Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Galatasaray ligt uit het bekertoernooi na waar spektakelstuk tegen Basaksehir

Laatste update:

Galatasaray ligt uit de Turkse beker. De ploeg van trainer Okan Buruk moest na een spectaculair duel zijn meerdere erkennen in stadgenoot Istanbul Basaksehir: 2-3. Galatasaray kwam tot tweemaal toe terug van een achterstand, maar de derde treffer van de bezoekers bleek Cim Bom te machtig. Basaksehir moest het ruim een helft doen zonder trainer Emre Belözoglu langs de zijlijn. Hij kreeg vlak voor rust rood wegens aanmerkingen op de vierde man. Voor Galatasaray rest de strijd om het kampioenschap, terwijl Basaksehir zich mag melden in de halve finale.

Bij Galatasaray begon Dries Mertens op de 10-positie. De voormalig Eredivisionist stond achter spits Mauro Icardi en naast Nicolò Zaniolo (rechts) en Kerem Aktürkoglu (links). Fredrik Midtsjø, ex-AZ, stond naast Lucas Torreira als controlerende middenvelder opgesteld. Onder meer Juan Mata, Milot Rashica en Victor Nelsson moesten op de bank plaatsnemen. Bij Basaksehir waren onder meer Deniz Türüc en Adnan Januzaj ook bankzitters. João Figueiredo was de spits van dienst en de Braziliaan werd in zijn rug gesteund door een viermansmiddenveld.

Galatasaray leek al in de vijfde minuut op voorsprong te komen. Icardi bediende Aktürkoglu, die wist af te ronden, maar eerstgenoemde bleek buitenspel te hebben gestaan: doelpunt afgekeurd. Niet veel later was het aan de andere kant wel raak. Serdar Gürler bracht de bal op handige wijze bij Patryk Szysz, die doorliep en de verre hoek vond: 0-1. De bezoekers konden echter slechts acht minuten genieten van de voorsprong. Nadat Icardi eerst zijn schot nog tegen de lat deed belandde, was hij even even later wel belangrijk als aangever. De Argentijn kopte een hoekschop door naar Kaan Ayhan, die met een harde kopbal voor de 1-1 zorgde.

Nog voor het half uur stond het echter alweer 1-2. Figueiredo kreeg te veel ruimte en legde goed terug richting de strafschopstip, waar Danijel Aleksic de bal voor het inschieten had: 1-2. Doelpunten zouden er voor rust niet meer vallen, maar er gebeurde nog genoeg. Vijf minuten voor rust werd Belözoglu naar de kant gestuurd, nadat hij de vierde man op ogenschijnlijk agressieve manier toesprak. Een minuut later zorgde Mertens voor de gelijkmaker, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens hands.

Vlak na rust had Figueiredo voor de 1-3 kunnen zorgen, ware het niet dat zijn schot maar net langs de paal vloog. Het bleek een kostbare misser, omdat Icardi even later een lage voorzet van Zaniolo bij de tweede paal binnentikte: 2-2. Geheel in de stijl van de wedstrijd was het daarna Basaksehir weer dat op voorsprong kwam. Galatasaray oogde defensief kwetsbaar en Szysz kon binnenlopen, nadat Fernando Muslera in eerste instantie nog redding kon brengen: 2-3. Ondanks een goede mogelijkheid voor Icardi, die uit de rebound net naast schoot, wist Galatasaray uitschakeling niet meer te voorkomen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goeie volleybal wedstrijd gekeken. De scheidsrechter was erg lekker bezig en heeft ons erg goed entertaind. Ik hoop dat Basaksehir wordt geroepen voor de Olympische spelen als ons volleybal team.

5 april 2023 om 21:45

Overduidelijk geen penalty gekregen. Buiten dat vind ik wel dat we de klus moesten klaren zonder die penalty.

5 april 2023 om 21:53

Ik zag al tegen adana dat wij het erg moeilijk gaan krijgen. We glijden jammer genoeg beetje bij beetje af. Die doelpunt van basak had ook niet moeten tellen met dat gestrekt been.

5 april 2023 om 21:58

Tegen Adana heeft iedereen het moeilijk, is gewoon een prima elftal met een prima trainer.

5 april 2023 om 23:30

We konden de klus klaren als de score niet beïnvloed werd door de penalties die niet zijn gegeven. Het is heel anders voetballen bij een achterstand dan een voorsprong.

6 april 2023 om 01:49

Als je tegen Adana het al moeilijk hebt. Heb je niks te zoeken straks in Europees voetbal

5 april 2023 om 21:48

Je bedoelt de scheidsrechterkorps van de turkse voetbalbond. Deze scheids dacht dat hij in een volleybalwedstrijd zat

Er zijn twee dingen onnodig in het leven: een knop bij elk stoplicht en de tweede commentator bij Turkse bekerwedstrijden. Elke seconde dat ik hem hoorde heb ik me mateloos zitten irriteren. Over de wedstrijd zelf dan. Hoeveel kansen wil je hebben om een doelpunt te kunnen maken? In het begin van het seizoen nog 0-7 weten te winnen en nu met de billen bloot 2-3 verloren. Echt te veel cruciale kansen gemist. Dit hadden wij moeten winnen.

5 april 2023 om 21:45

Je bent een belangrijke nummer 3 vergeten: 3 turken in de verdediging. Nooit opgevallen waarom we nooit over Nelsson klagen?

5 april 2023 om 21:49

Dan gaan we voor 3!

Heel Turkije heeft nu kunnen zien dat de var niet voor Galatasaray is twee keer hands in zestien en geen penalty toekennen. Wat een blamage.

Je kan zien dat men gehaat wordt.

Voetballend kun je veel oplossen, na minuut 80 was het op. Alleen corruptie houd in turkije 90 min vol.

Leuk voor de spanning in het toernooi. Alleen maar subtoppers en middenmotors actief. Zelf hoop ik dat BJK-legend Riza Calimbay de beker kan prolongeren met Sivasspor, zou een puike prestatie zijn. Heb altijd wel een sympathie voor Sivasspor.

5 april 2023 om 21:55

Laat Sivas dan maar de beker winnen. Hebben toch aangetoond lekker mee te draaien in de Conference Leauge mits ze goed loten in de voorrondes

5 april 2023 om 21:58

Exact! Liever Sivas die met hart en ziel de Turkse vlag vertegenvoordigen dan clubjes als Basak en Trabzon die keer op keer afdruipen. Oja voor de mensen die getriggerd zijn, Besiktas heeft de afgelopen jaren idd niks gepresteerd in Europa dus dat hoeven jullie niet te zeggen.

5 april 2023 om 22:09

Mag ik nog wel de blessure smoes toepassen?

Jokes aside: Sivas heeft het maximale uit hun Europese campage gehaald wat dus degelijk aantoont dat anadolu clubs het wel degelijk kunnen, als ze geen niveautje Kopenhagen treffen

5 april 2023 om 22:25

Altijd, ik kan er om lachen

Zelf zie ik best wel potentieel in die Anadolu clubs in de Conference. Het is als Europese club zeker niet fijn om in een ijskoud Sivas op een knollenveld voor hun fanatieke fans te spelen lijkt me. Alleen heb je helaas ook clubs als Konya die worden gekrikt door een club uit Liechtenstein die op het tweede niveau in Zwitserland actief is. Denk dat de komende seizoenen de Conference League een mooi podium is voor de Anadolu clubs om succesvol te zijn. Hoop ook een keer dat ADS mag meedoen. En Samsunspor die eindelijk lijken te promoveren.

5 april 2023 om 22:39

Dus als Besiktas geen geblesseerden had, dan was de nieuwe naam van Abdulkerim "Anadolu Bassey" en speelde de kampioen van Haïti in de Bulgaarse competitie

Er was meer dan 5 jaar terug nog een Osmanlispor die zich staande hield in de Europa Leauge en daarna is er niet veel meer terechtgekomen van Anadoluclubs op Sivas uitgezonderd dit seizoen. Aangezien we dit seizoen toch maar 4 tickets voor europa hebben, dan mag Sivas het dit jaar wel weer proberen

6 april 2023 om 00:18

Hahahahahaahahah, had er nog nooit zo over gedacht maar ik besef me nu idd dat Abdulkerim idd wel een soort Turkish Bassey is 🤣🤣

5 april 2023 om 21:57

Als Sivasli zou ik het niet erg vinden als Sivas de beker pakt, maar hoe GS vandaag genaaid is gaat weer nergens over, 3de wedstrijd op een rij waar je genaaid word, Lale Orta die na de druk van Erden Timur (die heeft aardig wat informatie gekregen) heeft Lale gelijk toegegeven dat er fouten zijn gemaakt, vandaag gebeurd weer het zelfde, hoe geloofwaardig is zij nog? maar goed, verdediging was een drama en vele kansen gemist, tegen een Basaksehir kun je dat niet maken, op een goede dag winnen ze van je zoals vandaag.

Voor en tijdens de wedstrijd had ik wel verwacht dat we deze wedstrijd zouden winnen.... wat komen wij ook tekort op de flanken zeg yunus en baris bijvoorbeeld komen echt tekort. Ik kon de wissels van Okan Buruk ook niet begrijpen om Rashica, Yunus en Baris in 1x te brengen dat was een grote fout van hem. Kazimcan matig gespeeld komt defensief ongelofelijk tekort. Torreira weer 1 van de beste van het veld. Klote dat we eruit liggen alle focus nu op League!!!

Lale verdient alle lieve woorden. Wat een goede scheids. Gs was slecht, ze hebben van scheids niet kunnen winnen. Volgende x beter…..

Die goal van Mertens, waarom wordt afgekeurd. Die bal gaat gwn via z'n knie erin, kan toch nooit hands zijn. Dan zal de bal neer ploffen, hoe gaat ie zo hard dan het doel in? En tis toch overduidelijk hands van Ömer Ali? Hij maakt een inschattingsfout en komt de bal letterlijk tegen zijn hand aan, dus penalty. Die twee momenten zijn gwn uiterst cruciaal. Vind het echt dramatisch.

Wat is die Baris Alper slecht zeg. Man o man. Zaniolo viel ook zwaar tegen vandaag. Ons middenveld werd overlopen en de verdediging was een gatenkaas. Okan Buruk kan geen wedstrijden lezen. Als we achterstaan en het een race tegen de klok wordt, zijn we kansloos.

Ik denk dat Fener zijn eerste prijs onder Ali Koc kan pakken dit seizoen. Tegen Kayseri zie ik ze wel winnen namelijk.

5 april 2023 om 22:02

Kayseri is juist gevaarlijk, wonnen afgelopen weekend nog uit bij Trabzon met 3-4, ik zou ze niet onderschatten, zij spelen ook thuis als het goed is, ze kunnen voor een stunt zorgen.

5 april 2023 om 22:16

Nee, Fener speelt thuis. Ik denk niet dat Kayseri kan stunten. Fener maakt alleen nog serieuze kans op de beker, dus ze zullen er wel vol voor gaan.

Hoe speelde Midtsjo deze wedstrijd? En hoe speelt hij in t algemeen? Ik volg Galatasaray niet, vandaar mijn vraag.

5 april 2023 om 22:10

Mwah het is een stille kracht, niet heel bijzonder en is tijdje geblesseerd geweest, was vorige week wel enorm belangrijk met de 1-0 in de 86ste minuut, hij is een soort van held geworden 😀

5 april 2023 om 22:11

Erg zwak deze wedstrijd! Over het algemeen is hij goed als suber sub in de laatste 20 min, maar hij is niet geschikt voor de basis.

Je weet dat er iets niet klopt als quasi elke aanval van Basaksehir gevaarlijk begint te worden. Nelsson is onze leider in de verdediging. Wat een zooitje zonder hem.Kansen die niet werden afgemaakt, discutabele beslissingen, slechte wissels en slordig spel. Rocket science welke gameplan ze vandaag op veld wouden spelen. Spijtige zaak maar er valt nog een kampioenschap te winnen. Volgende match moet terug beter.

Zou er een bepaald club patent hebben op penalty’s in Turkije? Het is echt ongelooflijk welke pingels we niet krijgen. Ondertussen neemt Arda Guler nog een duik in de zee voor een penalty.

Het wordt nu wel spannend in het bekertoernooi, geen enkele topclub zit er meer in. Wordt dus zeker een verrassende winnaar.

Snel weer de focus op het kampioenschap.

5 april 2023 om 23:03

Ga maar weer lekker alles op de scheids gooien joh, je heb maar 1 penalty niet gekregen.wij hebben toch ook alleen maar de scheids tegen gehad en uitendelijk hebben we 4-2 gewonnen. Van dit basaksehir hoor je met minimaal 2 doelpunt verschil te winnen maar het ligt natuurlijk aan de scheidsrechter en niet aan het slechte spel.

5 april 2023 om 23:34

2 duidelijke penaltys en een overtreding waar Basaksehir uit scoort, heb je gekeken met een Besiktas bril ofzo? We speelde slecht maar we zijn ook flink benadeeld, moeilijk he toegeven? Toen Besiktas een goedkope penalty tegeb kreeg had jij alleen maar lieve woorden voor de scheids of niet?

6 april 2023 om 00:14

Met wat heb ik moeite met toegeven dan? ik denk eerder dat jullie moeite hebben met het toegeven dat jullie gewoon bagger speelde en niet alles bij de scheids zat maar het meeste bij jullie spel. Gs verdiende maar 1 penalty en die andere vond ik van niet aangezien icardi voor de man sprong en hij niet kan inschatten waar de bal komt op dat moment heen kon gaan en daarboven op weet ik niet anders waar je je arm daar moet zetten als je aan het springen ben. Over die overtreding vind ik het ook niet omdat hij de bal gewoon perfect afschermd en prima doorspeelt maar omdat kaan ayhan daar met zijn hoofd komt is het een overtreding? Dan vind ik na 1 penalty die je had moeten krijgen moet je nog steeds met minimaal 2 doelpunten winnen vooral thuis en tegen dit basaksehir.

6 april 2023 om 12:19

Vernederturk heeft zoveel trauma opgelopen in zijn jongere jaren vanwege Fener dat hij niet kan lopen zonder aan Fener te denken. Letterlijk rentfree in zijn hoofd. Zelfs topics waar Fener niks te maken mee heeft is zijn enige onderwerp Fener. Hierdoor verdient hij de Vernederturk nickname met alle lof.

Onze defensie was vandaag een gatenkaas laat dat duidelijk zijn. Maar een bal op de arm is toch echt een penalty en de goal van Mertens was met zijn knie gescoord. De scheidsrechtersbaas Lale Orta laat duidelijk merken dat ze een goede personeelslid is van Ali Koc.

Weer een wedstrijd weggegeven door de onkunde van Okan. Waarom moet je zonodig gaan roteren? Je speelt geen Europees en speelt dit weekend ook niet. Tactisch is het ook een zooitje. Iedereen loopt verkeerd achterin, je geeft duizenden kansen weg en het laatste half uur heb je buiten de kopbal van Gomis geen enkele kans. Uitgespeelde kansen creã«ren we sowieso al nauwelijks. We zijn april en hebben nog altijd geen patronen in ons spel, ondanks het spelersmateriaal. Ook fysiek zijn we zwaar achteruitgegaan, verlengingen hadden we nooit overleefd. Toont dus dat er op z'n Turks wordt getraind.

Met deze coach bereik je geen successen. Straalt te weinig vertrouwen uit, en bij een achterstand straalt zich dat ook uit op de spelersgroep.

PS: @lale Orta: denk maar niet dat ik jou vergeten ben. Met jou zullen we ook nog afrekenen.

Voor de mensen die een samenvatting willen zien van deze wedstrijd, zie laatste post op Galatasaray zijn instagram.

Het gaat in TR altijd alleen over de scheidsrechter. Lekker blijven klagen jongens, maar GS had er gewoon geen recht op vandaag. Slecht gespeeld en kwetsbaar in de counter, zoals zo vaak. Verschil is nu dat de tegenstander een keer op goal schiet in plaats van over of naast.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren