Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Giakoumakis zet Oranje op scherp met fraaie kopgoal: cruciaal duel in Athene

Laatste update:

Griekenland heeft vrijdagavond een vrij eenvoudige zege geboekt in Ierland: 0-2. Giorgos Giakoumakis en Giorgos Masouras waren in Dublin verantwoordelijk voor de treffers van de grootste concurrent voor Oranje in Groep B van de EK-kwalificatiepoule. Door de overwinning van Griekenland ziet Nederland de belangen van het uitduel in Athene aanstaande maandag nog groter worden.

Bij Ierland was Evan Ferguson de grote blikvanger in het elftal van bondscoach Stephen Kenny. De pas achttienjarige spits van Brighton & Hove Albion speelde vrijdag alweer zijn zevende interland. Dit seizoen maakte Ferguson al vier doelpunten in de Premier League.

Bij de Grieken stonden ex-Eredivisionisten Giakoumakis en Konstantinos Tsimikas in de basiself. Giakoumakis werd in het seizoen 2020/21 met 26 doelpunten topscorer namens VVV-Venlo, terwijl Tsimikas in het seizoen 2017/18 op huurbasis voor Willem II uitkwam. AZ-spits Vangelis Pavlidis moest genoegen nemen met een plek op de bank.

De Grieken waren duidelijk naar het Aviva Stadium gekomen om te winnen. In de twintigste minuut wist Giakoumakis de ban te breken. Tsimikas hield een bal binnen, waarna hij die panklaar op het hoofd van de Atlanta United-spits wist te leggen. De kopbal van Giakoumakis was onhoudbaar voor Southampton-doelman Gavin Bazunu: 0-1.

Vervolgens ging Griekenland op jacht naar een volgende treffer, die er vlak voor rust ook kwam. Vanuit een counter belandde een voorzet van Giakoumakis bij de tweede paal, waar Dimitrios Pelkas de bal kon terugleggen naar Giorgos Masouras. De buitenspeler van Olympiakos wist vanuit de draai Bazunu te verschalken: 0-2.

Voor Pavlidis was het in het tweede bedrijf nog wel teleurstellend dat bondscoach Gustavo Poyet niet hem, maar Panathinaikos-spits Fotis Ioannidis bracht toen Giakoumakis in de zeventigste minuut werd gewisseld. Zodoende bleef de spits van AZ, die in de Eredivisie al tien keer wist te scoren, negentig minuten op de bank zitten.

Door de zege van Griekenland en nederlaag van Nederland tegen Frankrijk (0-2) staat het elftal van Poyet momenteel op de tweede plek in Groep B van de EK-kwalificatie. Maandag wacht een cruciaal onderling duel tussen de Grieken en Oranje. Indien Griekenland wint in Athene is het gat zes punten, al heeft Nederland dan nog een wedstrijd te goed. Ook is het onderlinge resultaat (3-0 voor Nederland) momenteel voordelig voor het elftal van bondscoach Ronald Koeman.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties



Het zal ook weer eens niet hoor. Alles pakt weer precies verkeerd uit. Van het loten van Frankrijk in je poule tot alle blessures voor een cruciale week tot uitslagen elders die weer precies de verkeerde kant op vallen. Goh, verrassend. Maandag verliezen en het is afgelopen.

13 oktober 2023 om 22:51

En maandag winnen en we hebben ons plekje voor 99.9% verzekerd. Het is maar hoe je het bekijkt.

13 oktober 2023 om 23:20

Ik durf me af te vragen of je met het voetbal van vanavond, of beter het gebrek daaraan, gaat winnen van Griekenland. We zijn mij iets te positief uit deze verliespartij gekomen.

13 oktober 2023 om 23:29

Myvision. Tja jij denkt dat wij met een Blind op zijn retour opeens de sterren van de hemel gaan voetballen, maar ik zag echt wel geniet aanknopingspunten. Nee wij hebben geen wereldploeg, maar ik vind er wel weer eens wat onbevangenheid in zitten. Een Reijnders die de bal wil hebben ipv een Wijnaldum of een Klaassen dit direct wegrennen en vooral de bal niet willen hebben. Daarnaast heb je een Hartman die tenminste wat energie kan leveren aan de linkerkant ipv Blind die alles op zijn Jan boerenfluitjes doet. Tijd voor een nieuwe generatie voetballers en hier zie ik wel veel meer brood in dan in de drama generatie van de afgelopen 10 jaar. Nu nog De Roon lekker een 10 jaar geldig entree abbo geven voor de tribune en een fatsoenlijke keeper. Dan kan het over 4 jaar weer iets worden.

14 oktober 2023 om 00:10

Je hebt vandaag -met een karrenvracht aan blessures en 5 debutanten- gewoon een vrij gelijkwaardige pot gespeeld tegen WK finalist Frankrijk. Wat bedoel je precies met "het voetbal van vanavond"? Zo slecht was het allemaal niet hoor. Thuis wonnen we vrij eenvoudig met 3-0 van Griekenland, waarom zou je daar in Athene niet van kunnen winnen?

13 oktober 2023 om 22:52

We hebben de playoffs nog

13 oktober 2023 om 23:11

Griekenland moet nog tegen Frankrijk, wij tegen Gibraltar, komt wel goed.joh

13 oktober 2023 om 23:45

In zo'n positie moet je niet willen komen, Frankrijk is ook typisch een ploeg die dan totaal niet komt opdagen.

14 oktober 2023 om 00:10

Frankrijk gaat wel ff rustig aan doen uit in Griekenland.

13 oktober 2023 om 23:12

Maandag verliezen en je kan nog steeds ‘gewoon’ 2e worden mits frankrijk wint in griekenland.

13 oktober 2023 om 23:19

Maar Frankrijk is er al, dus je kan je afvragen of Frankrijk z'n sportieve plicht gaat doen.

14 oktober 2023 om 08:00

Neehoor, er is namelijk nog een vangnet.
Aangezien we het goed hebben gedaan in de Nations league zullen we bij een 3e plek ons kwalificeren voor de play offs.

Weet iemand waarom Pavlidis nooit speelt bij Griekenland? Is naar mijn inzien een stuk completer dan Giakoumakis.

13 oktober 2023 om 22:52

Scoort toch 2x uit in Ierland een pot waar veel druk op zit voor de Grieken.

14 oktober 2023 om 00:13

1x, Masouras maakte de 2e goal. Vind het persoonlijk ook wel vreemd dat Giakoumakis de voorkeur krijgt boven Pavlisdis eerlijk gezegd, laatstgenoemde lijkt (in clubverband) toch in veel betere vorm te verkeren.

Zelfs een gelijkspel kan maandag nog wel maar dan moet je wel hopen dat Frankrijk volgende maand als ze nog naar Griekenland moeten hun sportieve plicht vervult.
Minimaal een puntje maandag en dan volgende maand thuis Ierland en uit Gibraltar 6 punten en je bent er.

13 oktober 2023 om 23:00

Als je maandag een puntje pakt heb je alles in eigen hand. Ook als Griekenland onverhoopt van Frankrijk wint

14 oktober 2023 om 00:14

Klopt, en als je maandag wint heb je alleen 3 punten tegen Gibraltar (of Ierland) nodig. Dan ben je dus 99.9 procent zeker geplaatst. Nederland dus zeker nog op pole position voor plek 2.

Griekenland was de vorige keer echt dramatisch. Die moet je als Oranje zijnde toch wel pakken zou je zeggen. Tegen Ierland speelden ze overigens wel prima. Want uit winnen daar is niet makkelijk.

13 oktober 2023 om 23:35

Idd. Mooie overwinning van de Grieken. Maar die speelden tegen een zwak Ierland dat al uitgeschakeld was.

Oranje moet dit kunnen winnen. Ja, het zal even een heksenketel zijn daar. En je moet ze zeker niet onderschatten.

Maar het is voetballend ook matig daar.

Speelt Oranje gefocust dan wordt het een overwinning daar.

Zo die vent kan toch een partijtje koppen.

Maandag gelijkspel is prima. Onderling resultaat gaat boven doelsaldo. Winnen van Ierland en Gibraltar is genoeg. Verlies je maandag nog een extra kans in de play offs

Griekenland nog 2 thuiswedstrijden, worden 2 heksenketels in Athene.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren