Go Ahead slaat laat toe en bezorgt zichzelf goede uitgangspositie

Go Ahead Eagles heeft vrijdagavond in de eigen Adelaarshorst uitstekende zaken gedaan in de strijd om promotie naar de Eredivisie. De Deventenaren leken tegen VVV Venlo lange tijd af te stevenen op een 0-0, maar vijf minuten voor tijd sloeg dan toch de vlam in de pan. Leon de Kogel schoot een strafschop binnen en bezorgde zijn ploeg met de 1-0 een uitstekende uitgangspositie voor de return op maandag.

/

VVV was de thuisploeg in de reguliere competitie ook al twee keer de baas en de Limburgers kwamen vrijdagavond duidelijk met aanvallende intenties naar Deventer. De nummer twee van de Jupiler League zette Go Ahead stevig onder druk, al leidde dit in eerste instantie nog niet tot echt grote kansen. Het eerste echte gevaar voor het doel kwam van de kant van de Eagles, die via een kopbal van De Kogel even mochten ruiken aan een voorsprong.

Jordy Deckers lette echter goed op en zag aan de andere kant Torino Hunte twee keer gevaarlijk
worden voor het doel van Theo Zwarthoed. Bart Vriends was met een goede kopbal nog het dichtst bij de openingstreffer, maar zijn poging werd gepakt door de keeper. Na de rust moest Deckers opnieuw in actie komen: ditmaal was het Sander Duits die de doelman bijna verraste met een vrije trap.

VVV liet zich daarna ook weer voor het doel van de tegenpartij zien en Zwarthoed moest aan de bak bij een poging van Ralf Seuntjes. Hunte had vlak daarna de bal voor het intikken toen de keeper een vrije trap niet goed verwerkte, maar hij zag de bal net langs het doel gaan. Go Ahead zette daarna weer aan en kreeg vlak voor tijd dan toch de bevrijdende 1-0: Moreno Rutten kon niets anders doen dan Randy Wolters naar de grond trekken. De verdediger moest daarna met rood inrukken en De Kogel schoot de strafschop beheerst binnen.

Denk je dat Go Ahead Eagles doorgaat naar de volgende ronde?