Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frenkie kijkt graag naar collega-international met wie hij pas twee keer speelde

Laatste update:

Frenkie de Jong kijkt reikhalzend uit naar het EK van volgend jaar zomer in Duitsland. De middenvelder, die normaal gesproken een plaats in de definitieve selectie krijgt van bondscoach Ronald Koeman, vindt spelen voor het Nederlands elftal nog steeds het mooiste en meest eervolle dat er is.

"Het hangt er natuurlijk vanaf hoe we het gaan doen. Maar een eindtoernooi met je land spelen is het mooiste dat er is voor een voetballer, denk ik", zegt De Jong in gesprek met Joep Schreuder van de NOS. "Dus we kijken daar super erg naar uit."

"We zijn heel trots dat we voor Oranje mogen spelen en dat we het land mogen vertegenwoordigen op het EK. Iedereen heet er heel veel zin in", aldus de enthousiaste middenvelder, die het Oranje-legioen direct een boodschap meegeeft. "Het is in Duitsland, dus hopelijk komen er veel fans over. Dat zou ons goed doen, die steun hebben we ook echt nodig."

Reijnders
Schreuder wil vervolgens van De Jong weten hoe hij aankijkt tegen de ontwikkeling van Tijjani Reijnders, een collega op het middenveld van Oranje. "Ik volg het voetbal sowieso en Nederlandse spelers met extra interesse. Om dan te zien hoe hij het doet bij AC Milan, dat is wel heel leuk om te zien."

De Jong weet inmiddels wat het is om samen te spelen met Reijnders. Beide spelers stonden in september samen op het middenveld toen het Nederlands elftal in de strijd om een EK-ticket won van achtereenvolgens Griekenland (3-0) en Ierland (1-2).

Koeman heeft nog voldoende tijd om richting het EK te experimenteren met een middenveld met De Jong en Reijnders. Oranje speelt op 22 maart vriendschappelijk tegen Schotland en vier dagen later tegen Duitsland. Kort voor de eindronde worden ook nog enkele oefenduels afgewerkt.

Geen geweldig interlandjaar
Voor de inmiddels 26-jarige De Jong was 2023 geen geweldig jaar op het gebied van interlands. De controleur van Barcelona kwam door blessureleed tot slechts vier interlands. Hij deed mee tegen Kroatië (2-4 verlies) en Italië (2-3 verlies) in de finaleronde van de Nations League, terwijl er dus ook basisplaatsen waren tegen Griekenland en Ierland.

De 54-voudig international miste maar liefst zes interlands in 2023. De Jong was er bijvoorbeeld in november niet bij tegen Ierland, toen Nederland dankzij een 1-0 overwinning op Ierland kwalificatie voor het EK in Duitsland in de wacht sleepte. Reijnders vormde in die wedstrijd samen met Jerdy Schouten het hart van het Oranje-middenveld.

Verdient Tijjani Reijnders een basisplaats bij Oranje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat is Frenkie toch ook een wereldklasse speler ik verwacht ook dat hij goed gaat spelen op het EK komende zomer.

Denk dat Oranje wel kan verassen dit EK maar ik zie ze niet persee als enorme favoriet.

31 december 2023 om 14:19

Niet perse? Ik helemaal niet. Het loopt helemaal niet zo heel lekker de laatste maanden (/jaren). Ben een Koeman fan al sinds hij voetballer was en in zijn eerste termijn als bondscoach deed hij het in mijn ogen erg goed, maar ik vind een aantal spelers die hij in zijn tweede termijn geselecteerd heeft/had voor Oranje bedenkelijk.

31 december 2023 om 14:42

Die mening deel ik. Koeman in z'n eerste termijn was goed, maar het is wel duidelijk dat Koeman net als zijn generatiegenoten vooral goede fundamentenbouwers zijn. Als ze verder moeten aan een al bestaand fundament of door moeten selecteren, zijn ze erg conservatief en erg ineffectief. Niets positiefs wat we bij Oranje zien, kunnen we wijten aan tactiek of creatief denken. Wat we aan positiviteit zien, is te wijten aan individuele kwaliteiten en ontwikkeling van spelers bij hun clubs. Het doorbreken van nieuw talent.

31 december 2023 om 14:53

Ik vind t een beetje overdreven - over eerste grofweg 15 spelers is geen discussie die selecteren zichzelf. Dan heb je op VZ vervolgens enorme discussies over marginale beslissingen wie nou de 2e rechtsback moet zijn of de reserve linksbuiten, en iedereen heeft zijn favoriete club/speler daarvoor, en als Koeman niet de juiste derde keeper meeneemt is hij direct een prutser, etc.

Let wel, ik vind Koeman ook geen genie maar tis in elk geval beter dan een Frank de Boer, Martin Jol of Andries Jonker.

Ik zie het liefst de Jong met Schouten. Daarvoor kan Reinders, maar ook Xavi. Middenveld en achterhoede is zowiezo wereldtop. Links voor Gakpo zowiezo, maar in de spits en rechtsbuiten is het nog niet top. Hopelijk gaan Brobbey en Zirkzee nog groeien.

31 december 2023 om 14:14

@inti

Ja ik ook, alhoewel ik denk dat Gravenberch ook naast Frenkie uitstekend kan renderen in een dubbele 6 met Simons ervoor als 10. Klinkt echt geweldig.

31 december 2023 om 14:54

@messi: zeker, Gravenberch is ook nog een optie inderdaad. Wat een goede mogelijkheden!
Hopelijk stapt Koeman wel direct af van dat 5-3-2 systeem en gaan we weer 4-3-3 spelen.

31 december 2023 om 16:26

@inti

Ja eens, of gewoon terug naar een 4-2-3-1 want dat 5-3-2 is niet om aan te zien eerlijk gezegd..

1 januari 2024 om 14:57

4231 woahhh,
Van nistenrooy
Robben sneider van persie

Wat een waanzinnig goed team was dat ook

31 december 2023 om 14:16

Ik zou Reinders ook niet basis zetten. Verdedigend te zwak en aanvallend niet dwingend genoeg. Dus eens met je middenveld met Simons erbij.

31 december 2023 om 14:21

Reijnders is een geweldige verbindingsspeler. Die zet je op nr 8. Op 10 gewoon met Xavi. Dat kwartje gaat vanzelf vallen.

Als je moet verdedigen heb je altijd nog schouten of wieffer achter de hand.

31 december 2023 om 14:26

Ik zie in Reijnders een topper in wording. Ik denk dat we daar nog veel plezier aan gaan beleven de komende jaren in oranje. Jammer dat hij toch alweer 25 jaar is.

31 december 2023 om 14:39

@feye_88 - Eens, maar ik zie sowieso liever 4-3-3. Als je die formatie met het huidige materiaal niet stabiel kunt krijgen in verdedigend opzicht, moet je je als technische staf en bondscoach af gaan vragen of je wel geschikt bent voor de job. Die formatie geeft in ieder geval de ruimte om te kunnen varieren tussen de flanken en het centrum. Je hebt dan veel meer afspeelmogelijkheden. 5-3-2 is er juist voor om direct te kunnen spelen, maar dat doet dit Oranje helemaal niet. Het gaat traag, het is flets en er zit totaal geen creativiteit in de tactiek.

Ik zou (mits iedereen fit is) gewoon spelen met:

Bijlow/flekken, Hartman, Ake, Van Dijk, Dumfries/frimpong, Schouten, De Jong, Reijnders, Gakpo, Zirkzee/memphis, Simons.

Dan kun je altijd nog experimenteren met spelers als Wieffer, Veerman, Geertruida, Koopmeiners, eventueel Brobbey als hij meer gaat scoren e.d.

31 december 2023 om 14:48

Is De jong ook niet een geweldige verbindigsspeler? Een beetje teveel van het goede misschien.

31 december 2023 om 16:37

Reijnders altijd basis met Frenkie en Schouten. Perfecte balans en absurd veel voetbal.

31 december 2023 om 14:45

Zirkzee kun je prima opstellen. Het alternatief is bijvoorbeeld Weghorst. Die is echt niet zoveel beter en zit allang aan z'n piek. Dan zie ik liever een jonge Zirkzee die tevens goed aan de bal is. Brobbey moet nog een ontwikkeling doormaken, maar die haakt ook wel aan in de komende 15 maanden als hij op z'n zwakheden traint (wat hij ook doet). Wel hoop ik nog op een fitte Memphis die weer een beetje in vorm komt. Dat heb je gewoon nodig.

31 december 2023 om 20:26

Zirkzee op 10 als valse spits lijkt mij interessant. Met Brobbey en Zirkzee naast elkaar gaan verdedigers het heel lastig hebben en nooit op kracht winnen. Reijnders vind ik wat gehyped, vind niet dat hij de sterren van de hemel speelt als 10. Dan mag je wel wat meer scoren en assists leveren. Houdt zich goed staande niet veel meer.

2 januari 2024 om 21:27

Waarom zou je Brobbey nu al opstellen? Die heeft een soortgelijk moyenne in de Eredivisie als Zirkzee in de Serie A. Brobbey moet zich nog ontwikkelen. Het heeft totaal geen zin om hem al voor de leeuwen te gooien. Een fitte Memphis en Gakpo zijn sowieso veel verder, terwijl ook Zirkzee hem voorbij lijkt te zijn gegaan. Reijnders is overigens een centrale middenvelder (8), geen 10.

31 december 2023 om 15:10

Wereldtop gaat nog wat ver voor het middenveld maar we hebben in elk geval spelers met veel potentieel. Ook voorin is er aardig wat potentie, niet zo lang geleden moesten we het hebben van namen als Promes, Babel, Memphis, Dost en Janssen. Misschien komt dit EK nog net te vroeg voor de piek van Reijnders, Wieffer, Schouten, Brobbey, VD Ven, Lang, Simons, De Ligt, Gravenberch, Timber, Frenkie, Frimpong, Malacia en Hartman maar op zich ziet het er best goed uit voor 2026 en verder.

31 december 2023 om 15:34

Wieffer verwacht ik helemaal geen "piek" van. Totaal onnodige speler voor Oranje. Voor Malacia ben ik bang dat Hartman hem al voorbij is. De Ligt moet ik nog zien maar omdat het een centrale verdediger is geef ik het voordeel van de twijfel. De rest die je noemt geef ik je helemaal gelijk in, stuk voor stuk leuke spelers waar nog veel meer uit te halen valt.

31 december 2023 om 17:21

Malacia speelt op Premier League niveau, het is natuurlijk nog wachten of Hartman daar aan kan haken, maar idd de potentie is er, en tegen 2026 kan alles anders zijn.

Er zullen altijd talenten zijn waarbij ergens de ontwikkeling stopt, maar zolang de pijp breed genoeg is (we hebben ook nog Geertruida, Bakker, Botman, Kluivert, Stengs, Gakpo en Zirkzee die zich allemaal nog ontwikkelen) zullen er altijd wel een paar doorbreken.

31 december 2023 om 20:13

Wieffer is beter dan Schouten naar mijn mening. Wieffer is veel completer, sterker en 2 jaar jonger en gelukkig ziet Koeman dat ook en de statistiek liegt ook niet. Wieffer vind je overal waar Schouten veel soberder speelt.

31 december 2023 om 21:22

Wieffer is totaal niet beter dan Schouten. Die statistieken zijn ook enigszins vertekenend natuurlijk, zo viel Tahirovic ook in de prijzen op basis van statistieken. Wieffer staat vaak verkeerd, wat niet in statistieken uit te drukken is

31 december 2023 om 22:15

Echt complete onzin. Vandaar dat Wieffer er bovenuit steekt met onderscheppingen.

31 december 2023 om 22:41

Zijn twee verschillende dingen. Je kan veel onderscheppen maar wel vaak fout staan en wat minder onderscheppen maar positioneel beter staan.

31 december 2023 om 22:47

Wieffer is juist degene die het spel het beste leest bij Feyenoord en de lijnen uitzet. Zou heel gek zijn als dan zn eigen positionering een zwakte van em was. Slaat nergens op. En ook om te onderscheppen moet je op de juiste plek staan.

31 december 2023 om 20:34

Ongelooflijk dat je niet sowieso voor Reijnders kiest. Man is de patron op het middenveld bij Milan. Bepaalt daar het ritme. Die hoort er standaard in ten koste van elke Eredivisie middenvelder

Misschien is het middenveld wel beter zonder fraai frenkie.
Vin het maar tegenvallen in het ned elftal.
Ligt ook alrijd aan zijn positie of medespelers.
Wanneer is het keer zijn fout??

31 december 2023 om 14:23

@critic0

Ik hoop dat je sarcastisch bent.

Frenkie is de beste middenvelder van Oranje en ook de beste speler van Oranje. zonder hem loopt de opbouw voor geen meter en dat is ook gebleken toen Frenkie tijdens de interland periode geblesseerd was.

31 december 2023 om 20:27

Je overdrijft wel Van Dijk is de beste en meest bewezen speler van Oranje. De enige die je wereldklasse kan noemen. Daarna Ake en daarna de rest zoals De Jong, Dumfries, Depay etc.

31 december 2023 om 14:23

Kijk jij voetbal met je ogen dicht? Overduidelijk de beste voetballer die het NL elftal heeft. Het is alleen geen speler die wedstrijden beslist. Ik kan mij geen enkele grove fout van frenkie herinneren in het NL elftal

31 december 2023 om 14:30

Grapje toch? Dat is met afstand onze beste middenvelder. Het probleem is juist dat het falen van andere middenvelders op het conto van De Jong wordt geschreven, zoals een Koopmeiners die in Oranje bijna structureel een onvoldoende haalt of een De Roon die simpelweg het niveau niet heeft. Sowieso denk ik dat een middenveld met De Jong, Schouten en Reijnders prima werkt. Dan hebben ze alle drie afspeelmogelijkheden en spelen ze ook in hun kracht.

En, zoals messi_123 al aangeeft: Oranje in de afgelopen interlandperiodes zonder De Jong gezien? Dat was echt heel slecht.

31 december 2023 om 15:16

Frenkie is potentieel onze beste middenvelder, dus die gaat zeker geselecteerd worden.

Verder is het idd hopen dat hij dit toernooi in Oranje wel uit de verf komt, maar voordeel is wel dat we met spelers als Reijnders, Gravenberch en Simons andere middenvelders hebben die de kar kunnen trekken, dat was met spelers als De Roon, Koopmeiners en Wijnaldum toch minder.

31 december 2023 om 18:06

Frenkie is een typische mooi weervoetballer, als een elftal draait kan hij heel goed spelen, maar als het tegen zit en er moet voor een resultaat gevochten worden deelt hij mee in de malaise en heb je er weinig aan, hij is niet iemand die in zulke wedstrijden het verschil kan maken. Net als alle andere Nederlandse spelers zat hij niet in de top 30 voor de gouden schoen. In Nederland kritiekloos op handen gedragen, in het realistischere buitenland gezien als een goeie speler, maar niet exceptioneel.

1 januari 2024 om 12:56

precies dat ja.
goede speler maar echt niet veel meer dan dat.
Ligt ook nooit aan hem.
Meestal geven we de positie de schuld want hij kan maar op 1 positie spelen...
Maar kan ook aan zijn medespelers liggen..

Ik zou met Frenkie en Schouten gaan spelen tegen de toplanden. Dan staat er een uitstekend blok op het middenveld, voetballend maar vooral (ook) verdedigend. Voor hen kunnen dan de creatieve jongens spelen zoals Xavi Simons of Reijnders.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren