Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gevallen Rangers FC is nu al kampioen en zet eerste cruciale stap

Laatste update:
/

Rangers FC heeft de eerste serieuze stap op de terugweg naar de Schotse top voltooid. De club uit Glasgow, die in de zomer failliet werd verklaard en opnieuw begon in de derde klasse, kroonde zich zaterdag tot kampioen van die zogeheten Irn-Bru Third Division. Zelf kwamen the Gers niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tege Montrose, maar omdat naast belager Queens Park onderuit ging, is de ploeg van Ally McCoist niet meer bij te halen.

Dat Rangers nu al kampioen is, heeft te maken met de enorme overmacht van de roemruchte club. Na 31 wedstrijden staat de ploeg op 71 punten, terwijl Queens Park op 49 punten staat. Die ploeg had het bescheiden feestje van de 54-voudig kampioen van Schotland nog even kunnen uitstellen, maar middenmoter Elgin won dankzij een strafschop van Stuart Leslie bij de nummer twee en zorgde er zo voor dat de voormalige Glasgow Rangers alsnog mochten vieren.

Daarmee is de weg omhoog nog lange van voltooid. Volgend seizoen meldt Rangers FC zich in de tweede divisie, in de hoop zich te kunnen opwerken naar de eerste divisie. Op z’n vroegst in het seizoen 2015/16 keert de grootmacht van weleer terug op het hoogste niveau. Dat houdt uiteraard wel in dat the Rangers zich ook de komende twee seizoenen tot kampioen moeten kronen, of via de nacompetitie moeten verzekeren van promotie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe sneller hoe beter!

30 maart 2013 om 18:49

Da klopt. Ze staan nog altijd in top 20 met gemiddeld aantal toeschouwers dit seizoen. Wel schandalig dat ze zoveel punten verliezen.

30 maart 2013 om 19:04

Ze hebben niet meer het team dat ze vorig jaar hadden.
Dit gaat nog 2-3 jaar duren voor dat ze weer terug zijn, kijk er nu al naar uit en dan maar hopen dat ze sportieve revanche op de gehele Schotse competitie kunnen nemen.

Kan iemand mij vertellen hoe de selectie eruit ziet t.o.v. voor de gedwongen degredatie?

30 maart 2013 om 18:47

Naar wat ik had gezien is van de echt goede spelers alleen Wallace daar gebleven, goeie speler en mooi dat hij trouw is gebleven. Dit seizoen waren ook Little, Templeton en Mcculloch erg belangrijk, maar Wallace steekt er in mijn ogen toch bovenuit.

30 maart 2013 om 19:04

de Templeton die eerder bij Hearts speelde? Want die is er dan nog op achteruit gegaan ook zeg! Wel heel knap- van Wallace dat hij gebleven is. Kon namelijk ook naar verschillende clubs in de premiere league!

30 maart 2013 om 21:19

Dezelfde inderdaad. Die kon ook gewoon bij Hearts blijven maar besloot naar Rangers te gaan. Dat is toch echt wel heel mooi. Ook geweldig hoe het stadion nog helemaal vol zit in de 3e divisie!

30 maart 2013 om 19:05

van de huidige selectie speelden er vorig seizoen al 12 in de basis bij het oude RFC of bij andere clubs in de SPL zoals Sandaza,black , Shields

Dus op 93 punten hebben ze er 22 verloren. Vind ik best wel veel voor een club die er eigenlijk zelfs zoveel niet mag verliezen in de hoogste divisie.

30 maart 2013 om 18:46

Tja, als je bijna al je spelers moet verkopen vind ik het wel meevallen. Het gaat er in ieder geval om dat deze prachtige club weer op de weg omhoog is.

30 maart 2013 om 18:50

Hoezo is dat veel? Ze moeten het doen met een enorm slechte selectie en daarbij is het voetbal in de lagere divisies altijd anders als in de hogere divisies. Kijk naar al die bekerstunts in het voetbal. Dat komt omdat de speelstijl gewoon heel anders is.

30 maart 2013 om 18:51

Gast, ze hebben het op een na duurste team in Schotland dus ga alsjeblieft niet lopen zeuren over slechte selectie.

30 maart 2013 om 19:08

Wat niet wegneemt dat er veel goede spelers wegzijn, ga maar na: Jelavic, Naismith, Davis, Mcgregor, Edu, Lafferty, Wylde, Ortiz, Bocanegra, Whittaker, Papac en Bougherra zijn weg, toch veel goede spelers.

30 maart 2013 om 20:10

En wat betekend duur dan reusje? Volgens mij is duur iets anders dan kwalitatief goed. Voortaan maar wat huiswerk doen en je woordenschat verbeteren.

30 maart 2013 om 20:51

duur (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord; vergrotende trap: duurder, overtreffende trap: duurst)

hoog in prijs; kostbaar: (ironisch) duur doen gewichtig

Kwalitatief goed: Alexander (international), Wallace (international), Mcculloch (international), Black (international), Templeton (international jeugd), Shiels (international), Little (international)

Zet deze spelers neer tegen een team van parttime postbodes, schilders, stratenmakers en vertel mij dan nog eens of de prestaties zo geweldig zijn?

Praatjesmaker

31 maart 2013 om 01:39

Knap hoor, je hebt iets opgezocht. Echter vroeg ik of je het zelf wist en niet of je het op kon zoeken en kon kopiëren.

Daarbij wil een goed team hebben niet zeggen dat je ook daadwerkelijk alles wint. Ik gaf als voorbeeld al vele bekerstunts aan van lager geklasseerde ploegen en dat ook de manier van voetballen anders is. Dat is in Schotland niet anders. Daar reageer je echter niet op, omdat je weet dat het waar is en je er geen argumenten voor klaar hebt liggen.

Laat mij lekker een praatjesmaker zijn. Mijn 'praatjes' worden hier meer gewaardeerd dan jouw slappe geouwehoer. Dit leid ik af aan de rode duimpjes en tevens aan de punten die jij hebt in vergelijking met die van mij. Vraag me dus af wie hier de praatjesmaker is.

31 maart 2013 om 06:05

Dat mijn mening niet overeen komt met die van jou of anderen doet me eerlijk gezegd weinig, maar verklaart wel de rode duimpjes. Ik weet hoe de vork in de steel zit en heb een duidelijk beeld van de situatie in Schotland. Als een bankzitter als Sandaza (voormalig veelscorer in de Spl) 4.500 pond per week krijgt om in de derde divisie twee goals te maken dan is er iets mis met de coaching en niet met de speler.

Verder kun je je wijsneuserij beter voor je houden, taalpurist die je er bent: Je vraagt naar de betekenis van een woord en die geef ik je. Nu wegwezen en paaseieren zoeken...

1 april 2013 om 12:37

In vergelijking met jou ben ik inderdaad de meest wijze, want je hebt nog steeds een vraag van mij niet beantwoord omdat je er simpelweg de argumenten niet voor hebt. Dan ga je de persoonlijke aanval zoeken en dat is typerend voor gekrenkte ventjes die op hun pikkie getrapt zijn als ze hun zin niet krijgen, zoals kleine kinderen dat altijd doen. Ik doe allang niet meer aan paaseieren, dat is voor kleine kinderen en in dat geval heb jij de eieren waarschijnlijk al gevonden.

Mooi, hoe sneller ze terug zijn op het hoogste niveau hoe beter!

Proficiat met het pakken van de eerste prijs in jullie bestaan. Het heeft veel bloed, zweet en tranen gekost, maar het is Ally Mccoist toch gelukt om het op een na duurste team van Schotland kampioen te maken van de derde divisie. Namens alle schilders, bouwvakkers en automonteurs in derde divisie: Van Harte!

30 maart 2013 om 19:07

Dit gun je de Rangers toch wel?
Ik ben juist blij dat zij lekker kampioen zijn, nu nog een keer kampioen en kunnen ze Celtic weer op haar plek zetten. De SPL is o zo saai zonder een Celtic EN een Rangers.

1 april 2013 om 12:39

Natuurlijk gunt hij Rangers dit niet. Hoe sneller Rangers terug is, hoe eerder Celtic het weer moeilijk krijgt. Dan wordt de kans om de meest succesvolle club van Schotland te worden weer een stuk kleiner, gezien Rangers nog altijd iets van +/- 10 kampioenschappen voor loopt op Celtic.

Schotse competitie is geen hol aan sinds Rangers zo ver degradeerde dus goed nieuws voor de aantrekkelijkheid van het Schotse voetbal.

Off: hoofdstedelingen, meen je dit?

Hopen dat ze snel terugkeren. Kampioen van Schotland is sowieso celtic aankomendre jaren.

Ik gun het ze van harte, ze horen gewoon thuis op het hoogste niveau

Nu hopen dat ze het in een keer doortrekken en dat een van de mooiste derbys van de Wereld snel weer terug is; The old Firm!

Hoop ze snel weer terug te zien op de plek waar ze horen... Bovenaan

Ik zag die wedstrijd Montrose-rangers, je zag alleen maar Britse vlaggen langs de zijlijn ofwel 80% gevuld met Rangers-aanhang. Hoe sneller ze terugkomen hoe beter voor Schotland

Gelukkig.. snel naar de PL, Rangers!

Queens Park was trouwens ook een grote club, ze spelen nog steeds in het nationaal stadion van Schotland. Queens Park hoort eigenlijk ook gewoon in de Premier League.

Mooi voor Rangers, het is makkelijker gezegd dan gedaan om weer te promoveren.had laatst de supportersstatistieken gezien, elke wedstrijd waar Rangers speelt extra tribunes, uitverkocht en afgeladen..
Hopelijk loten ze volgend seizoen Celtic voor de beker!

30 maart 2013 om 20:02

Beter van niet, ze kregen dit jaar in de beker 3-0 pak slaag van St Johnstone dacht ik, ze zijn er nog niet klaar voor

30 maart 2013 om 20:33

Maar tegen Celtic zullen ze veel gemotiveerder zijn. Ze zullen er dan 200% voor gaan, en zeker als Rangers dan thuis zou spelen. Dat zou een hel worden voor de Bhoys.

Mooi dat het al zover is.
Zelf ben ik met Rangers al in the first division.
Toch leuk als ze weer in de Europa League te zien zijn.

Altijd een zwak gehad voor Rangers en Celtic de supporters die zij altijd meenemen naar Europese wedstrijden is niet normaal! Altijd geweldige sfeer bij die clubs, hopelijk snel weer the Old Firm in Schotland!

Uiteraard geen geweldige prestatie, want zelfs dit Rangers had hier met een straatlengte kampioen moeten worden. Hopen dat het zo simpel zal blijven gaan tot ze de SPL weer berijken, want ondanks dit goede jaar van Celtic, moeten ze in Schotland maar hopen dat ze dit vol blijven houden..

Rangers kampioen geworden, ik ga voor een biertje in de stad en Alpenreus en Wuzz vieren het op voetbalzone, lichtelijk obsessief boys.

Met een team gemixt van de overgebleven spelers, aangevuld met wat spelers van de Spl, het vreemdelingenlegioen en de eigen jeugd hebben we toch de 3e divisie gewonnen.
Op zich geen prestatie, maar wel belangrijk voor de club. De fans zijn achter de club blijven staan en dat hadden er niet veel verwacht.

Met het omvallen van Dunfermline gaan we toch promoveren en is de league reconstructie uitgesteld voor een seizoen.

Most successful team in the world, Glasgow Rangers of je het nou leuk vind of niet Reus.
Forever in our shadow. We Are The People

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren