Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gastlanden WK 2030 bekend: toernooi vindt voor het eerst op 3 continenten plaats

Laatste update:

Het WK voetbal van 2030 wordt gehouden in Spanje, Portugal en Marokko. Dat bevestigt de FIFA woensdagmiddag. Toch worden niet alle wedstrijden in die drie landen gespeeld: de eerste drie duels vinden plaats in Uruguay, Argentinië en Paraguay. Dat heeft alles te maken met het feit dat het dan honderd jaar geleden is dat het eerste WK plaatsvond.

De zes landen die daarmee zijn betrokken bij de organisatie van het toernooi, zijn ook allemaal automatisch gekwalificeerd. Uruguay, Argentinië en Paraguay spelen hun eerste wedstrijd in eigen land en reizen vervolgens af naar Spanje, Portugal en/of Marokko voor de rest van het toernooi.

Uruguay was het land dat het eerste WK, in 1930, organiseerde. In de finale versloeg het destijds Argentinië. Het hoofdkantoor van de Zuid-Amerikaanse voetbalbond, CONMEBOL, is gevestigd in Paraguay. CONMEBOL was de enige confederatie die bestond toen het toernooi in 1930 plaatsvond.

Om die redenen is ervoor gekozen om ook Uruguay, Argentinië en Paraguay te betrekken bij de organisatie. Daarmee vindt het WK plaats op in totaal drie verschillende continenten: in Europa, Afrika en Zuid-Amerika. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat dat gebeurt.

Ondanks dat de eerste drie wedstrijden van het toernooi dus plaatsvinden in Zuid-Amerika, speelt de openingsceremonie zich ‘gewoon’ af in Marokko, Portugal en Spanje. Die drie landen dienden samen een bid in. Aanvankelijk wilde Marokko een bid in z’n eentje gaan uitbrengen, maar later besloot het de krachten te bundelen met de twee Zuid-Europese landen. Dat bleek ook het enige bid dat was ingediend bij de FIFA.

Spanje organiseerde al een keer eerder een WK: in 1982. Toen ging Italië er met de winst vandoor. Portugal was in 2004 het gastland tijdens het EK, maar organiseerde nog nooit een WK.

Ook voor Marokko wordt het de eerste WK-organisatie. Het land deed ook al pogingen om de WK’s van 1994, 1998, 2006, 2010 en 2026 te organiseren, maar dat was steeds zonder succes. Over zeven jaar gaat het dus wel gebeuren. Daarmee is Marokko het eerste land dat WK-wedstrijden in Noord-Afrika organiseert.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jezus wat un gezeik doe gwn 1 land genoeg landen die het kunnen fixen qua stadions. Portugal en Spanje zou nog kunnen, maar om dan ook nog naar zuid amerika te gaan.

4 oktober 2023 om 17:16

En lekker allemaal automatisch geplaatst. Wat een onzin is dit zeg. Interesse in landentoernooien is hier sowieso al afgenomen, maar daalt met dit soort beslissingen alleen maar verder.

4 oktober 2023 om 18:09

Verschrikkelijk

Nu moeten 6 landen voor 3 wedstrijden naar ZA spelen. Tempratuur en hoogte ia weer anders dan Europa en Noord Afrika

Dan terug reizen en weer wennen aan de omstandigheden in Marokko, Portugal en Spanje.

Is ook vorm van toernooi vervalsing. Die landen krijgen extra aanslag en minder ruimte om gericht te trainen en rusten.

4 oktober 2023 om 18:10

en ook dat die 3 landen automatisch geplaatst zijn en 1 wedstrijd thuisvoordeel hebben is niet correct

(tenzij dus heel toernooi daar was)

4 oktober 2023 om 18:23

Mwah buiten Paraguay kun je er vanuit gaan dat die overige 5 landen zich hoe dan ook wel hadden geplaatst. Vooral nu er 46 landen meedoen

4 oktober 2023 om 18:47

Maar dat geldt ook voor Duitsland, Engeland en ga zo maar door. Kwalificatie zou voor iedereen moeten zijn. Nu kunnen die landen de tijd gebruiken om in wedstrijden die er niet toe doen andere spelers te testen of spelsystemen te testen. Dat si toch gewoon een vorm van competitievervalsing.

4 oktober 2023 om 18:38

Wat denk je van de vlieguren ivm uitstoot?

Bizar dit, europa zwaait met een zak geld en de FIFA switcht natuurlijk meteen. De beste fans en sfeer ter wereld in zuid amerika + het eerste wk 100 jaar geleden

4 oktober 2023 om 17:21

Ja Peso. Het gaat hier puur om geld. Daarom zal het nóóit in Saudi-Arabië plaatsvinden. Dat het in Zuid-Ameriks mooi zou zijn, eens overigens. Al ging dat in Brazilië recentelijk nog niet heel fraai allemaal.

4 oktober 2023 om 17:23

Ik hoorde dat de Saudis waren afgevallen wegens 'mensenrechten schending in het land' de FIFA blijft een corrupte maffia bende met hun eigen agenda

4 oktober 2023 om 17:48

Zou wat zijn als de FIFA daar daadwerkelijk om geeft in plaats van voor de bühne roepen dat voetbal verbindend is en er respect voor iedereen moet zijn etc. om vervolgens compleet het tegenovergestelde van die (loze) woorden te laten zien. Macht corrumpeert vaak, helaas. Wie weet komen er ooit eens wat mensen aan de macht die daadwerkelijk eerlijk, transparant en vooral ook goed zijn voor de wereld. Want hoe je het ook wendt of keert, de FIFA heeft toch een aanzienlijke invloed in de wereld als 'baas' van de grootste sport ter wereld.

4 oktober 2023 om 18:32

Ik had het WK ook graag weer eens in Argentinië gezien, maar dan ging het land alweer naar de financiële afgrond.

Wat een onzin, laat maar alles in Marokko, Spanje en Portugal. Dit is zo verwarrend. Als men perse die jubileum wilt spelen in zuid Amerika, dan moet de gehele toernooi daar plaats vinden!

4 oktober 2023 om 17:23

De FIFA is een organisatie van flapdrollen. En ja, dit is een inhoudelijke reactie.

4 oktober 2023 om 17:26

Exact! Het hoort het een of het ander te zijn en niet allebei. Maar ja de FIFA denkt weer alleen maar aan geld. Echt belachelijk dat je eerst naar Zuid-Amerika moet vliegen en daarna helemaal naar Europa. Ook nog is bizar slecht voor het milieu om zoveel te gaan vliegen van zowel de spelers als de supporters in zulke korte tijd. En dat gaat natuurlijk ook een godsvermogen kosten. Voetbal wordt helaas ook steeds onbetaalbaar om naar een evenement zoals het WK te gaan.



Doe anders Poule A op Alaska en Zuid-Afrika, Poule B in Nieuw-Zeeland en Italië en de rest verdeel je over alle andere landen...

Het begint nu wel en overdreven lastig te worden allemaal.

4 oktober 2023 om 17:49

Ach joh waar jeje druk om kan maken. 3 duels in zuid Amerika om het jubileum te vieren niet zo spannend verder.

4 oktober 2023 om 18:07

Dus onnodig... want deze landen die daar spelen moeten daarna dus extra reistijd hebben om naar portugal/spanje/ Marokko te gaan.
En dat alles om 3 potjes die de fifa daar wilt hebben.
Zoals eerder aangegeven, doe het dan in die landen, en het volgende qk in spanje/Portugal en eventueel Marokko. (Al vindt ik die organiserende landen ook onzin)

Kan niet wachten. Denk dat dit een WK kan worden met de beste sfeer ooit, letterlijk elk land dat het organiseert is gek op voetbal.

4 oktober 2023 om 17:17

Huh? Maar een sfeer creëer je toch pas echt als het allemaal in 1 land is? Dat dat land volledig opgaat in het WK? Of desnoods 2 buurlanden. Nu spelen ze 1 wedstrijd in Argentinië, 1 in Uruguay en 1 in Paraguay en dan een aantal in Spanje, Portugal en Marokko om erna weer een halve te spelen waarschijnlijk in Portugal en Marokko en de finale in Bernabeu. Dan heb je en beetje van iets, maar niet de klapper, behalve Spanje. Maar die krijgt dan weer geen halve finales. Naast het tijdsverschil wat er heerst tussen de wedstrijden in Zuid Amerika en S, M, P. (En vliegtechnisch ook weer super voor t klimaat 😂😂😂)

Doe dan alles in zuid amerika. Ook bizar dat er nu 6 landen direct geplaatst zijn.

4 oktober 2023 om 18:24

Dit was ook meteen mijn gedachten. Misschien toch maar een keer met Suriname en Curacao een bid vormen. Aangezien er toch geen rekening gehouden word met Reistijd/tijdverschillen

Dus zes landen moeten eerst voor één wedstrijd op en neer vliegen? Dat lijkt me echt ideaal!

Wat een belachelijk idee. Maar het zal wel weer het allerbeste WK ooit worden 🤦‍♂️🤦‍♂️

Walgelijk. Als je denkt dat de FIFA niet meer nog meer domme ideeen kan komen.

Wat een onzin zeg. Ook lekker klimaatneutraal om 3 continenten aan te doen.

4 oktober 2023 om 17:30

Zuid-Spanje en Noord-Marokko hebben precies hetzelfde klimaat

4 oktober 2023 om 17:36

Bijna goed, probeer het nogmaals.

4 oktober 2023 om 17:41

Ben je dom of doe je dom?

4 oktober 2023 om 18:14

Als dit een grapje is vind ik het een heel leuk grapje haha

Hou het dan lekker in Zuid-Amerika als je zo graag het 100-jarige bestaan wil vieren. Maar ja de FIFA wil geld hebben en dus doen Portugal, Spanje en Marokko ook mee. Echt bizar gewoon dat je spelers zoveel laat reizen en ook supporters een godsvermogen moeten gaan betalen om daar te kunnen zijn. Ook is het niet echt milieuvriendelijk om in zo’n korte periode over 3 continenten te vliegen. Gekkenwerk gewoon weer van de Fifa.





4 oktober 2023 om 17:27

Spelers accepteren het zelf ook gewoon. Wordt tijd dat ze hun mond open trekken en aangeven dat ze op deze manier niet gaan spelen.

4 oktober 2023 om 17:28

Bizar dat de macht ligt bij 1 corrupte organisatie. Ik blijf het bizar vinden dat ze alleen maar meer en meer willen zonder te denken aan de consequenties. Het zou mooi zijn als de spelers dat doen maar ja tot nu toe is daar nog niks van terecht.

4 oktober 2023 om 19:12

Gaan we nou echt janken om milieuvriendelijkheid? Kunnen net zo goed dat hele toernooi afschaffen, alleen maar beter voor het milieu dan/

Vind die 3 jubileum wedstrijden een beetje raar maar ik vind het mooi dat het door Spanje, Portugal en Marokko gezamenlijk wordt gedaan. Dicht bij elkaar en qua reizen geen probleem. In de VS bijvoorbeeld zijn de afstanden veel groter. Als je van New York naar LA moet vliegen ben je vele malen langer onderweg dan van een Madrid naar Rabat bijvoorbeeld.

Sorry hoor maar als je het mij vraagt is dit echt to-tale onzin en bullshit. Waarom maak je het in hemelsnaam zo gecompliceerd met een WK op 3 contintenten? Welke dronken malloot zit daar aan de knoppen bij de Fifa? Hou het gewoon bij één land of misschien twee buurlanden.. maar dit? Dit is weer geheel volgens de trent dat alles maar moet kunnen en mogen.. hetzelfde principe als waar ik woke onder schaar.

Nee.. niks van dit allemaal voor mij hoor. Van mijn part gaan weer op veel punten gewoon weer terug naar het oude en traditionele! Niet alleen in het voetbal maar in het algemeen in deze wereld. Maar dan zou ik wel weer veel van die gekkies over me heen krijgen.......

4 oktober 2023 om 17:32

Geen fuck met woke te maken dit. Maar woke bashen is een garantie voor duimpjes, dat dan weer wel.

Dit heeft enkel en alleen te maken met het verdienen van zoveel mogelijk geld. De FIFA zou het liefst 100 deelnemende landen hebben, verspreid over zoveel mogelijk organiserende landen, zodat er zoveel mogelijk geld verdient kan worden.

4 oktober 2023 om 17:37

Zo is het oprecht niet eens bedoeld! Ik doe het niet voor de duimpjes maar ik doe het omdat ik mijn mening en gedachten graag wil geven over dit artikel. Daarnaast vind ik de reacties erop dan weer interessant om te lezen! Of anderen dit herkennen en of dat zij er totaal anders over denken...

Maar jij hebt zeker ook een punt, dat het uit financieel oogpunt zeer aantrekkelijk is om dit te doen. Ik heb er dus echter totaal geen feeling mee! Laat dat duidelijk zijn, haha.

4 oktober 2023 om 17:46

Dit is nou totaal niet "woke" eigenlijk. Omdat die "groepering" zich over het algemeen ook vrij goed in zet voor het klimaat. En deze opzet is echt vreselijk slecht voor het klimaat. Lekker voor een paar wedstrijden met meerdere teams even de Atlantische oceaan over. Doe het gewoon lekker of in zuid Amerika (desnoods het hele continent net als bij het EK destijds). Of in Portugal, Spanje, Marokko. Wat ik zelf wel een mooi initiatief vind om het elke 4 jaar in een andere regio/continent te houden en dat gewoon elke 4 jaar door te wisselen. Zo heeft ook elk land een keer een kans om deel te nemen aan het wk. Deel Europa, Azië, Afrika, noord/zuid Amerika gewoon op in blokken/regio's. En wissel het lekker door

4 oktober 2023 om 18:16

Dat is op zich een heel goed idee alleen dan moeten er wel landen zijn die het willen/kunnen organiseren.

4 oktober 2023 om 22:22

Als je veel meer wil rouleren dan zal je de eisen aan moeten passen. Buiten Europa zijn er nauwelijks landen die individueel aan de voorwaarden van de Fifa kunnen voldoen.

Landen waar het heerlijk vertoeven is en goed aan te rijden is voor de Nederlandse fans! Lekker met de auto die kant op!!

Ben ik de enige die het jammer vind dat eindtoernooien niet meer in 1 land worden gehouden? Een toernooi krijgt dan in mijn ogen toch meer een eigen identiteit.

4 oktober 2023 om 18:12

Sluit me hier volledig bij aan.
Was toch altijd wel speciaal, of 2 "kleine" buurlanden naast elkaar zoals zuid korea/Japan en België/Nederland...
Maar een opzet zoals deze of die van Usa/Canada/Mexico is 3x niks.

4 oktober 2023 om 22:26

Wat mij betreft mogen het best meerdere landen zijn maar dan wel dicht bij elkaar. Ik zou dan ook eerder voorstander zijn van een maximum aantal reis kilometers/tijd ofzo, ook voor fans.

Een toernooi in alleen Amerika zal al veel meer reistijd bevatten dan een toernooi wat bijvoorbeeld door Noorwegen/zweden/finland georganiseerd zou worden.

Wel zou ik het aantal geplaatste (organiserende) teams gewoon beperken tot maximaal 2. Als er meer organisatoren zijn dan zoeken ze het zelf maar uit.

Zal je zien dat in 2038 het WK in alle landen in het Midden-Oosten wordt gehouden en ze allemaal dus direct geplaatst zijn. Lekker naar de fantastische wedstrijden kijken van Bahrein en Libanon.

Houd het WK dan gewoon in Uruguay wegens 100 jarige bestaan en omdat daar ook het eerste WK was , nu zijn er 6 landen geplaats het word steeds gekker met die fifa.
Maar ze zullen hun zakjes wel weer lekker vullen .

Zowel de FIFA als het UEFA is het echt compleet kwijt. Een EK in Italië en Turkije, en nu een WK in Spanje, Portugal, Marokko, Uruguay, Argentinië en Paraguay. Hoe verzin je dit?

4 oktober 2023 om 17:39

Nee joh, they saved football. Zijn geweldige organisaties die er voor het voetbal zijn. Complimenten. Together for football.

4 oktober 2023 om 18:18

Ik vind twee landen redelijk dicht bij elkaar nog wel te verkopen. Neem aan dat ze tijdens groepswedstrijden niet van land wisselen en dat bijv. poule a, b, c, d in Turkije spelen en de andere in Italië.

Nu al 3 landen geplaatst. Dankzij die gekken van FIFA maar ook UEFA wordt het steeds moeilijker om te organiseren. Zo zonde dat alles maar steeds duurder en groter moet worden. Wordt voor europa nu ook lastiger om te plaatsen met al 2 weggegeven plekken.

Blijft bizar dat landen als Marokko een WK willen organiseren. Grootste gedeelte van de bevolking leeft in enorme armoe. Worden er weer gigantische investeringen gedaan in stadions etcetera die na het WK totaal irrelevant zijn.

4 oktober 2023 om 17:41

Ik weet niet of je weet wat voor stadions er al in Marokko staan. Misschien kan je een keer googelen. Die hoeven niet veel aanpassingen te doen. Aangezien het ook verdeeld wordt over 3 landen (zonder de eerste 3 wedstrijden) valt het wel mee. Plus ik vind dat Marokko het wel verdient nadat Duitsland stemmen heeft gekocht in 2006 en in 2010 bid verloren heeft van zuid Afrika.. is het toch mooi voor de bevolking dat er over 14 jaar een mooi wel gaat plaatsvinden.

4 oktober 2023 om 17:44

15% procent leeft onder de armoede grens. Dat is net zoveel als USA en UK. De mensen zijn gek op voetbal en stadions zitten vol. Die stadions worden dus niet voor niks gebouwd. Infrastructuur is in de grote steden al goed en gaat nu alleen maar beter worden wat ook de economie ten goede komt. Er komt trouwens ook heel veel geld binnen en er worden veel investeringen aangetrokken. Het is dus niet dat altijd verlies wordt geleden, sterker nog Marokko kan winst maken.

4 oktober 2023 om 17:53

Vind het juist jammer dat Marrokko het niet alleen doet. Er zitten daar geweldige stadions die voldoende mensen kunnen huisvesten. Armoede heb je overal helaas. Niet alleen in Marokko.

4 oktober 2023 om 22:31

Marokko heeft te weinig grote stadions om het alleen te mogen organiseren. Daarnaast geen stadion voor de (halve) finale, daar wordt een capaciteit van 80k+ voor geeist op dit moment.

4 oktober 2023 om 22:48

Ja maar dat is de pest aan de huidige regels. Je moet steeds meer geld hebben. En de stadions moeten steeds groter en groter worden. Alleen maar voor de hebzucht van FIFA / UEFA te voldoen.

Marokko is een prachtig voetballand en had het mooi gevonden als ze het alleen konden doen.

4 oktober 2023 om 18:19

Probleem is dat dat geld sowieso niet naar de armen was gegaan, met of zonder WK.

Dacht dat het niet gekker kon worden na het bericht over de komende EK’s. Dit slaat werkelijk nergens op. Het WK daarna is zeker in alle landen of doe een wedstrijd op de maan. Ook leuk.

Jammer, vind het altijd juist mooi als het in één specifiek land plaatsvind. Heeft toch z'n charme.

Dit is echt absurd.

Onnodig vliegen. Verschillen in tijdzones, weersomstandigheden, omgeving. Dit is zowel voor de sporters als supporters toch gewoon een waanzinnig slecht idee?

Daar boven op dus zes tickets vergeven. En de ceremonie moet dan weer niet op de plek waar de wedstrijden aanvangen. Een grote aanfluiting.

Ook benieuwd naar de WK hit straks. In meerdere talen en stijlen tegelijk. Waarschijnlijk net zo rommelig als het WK zelf.

Lekker man de eerste wedstrijd speel
Je dan mischien in Argentinië om de 2 wedstrijd in Spanje te gaan spelen, lijkt me niet echt ideaal voor je herstel

Wat een gepruts zeg, organiseer het gewoon in Argentinië, Uruguay en Paraguay en het 4 jaar in Spanje, Portugal en Marokko. Of precies omgekeerd, dit is het zoveelste besluit rondom toernooi toewijzing van een overkoepelende bond wat zorgt voor een grote rotzooi. Ook weer totaal onnodig extra reizen in een tijd van klimaatversnelling (extra opwarming door uitstoot mens).

Is het zo moeilijk om gewoon een toernooi toe te wijzen zoals dat vroeger het geval was? het EK van 2020, het WK van 2022 en nu dit weer. Ik gun het deze landen om als 3 landen een WK te organiseren, maar niet met z'n zessen.

De 2030 editie heeft 6 teams die automatisch gekwalificeerd zijn. Zijn er die editie ook teams die automatisch door mogen naar de halve finale zonder ook maar 1 top 10 land tegen te komen?

Kan iemand me uitleggen waarom Argentinië en Paraguay een jubileum wedstrijd krijgen. Ik snap het van Uruguay aangezien zij het eerste wk organiseerde en het eerste wk wonnen. Maar aan wat hebben Argentinië en Paraguay een gratis ticket en een openingswedstrijd in eigen land te danken?

Dat heeft alles te maken met het feit dat het dan honderd jaar geleden is dat het eerste WK plaatsvond - lees: dat heeft alles te maken met het feit dat meer locaties winstgevender is dan minder.

Hahaha de perfecte manier om het WK van 34 aan KSA te geven. Aangezien geen ander continent behalve Oceanië een bid kan doen.

Dus er gaan 6 landen automatisch geplaatst zijn?

4 oktober 2023 om 20:42

Helaas wel ja. Geld heeft voetbal kapot gemaakt

Totaal absurd dat je een aantal ploegen even een Intercontinentaal vluchtje laat doen na 1 gespeelde wedstrijd, dat is een beste belasting en buiten dat is het ook totaal onnodig vliegen wat niet cool is.

Jammer dat naast het voetbal ook de toernooien niet meer hetzelfde zijn als vroeger. Heel jammer!

Ik kan jullie reacties begrijpen, maar FIFA kiest altijd voor geld, dat is jaren al duidelijk. Echter zou je ook denken dat FIFA nog groter WK voetbal organiseert waar ook veel deelnemende landen mee kunnen voetballen. Ik voorspel dat op WK in 2034 wel 64 landen mee kunnen doen in plaats van 48 landen! Juist dat minder aantrekkelijk wordt is aan gang, waar ook veel supporters kunnen afhaken.

Een WK voetbal in 6 landen is best wel veel maar in de toekomst zal gewoonlijk in 2 of 3 landen gehouden worden, is veel makkelijker dan 6 landen.

Dubbel en dwars verdiend voor Marokko. Is al 2 keer hun het WK in de neus geboord door Duitsland en Zuid-Afrika. Dus meer dan terecht dit. Beetje onzin van de 3 openings duels maar goed. Ik denk dat Portugal, Spanje en Marokko dit geweldig zullen doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren