Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gigantische stunt: AZ overstijgt zichzelf en klopt Lazio in Stadio Olimpico

Laatste update:

AZ heeft dinsdagavond een knappe overwinning geboekt op Lazio in de achtste finale van de Conference League. De ploeg van Pascal Jansen won in Stadio Olimpico met 1-2. Lazio kwam op voorsprong via Pedro, maar door treffers van Vangelis Pavlidis en Milos Kerkez ging de overwinning alsnog naar AZ. Het duel werd al op dinsdag afgewerkt omdat Stadio Olimpico komende donderdag bezet wordt door AS Roma, dat dan in de Europa League in actie komt. Volgende week staat de return in Alkmaar op het programma. Die wedstrijd vindt wél gewoon plaats op donderdag: om 21.00 uur.

In de basisopstelling van AZ stond één andere speler dan afgelopen vrijdag, toen Vitesse in de Eredivisie met 0-1 werd verslagen. Aanvoerder Jordy Clasie keerde dinsdag na een schorsing terug op het middenveld, waardoor Djordje Mihailovic naar de bank verhuisde. Aan de kant van Lazio was er sprake van liefst vijf wijzigingen ten opzichte van het Serie A-duel met Napoli (0-1 winst). De belangrijkste afwezige was clubtopscorer Ciro Immobile, die last had van een dijbeenblessure. Hij werd vervangen door de inmiddels 35-jarige Pedro.

Lazio begon dominant aan de wedstrijd en was in de eerste tien minuten al meerdere keren dicht bij de openingstreffer: eerst mikte Sergej Milinkovic-Savic de bal op aangeven van Mattia Zaccagni net naast en even later was Kerkez tot twee keer toe belangrijk met een goede ingreep in het eigen strafschopgebied. Na ruim een kwartier was het alsnog raak voor de Romeinen. Clasie leed balverlies op het middenveld, Lazio schakelde snel om en op aangeven van Zaccagni kon Pedro de bal achter Mathew Ryan tikken: 1-0.

AZ leek enigszins wakker te zijn geschrokken en kroop in de fase daarna steeds meer uit de schulp. Sven Mijnans knalde de bal na ruim een half uur via Danilo Cataldi ineens op de paal en vlak voor rust probeerde Jens Odgaard het ook maar eens van afstand: naast. De Alkmaarders leken met een nipte achterstand te gaan rusten, maar in de 45ste minuut bepaalde Pavlidis anders. Na balverlies van Lazio op de eigen helft zette Jesper Karlsson de bal voor, waarna de Griekse spits de bal nog voor de eerste paal met een mooie voetbeweging binnentikte: 1-1. Bijna was het een minuut later aan de andere kant ook weer raak, maar Ryan tikte het schot van Milinkovic-Savic op de lat.

Net als aan het begin van de eerste helft was het ook vlak na rust Lazio dat domineerde. Dat leidde tot een schuiver van Felipe Anderson en een schotje van Milinkovic-Savic, maar beide keren bracht Ryan moeiteloos redding. Voor het effectieve AZ was het na ruim een uur spelen aan de andere kant wel raak. Opnieuw leed Lazio balverlies op het middenveld, waarna Kerkez de combinatie met Karlsson aanging en de 1-2 achter doelman Luís Maximiano schoof. De thuisploeg ging in het laatste half uur op jacht naar de gelijkmaker, maar Anderson (over), Luis Alberto (geblokt door Clasie), opnieuw Anderson (naast) en Milinkovic-Savic (naast) wisten het doel niet te vinden. Zo boekte AZ een zeer knappe overwinning, en kunnen de Alkmaarders het karwei volgende week donderdag in eigen huis afmaken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bij Prem_93 op de bank naar Lazio-AZ gekeken. Die man had tranen in zijn ogen bij het winnende doelpunt. Prachtig Europees avondje! Wij duiken in ieder geval ons bed in. Gefeliciteerd AZ-supporters en geniet van het succes. Wat een fantastische speler is Reijnders. Die had toch gewoon bij de voorselectie moeten zitten..

7 maart 2023 om 20:40

Gefeliciteerd hoor AZ! Tegen de nummer 3 van Italië. En nu vasthouden thuis!

7 maart 2023 om 20:40

Wat een lulkoek. Heb alleen gekeken. Neemt niet weg dat ik geweldig trots ben!

7 maart 2023 om 20:43

Meer inclusief zijn kerel, nodig hem uit voor de return!

7 maart 2023 om 20:44

Je mag hier jezelf zijn Prem!

7 maart 2023 om 20:44

Gefeliciteerd man! Prachtige overwinning. Wordt spannend donderdag

7 maart 2023 om 20:45

Geeft niet hoor Prem we zijn dol op je ongeacht je geaardheid <3

7 maart 2023 om 21:05

Kom op Prem, dit is niets om je voor te schamen. Gefeliciteerd met AZ knul, ze maken Nederland trots.

7 maart 2023 om 20:42

Lekker knus samen onder een regenboog dekbed

7 maart 2023 om 20:42

Hele knappe overwinning van AZ. Klein kritiek puntje, je had het wellicht zelf vanavond kunnen afmaken door die 3de en 4de te maken. Ik vond Lazio rijp voor de sloop in de laatste 10 minuten, met deze 1-2 zie ik Lazio alsnog als favoriet voor de volgende ronde.

7 maart 2023 om 20:48

Want? Zo goed is Lazio niet hoor. Eindigde ook onder Feyenoord in de Europa League poule. Fiorentina won ook met veel moeite van Twente. Zo goed zijn de Italiaanse clubs niet. Veel grote clubs en nostalgie, Europese prestaties vallen al ruim 10 jaar tegen.

7 maart 2023 om 20:59

Derkaiser. Je loopt altijd tr haten op Serie A maar Die competitie stond vorig seizoen nog boven de Bundesliga op de Uefa Cofiecientenlijst. Verder zeg je dat ze 'moeite' hadden maar er werd toch gewonnen en dat is waar het om gaat. Gewoon nog 7 ploegen Europees actief maar volgens jou redenering is de Bundesliga ook slecht aangezien dat zelfde Feyenoord nog won van Kampioenskandidaad Union Berlin.

7 maart 2023 om 21:09

Union Berlin is alles behalve een kampioenskandidaat. En vorig jaar al helemaal niet. 7 ploegen actief waarvan 2 in de Conference league. Milan is afgeslacht door Chelsea, Juve ging eruit in hun CL poule, Lazio in hun EL poule. Die prestaties zijn al 10 jaar ondermaats vergeleken met hun resultaten in de ‘90s en ‘00s. Alleen Napoli doet het uitstekend.

7 maart 2023 om 21:12

Feyenoord wint ook een keer van Union hoor... wow what a beauty!!! Feyenoord neemt niemand serieus in Europa. Dus...

7 maart 2023 om 21:16

Tja, FC Koln (ongeveer dezelfde situatie als Fiorentina; goed afgelopen jaar, vrij matig dit jaar) is 3e geëindigd in een poule met OGC Nice-Partizan-FC Slovacko. 2x verloren van Partizan zelfs. Matige competitie die Bundesliga..

7 maart 2023 om 21:19

Meer mensen nemen Feyenoord serieus dan dat er mensen jou serieus nemen

7 maart 2023 om 21:23

Dat zijn moment opnames. Dat zelfde Milan wint van Spurs dat nu ver boven datzelfde Chelsea staat. Juventus vliegt eruit omdat dit het slechtste juve in 12 jaar is. En Lazio hebben die ooit Europa League serieus genomen? Je noemt de resultaten slecht maar feit blijft dat Italië dit seizoen Duitsland weer voorbij kan gaan dus zo slecht is het allemaal niet hoor.

7 maart 2023 om 21:31

Volgens mij heeft Duitsland nog 4 teams in de CL en 3 in de EL en de meeste overwinningen geboekt in de CL en EL dit jaar van alle landen. Dus volgens mij heb je de feiten niet op een rijtje. En Lazio speelde gewoon met enorm veel basisspelers. ‘Nam de EL niet serieus die smoes kennen we inmiddels wel ja.’

7 maart 2023 om 22:58

Vorig jaar nog een finale gehaald en na volgende week donderdag weer een kwartfinale.

8 maart 2023 om 09:46

In ieder geval heeft AZ gewonnen en daar gaat het om. Gefeliciteerd Az..en afmaken die gasten thuis.

7 maart 2023 om 20:47

Hahahahahahah! 😂🤣 Lekker man! 😂Komt Prem_93 de return bij jou op de bank kijken?On: Geweldige prestatie van AZ, Lazio won afgelopen vrijdag nog Napoli, uit wel te verstaan. Het is ook een moeilijke stugge ploeg om tegen te spelen, als je Lazio dan weet te kloppen dan getuigd dat van klasse!Het is nog niet gedaan, maar de eerste stap is gezet!

7 maart 2023 om 20:54

Voor de return gaan we met z'n alle mee met Prem naar het stadion toch?

7 maart 2023 om 21:02

Ik ga al met mijn buurman heen....al jaren.

7 maart 2023 om 20:50

Tja! AZ en Feyenoord zorgen voor de punten voor de uefa-coëfficiënt!

7 maart 2023 om 21:00

Nou... laten we donderdag even afwachten. Feyenoord en EL uitwedstrijden is geen gelukkig huwelijk.

7 maart 2023 om 21:01

Zal vast weer geen steek onder water zijn Woodsixty , maar het gaat om de laatste vijf jaar he? en dan is er een club die voor meer punten dan Feyenoord en AZ samen heeft gezorgd

7 maart 2023 om 22:26

PSV heeft het de laatste jaren toch niet zo goed gedaan in Europa?

7 maart 2023 om 21:09

Keken jullie wel naar de juiste bal, die op het veld?

7 maart 2023 om 21:38

Mannen inclusief Prem zelf, tranen in m'n ogen van het lachen. Wat een gekkigheid om deze dinsdag avond.😂😭 On Topic: Van harte gefeliciteerd Azfans, en in het bijzonder Premmie natuurlijk. Knappe prestatie.

7 maart 2023 om 21:49

Sulejmani bedankt. Wat een spanning en wat een uitslag!

7 maart 2023 om 22:48

Graag gedaan Prem, dit doet me weer denken aan de oude Uefa Cup avonden dat jullie ook kwart en volgens mij zelfs halve finales bereikten. Veel succes in het verdere verloop, en houd de Hollandse eer hoog met onze Rotterdamse vrienden.

7 maart 2023 om 22:40

Die klopt helemaal niet, Prem is mijn vader en pap zat gewoon naast mij op de bank.

Jaaaa top dit hoor! Grote klasse!

Geweldige prestatie AZ! 👏🏻👏🏻👏🏻, reclame voor de Eredivisie!

Laatste 25 minuten gezien, maar wat speelde AZ dit professioneel uit. Echt heel goed gedaan. Gefeliciteerd AZ. En die Wijnands leek zijn 100ste Europese wedstrijd te spelen. Hoe koel en steady was hij.

7 maart 2023 om 20:49

Echt niet normaal hoe die jongen het oppakt. Had eerst wel wat twijfels bij deze transfer maar hij speelt echt fantastisch. Wat een heerlijk avondje zeg!

7 maart 2023 om 20:49

Ik kan me nog jaren herinneren dat AZ ongeveer steevast de deksel op de neus kreeg in de laatste minuut. Dit heerlijk zakelijk uitgespeeld. Lazio gefrustreerd achtergelaten. Grote klasse

Edit- Overigens vind ik niet AZ boven zichzelf uitsteeg. Ze haalden een heel goed niveau, maar dat is geen bizarre uitschieter. Ze speelden naar hun vermogen.

7 maart 2023 om 20:58

Ik denk dat je Mijnans bedoelt? 🙈 Maar mooi gedaan AZ! Mooi dat ze punten pakken. Toegegeven, bij Lazio zat alles tegen, maar AZ deed het goed.

8 maart 2023 om 10:43

Haha, tuurlijk, Waarschijnlijk autocorrect (wijnands heet een vriend), maar wellicht vermoeidheid na een heel lange werkdag. Thnx.

Wat ben ik trots! Het tactisch plan klopte aan alle kanten. MijN AZ maakt stappen en wint uit in Rome van Lazio. Wow!!
Volgende week afmaken in eigen huis en door naar de volgende ronde.
AZ in Europa! Trots! Samen met Feyenoord houdt AZ de eer van Nederland in stand. Ook goed voor de coëfficiënten lijst.

7 maart 2023 om 20:42

Gefeliciteerd Prem!

7 maart 2023 om 20:45

Bedankt! Nu doorzetten he

7 maart 2023 om 20:51

Dit is wel een dingetje en het zou typisch Nederlands zijn als je je nu in Alkmaar de kaas van het brood laat eten. Op zich hebben jullie genoeg kaas, maar toch. Je moet dan je eigen spel weer durven spelen en net zoals vandaag volwassen en zorgvuldig blijven. Ik ga er in ieder geval weer voor zitten.

7 maart 2023 om 20:54

Klopt Leidsehood wat je zegt maar nu nog even nagenieten! Gewoon geweldig!!
Morgen weer op naar de volgende

7 maart 2023 om 20:42

Gefeliciteerd Prem en bedankt voor de Europese punten!
Wat een heerlijke overwinning van AZ. De jongens mogen echt trots zijn. Als je de selecties en budgetten naast elkaar legt dan verdient dit een groot compliment.

Sarri zal nog meer redenen hebben waarom hij Nederland niet leuk vindt

7 maart 2023 om 20:49

Thanks Marc! Ja man was heel de week gespannen en die spanning komt er nu uit. Wat een geweldige avond. Kan wel huilen van geluk!

7 maart 2023 om 20:54

Dat kan ik mij heel goed voorstellen. Geniet ervan Prem! Ik pak nog een biertje en zeg proost 🍻

7 maart 2023 om 20:56

Proost Marc 433, ik drink zelf niet, dus geen biertje voor mij toch gun ik jou de smaak en het genot! Proost! 🍺

7 maart 2023 om 21:23

Gefeliciteerd prem_93!!

7 maart 2023 om 21:24

Bedankt WAC79

7 maart 2023 om 21:24

Doe met je mee Marc 🍻 Retteketet AZ

7 maart 2023 om 21:32

Ah gezellig Pieter 😁 🍻

7 maart 2023 om 20:43

Prem, az houd nu nog de eer hoog voor Nederland... Maar Feyenoord die moet donderdag nog spelen, mochten hun daar goed resultaat halen dan kan je spreken van Az en Feyenoord houden de eer hoog... Maar daar is het nu nog te vroeg voor.

7 maart 2023 om 20:43

Geheel terecht, prachtprestatie. Had er weinig hoop in na de 1-0 maar perfect de fouten afgestraft en een verdiende overwinning uit het vuur gesleept.

7 maart 2023 om 20:44

Gefeliciteerd! Hele mooie overwinning, ook echt heel goed de voorsprong uitgespeeld. Onnederlands solide. Geniet ervan.

7 maart 2023 om 20:50

Thanks man! Ben in extase! Ben geen drinker maar dit is zo’n moment dat ik wel een drankje zou willen lusten haha

7 maart 2023 om 20:45

Gefeliciteerd mede AZ'er. Ik ben, net als jij, heel trots!!!!!!

7 maart 2023 om 20:53

Genieten kerel!!!!!! Hier doe je het voor!!!

7 maart 2023 om 20:59

Gefeliciteerd met de overwinning. Ik heb de wedstrijd door ander verplichtingen helaas niet kunnen bekijken, maar ben zeer positief verrast door de uitslag! Erg knap dat AZ weet te winenn van Lazio in Rome, de hoofdstad van Italie.

7 maart 2023 om 21:05

Dag Hein, mijn VZ vriend! Dankjewel kerel.
Welke club support jij eigenlijk?

7 maart 2023 om 21:11

Hallo,

Op dit moment alleen het Nederlands elftal. Sinds het ontslag van Thomas Tuchel bij Chelsea ben ik wat minder fan geworden van deze club.

Daarnaast support ik ook altijd de Nederlandse clubs in Europees voetbal . Zowel Ajax, Feyenoord, PSV en uiteraard AZ. Ik heb geen echte voorkeur voor een Nederlandse club. Al hoop ik wel dat FC Groningen in de Eredivisie blijft en dat Spakenburg de dennenappel wint.

7 maart 2023 om 21:48

Mooi ja! Spakenburg zou me wat zijn!

7 maart 2023 om 21:07

Gefeliciteerd Prem! Knappe prestatie van Az! Nu thuis afmaken

7 maart 2023 om 21:28

Thanks kerel! Zeker we zijn er nog nier. Maar een stap is gezet







@arsenal890

7 maart 2023 om 21:33

Gefeliciteerd Prem!

7 maart 2023 om 21:38

Thanks Meneer Daniel

7 maart 2023 om 23:12

Van harte prem

8 maart 2023 om 07:53

Bedankt arsenalnac

8 maart 2023 om 07:35

Absoluut trots op de stand maar je hebt wel bijna de hele de wedstrijd onder druk gestaan. Ik ben nog niet overtuigd voor volgende week. En Feyenoord heeft deze ronde nog niets laten zien hè dus die houdt op dit moment niemands eer hoog. Ik hoop als Ajacied wel dat we vrijdag kunnen zeggen dat beide teams een goed resultaat hebben behaalt

Niet verwacht maar wat voelt deze lekker. Heel volwassenen gespeeld. Af en toe mazzel gehad maar wat boeit het. Heerlijke overwinning en weer punten voor Nederland!

7 maart 2023 om 20:50

Dit zijn de mooiste overwinningen. Geniet ervan joshua 🍻

7 maart 2023 om 21:38

Deze gaat inderdaad weer in de boeken. Proost!😉

7 maart 2023 om 20:54

Lazio had ook af en toe mazzel moet je gewoon bedenken. Voor hetzelfde geld vliegt die bal op de paal na het mislukte schot van Mijnans erin. Gewoon lekker gewonnen. Lazio dacht even vanuit de achterlijn AZ weg te kunnen spelen. Heerlijk afgestraft door Kerkez.

7 maart 2023 om 22:17

Hopelijk volgende week de klus klaren!

7 maart 2023 om 21:05

Gefeliciteerd Joshua, geniet van deze mooie overwinning! Knappe prestatie van Az

7 maart 2023 om 21:39

Bedankt! @arsenal890

Ongekend, zelden niet zo trots geweest!!! (Laatste jaren). Mijn god, eerste helft was ik er bang voor en tweede helft volledig gedraaid, om trots op te zijn! Misschien maar een geluk dat Lazio van Napoli had gewonnen

7 maart 2023 om 21:51

Super reactie en een geweldig gevoel

Laatste half uur kunnen kijken. Wat speelde AZ verschrikkelijk goed zeg. Gefeliciteerd alle AZ fans. Werkelijk waar niks op af te dingen 👏🏻

Heerlijk resultaat, geweldig voor het Nederlandse voetbal! Maar gigantische stunt? Doen we daar AZ niet veel te kort mee? Is toch gewoon de best voetballende ploeg van Nederland, die niet voor het eerst fantastisch is in Europa.

7 maart 2023 om 20:52

Uit tegen de nr 3 van Italië? Dat vind ik gewoon een stunt. Daar doe je AZ niks te kort mee toch? Een stunt is alleen een uitslag die je van tevoren niet verwacht. Dat AZ met enige regelmaat geweldig kan voetballen weten we in NL natuurlijk wel. Maar de buitenwacht zal er minder rekening mee hebben gehouden.

Nederlandse clubs slaan steeds meer een slag in zakelijkheid. Zo ook AZ vandaag, op dat ene missertje van de keeper na. Fantastische prestatie en hopelijk kunnen ze het in Alkmaar nog eens over doen.

7 maart 2023 om 20:52

Nee dat is feyenoord myvision

7 maart 2023 om 20:42

Klopt. Wij hadden bij Lazio echt 0,0 in te brengen en werden weggeblazen. Kanttekening daarbij is dat het de eerste Europese wedstrijd was aan het begin van het seizoen. Maar gewoon een zeer knappe prestatie van AZ natuurlijk!

7 maart 2023 om 20:43

Even een kanttekening, Feyenoord moest van de zomer 15 spelers inpassen en Lazio uit was de eerste Euro wedstrijd.
In Rotterdam won Feyenoord met 1-0

7 maart 2023 om 20:44

In Rotterdam zat Lazio op rozen, ze konden er bijna niet uitvliegen

7 maart 2023 om 20:47

Toch gebeurd. Ze mochten niet verliezen, dan kan je echt niet rustig aan doen.

7 maart 2023 om 20:46

Lazio is gewoon heel wisselvallig. Tegen Feyenoord in het olympico heel goed maar in de kuip weer behoorlijk matig. Afgelopen weekend was Lazio ook weer goed tegen Napoli en vandaag niet top tegen AZ.

Wellicht ook gewoon verdienste van AZ dit dat Lazio vandaag niet zo goed was.

7 maart 2023 om 21:03

Dezelfde ploeg die afgelopen vrijdag nog won van Napoli. Waar Ajax weer met 1-6 van verloor. Is gewoon een hele sterke ploeg dat Lazio maar ook een ploeg met 2 gezichten.

Klasse AZ! Mooie prestatie! Ik heb eens even op Reijnders gelet vandaag, maar dat is een topper in spe hoor. Die heeft amper wat fout gedaan vandaag. AZ kwam in de tweede helft goed uit de kleedkamer met een hele andere mindset. Ineens was er controle en rust. Gefeliciteerd!

7 maart 2023 om 20:41

Bedankt wazza!! Nu jullie nog. samen de lijst van de uefa aanvullen met punten

7 maart 2023 om 20:44

@Prem_93 wauh wat knap zeg, gefeliciteerd man en een opsteker qua punten, kan Nederland wel gebruiken.
Gefeliciteerd

7 maart 2023 om 21:52

Dankjewel mitchajax020! Ben helemaal overprikkeld! Wat een geweldige avond

Soms moet het een beetje meezitten. Ik heb de wedstrijd helaas niet gezien (alleen de laatste 10 minuten), maar het resultaat is geweldig (en naar ik begreep, wel enigszins gelukkig tot stand gekomen).

Nou, donderdag in Alkmaar kijken of we de verrassing compleet kunnen maken.

7 maart 2023 om 20:54

Zo gelukkig was het niet hoor. AZ had grote delen van de wedstrijd onder controle (in ieder geval de 2e helft die ik gezien heb). Af en toe kwam Lazio er gevaarlijk uit, maar dat verwacht je ook wel. Toch werd het nooit superdreigend. Gewoon heel knap van jullie kant.

7 maart 2023 om 21:00

Nou heel gelukkig wil ik niet zeggen, maar de eerste helft (wat jij niet hebt gezien) was Lazio de eerste 20 min echt heel veel beter... En was het dik verdiend op 1-0 voor gekomen, daarna heeft Az zich knap terug gevochten naar een 1-1 rust.. 2de helft heb je zelf gezien dus daar hoef ik geen verslag over te die

7 maart 2023 om 21:06

Haha, thanks! Toch knap dat ze het hebben omgedraaid dan.

Wat een geweldige overwinning dit. Op basis van de 2e helft ook zeer verdient. Laat die coëffiecientjes maar komen!

Fantastische prestatie. Chapeau. Met vlagen ook echt goed voetbal.

Dit is mooi man, dan kunnen we trots zijn op de eredivisie.

Zo wat een prestatie zeg! Knap hoor, had ik niet verwacht. Gefeliciteerd AZ fans!

Knap gedaan az komt ook door jullie goeie spits gr uit tilburg

Super goed resultaat, gefeliciteerd az'ers

Wat een heerlijke overwinning. Gefeliciteerd Az en de supporters! Heel mooi voor de Nederlandse punten ook!

Even een hele grote shoutout naar Wouter Goes, 18 jaar, voor de leeuwen gegooid en spelen als een grote meneer!

Geweldige overwinning zeg. Gefeliciteerd AZers.

Wat speelde AZ goed! Gefeliciteerd AZ supporters en Prem in het bijzonder

7 maart 2023 om 20:44

Bedankt Herr Derks! Forza AZ

Alle AZ supporters, van harte gefeliciteerd.
Ondanks dat AZ een mooie sterke ploeg is, mag dit wel als stunt gezien worden.

Maar helder is wel dat AZ al heel wat jaren een stabiele club is en dan is zoiets echt de kerst op de taart

AZ die het ff doet in Europa voor Nederland. Netjes

Geweldig prestatie! Gefeliciteerd AZ fans!

Klasse prestatie van AZ! Echt heel volwassen over de streep getrokken. Dit zijn hele lekkere puntjes.

Coëfficiëntenpolonaise XXL. Het is nu voor 99,85 procent zeker dat Nederland zesde blijft en dus een extra CL-ticket pakt. Het wordt niet eens meer spannend; volksfeest op 16 maart. Dank AZ!

8 maart 2023 om 09:22

Als de CL dan uberhaupt nog wel bestaat. Kan zomaar dat dan de Super Ligue bestaat en NL hier de dupe van is.

Az bij vlagen echt gewoon heel goed gevoetbald! Echt heel knap bij Lazio winnen, was de eerste 20mim bang dat Az er met dikke nederlaag vanaf zal gaan, want Az was op het begin niet heel sterk.

Nogmaals gefeliciteerd Az heel knap en succes met de thuiswedstrijd! Hele goede uitgangspositie dit

Wat een geweldig resultaat van AZ, met goed voetbal winnen van Lazio. Vond Clasie echt heersen op het middenveld.

Lekker hoor AZ. Gefeliciteerd en echt weer top gedaan voor het Nederlandse voetbal. Hopelijk kan Feyenoord ook een goede prestatie leveren!

Geweldig resultaat, klasse van AZ! Hele sterke prestatie.

Prachtig dit en echt heel goed spel van AZ! De eerste coëfficiënten in de kwart finale zijn weer binnen!

Waanzinnig! Heerlijk Italiaans gewonnen. Gefeliciteerd AZ!!

Eerste halfuur niks te vertellen gehad en daarna een heerlijk sterke tweede helft. Kerkez, Reijnders, Mijnans stuk voor stuk een ongekende voldoende. Zelfs Hatzidiakos speelde een echt goede wedstrijd. Heel veel zin in volgende week. LETS F*CKING GO

7 maart 2023 om 20:58

En vergeet niet: Wouter Goes. Die jongen was aan de bal serieus foutloos. En ook gewoon vooruit spelen in plaats van steeds een tikkie terug waarmee je je keeper een lange bal laat spelen. Op die manier hield AZ heel vaak balbezit.

Het begon als het typische NL club in Europa; het was de grote jongen(Lazio) tegen de kleintjes, lieten zich eerste half uur kaas van het brood eten, maar waar veel NL clubs niets aan hun speelstijl kunnen of willen aanpassen. kon AZ dat wel, ze ging ook veel fysieker spelen, en dat was de basis van hun succes, gefeliciteerd AZ!

Geweldig zeg!! Ik ben zo blij met dit resultaat!! Wat een stunt zeg! 😁😁

Gefeliciteerd AZ supporters! Geweldige prestatie

Bijna iedereen noemde dit een mission impossible maar loten tegen een ongemotiveerd Lazio is 10x beter als een tegen een gelijkwaardig team die ook vol voor de winst wilt strijden. Lazio neemt de Europa league al nooit serieus dus laat staan de Conference league. Ondanks dat Lazio met een A elftal speelt is het toch niet uit te leggen ja de grote ploegen vaak weg speelt en vervolgens in Europa elke keer verliest tegen een team uit een bananen republiek of Suptop Nederland. Hoe dan ook Gefeliciteerd Az. Hopen dat ze dit over de streep kunnen trekken en wie weet hoe ver ze kunnen komen.

7 maart 2023 om 21:00

Best lachwekkend dat Lazio de Europa League niet serieus zou nemen. Dachten ze daar serieus dat ze een CL-waardige club zijn? Lazio is gewoon de 6e club van Italië ofso.

8 maart 2023 om 12:52

Ja klopt snap ik ook nooit. Europa League is gewoon een mooie prijs om voor te spelen. Lazio komt daar in tegen vaak met het 2e elftal opdagen en gaan ze af tegen mindere teams. Vrijdag winnen ze nog uit bij Napoli en nu zo'n resultaat .

Heeeeeeerlijk!! Echt een topprestatie dit. Het eerste halfuur werd AZ echt overrompeld, maar daarna de rug gerecht en 2 echt mooie (typische) AZ-goals gemaakt. Genoten van Reijnders vandaag. Man, wat voetbalt hij toch makkelijk. Nu al zin in volgende week donderdag. Laat maar komen die Romeinen!

8 maart 2023 om 05:45

Az voetbalt veel makkelijker tegen zulke clubs, die ook aanvallend voetbal spelen.
Een Volendam, Cambuur etc....spelen meestal 541 tegen clubs als Az en dat us gewoon lastig spelen.
Het is niet voor niets dat Az grotere duels meestal makkelijker wint als tegen de kleine clubs.
Volgende week verwacht ik ook een wedstrijd zoals deze, veel ruimte om te voetballen omdat Lazio moet.......als ze er overigens zin in hebben.

Zo. Een dikke overwinning van lazio had ik verwacht. Hulde voor de play-off deelnemer az!

Wouter Goes, 18 jaar. Speelt noodgedwongen centraal achterin bij AZ. Maar wat speelt hij goed. Het lijkt echt alsof hij al jaren op het hoogste niveau speelt. Zo trots op het elftal! Man, wat is dit lekker

7 maart 2023 om 20:47

Hij was toen jullie 5e(?) centrale verdediger? Ongelooflijk hoe ijzig kalm die jongen is.

7 maart 2023 om 20:54

7e zelfs. Heeft BMI, Hatzidiakos, Beukema, Dekker, Vanheusden en zelfs Bazoer nog boven zich staan. Doet het geweldig inderdaad.

7 maart 2023 om 20:49

Dat is wat Nederlands voetbal mooi maakt vind ik, als je veel jeugdspelers durft in te passen (oke soms is het noodgedwongen) en ze laat shinen op Europees niveau. De jeugd van AZ doet het echt heel netjes en ze vullen het eerste perfect aan! Leuk om te zien.

7 maart 2023 om 20:53

Ja dat is zeker geen verkeerde verdediger, Az heeft laatste jaren echt een hele goede lichting jeugd spelers.. Martens indi is toch normaal op zijn plek? Die krijgt hem in ieder geval niet zo 1,2,3 terug.

Psv=eredivisie winnaar
Ajax=knvb beker winnaar
Feyenoord=europa League winnaar
Az=conference League winnaar

Lijkt me een mooie voor dit jaar 😉

7 maart 2023 om 20:48

Doe mij toch de Eredivisie maar

7 maart 2023 om 20:54

Meen je dit serieus? Als je de Europa League wint is toch wel een stukje knapper dan de Eredivisie winnen hoor, kijk Conference League kan ik mij voorstellen.. maar de Europa League is toch gewoon een sterke competitie

7 maart 2023 om 21:04

Ik begrijp je, maar de Eredivisie winnen vind ik persoonlijk net wat mooier. Ach waarom doen we ook moeilijk... laten we ze allebei maar winnen dan.

8 maart 2023 om 01:04

Alles is nog mogelijk haha succes

7 maart 2023 om 20:50

Switch Ajax en PSV en ik teken hiervoor!

7 maart 2023 om 21:03

Haha wij hebben de KNVB beker vorig jaar al gewonnen. Moet wel een beetje variatie in zitten hè.

Lekker bezig az.

Hier kunnen Ajax en psv nog wat van leren. Union en Sevilla zijn zeker neit beter dan Lazio. Puur op karakter de overwinning over de streep getrokken lekker az.

Wat een knappe overwinning.!! Az doet het tijd redelijk tot goed in Europa, goede afvaardiging (nl).

Heerlijke overwinning dit, goed spelend AZ en een sarri die steeds meer een hekel gaat krijgen aan alles wat Nederlands is

Knap gedaan. Had verwacht dat Lazio vol op deze wedstrijd zou inzetten zodat ze de heenwedstrijd vlak voor Roma achterover zouden kunnen hangen. Denk dat het nu wel gespeeld is. Die tweede wedstrijd gaat Lazio echt niet meer veel doen.

Clasie is echt een geweldige voetballer voor ons! En dan hoor je iedereen piepen dat hij klein is en niet gespierd. Hij is gewoon één van de belangrijkste schakels van dit AZ

7 maart 2023 om 20:52

Hij hoort ook vast in Oranje. Clasie is een heerlijke speler voor je elftal. Passen, tackelen, coachen. Hij beheerst alles wel

8 maart 2023 om 07:03

Maar Clasie was wel de inleider van de 1-0 en liet zich de eerste helft te veel opjagen, heeft het de 2e helft omgedraaid, maar vond hem niet bij de betere horen in deze wedstrijd

Gefeliciteerd AZ fans hier. Echt heel knap hoe AZ hier met zoveel jonge gasten zo volwassen voetbalt op Europees niveau. Meerdink viel ook lekker in, die snapt het spelletje wel.

Daar gaat mijn toto, maar lekker gedaan hoor AZ!

7 maart 2023 om 20:55

Hahaha Az en uitwedstrijden je had het kunnen weten

Niet geheel onverwacht, Lazio is zo wisselvallig het ene moment tikken ze je met 5-0 weg en een week later zakken ze compleet door de ondergrens. En AZ is een ploeg die gewoon volwassen kan spelen ondanks alle jonge gasten.

Vond de laatste 10 minuten mooi om te zien, eigenlijk is er geen slotoffensief geweest omdat AZ zo zuiver in de passing was en de bal niet meer kwijtraakte.

8 maart 2023 om 05:47

Gemiddelde lag 8 jaar lager dan de elf van Lazio.

Heerlijk AZ. Op zn Italiaans de overwinning gesleept. Een wijze les voor de Nederlandse ploegen. Niet alle remmen los vanaf het begin, maar stap voor stap de controle in het veld overnemen.

Pure onderschatting van Lazio. Goed gedaan AZ!

8 maart 2023 om 05:48

Verklaar je nader, want Lazio speelde gewoon goed en bij vlagen vol gas.
Az speelse zijn eigen spel en tikte op het einde een futloos Lazio weg.

Proficiat AZ!!! Nu heeft Sarri ook officieel een hekel aan jullie😉

7 maart 2023 om 21:22

Die zat zich ook weer lekker te misdragen met zn gele kaart. Wat een irritante clown is dat

Hele mooie overwinning!
Gefeliciteerd AZ volgende week doorpakken.

Was AZ zo goed of was Lazio zo slecht?

Beste linkerflank van Europa! ps: niet tegen Wijndal zeggen dat ik dit zei.

Geweldig dat zulke Nederlandse clubs zulk goed voetbal weten neer te zetten in Europa. Kan laatste tijd echt genieten van Az. Je ziet het hier ook ze krijgen een tegengoal en gelijk gaan ze voetballen. Stel ze gaan er gewoon vanaf het begin fel in dan is het gewoon klaar.

Fantastisch dit voor het Nederlandse voetbal. AZ doet het altijd best prima in Europa en met dit resultaat doen ze daar een schep bovenop. Gefeliciteerd en hopelijk gaan ze door naar de volgende ronde.

Prachtig zeg! Wat een geweldige prestatie.
Misschien zou het goed voor NL zijn als Feye en AZ #1 en #2 worden in de eredivisie!

Chapeau en hulde aan AZ voor wat zij altijd presteren in Europa

Lekkere overwinning van AZ, eerste half uur was ik bang dat Lazio er vol overheen zou lopen, maar gelukkig kon AZ zich terugknokken in de wedstrijd en hem nog omdraaien ook die 2e helft.
Lazio was het toen helemaal kwijt.
Wat ik wel erg triest vond om te zien, was hoe leeg het stadion was. wat een schande zeg.

Na de eerste twintig minuten ben ik er goed voor gaan zitten, wat ik toen van AZ zag, overtrof mijn verwachting ruimschoots.
Geweldig gedaan van AZ, schitterende prestatie/resultaat, ik heb genoten!

Klasse gedaan AZ, topprestatie. Als Ajax en PSV het weer op de rit krijgen hebben we best wel goede clibs in Nederland. AZ, Feyenoord, Twente met een goede loting in de conference league, ajax , psv en vitesse en utrecht die het meestal goed eon in europa.

wat een goed elftal is dat zeg. Kunnen we in Utrecht alleen maar van dromen.

Van harte en ga alsjeblieft nu ook in de thuiswedstrijd zo door !

Hele knappe overwinning. Heb de wedstrijd niet gezien, maar 1-2 is een heel knap resultaat. Nu is het wel zaak om in de return niet te verslappen. Dit mag je eigenlijk niet meer weggeven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren