Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Geduld Dortmund raakt op; club wil duidelijkheid over toekomst sterspeler

Laatste update:

Borussia Dortmund wil zo snel mogelijk duidelijkheid van Youssoufa Moukoko over zijn toekomst. Dat vertelt sportief directeur Sebastian Kehl tegen de Westdeutsche Allgemeine Zeiting. Het contract van de achttienjarige spits loopt komende zomer af, en volgens Duitse en Engelse media zitten meerdere topclubs achter de Duitser aan. Dortmund wil voorkomen dat Moukoko transfervrij vertrekt.

De clubleiding van de huidige nummer zes van de Bundesliga hoopt duidelijkheid te krijgen voordat de Duitse competitie weer wordt hervat, op 22 januari. Dan komt FC Augsburg op bezoek in het Signal Iduna Park. “Natuurlijk willen we dat er zo snel mogelijk een keuze wordt gemaakt”, vertelt Kehl in de Westdeutsche Allgemeine Zeiting. “Het is voor iedereen belangrijk dat er duidelijkheid komt.”

De komende weken staan gesprekken gepland tussen het bestuur van Dortmund en vertegenwoordigers van Moukoko. Dat is niet de eerste keer; eerdere onderhandelingen waren niet succesvol. Mocht Moukoko ervoor kiezen om Dortmund te verlaten, dan kan hij er volgens verschillende media voor kiezen om zijn carrière te vervolgen bij onder meer Barcelona, Manchester United en Chelsea.

Dortmund pikte de destijds elfjarige Moukoko in 2016 op bij FC Sankt Pauli. Na verschillende jeugdteams van die Borussen te hebben doorlopen, maakte hij in 2020 zijn Bundesliga-debuut. Moukoko was destijds met een leeftijd van zestien jaar en een dag de jongste debutant ooit op het hoogste niveau in Duitsland. Inmiddels staat de teller op 59 officiële duels in het eerste elftal van Dortmund, waarin de tweevoudig Duits international elf keer trefzeker was.

Moet Youssoufa Moukoko Borussia Dortmund trouw blijven?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Krijgt genoeg kansen en Dortmund is een van de betere plekken om jezelf goed te ontwikkelen. Zou niet weten waarom hij niet verlengt. Is 18 jaar en heeft naar alle waarschijnlijkheid een prima salaris. Vastigheid en bekendheid is nu het belangrijkste lijkt me. Benieuwd waar zijn plafond ligt.

4 januari 2023 om 11:45

Heeft meestal een basisplek en draait ook aardige cijfers. Waarschijnlijk heeft zo'n jongen het dan al snel in z'n bol en ziet hij zichzelf al een mooie stap maken met een nog mooier (lees hoger) salaris. Aan zelfvertrouwen waarschijnlijk geen gebrek.

Edit: Goed genoeg is oud genoeg dus misschien helemaal niet zo gek dat hij de stap wil of denkt te kunnen maken

4 januari 2023 om 11:50

Laten we vooral niet speculeren waarom hij niet bijtekent en het houden op feiten.

4 januari 2023 om 11:53

Feit is dat hij nog niet heeft bij getekend. We kunnen toch alleen reageren dan met speculaties waarom hij dat niet heeft gedaan toch? Of kan jij nog wat feiten noemen die nuttig zijn?

4 januari 2023 om 18:51

Z'n zaakwaarnemer is het grootste obstakel, eist 10 mln tekenpremie en 6 mln salaris. Het is beroerd maar wat mij betreft moet je dit doen, anders moet je iemand kopen en die zal dit ook krijgen. Laatste optie is om Julian Rijkhoff door te schuiven of zelfs als Paris Josua Brunner, die is ook enorm getalenteerd.

Sterspeler is een beetje vergezocht of niet? Wellicht nog wat vroeg, maar ik denk dat deze speler wel een grote toekomst heeft. Weet iemand waarom hij niet wil verlengen? Is het geld of toekomst beeld? …Dortmund is wel een van de betere plekken om te wennen aan het top voetbal, neem Haaland maar als voorbeeld.

4 januari 2023 om 11:40

Volgens mij is het iets met geld, maar ik las een paar weken terug ook dat het iets tussen Moukoko, zijn ouders en zijn zaakwaarnemers was. Schijnbaar is hij inmiddels gebrouilleerd met zijn ouders en heeft hij zijn ouders 'uitgesloten' om mee te beslissen over het verlengen van zijn contract bij Dortmund.

Hij heeft schijnbaar onenigheid met zijn ouders over zijn zaakwaarnemer, want die vinden dat zijn zaakwaarnemer te hebzuchtig is en Moukoko zich teveel laat beïnvloeden door hem. En inmiddels heeft hij dus ook geen vorm van contact meer met zijn ouders en nu kan hij zijn beslissingen sowieso zelf nemen, doordat hij een kleine 2 maanden geleden 18-jaar is geworden en dus zelf kan en mag beslissen over zijn keuze m.b.t. een contract bij Dortmund of dus een andere club.

4 januari 2023 om 11:51

Wel bizar hoor mocht dit waar zijn, dat je een zaakwaarnemer de relatie met je ouders laat verpesten.

4 januari 2023 om 13:41

Het is natuurlijk wel de vraag wat er precies speelt. Wellicht speelt z'n ego een grote rol en laat hij zich paaien door mooie praatjes van z'n zaakwaarnemer of wellicht zijn de ouders ook zelfzuchtig. Die mensen heb je ook. Uiteindelijk komen we er wel een keer achter hoe de vork in de steel zit. Zoiets komt vaak wel naar buiten.

4 januari 2023 om 11:43

Hij wilt evenveel als Bellingham verdienen. Tenminste dat vindt zijn zaakwaarnemer. Dortmund wilde niet verder gaan dan 3 miljoen per jaar.

Had dus ergens gelezen dat zijn band met zijn ouders helemaal vernield is.
Dit (voor zover ik begrijp) omdat de ouders achter zijn geld aanzitten en waar lijkt niet het beste voor hem willen.

Daarom wou hij sowieso niets tekenen voor zijn 18e, want in dat geval zou het beheer van zijn geld door zijn ouders worden gedaan. Nu las ik laatst weer dat hij er aan denkt om het hele land te verlaten zodat hij meer op zich zelf is en ook op een afstand van hun.

Nu is dit wel een ; heb dit hier en daar gehoord verhaal; maar mocht dit waar zijn, natuurlijk erg jammer voor zo een jongen. Want Dortmund is inderdaad voor hem gewoon de beste plek om je te ontwikkelen.

4 januari 2023 om 13:37

Ik kan bevestigen dat ik dit ook vanuit 'het wereldje' heb vernomen. Het getouwtrek van verschillende belanghebbenden binnen zijn transfer/verlenging is wat hem wil laten vluchten naar een plek waar hij meer autonomie heeft over zijn leven. Een bevoorrecht maar moeilijk positie voor een 18 jarige.

4 januari 2023 om 13:41

de vogeltjes vertellen jou een hoop.

Zo zo is ie nu al een sterspeler? Lachwekkend. En ook wat wil ie nou? Moriba achterna? Dortmund is een beste plek om je te ontwikkelen als jonge speler maar nee denkt dat al Haaland is. Agent van deze jongen gaat z'n carriere nog kapot maken.

Lol bellingham is de sterspeler

Sebastiaan Kehl kan wel dapper roepen dat er snel duidelijkheid moet komen, maar hij is niet de enige die daar over gaat. Nog sterker, Moukoku heeft de touwtjes in handen. Dat is nu eenmaal zo met een aflopend contract. Ajax/brobbey was ook zo'n situatie. Je kunt als club van alles willen, maar als de speler bepaalde, al dan niet overdreven eisen stelt dan is het slikken of de speler gratis weg zien lopen. Dat is al helemaal het geval als de speler kennelijk een flinke rij topclubs achter zich aan krijgt. Het is een spel waar al die clubs, ook BVB aan mee doen. Haalden zij immers Moukoku niet gratis op bij St. Pauli op 11 jarige leeftijd ? De geschiedenis herhaalt zich gewoon.

4 januari 2023 om 18:53

Dan peert hij hem toch lekker? Lekker bij Chelsea aan de bak in de League Cup duels tegen Lincoln en Blackpool. Bij Dortmund speelt hij zeer regelmatig als net 18-jarige en op prima niveaus. Je kan als speler soms ook maar beseffen wat je hebt, had een Brobbey ook kunnen doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren