Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frimpong en Grimaldo andermaal goud waard voor Leverkusen in verhitte derby

Laatste update:

Bayer Leverkusen is zondagmiddag nog een stapje dichter bij de Duitse landstitel gekomen. De ploeg van succestrainer Xabi Alonso won de verhitte Rheinderby tegen FC Köln met 0-2. Jeremie Frimpong opende de score vlak voor rust, na de onderbreking maakte de andere vleugelverdediger, Alejandro Grimaldo, er 0-2 van. Jan Thielmann pakte al vroeg een rode kaart en hielp Leverkusen zo in het zadel. Leverkusen staat nu tien punten los van Bayern München, met nog tien speelrondes te gaan.

Aan de kant van Leverkusen stond Frimpong weer aan de aftrap. Samen met de andere sensatie op de vleugel, Grimaldo, moest hij voor de aanvoer richting Jonas Hofmann, Florian Wirtz en Patrik Schick zorgen. Victor Boniface ontbrak nog altijd.

Leverkusen kreeg al in de derde minuut een uitgelezen kans om de voorsprong te grijpen. Frimpong legde vanaf de rechterkant terug op Patrik Schick, die op zijn beurt een handig tikje in huis had op Jonas Hofmann. De middenvelder schoot beheerst enkele centimeters naast de voor hem verkeerde paal.

Niet veel later klaagde Granit Xhaka bij arbiter Tobias Stieler dat hij bewust op zijn hak werd getrapt door Thielmann. Stieler werd naar het VAR-scherm geroepen en gaf de aanvaller van Köln een directe rode kaart.

Köln oogde gefrustreerd en na een harde overtreding kreeg Dejan Ljubicic geel, waardoor de Oostenrijker de regionale derby tegen Borussia Mönchengladbach volgende week moet missen. Ook Frimpong liet zich gelden met een harde overtreding op Jeff Chabot. De Oranje-international kreeg daarvoor geel en mist volgende week het thuisduel met VfL Wolfsburg.

Een spijkerharde tackle van Eric Martell op Wirtz stookte het vuurtje nog wat verder op. Ondanks hevige protesten aan Leverkusen-zijde kreeg Martel slechts geel. De daaropvolgende vrije trap van Grimaldo vloog maar net over. Köln meldde zich regelmatig voor het doel van Leverkusen, dat desondanks de betere ploeg bleef.

Leverkusen dacht na de harde fase wat meer aan voetballen en drukte Köln flink terug. Het leverde gevaarlijke momenten op en tien minuten voor rust leidde dit zelfs tot een treffer. Een voorzet vanaf links van Grimaldo belandde via Schick bij Frimpong, die van dichtbij raak schoot: 0-1.

Vlak na de onderbreking had Sargis Adamyan de gelijkmaker op zijn schoen. De speler van Köln had de pech dat zijn inzet op de paal belandde. Leverkusen nam het initiatief daarna weer over en kwam op 0-2 via Grimaldo, die van dichtbij binnentikte na een prima pass van Amine Adli. Daarmee was het duel wel gespeeld en werd het spel wat minder hard. Leverkusen trok de voorsprong vrij eenvoudig over de streep en is zodoende weer een stap dichter bij de titel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een seizoen draait Frimpong. Hier kan Koeman onmogelijk omheen. In deze vorm wordt het echt banken voor Dumfries

3 maart 2024 om 17:40

Je hebt spelers die goed spelen bij hun club en niet bij hun land. En je hebt spelers waarbij het tegenovergestelde van toepassing is. Laat dat nou net voor dumfries gelden. Die hoort gewoon basis te staan.

3 maart 2024 om 17:41

Kwalitatief zou het absoluut een logische keuze zijn. Maar Dumfries levert als vrijwel 1 van de enige altijd in Oranje.

3 maart 2024 om 17:42

Frimpong op rechtsbuiten en Dumfries op de back.

Bij deze feliciteer ik Leverkusen en Alonso al met de landstitel. Dit geven ze niet meer uit handen.

3 maart 2024 om 17:47

Als Bayern zo laat in het seizoen nog 10 punten goed kan maken op Leverkusen moet je de BL gewoon opdoeken.

3 maart 2024 om 17:48

ik zie dat niet gebeuren. Leverkusen is gewoon heel dominant zoals Bayern in de vroegere seizoenen.

Frimpong 10 goals en 10 assists dit seizoen, Grimaldo 11 goals en 11 assists. Echt niet normaal die 2.

3 maart 2024 om 18:25

En beiden voor maar 11 miljoen gehaald (grimaldo transfervrij en frimpong voor 11 miljoen van celtic). Wel netjes.

Offtopic:
Rheinderby? Er is maar 1 echte Rheinderby en dat is die tussen Borussia Mönchengladbach en FC Köln!

3 maart 2024 om 18:54

De derby tussen bmg en Köln heet de rheinland derby. Tussen Köln en Bayer heet de rhein derby.

3 maart 2024 om 21:30

Aah, dank.
Ik ga aanstaande zaterdag weer naar de derby Gladbach-Koln, dacht altijd dat die bekend stond als de Rheinderby. Heerlijk voetbalgevecht is dat altijd

4 maart 2024 om 16:30

Aaah gaaf! Veel plezier alvast namens een Köln fan

4 maart 2024 om 17:50

Mönchengladbach ligt niet aan de Rijn en daarom is het ook geen “Rheinderby” maar een “Rheinisches Derby”. En daarvan zijn er een heleboel - uiteraard Köln - Gladbach en Köln - Leverkusen maar ook Köln - Düsseldorf aangezien de rivaliteit tussen die twee (belangrijkste) steden bijzonder groot is. En er zijn nog veel meer wedstrijden die door de betreffende clubs als “Rheinisches Derby” worden gezien. Er zijn heel veel clubs met vergane glorie in die streek. Alleen in het Roergebied is het nog erger (“Land der 1000 Derbys”).

Frimpong basis in Oranje. Desnoods samen met Dumfries. Volgens mij wordt een tegenstander helemaal gek als zowel Frimpong als Dumfries er telkens overheen denderen en ook nog een mee verdedigen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren