het geluk jarenlang met Xavi en Iniesta te mogen spelen bij Barca en Spanje.

4 maart 2024 om 09:13

@derkaiser123

Je kan het ook omdraaien hé, wanneer begonnen Xavi & Iniesta echt te floreren op dat middenveld? Exact, wanneer Busquets daar bij kwam.

4 maart 2024 om 09:28

@DerBundesligaFan: In voetballend opzicht staat Busquets natuurlijk kilometers boven Matheus. Maar goed, Duitse speler, oud Bundesliga speler en dan gaat al je objectiviteit linea recta de prullenbak in. Doodleuk doen alsof Busquets niet op hetzelfde niveau opereerde in z'n prime als Xavi en Iniesta bewijst dat je totaal niet weet waar je over praat in deze.

4 maart 2024 om 10:10

Wat een onzin Lothar Matthaus zit in de ballon dor dreamteam aller tijden en was de laatste cvm die de gouden bal won. Maradona vond het de lastigste tegenstander waar die ooit tegen gespeeld hebt. Matthaus staat resoluut boven Busquets, denk dat jij die beste man ook nooit hebt zien spelen eerlijk gezegd. Alleen Beckenbauer en Gerd Muller waren grotere spelers dan Matthaus uit Duitsland, voor mij staat die ook ver boven een Kroos, Ozil, Schweini, Ballack, Netzer, Overath etc.

4 maart 2024 om 10:34

Matheus is natuurlijk een iconische speler, ging zelfs door tot op zéér late leeftijd. Maar je gaat nu een populariteit verkiezing gebruiken om je punt te maken. Tegenwoordig nauwelijks mensen die deze clowns award nog serieus nemen, zelfs Cruyff zei tientallen jaren geleden al wat voor nietszeggende prijs het is. Nee sorry, maar Busquets heeft zó veel meer voetbal in zich vergeleken met Matheus. Persoonlijk vind ik dat ook Makelele in de top 5 aller tijden staat, die was cruciaal destijds voor de Galactico's. Nogmaals, Ballon D'or is echt een lachwekkende populariteitsaward, heeft alles te maken met mediahype. Volgens die logica behoorde Müller niet bij de top 30 beste spelers terwijl hij in dat record brekende seizoen van Lewa zelf óók records verbrak en echt absurd veel assists had. Stond in de top 5 qua assists dat seizoen, CL winnaar, Bundesliga winnaar.... maar niet eens top 30 Ballon D'or. Zegt alles over die prijs.

4 maart 2024 om 11:21

Ballon dor zegt ook zekers niet wat maar Matthaus staat zon beetje in elk voetbalijstje bovenaan betreft cvms. Ook was de ballon dor toen natuurlijk een mindere populairteit verkiezing als nu Busquets hoort ook zeker in de top-10 aangevuld met jongens als Rijkaard, Van Hanegem, Neeskens, Makelele, Redondo, Bozsik, Alonso en Masopust, maar Matthaus is van dit lijstje het meest compleetst. Die man kon ook als libero of als aanvallende middemvelder spelen. 20 jaar topniveau gehaald. Hij en Maldini zijn wel echt de koningen van de langdurige carrieres.

4 maart 2024 om 12:10

Let's agree to disagree, jij vind Matheus the GOAT, ik niet en acht prime Busquets minimaal gelijkwaardig. Je bent trouwens wel vrij nostalgisch ingesteld (?) kijkend naar je lijst. Sodeju zeg, ik bedoel Makele, Viera? Of Deschamps? Behoorde bij het Marseille team dat de CL won, 3 CL finales op rij met Juventus (eenmaal gewonnen) en uiteraard @France, WK èn EK gewonnen. Die had een kort maar krachtige carrière en behoort volgens mijn bescheiden boekje ook zéér zeker in de top 10. Qua langdurige carrières: Totti, Buffon en Ryan Giggs zeggen hallo 😉 Edit: De Rossi en Roy Keane kunnen natuurlijk ook niet ontbreken. Vooral laatstgenoemde

4 maart 2024 om 13:20

Maradona kon de prijs niet eens winnen omdat spelers buiten de EU er niet eens voor in aanmerking kwamen. Dat zegt alles.

4 maart 2024 om 13:37

Oh ja, dit dus. Goed punt. Was zelfs jarenlang exclusief gereserveerd voor spelers in de Europese competities. De Fransen en hun gebruikelijke chauvinisme

4 maart 2024 om 16:08

Joga, heb jij Clodoaldo nooit zien spelen dan? Elke defensieve middenvelder uit de geschiedenis verbleekt namelijk bij hem. Busquets komt niet in de buurt. Verdedigend was hij beter dan Busquets en daarnaast was hij ook aanvallend een gevaar. Hij kon een verdediging opensplijten met geweldige passes en heeft dan ook heel veel assists gegeven in zijn carriere.

4 maart 2024 om 19:16

Lees mijn eerste zin eens goed. “De beste die ik ooit heb zien spelen”.

4 maart 2024 om 21:51

Daarom vraag ik of je Clodoaldo nooit hebt zien spelen, dat is een Braziliaanse legende per slot van rekening. Ik weet niet of hij van voor jouw tijd is? Hij was basisspeler in Mexico 1970

5 maart 2024 om 09:24

Ik heb dat WK wel op beelden terug gezien, maar voor de rest: voor mijn tijd.

Dit seizoen zijn Rodri en Foden de beste spelers van City. De Bruyne is natuurlijk kwalitatief de beste van City, maar niet de bedte van dit seizoen. Rodri en Foden zouden kans maken op PFA fit seizoen met een paar spelers van Liverpool en Arsenal + Watkins waarschijnlijk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren