Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Goed nieuws voor De Ligt: komst van concurrent bij Bayern is van de baan

Laatste update:

Jérôme Boateng keert tóch niet terug bij Bayern München, zo meldt BILD vrijdagmiddag. De 35-jarige transfervrije mandekker trainde de afgelopen week mee met der Rekordmeister en volgens onder meer Fabrizio Romano werkte de club aan een terugkeer van de rechtspoot. Dat is nu van de baan, zo klinkt het.

Boateng werd door Bayern gezien als noodverband om de vele blessures achterin op te vangen. Thomas Tuchel heeft centraal in de defensie alleen Dayot Upamecano en Min-jae Kim tot zijn beschikking, daar Matthijs de Ligt en jongeling Tarek Buchmann met een blessure kampen.

Tot een hereniging met Boateng komt het dus niet, zo klinkt het. De rechtspoot vertrok twee jaar geleden transfervrij bij de Duitsers om te tekenen bij Olympique Lyon. Zijn avontuur in Frankrijk was geen onverdeeld succes.

Waar hij in zijn eerste seizoen nog regelmatig op een basisplek kon rekenen, kwam Boateng de afgelopen voetbaljaargang amper aan de bak in het Groupama Stadium. In totaal speelde hij 35 wedstrijden voor les Gones.

Boateng, die 76 interlands voor Duitsland achter zijn naam heeft staan, kwam in zijn carrière 363 keer uit voor Bayern. De verdediger won onder meer twee keer de Champions League, negen titels, vijf bekers en twee keer het WK voor clubteams met der Rekordmeister.

De Ligt had er bij de komst van Boateng een concurrent bijgekregen. De 24-jarige verdediger stond vóór zijn blessure pas één keer in de basis bij Bayern, dat doorgaans met een centrum bestaande uit Upamecano en Kim speelt.

Het is onduidelijk wanneer de ex-Ajacied is hersteld van zijn blessure. De interlands met het Nederlands elftal van volgende week komen in ieder geval nog te vroeg. De Ligt ontbreekt net als onder anderen Cody Gakpo, Memphis Depay en Frenkie de Jong in de definitieve selectie van Ronald Koeman.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit was toch ook geen serieuze concurrent geworden maar puur als extra invulling? Bayern heeft wel een paar toppers achterin lopen zeg, hopelijk speelt de Ligt zich snel weer in de vaste 11.

6 oktober 2023 om 15:05

"Dit was toch ook geen serieuze concurrent geworden maar puur als extra invulling"

Dat werd door sommigen hier ook geroepen bij de komst van Kim.

6 oktober 2023 om 15:24

Kim die kampioen werd bij Napels en geweldige speelde is toch wel wat anders dan een 35 jarige bankzitter bij Lyon

Ongelofelijk dat Tuchel hem zo weinig laat spelen na zo’n goed seizoen. Als de situatie hetzelfde blijft, zal hij moeten nadenken om een transfer te maken deze winter. Zou een geweldige aankoop voor Real Madrid zijn, met Mbappe volgend jaar de meest talentvolle selectie ooit.

6 oktober 2023 om 14:10

De Ligt naar Real? Denk eerder een stap achteruit naar een Dortmund

7 oktober 2023 om 00:39

Denk het niet, was statisch gezien 1 van de beste verdedigers vorig seizoen bij Bayern. Hij kan zeker bij de meeste topclubs basis kunnen spelen. Daarmee zeg ik niet dat hij gelijk boven iedereen in de pikorde staat, maar hij is statistisch dus minstens even goed als de meeste topverdedigers. Coaches maken echter soms andere keuzes door persoonlijke voorkeuren in bepaalde systemen. Maar als ik sommige Bayern fans mag geloven (en dat zijn geen Nederlanders) is het onbegrijpelijk dat De ligt op de bank zit ipv van Upamecano.

Ik neem aan dat de Ligt vele maten beter is dan Boateng. Als. hij er door hem uit zou worden gespeeld kan hij beter een paar stappen terug doen.

Waarom wordt er zo erg overdreven en gezegd dat de Ligt een andere club moet zoeken. Het seizoen is net begonnen en heeft mede door blessures nog niet zoveel gespeelt. Die gaat gewoon vechten voor zijn plek en komt er heus wel weer in. Vooral als je ziet hoe Upamecano weer bezig is.

Al was hij wel gekomen, dan had De Ligt zich toch nog geen zorgen hoeven maken?

Enige waar hij zich zorgen over moet maken: zijn fysieke gesteldheid: hij moet weer fit worden. En verder moet hij die klunzige foutjes uit zijn spel gaan krijgen. Dan kan hij Upamecano er uit spelen en gewoon basisspeler zijn bij één van de grootste clubs ter wereld.

Duo Kim Min Jae - De Ligt lijkt mij echt absolute wereldklasse. Upamecano is leuk, maar vind hem te kwetsbaar bij momenten.

Boateng was absoluut geen concurrent geweest. Eerder noodoplossing voor bekerduels.

6 oktober 2023 om 13:05

Waarom kiest Tuchel voor Upamecano ipv de Ligt? Heeft hij dat ooit toegelicht, mij lijkt duo Kim - de Ligt ook het beste en betrouwbaarste. Of is dat onze Nederlandse bril .

6 oktober 2023 om 13:21

Nederlandse bril hoor, Upa is een beest, dat af en toe een foutje maakt, net zoals De Ligt

6 oktober 2023 om 13:34

De Ligt is ook gewoon een beest. Alleen omdat Upamecano er wat ''beestiger'' uit ziet, betekend niet dat hij dat meer is dan een De Ligt. Vind dat echt zwaar overdreven bij Upamecano.

Vind De Ligt voetballend ook beter dan Upamecano. Defensief zijn ze om en nabij hetzelfde, maar ik vond vorig jaar schrijnend hoe Dayot door de mand viel (meermaals) in de Cl...

6 oktober 2023 om 13:37

Welke foutjes vorig jaar.
Upa beest veel in de Champions League daarom lagen ze eruit.
Vorig seizoen de ligt in de Bundesliga elftal van het jaar...

6 oktober 2023 om 16:20

Vorig jaar is vorig jaar.
De Ligt is een beestje, upa is een beest beest

Hebben zij zich teruggetrokken vanwege de enorme woede bij fans van over de hele wereld of door zijn leeftijd? Had dat graag willen weten Vz... Het is overigens gewoon absurd dat een club als Bayern hem gewoon durfde te contacteren om hem terug te laten spelen, zo'n "man" moet je never in de buurt van je club willen. Dat zijn eigen broer afstand van hem deed na zijn daden zegt genoeg...

Voor Ajax een kans om dit seizoen de verdediging op orde te krijgen.
Geef Boateng een zak geld voor dit seizoen en er komt misschien een beetje orde achterin.
Zal iedereen wat van vinden, maar een ervaren speler is een must achterin.

Boateng kan je toch niet vergelijken met De Ligt waarom zou bayern een verdediger laten gaan die jaren mee kan voor boateng. En buiten dat is boateng niet meer die van paar jaar geleden. Leuk om selectie te verbreden maar niet als vervanger van de Ligt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren