Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Geloof in Gakpo nog groot: ‘Wat dat betreft doet hij me denken aan Henry’

Laatste update:

Boudewijn Zenden denkt dat Cody Gakpo’s beste positie die van linksbuiten is. De aanvaller maakte in januari voor zo'n 42 miljoen euro de overstap van PSV naar Liverpool, waar hij sindsdien pas tot 11 goals en 4 assist in 39 officiële duels kwam.

Zenden, die bij PSV met Gakpo samenwerkte als assistent-trainer van het eerste elftal, wordt door GOAL gevraagd naar de beste positie van Gakpo. “Dat vind ik moeilijk om te zeggen. Ik heb heel nauw samengewerkt met Gakpo bij PSV, waar ik hem heb zien groeien. Hij heeft daar echt een hele goede ontwikkeling doorgemaakt.”

Zenden noemt Gakpo een slimme speler met ‘een goed stel hersens’. “Hij is iemand die hard werkt en leergierig is. Toch heb ik altijd het gevoel gehad dat zijn beste positie linksbuiten is. Vanuit daar kan hij naar binnen komen of voorzetten geven. Hij kan makkelijk vijftien doelpunten maken en net zoveel assists geven, dat is waar hij toe in staat is.”

Waar Gakpo bij PSV steevast linksbuiten was, speelt hij bij Liverpool onder Jürgen Klopp voornamelijk als centrumspits. “Liverpool kampte met veel blessures bij de komst van Gakpo, vandaar dat hij als spits werd gebruikt”, weet Zenden. “Het is niet dat hij het daar slecht heeft gedaan, hij kan die positie ook invullen, dat heeft hij bij Oranje bewezen. Toch denk ik dat zijn beste en meest natuurlijke positie linksbuiten is.”

Zenden is ervan overtuigd dat Gakpo op de lange termijn uiteindelijk van een vleugelaanvaller naar een spits kan worden omgeturnd. “Hij doet me denken aan Thierry Henry, die naar Arsenal kwam en geweldig als linksbuiten speelde. Op een dag zette Wenger hem in de spits. Ook bij hem twijfelde je of dat zijn beste positie was, maar kijk waar het hem heeft gebracht.”

Zenden denkt tot slot dat Gakpo daadwerkelijk het potentieel heeft om uiteindelijk eerste spits van Liverpool te worden, maar geeft wel als advies mee dat de Oranje-international deze positie dan volledig moet omarmen. “Hij moet zich als spits dan zelfverzekerd genoeg voelen en de uitdaging aangaan om er zijn beste positie van te maken.”

Gakpo noteerde dit seizoen tot nog toe vier goals en een assist in veertien duels. Klopp lijkt voornemens om de Eindhovenaar als spits te blijven gebruiken, daar Darwin Núñez nog niet volledig heeft weten te overtuigen. Mohamed Salah, Luis Díaz, Diogo Jota en Ben Doak moeten met elkaar de strijd aangaan op de flankposities.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

4 assists is wel opvallend als je ziet dat hij daar bij PSV voornamelijk om bekend stond. Vind het dan ook zonde dat hij bij Liverpool bijna nooit op links speelt. In zijn laatste seizoen bij PSV gaf hij ook echt geweldige voorzetten en corners.

11 november 2023 om 13:17

Ik vind z'n corners juist waardeloos. Het zijn van die krachteloze balletjes die stil komen te liggen in de lucht. In Nederland springen verdedigers niet, waardoor een springende Luuk de Jong er dan met z'n hoofd tegen kan kletsen, maar in Engeland doen ze dit wel.

Een strakke corner of voorzet is veel gevaarlijker. Maar die zie ik hem dan weer zelden geven.

11 november 2023 om 13:23

Misschien dat zn corners in Engeland minder functioneel zijn dan, maar op een EK of WK weer wel denk ik.

Hoeft niet per se toch? Hoe vaak neemt Gakpo een corner bij Liverpool? Volgens mij geven ze daar anderen de kans voor.

11 november 2023 om 14:48

Ik denk dat Gakpo nooit een corner neemt bij Liverpool/genomen heeft. TAA neemt ze altijd daar omdat hij de beste traptechniek in het elftal (en één van de beste in de wereld) heeft en sinds die 'corner taken quickly' heeft hij natuurlijk ook wel wat krediet voor

11 november 2023 om 13:19

Tja is te verwachten dat hij niet op links gaat staan want daar heb je Diaz die gewoon beter is.

11 november 2023 om 13:24

Die voelde ik aankomen 😉 Is een beetje om het even op het moment. De cijfers van Diaz zijn ook niet om over naar huis te schrijven.

11 november 2023 om 13:27

Diaz is een ander type. Vooral een stuk minder efficiënt vind ik, wel meer dreigend verder.

Maar ik snap het wel. Diaz kan niet in de spits fungeren en Gakpo wel. Dan is het logisch dat je voor de huidige oplossing kiest.

Gakpo is een uitstekende voetbal maar buiten de linksbuitenpositie lijkt hij qua spel in bijna in niets op Henry, totaal ander type qua spel.

11 november 2023 om 14:11

Gelukkig is dat dan ook de enige vergelijking die Zenden maakt...

11 november 2023 om 14:48

Wat Henry heel erg had en waarom het omturnen van buitenspeler tot spits zo uiterst succesvol was (even nagelaten dat het 1 van de beste spelers is die ik ooit heb gezien) was dat hij zonder bal ontzettend goed was. Zijn looplijnen waren fantastisch, wist altijd waar hij naartoe moest gaan, trok ruimtes open en ga zo maar door. Dat is wel hetgeen wat ik bij Gakpo mis in zijn nieuwe rol. Als hij niet wordt betrokken bij het spel, dan heb je over het algemeen weinig aan hem.

Speler die op meerdere posities kan spelen maar moet gaan staan eaar hij echt kan uitblinken. Dat is vanaf links. Wel knap dat hij ook in de punt kan staan. Schaduwspits lijkt me ook een goede.

11 november 2023 om 14:08

Hij moet gewoon op links staan. Zowel bij psv, oranje als liverpool rendeert hij niet in de spits. Op links produceert hij gewoon veel meer.

Ik ben echt groot fan van Gakpo, die jongen heeft alles om uit te groeien tot een wereldtopper. Lengte, fysiek, spelintelligentie, drive en een fabelachtige techniek. Zit ook nog eens een goede kop op als je mensen moet geloven die met hem gewerkt hebben. Geloof dat het Brands was die laatst zei dat Gakpo op jonge leeftijd al zei dat hij ooit directeur an PSV wilde worden en ook echt geïnteresseerd was in het reilen en zeilen van een organisatie.

Voor mij de beste Nederlandse speler. Jaja Frenkie, maar ik vind Gakpo een zoveel mooiere voetballer.

11 november 2023 om 13:21

Ik vind Frenkie juist een veel mooiere voetballer om naar te kijken . Maar smaken kunnen gelukkig verschillen

11 november 2023 om 15:58

Gozer is ook redelijk slim.
Ook op jonge leeftijd al flink aan het investeren. Oa meerdere vakantiewoningen op Curaçao.

Ik vind hem centraal beter als valse spits zoals Firmino dat invulde. Op links is hij te voorspelbaar omdat hjj altijd naar binnen trekt. Hij is geen speler die zowel binnendoor als buitenom gaat. Op de spits positie is hij een uitstekend aanspeelpunt. Draait makkelijk weg, geeft goede steekballetjes en heeft overzicht. Daarnaast scherp bij voorzetten en kan ook in de diepte. Jammer dat hij laatst weer geblesseerd raakte terwijl hij scorende was

11 november 2023 om 13:19

Inderdaad gaat hij als linksbuiten vaker binnendoor dan buitenom. Daar staat tegenover dat hij vervolgens zowel oog heeft voor een pass of voorzet, als voor ruimte om zelf te schieten. Zo heeft hij heel wat assists gegeven bij PSV door naar binnen te snijden en de bal dan panklaar op een hoofd te leggen of de steekpass te geven. Of gewoon zelf binnen te knallen.

Bij PSV heeft Gakpo ook een tijdje in de spits gestaan, onder Roger Schmidt. Toen was al te zien dat hij daar veel minder gevaarlijk is. Nu speelt Liverpool wel een stuk dynamischer, met meer positiewisselingen. Maar bij PSV was Gakpo op links met het krijt aan de schoenen de grote man. In de spits was hij gewoon maar een van de aanvallers.

Gezien zijn slimheid en vermogen om te leren kan hij allicht nog verbeteren op andere posities dan linksbuiten. Maar eigenlijk vind ik het zonde dat hij steeds speelt in teams zonder klassieke linksbuiten. Liverpool, het Oranje onder van Gaal en inmiddels ook nu met Koeman. Hij komt nu gewoon minder tot zijn recht.

11 november 2023 om 14:58

Wanneer heeft Gakpo voor langere tijd in de spits gestaan onder Roger Schmidt dan? In zijn eerste jaar speelde Schmidt 4-2-2-2 waarbij Gakpo één van de twee halve tienen was (samen met Götze aan de andere kant) en in zijn tweede jaar speelde Schmidt al 4-2-3-1 waarbij Gakpo de linksbuiten was. Bij blessures van Zahavi speelde hij vaak met Götze als valse negen, evenals Doan, vaker dan met Gakpo in de punt en vorig jaar speelde Xavi Simons als valse spits als Luuk geblesseerd was.

Wat versta jij onder een klassieke linksbuiten? Gewoon zo één als hij dat bij PSV was? Zo spelen ze bij Liverpool ook wel redelijk hoor, alleen daar krijgt hij de kans niet op links

Gakpo is totaal geen spits en hij doet het prima hoor op die positie bij zo'n grote club, maar ik vind hem nog steeds echt heel veel beter op linksbuiten. Snap ook totaal niet dat Klopp hem maar in de spits blijft zetten. Grote delen van de wedstrijd is ie er compleet onzichtbaar en z'n grootste kwaliteiten worden er nauwelijks benut.

11 november 2023 om 15:04

Klopp doet dat zoals hierboven ook al gezegd omdat hij niet zo gek veel opties heeft in de spits denk ik. Nunez raakt hij maar niet overtuigd van (terwijl ik die na een beroerd begin nu helemaal niet onaardig vind in de spits, hele redelijke statistieken ook voor een spits volgens mij) en dat is de enige die daar anders kan spelen. Salah laat je gewoon op rechts staan natuurlijk, en Diaz kan niet in het centrum. Jota is gehaald als back-up voor Firmino maar speelt eigenlijk ook hoofdzakelijk op de vleugels door zijn gebrek aan lengte voor in het centrum. Snelheid heeft die wel, dus die is ook beter om weggestoken te worden dan om weg te steken. Gakpo heeft in tegenstelling tot die namen van alles wel wat

Het lijkt alsof Klopp in Gakpo een nieuwe Firminho ziet: als schaduwspits die net iets behendigere spelers als Jota, Luiz en Salah op de flanken meer in hun kracht kan zetten. Ik zou het ergens toch zonde vinden als Gakpo in zo’n rol valt en zich niet kan blijven doorontwikkelen vanuit de linkervleugel, maar wie weet. Met zijn mentaliteit en werklust is van alles mogelijk.

Pardon? Deze man is zo houterig vergeleken met Henry. Kan je nooit vergelijken. Gakpo heeft een prachtig schot (veel meer op kracht ipv technisch mooi), is zeer doelgericht en er zit een goede kop op. Zeker een topper, hele goeie speler.

Maar, hij komt technisch echt niet in de buurt van Titi. Die was echt buitenaards. Dus even normaal doen Boudewijn.

11 november 2023 om 18:40

Oefff, gelukkig. Ik dacht dat ik de enige was die dit een slechte vergelijking vond. Ik zie totaal geen overeenkomst tussen Gakpo en Henry.

Denk dat iemand die zo traag als Gakpo is helemaal niet op linksbuiten het gaat redden bij Liverpool, centraal gaat het al lastig, maar goed, niet mijn probleem.

Gakpo is ook een echte linksbuiten. Wat betreft Henry: die had zoveel meer gogme en techniek dan Gakpo logisch dat die als spits ook uit de verf kwam. Imo was Henry wat Mbappe hedendaags is. Moet zeggen dat ik Henry nog een tikkeltje beter vond op gebied van techniek en dribbelen.

Ik ben een van de (nagenoeg) uitsluitend lezende lezers, maar ik voelde hier toch de behoefte om te reageren.

Er wordt gesproken over 'pas' 15 (in)directe betrokkenheid in 39 wedstrijden. Dat is betrokken bij ruim meer dan 1 op de 3 wedstrijden. Ik weet niet welk beeld men hier op voetbalzone gemiddeld heeft van spelers, maar mij lijken dit prima statistieken. Niet iedereen heet Messi, Ronaldo, Haaland of Mbappe van achter..

Dat gezegd hebbende, ik vind het lastig om te zeggen of Gakpo beter is op links dan in de spits. Dat ligt niet zozeer -mijns inziens- aan Gakpo maar aan eerlijk vergelijkingsmateriaal. Ik snap de vergelijking met Henry wel, maar het is best een 'gewaagde' vergelijking. Een grootheid vergelijken een een meer dan prima voetballer.

We gaat het zien. Ik denk overigens wél dat Gakpo in de spits beter kan werken dan Memphis. Puur omdat hij naar mijn gevoel meer oog heeft voor z'n medespelers. Bij Depay is het toch vaak een one man army.



Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren