Ghana laat zich diep in blessuretijd verrassen en begint met nederlaag

Viervoudig toernooiwinnaar Ghana is de Afrika Cup-editie van dit jaar gestart met een nederlaag. The Black Stars openden via André Ayew al gauw de score tegen Senegal, maar door een doelpunt van Mame Biram Diouf en een late treffer van Moussa Sow werd het toch nog 1-2 in Mongomo. Later op de avond komen de overige deelnemers van Groep C in actie: Algerije en Zuid-Afrika.

/

Voormalig Vitesse-aanvaller Christian Atsu werd na een kwartier onderuit gehaald door doelman Bouna Coundoul en Ayew benutte vervolgens de toegekende penalty. Ghana had in de eerste helft veel vaker kunnen scoren, maar dat lukte niet. Atsu schoot na een pass van broer Jordan naast en Jonathan Mensah was bij een vrije trap ook dicht bij een treffer. Senegal liet zich vooral zien bij standaardsituaties, maar afgezien van een spectaculaire omhaal van Diouf werd het nooit echt gevaarlijk.

Na een klein uur spelen kwam Senegal, dat in 2002 de finale van de Afrika Cup verloor, wel op gelijke hoogte. Diouf raakte in eerste instantie de paal, maar kopte de rebound wel in het doel van Ghana: 1-1. De grootste mogelijkheden waren hierna voor Senegal, maar met name Sow liet een enorme kans liggen. De spits van Fenerbahçe groeide echter alsnog uit tot de matchwinner, want hij schoot de bal in de blessuretijd laag binnen en de zege voor Senegal mocht op basis van de tweede helft absoluut verdiend worden genoemd.

Een terechte uitslag?

1
2

Schandalige vertoning van Ghana, helemaal niks gezien van datgene waar ze bekend om zijn!! Arrogante antie-voetbal was het bahhh! Terecht overwinning voor Senegal

19 januari 2015 om 19:40

Ghana was gewoon goed de eerste helft en had afstand moeten nemen, de rest is wel duidelijk..tweede helft dramatisch gespeeld

Verdiende overwinning van Senegal, ze lieten veel kansen liggen totdat Sow in de allerlaatste minuut binnenschoot. Viel mij op dat Senegal vrij direct naar voren probeerde te spelen, Ghana groef zich in, maar liet niks zien in de 2e helft op 1 kans na.

Verder gewoon de hele tweede helft geen herhalingen gezien, pas tegen het einde van de wedstrijd van een terugkopbal, niet eens de goals, haha.

Goed ingeschoten van Sow, Senegal wel terechte winnaar, Ghana kwam er nauwelijks langs.

Lekkere omhaal was dat

19 januari 2015 om 19:05

Verder de wedstrijd niet gezien trouwens

Jammer voor Ghana. Wij hadden het gewoon in de eerste helft moeten afmaken. Wel een verdiende overwinning voor Senegal. Je kreeg ook steeds het gevoel, hoe langer de wedstrijd duurde, dat Senegal ging scoren.

19 januari 2015 om 19:36

Ondanks dat ik al had verwacht dat we zouden verliezen vind ik het ontzettend zonde. Zeker als je naar de 1ste helft kijkt daar domineerde Ghana een groot gedeelte van de 1ste helft. Na de 1ste helft creëerde Ghana helemaal niks meer na de wissel van Atsu en stond Ghana met de rug tegen de muur zeker na de 1-1 was dat het geval.

Verdiende zege voor Senegal. Tweede helft leek het alsof alleen zij voor de zege gingen. Diouf speelde sterk en Sow is ook goed ingevallen.

De winner zal waarschijnlijk uit groep C komen maar Ivoorkust zie ik ook nog wel kans maken. Van groep A en B verwacht ik niet veel, misschien dat Gabon zal verrassen met een halve finale of zo.

Ik volg de Afrika Cup totaal niet. Maar zitten nou deze 4 teams in 1 poule? Zover ik weet zijn dit toch niet de minste landen van Afrika. Ivoorkust, Nigeria en Kameroen heb je ook nog, maar toch

19 januari 2015 om 21:02

nigeria ni35 geplaatst

Ghana kwam met een vreselijke opstelling gewoon te slecht voor woorden. Hoe zet je als trainer spelers op positie's waar ze normaal niet spelen en waar waren Waris en Asamoah. Sowieso was die formatie al slecht en over de spelers vond ik alleen Andre Ayew, Atsu en Brimah voor de rest was het niet best. Jonathan Mensah, Baba en Rabiu wil ik dus nooit meer zien spelen bij Ghana daar heb je gewoon niks aan. Hoop dat Ghana spelen met mijn opstelling. Voor de rest heeft Senegal terecht gewonnen ze speelde beter dan Ghana en hebben de wedstrijd meer gecontroleerd. Ghana moet nu de 2 volgende wedstrijden eigenlijk winnen.

19 januari 2015 om 19:44

Die verdediging is wel ijzersterk. Ik zie Akaminko en Boye bijna wekelijks spelen in de Turkse competitie. Doen het toch wel goed meestal. Alleen is Aka wel gebleseerd dacht ik al een tijdje.

Speelt Boateng niet meer voor Ghana?

19 januari 2015 om 19:54

Vind je die verdediging nu ijzersterk of met mijn opstelling? Boateng speelt nu niet omdat hij bang is om Ebola te krijgen. Die opstelling moet anders want Asamoah moet natuurlijk ook spelen. Als Akaminko geblesseerd is dan zou ik denk ik Amartey naast Boye zetten.

19 januari 2015 om 19:59

Nee met jouw opstelling. Die van net tegen Senegal was dramatisch leek nergens op. Wat een doetje die Boateng haha, helemaal niet oproepen als ik de trainer was.

19 januari 2015 om 21:26

Thanks man. Boateng ziet eruit als een badboy maar door dit soort dingen vind ik hem wel een beetje een watje. Helemaal niet meer oproepen gaat misschien wel een beetje ver vind ik. Volgende wedstrijd moet wel echt gewonnen worden van Ghana anders zijn ze er gelijk uit.

Als Senegal deze lijn doortrekt, zie ik ze wel de halve finale halen.

Senegal zal ver komen. Hebben ook betere spelers en Ghana kan zich na de Essien/Muntari/Boateng-generatie opmaken voor een droogte net als voor 2006

20 januari 2015 om 14:53

Euh.. Dat denk ik dus niet. Spelers als Atsu, Ayew, Wakaso en Waris zijn nog erg jong.

20 januari 2015 om 15:20