Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Frenkie Jong en Pedri op tijd fit voor Champions League-kraker Barcelona - PSG’

Laatste update:

FC Barcelona ziet de ziekenboeg leegstromen. Volgens de Spaanse krant Mundo Deportivo kunnen de supporters van Blaugrana spoedig de verrichtingen van Pedri en Frenkie de Jong weer op het veld zien.

Op 3 maart schrokken de supporters van Barcelona zich rot. Die dag speelde de club in het San Mamés tegen Athletic Club de Bilbao toen het zowel de Jong en Pedri nog voor rust uit zag vallen.

De Jong liep zijn enkelkwetsuur op na een luchtduel met Athletic-middenvelder Unai Gómez. De voormalig Ajacied kwam ongelukkig neer op het gewricht en liet meteen merken dat er sprake was van een ernstige blessure.

Hierdoor miste hij de afgelopen interlandperiode en werd er zelfs even gevreesd voor een EK zonder de creatieve spelmaker, maar daar lijkt bondscoach Ronald Koeman zich geen zorgen meer over te hoeven maken.

Vlak voor rust ging het in het Baskenland dus ook mis bij Pedri. De 21-jarige Spanjaard ging naar de grond met een hamstringblessure, nadat hij een pass verstuurde. Hevig geëmotioneerd moest hij destijds het veld verlaten. Het was al de derde blessure dit seizoen voor de jongeling die geboren werd op Tenerife.

Nu is de verwachting dus dat het tweetal op tijd fit is voor de dubbele clash met de Paris Saint-Germain. Op woensdag 10 april staat in de Franse hoofdstad de heenwedstrijd op het programma, waarna zes dagen later in Catalonië de return op de rol staat. Vijf dagen na die wedstrijd speelt Barcelona ook nog eens de El Clásico tegen Real Madrid.

Waar de rentree van De Jong op het trainingsveld nog even op zich laat wachten is de Spanjaard reeds weer gesignaleerd op het Ciutat Esportiva Joan Gamper, de trainingsaccommodatie van Barça.

Ondanks dat Pedri pas 21 jaar is, heeft de pupil van hoofdtrainer Xavi al 133 wedstrijden in de hoofdmacht van Barcelona afgewerkt. Dit seizoen kwam de jongeling tot 16 duels, waarin hij tweemaal scoorde en evenvaak een assist afleverde. Collega-middenvelder De Jong speelde in totaal sinds zijn komst van Ajax in 2019 al 210 wedstrijden, waarvan 19 dit seizoen. Ook hij vond dit seizoen 2 keer het net.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jasper, lees nou eens die artikelen na! Haha. Frenkie Jong, nieuwe speler Barcelona?

29 maart 2024 om 13:23

Jasper Keuper kan beter weer pizza's gaan bezorgen voor Domino's, want die opleiding Sport en Communicatie wordt hem niet.

Pedri zou ik sowieso banken in het heenduel. Hij moet niet gehaast worden en ik denk dat je uit bij PSG gewoon de wedstrijd moet doodspelen en gewoon countervoetbal moet spelen. Waarom zou je aanvallend gaan spelen tegen een team met zoveel snelheid? Probeer daar een 0-0 of een vieze 0-1 overwinning uit het vuur te slepen en meer niet.

Het Psg middenveld vind ik maar matig, dus probeer die linie maar te domineren met Gündogan, Frenkie en desnoods Fermín hangend vanaf de flank. Dan kan Pedri later in de wedstrijd mogelijk invallen om de bal in de ploeg te houden. Christensen en Frenkie als blok voor de defensie, Cancelo en Yamal die de flanken bestrijken en Raphinha/Fermin en Gündogan in de rug van Lewandowski.

29 maart 2024 om 13:35

Helemaal mee eens. Voor de rest is het een kwestie van 1 speler onschadelijk maken en dat is Mbappe. Nou dat kan eigenlijk alleen Araujo doen. Dus dan zet je hem als directe tegenstander van Mbappe neer. En dan is het verder hopen dat je aanval niet verzaakt.

29 maart 2024 om 16:23

Moet zeggen dat de sleutel inderdaad op het middenveld ligt. Christensen en Frenkie als blok is complementair aan elkaar. Christensen is steeds beter gaan spelen. Gaten dichten en duels winnen en daarna gewoon meteen de bal inleveren. Gundogan als meest vooruitgeschoven middenvelder is het beste en dit kalenderjaar speelt hij beduidend beter.

Voorin hangt alles vrijwel af van Yamal. Hopelijk dat Felix het nog eens op zn heupen krijgt. Die gozer kan zo goed voetballen, maar consistentie werk ethiek zijn belabberd.

29 maart 2024 om 16:50

Felix zou ik laten invallen. Niet laten starten. Het vreemde aan hem is dat hij intrinsiek zoveel talent heeft, maar hij toch op de meest domme plekken op het veld gemakzuchtig de bal verspeeld. Als hij de bal in de ploeg hield kon je hem prima tegen PSG laten starten, maar dat doet hij niet.

Hij heeft al ontelbare keren laag op het veld geprobeerd rustig zijn tegenstander uit te kappen, met als resultaat balverlies. Hij moet meer pit krijgen, dat is het voornaamste probleem. Hij moet soms doorhebben dat je een duel moét winnen om geen grote counterkans tegen te krijgen, hij moet soms doorhebben dat hij simpel moet spelen, en het makkelijkste: hij moet leren direct als een bezetene om te schakelen bij balverlies. Hij verdedigd soms mee hoor, maar altijd 1,2,3 seconden te laat. Alsof het niet zijn natuur is om terug te sprinten, en hij even bedenktijd nodig heeft.

29 maart 2024 om 18:20

Hij gaat ook vaak voor een panna ipv een simpele passeerbeweging. Geen besef dat het op het veld om efficiëntie gaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren