Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gigantische blunder komt AS Roma op reglementaire 3-0 nederlaag te staan

Laatste update:

AS Roma opende het Serie A-seizoen afgelopen zaterdag aanvankelijk met een 0-0 gelijkspel op bezoek bij Hellas Verona. Deze doelpuntloze remise is drie dagen later echter nog omgezet in een reglementaire 3-0 nederlaag voor de Romeinen. De straf van de Lega Serie A is het gevolg van een administratieve blunder van AS Roma, waardoor Amadou Diawara niet speelgerechtigd was.

Diawara stond bij AS Roma aan de aftrap en werd in Verona vlak voor tijd vervangen door Gonzalo Villar del Fraile. De middenvelder vierde in juli zijn 23e verjaardag, waardoor hij qua leeftijd officieel niet langer jeugdspeler is. Spelers jonger dan 23 jaar hoeven niet te worden aangemeld bij de Italiaanse voetbalbond, maar AS Roma had Diawara nu wel moeten aanmelden om hem speelgerechtigd te krijgen.

Ondanks een waarschuwing van de Italiaanse voetbalbond heeft AS Roma verzuimd om Diawara op de juiste manier aan te melden. Daarmee was de middenvelder eigenlijk niet speelgerechtigd voor het duel met Hellas Verona van afgelopen zondag. Diawara speelde echter toch bijna de hele wedstrijd en daarvoor betaalt AS Roma nu een forse prijs. Het 0-0 gelijkspel werd omgezet in een reglementaire 3-0 nederlaag en een beroep van AS Roma tegen die staf sorteerde geen effect.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een flater weer zeg. Na die zaaddodende pot van dit weekend, kan dit er ook nog wel bij.

Wat een fout dit zeg, en de prijs die ervoor betaald wordt is niet mals, snap het echter wel. Maar om te denken dat zoiets simpels als een speler aanmelden niet in orde is bij een club als Roma is wel erg bizar. Maarja ik rouw er niet om als Milan fan.

22 september 2020 om 17:36

Het meest pijnlijk is nog dat ze er zelfs nog voor gewaarschuwd zijn.

22 september 2020 om 17:40

Valt toch wel mee met de prijs die ze ervoor betalen. Ze hadden 1 punt en hebben er nu 0 en 3 goals tegen. Het is wel super amateuristisch.

Als eerste zuur dat een moment van onoplettendheid je club 3 kostbare (voor Europees) punten kost. Ik als Milanista vind het iets minder zuur aangezien ze afgelopen jaren onze concurrent waren en ook dit jaar zal plek om Napoli,Roma en Milan gaan

22 september 2020 om 17:20

1 punt*

Natuurlijk is dit stom maar kom op zeg. Wat is dit een kutreden. Ik dacht dat ie geschorst was maar blijkbaar moet je op je 23e opnieuw ingeschreven worden. Heel kinderachtig

22 september 2020 om 17:25

De reden is het opstellen van een niet ingeschreven speler. Of ze het nou vergeten zijn of dat ze illegaal een speler gehaald, hebben doet er dan niet toe.

22 september 2020 om 17:27

Ergens moet de grens van jeugdspeler en normale speler liggen, of je moet het ook verplicht stellen dat alle jeugdspelers ook ingeschreven moeten worden. Maarja dit zijn gewoon de regels waar iedere club in Italië zich al x jaar aan houdt zonder problemen, dit is gewoon een fout van Roma.

22 september 2020 om 17:39

Bedenk wel dat er nog voor gewaarschuwd is ook, als je het dan nog niet op orde krijgt verdien je gewoon een straf.

22 september 2020 om 22:07

Ze zijn er duidelijk voor gewaarschuwd. Dus eigen schuld.

Gigantische blunder natuurlijk.. maar serieus, zou zoiets niet opgevangen moeten worden door de arbitrage een uur voorafgaand aan de wedstrijd? Dat lijkt me toch wel realiseerbaar op het hoogste niveau.

22 september 2020 om 17:26

Hoe weet de arbitrage of alle spelers in het veld daadwerkelijk ingeschreven staan voor de competitie?

22 september 2020 om 19:58

Dat lijkt me al in een centrale database vastgelegd.. dus ter plekke zou een vierde arbiter heel simpel moeten kunnen cross-checken of alle spelers in de selectie correct I geschreven staan. Je hebt alleen een app of een simpel programma nodig. Maar ja, aan de andere kant, clubs op het hoogst niveau mogen hier ook niet mee blunderen.

22 september 2020 om 17:28

Op het hoogste niveau moet je dit soort zaken gewoon voor elkaar hebben, al helemaal als je als clubs zelfs nog gewaarschuwd bent door de voetbalbond. De arbitrage is er niet voor dit soort zaken.

Ja dom van AS Roma, maar hoe kan dit gebeuren met alle digitale hulpmiddelen tegenwoordig? Een systeem waarin je als club alleen je spelers kunt aanmelden voor de wedstrijd, kan toch heel simpel aangeven wie wel/niet speelgerechtigd zijn? Hier zou anno 2020 nieteens meer een fout in mogelijk moeten kunnen zijn.

Dat heet dan een profclub. Wat een aanfluiting. Geen goede manier om aan het seizoen te beginnen en hopelijk leren ze hun lesje.

Wat zou er gebeurd zijn als ze met 4-0 hadden verloren?

22 september 2020 om 18:03

Ik vraag me eerder af wat er gebeurt met je toto...

22 september 2020 om 19:14

Ook omgezet in een nederlaag... met de toto ben ik wel nieuwsgierig aangezien je dan al ongetwijfeld uit betaald zou zijn geweest.

22 september 2020 om 21:36

Ja had het wel willen weten, heb namelijk mijn eightfold verloren op Roma, dus als ik hem wel goed had dan had ik het geweten :'

Kan me psv ook nog herinneren, dat ze een speler die nog een bekerschorsing open had staan had laten spelen, en daardoor uit bekertoernooi vloog na overwinning op Heerenveen.

22 september 2020 om 19:15

Meen da Costa idd

Als je dit in Football Manager overkomt start je gewoon opnieuw op 🤣

22 september 2020 om 20:10

Kan je uberhaupt niet speelgerechtigde spelers opstellen in football manager?

22 september 2020 om 20:51

Nee dan kan je de wedstrijd niet starten

Dit beschrijft wel de laatste jaren van AS Roma, ronduit dramatisch.

22 september 2020 om 20:04

Met Pallotta aan het roer 10jaar genoten. Goede start van de Friedkins.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren