Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Grote naam zit duidelijk in het kamp-Ronaldo en maakt gehakt van de pers

Laatste update:

Mesut Özil neemt het publiekelijk op voor Cristiano Ronaldo. De Duitse middenvelder, die bij Real Madrid enige tijd samenspeelde met de 37-jarige aanvaller, snapt vooral niet waarom de diverse media zo negatief doen over de sterspeler van Portugal. Ronaldo kan op dit WK niet rekenen op een vaste plaats en lijkt daar zeer ongelukkig mee te zijn. Het is zeer twijfelachtig of hij zaterdag een basisplaats heeft tegen Marokko in de kwartfinale.

"Ik snap echt niet waar die constante negativiteit van de pers richting Cristiano vandaan komt", schrijft Özil, tegenwoordig verbonden aan Istanbul Basaksehir, vrijdag op Instagram. "De media zijn alleen maar uit op kliks. En analisten die geen carrière meer hebben willen gewoon profiteren van zijn bekendheid en hem alleen maar zwartmaken." De verbaasde Özil kan niet begrijpen waarom er uit zoveel hoeken forse kritiek is op de prestaties van Ronaldo, zeker gezien zijn leeftijd.

"Hij wordt binnenkort (5 februari, red.) 38. Waarom is het dan een verrassing dat hij geen vijftig doelpunten per seizoen meer maakt?", vraagt Özil zich hardop af. "Elke voetballiefhebber moet blij zijn dat hij twintig seizoenen lang op topniveau heeft gepresteerd. Ik denk niet dat er spelers van de nieuwe generatie zijn die ook maar in de buurt van zijn statistieken kunnen komen. Ronaldo zal altijd van de buitencategorie blijven. Iedereen zou wat meer respect moeten tonen voor een van de grootste atleten in de geschiedenis van de sport", zo besluit Özil zijn lofzang op Ronaldo.

Diverse Portugese media maakten melding van een dreigement van Ronaldo aan het adres van bondscoach Fernando Santos, die hem uit de basis hield voor de wedstrijd in de achtste finale van het WK tegen Zwitserland (6-1 winst). Als Santos dat nog een keer zou doen, zou Ronaldo vertrekken. Onder meer Record meldde dat de steraanvaller gedreigd zou hebben met het verlaten van de Portugese selectie als hij later in het toernooi opnieuw op de bank zou worden gezet.

FPF, de Portugese voetbalbond, ontkende donderdag in een officieel statement categorisch dat Ronaldo met dreigementen op de proppen kwam. "Wij willen duidelijk maken dat de captain van het nationale team, Cristiano Ronaldo, op geen enkel moment gedreigd heeft met het verlaten van het nationale team tijdens het verblijf in Qatar. Ronaldo werkt er iedere dag hard aan om zijn unieke statistieken voor het nationale team en zijn land te verbeteren en dat moet gerespecteerd worden."

Ronaldo kwam donderdag via Instagram met een cryptische reactie op het 'dreigement'. "Deze groep is te hecht om te worden verscheurd door externe krachten", begint de 195-voudig international. "Deze natie is te dapper om zich angst te laten aanjagen door tegenslag. Een team in de puurste zin van het woord, dat tot het einde zal blijven vechten voor de droom! Geloof in ons! Força, Portugal!" Naast de tekst is een foto te zien van het juichende Portugese team.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie reactie van Özil, ik heb ook het idee dat er gewoon een heksenjacht op Ronaldo is begonnen.

9 december 2022 om 16:47

Ja appriciëert iets pas als het voorbij is.

9 december 2022 om 16:59

Is er ook, ze hebben er 18 jaar op gewacht tot ie een minder jaar draait, mede door privé omstandigheden, en kunnen er niet genoeg van krijgen. Zo respectloos gaat de voetbalwereld met iconen om.

9 december 2022 om 18:04

Hij zoekt zelf de media ook op met zijn gedrag (2x vertrekken voor het einde van de wedstrijd) en kinderachtig gedrag als meneertje wordt gewisseld. Daarnaast oud- en huidige manager aanvallen in de media bij een kritiekloos "interview", kritiek op alles en iedereen zonder enige zelfkritiek. De man die her nodig vond om 4 ton aan een vrouw te betalen zodat ze haar mond houdt. Als hij niet goed kon voetballen dan had iedereen hem allang uitgekotst als persoon.

9 december 2022 om 18:23

Genoeg iconische veteranen voor wie gebogen wordt in de neergang van hun carriere maar die gedragen zich niet zo dom.

9 december 2022 om 17:20

En het ergste is, vz doet er vrolijk aan mee. Eerste alinea wordt gerept over dat hij dit WK niet zeker is van een basisplaats terwijl hij letterlijk 1 wedstrijd maar niet in de basis stond. Het gaat altijd heel sneaky. Ozil heeft gelijk, er wordt te weinig waardering geuit richting en van de beste atleten ooit.

9 december 2022 om 17:28

Kijk je het wereldkampioenschap wel? Enkel daar is al genoeg waardering voor hem, en als het na 15 jaar een keer minder is als gevolg van zijn leeftijd is dat toch terecht? Hij is net als een anders een mens, en als die niet presteert worden ze terecht gewezen.

9 december 2022 om 17:58

Zou dat heel misschien komen door het misselijke divagedrag van Ronaldo? Is slechts een gokje hoor.

9 december 2022 om 18:22

Dan is hij toch niet zeker van een basisplaats, of wel?

9 december 2022 om 18:37

En het ergste is dat hij er zelf aan mee doet met Piers Morgan..

9 december 2022 om 17:57

Mooie reactie van Ozil, maar volgens mij snapt hij het (net als jij niet helemaal). Ik ben tegen een heksenjacht en dat is volgens mij ook niet aan de orde. Het trieste is dat Ronaldo zelf niet kan accepteren dat hij ouder wordt en dat het minder wordt. Ozil zegt dat de pers het moet accepteren, maar juist Ronaldo is degene die het moet gaan accepteren en niet verongelijkt doen als hij niet meer alles speelt en het niet meer allemaal om hem draait.

Niets aan toe te voegen. Gelijk heeft ie. Het is opvallend stil van vele kanten. Mooi dat Ozil dit doet. 👍

Put some respect on his name. 37 jaar en nog steeds een competitief beest die nog steeds alle records wil verbreken & meer prijzen wil winnen. Deze man heeft niks meer te bewijzen, maar verkiest nog steeds het sportief plaatje over bijna een miljard om in de zandbak te leven. Hij kan het niet hebben dat hij minder wordt. Hij weet dat leeftijd zijn tol aan het eisen is. Ik denk dat hij vanbinnen kapot aan het gaan is dat zijn carière bijna voorbij is. Voor alles is er einde jammer genoeg. Wat een mentaliteit & sportman is deze man. Legend CR7!

9 december 2022 om 16:49

Nou, het probleem stip je hier precies aan. Hij wil alle records nog steeds verbreken en wil er niet aan geloven dat hij minder wordt en ingehaald is door anderen. En de manier hoe hij daar mee omgaat is juist waar velen zich aan storen. Wat altijd zijn enorme kracht is geweest (mentaliteit), zit hem nu juist in de weg, omdat ie er mentaal niet bij kan dat ie ouder en dus minder wordt.

9 december 2022 om 17:15

Ronaldo gaf zelf aan in het interview met Piers dat hij beseft dat zijn lichaam niet meer als vroeger is. Hoe kom je erbij dat hij er zelf niet aan wilt geloven als hij dit notabene zelf zegt? Dat papegaaien neemt echt misselijke vormen aan🤮

9 december 2022 om 18:12

Dat komt toch door zijn gedrag??? Als hij gewisseld wordt als een klein kind reageren en de pers zoeken. Als hij op de bank zit snapt niemand hem en is iedereen bezig hem kapot te maken. Mij echt om het even en snap al dat Ronaldo fan gehalte niet. Ik vind hem een wereld speler maar hij wordt minder en daar komen andere keuzes bij kijken.

De pers reageert vooral op hoe hij reageert en er mee omgaat.

9 december 2022 om 18:28

Hij kan dat wel zeggen maar daar gedraagt hij zich niet naar.

Volgens mij is er allom alleen maar respect voor zijn prachtige carrière, maar dat wil niet zeggen dat je niks mag zeggen van zijn huidige vorm of zijn ego die hem duidelijk in de weg zit. Dit moment zat er een keer aan te komen dat het wat minder wordt, maar Ronaldo zelf is de enige die dit maar moeilijk kan accepteren.

Wat een gelul van Özil.

Ronaldo zocht zelf de schijnwerpers op in zijn interviews met Morgan. Wat verwacht Özil nu? Een oorverdovende stilte?

Ronaldo heeft altijd negativiteit weten te transformeren tot kracht. Zowel marketingwise als op het veld onder het gefluit van duizenden. Maar dus ook wetende dat negatieve publiciteit ook geld opbrengt. Zijn PR is hier meesterlijk in geweest. Alleen de beste man kan de negativiteit bijna niet meer transformeren op het veld tot iets productiefs. Ja dan lijkt het alleen maar negativiteit als je het niet kan omzetten tot doelpunten. Zijn methoden en persoonlijkheid zijn totaal niet veranderd namelijk.

Gezwets van Mesut.

Waarom wordt zijn leeftijd steeds benadrukt? Ik zit nu een wedstrijd te kijken waar een 38 jarige de beste man van het veld is.

Leeftijd doet er niet aan toe, bekijk Modric die nog steeds met alle respect vaak word behandeld. Het is iets waarin jezelf niet moet in verliezen, Modric zoekt ook geen Piers op.

Negativiteit heeft niks met zijn prestaties te maken maar is er vanwege zijn gedrag. Niemand verwacht dat die nog steeds aan de lopende band scoort en continue top presteert. Alleen hij doet zelf alsof die dat nog wel is met zijn misplaatste gedrag. En het helpt ook niet dat zijn zussen telkens weer van alles en nog wat roepen indirect uit zijn naam.

Özil snapt het probleem blijkbaar niet. Niemand verwacht toch nog dat Ronaldo er 50 in zal leggen, behalve Ronaldo zelf? En het feit dat Ronaldo niet snapt dat hij ouder en minder bruikbaar wordt resulteert in nukkig gedrag (weglopen als je niet speelt, doen alsof de coaches het niet snappen en natuurlijk dat achterlijke interview....) en daar reageert de media dan weer op. Dit ligt echt aan Ronaldo zelf.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren