Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gewilde Bernardeschi laat interesse links liggen en verlaat Europa

Laatste update:

Federico Bernardeschi heeft de transfervrije overstap van Juventus naar Toronto FC gemaakt. Dat maakt de Canadese club uit de Major League Soccer via de officiële kanalen bekend. De Italiaans international is nog in afwachting van zijn werkvergunning en tekent bij Toronto een contract tot medio 2026, waar naar verluidt een jaarsalaris van vijf miljoen euro tegenover staat.

“We zijn verheugd ons te versterken met Federico Bernardeschi”, zegt voorzitter Bill Manning. “Als speler en als persoon, geloven we dat hij precies is wat we nu nodig hebben, zowel op het veld als in de kleedkamer. Federico heeft bewezen dat hij een kampioen en een leider is bij Juventus en voor het nationale elftal van Italië.”

Ondanks de interesse van Sevilla, Atlético Madrid en AS Roma, besloot Bernardeschi voor een dienstverband bij Toronto te kiezen. De 28-jarige vleugelaanvaller wordt de derde Italiaan in de selectie van Toronto, naast Lorenzo Insigne en Domenico Criscito. Met een jaarsalaris van vijf miljoen euro wordt Bernardeschi een designated player, wat inhoudt dat Toronto hem meer kan betalen dan het salarisplafond voorschrijft.

Bernardeschi heeft tot nog toe zijn gehele carrière in Italië gespeeld. De afgelopen vijf seizoenen kwam hij uit voor Juventus. In totaal kwam hij tot 183 officiële optredens voor la Vecchia Signora in alle competities, waarin hij goed was voor 12 doelpunten en 24 assists. Met Juventus won Bernardeschi in de afgelopen jaren driemaal de Serie A, twee keer de Coppa Itali en eveneens tweemaal de Supercoppa.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat snap ik niet. Dan gooi je je beste jaren van je carrière weg. En niet eens om het geld, want dit jaarloon kan hij ook in Europa verdienen. Als je zo graag in Toronto wilt wonen kan dat toch ook gewoon na je carrière?

16 juli 2022 om 08:46

Misschien wilt die gewoon samen spelen met insigne

16 juli 2022 om 09:08

Ja, dat zou kunnen natuurlijk haha. Maar ook insigne had dan ergens anders kunnen spelen.

16 juli 2022 om 09:19

Dat had Insigne kunnen doen maar in zijn geval gaat het wel om een jaarloon wat hij nergens anders kan verdienen...

16 juli 2022 om 10:40

Beste jaren zijn al geweest. Heeft nog nooit zijn oude niveau aangetikt. Snap wel dat hij kiest voor de centen.

16 juli 2022 om 12:00

Waarom kiest hij hier voor de centen?

Hij gaat bij Toronto vijf miljoen per jaar verdienen, dat had hij echt nog makkelijk bij een Europese club kunnen verdienen, zeker met zijn transfervrije status en leeftijd. Lijkt me dat hij gewoon zin heeft in een avontuur

16 juli 2022 om 12:18

Omdat geen Europese club hem dit gaat betalen. Daar zijn ze prestaties niet goed genoeg voor. En de Europese scouts zijn niet blind. Avontuur kan zeker meespelen hoor. Maar voor het niveau ga je niet naar Amerika.

16 juli 2022 om 11:48

Misschien heeft hij wel persoonlijke redenen om in Toronto te willen wonen en vind hij dat salaris meer dan prima? Gaat een speler een keer niet voor een monstersalaris naar buiten de EU is het weer niet goed.

Zo Toronto begint wel een gek team te krijgen. Ze staan wel bijna laatste in de eastern gedeelte van de competitie (de dc united van rooney staat laatste). Maar als insigne en bernardeschi gaan spelen, dan eindigen ze denk ik wat hoger dan de 13de plaats.

16 juli 2022 om 12:35

Wie hebben ze allemaal gehaald?

16 juli 2022 om 14:29

Tot nu toe Insigne, Criscito, en Bernardeschi. Ik weet niet wat ze nog meer willen gaan halen, maar deze drie namen zouden makkelijk je omhoog moeten brengen naar de subtop.

Als hij wil kan hij ontzettend goed voetballen, jammer dat het hem aan ambitie ontbreekt. Kan echt wel in een topcompetitie mee. Heel jammer

Niveau van Fiorentina nooit gehaald. Was een waardeloze speler bij Juve. Maar om nu al naar de Mls te gaan is wel vroeg

16 juli 2022 om 09:39

Ja hele aparte transfer dit, Is pas 28 jaar. Ik was echt heel benieuwd waar hij naar toe zou gaan, Dit had ik echt niet zien aankomen. Maar dat laat wel zijn ambitie zien

16 juli 2022 om 11:50

Ja zegt ook wel wat over hoe hij gepresteerd heeft. Anders had een Lazio of Napoli hem wel opgepikt. En de middenmoot kan zijn salaris niet betalen dus dan maar naar zo'n land waar je wel een dik contract kan krijgen.

16 juli 2022 om 12:48

Anderzijds kan hij misschien à la giovinco daar een echte ster zijn in een speeltuin. Ook niet slecht denk ik dan.

Overgewaardeerde speler, maar Toronto is toch wel een opvallende keuze als je ook naar de Europese subtop kan. Zeker op 28-jarige leeftijd.

Totaal gebrek aan ambitie. Bijzonder slechte cijfers voor Juve ook.

16 juli 2022 om 10:36

Dat zal allemaal best maar als je hem bij Fiorentina zag voetballen was het heel logisch dat Juventus hem wilde hebben. Dat het er niet is uitgekomen is gewoon doodzonde want hij kan echt wel voetballen.

Bijzonder dat insigne en criscito daar zitten, echte napolitanen. Moeder van Domenico woont echt nog in quartieri spagnoli.

Insigne, Criscito, en nu dus Bernardeschi, eerder heeft Giovinco ook al bij Toronto gezeten. Hebben ze daar bij Toronto gewoon een voorkeur voor Italiaanse voetballers, of is het louter toeval dat er relatief veel Italianen die kant op zijn gegaan de laatste jaren?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren