Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frankfurt verrast Leipzig; Van de Beek debuteert op ongebruikelijke positie

Laatste update:

Eintracht Frankfurt heeft zaterdagmiddag voor een verrassing gezorgd door RB Leipzig te verslaan: 0-1. De werkgever van Xavi Simons was lange tijd de duidelijk sterkere ploeg, maar kwam mede door een off-day van Loïs Openda niet tot scoren. Donny van de Beek startte in de basiself van Frankfurt en maakte zo zijn debuut, alvorens hij na ruim een uur gewisseld werd. Tegelijkertijd kwam FSV Mainz 05 in actie tegen VfL Wolfsburg. Mede dankzij een doelpunt van Václav Cerny eindigde dit duel in 1-1.

Aan de kant van Leipzig was er vanzelfsprekend een basisplek voor Simons. De aanvallende middenvelder annex aanvaller miste nog geen enkele Bundesliga-wedstrijd dit seizoen en daar kwam zaterdag geen verandering in. Simons moest onder meer Openda van aanvoer gaan voorzien.

Bij Frankfurt verscheen Van de Beek dus aan de aftrap voor zijn debuut. De van Manchester United gehuurde middenvelder had voor het eerst dit seizoen een basisplek in een officieel duel. Van de Beek stond op een voor hem ongebruikelijke positie geposteerd: de voormalig Ajacied startte als linksbuiten. Ex-PSV'er Mario Götze startte op het middenveld, terwijl Philipp Max plaatsnam op de reservebank.

De uitploeg nam al vroeg in het duel brutaal de leiding. Niels Nkounkou zag vanaf de linkerflank hoe Ansgar Knauff een loopactie richting het strafschopgebied van Leipizg maakte. Eerstgenoemde had een vlijmscherpe pass in huis en Knauff rondde overtuigend af: 0-1.

De openingstreffer zou uiteindelijk een van de spaarzame offensieve hoogtepunten van Frankfurt zijn. Na de tegentreffer nam Leipzig namelijk het heft in handen en gingen die Roten Bullen nadrukkelijk op zoek naar een gelijkmaker. Kansen creëerde Leipzig in groten getale, waarbij Openda de gevaarlijkste man was. Zo was de Belg na een dik kwartier betrokken bij een flitsende uitbraak. De eindpass van Openda bleek echter te onderscheppen. Het zou een van de vele kansen worden die de aanvaller verprutste in het duel.

Aan het begin van het tweede bedrijf was er een fase waarin Frankfurt de rug wist te rechten en aanvallend sterker leek te worden. De voorsprong verdubbelen zat er echter niet in voor die Adlerträger, die moesten toekijken hoe Leizpzig het initiatief weer overnam. Na ruim een uur spelen kreeg Openda nog maar weer eens een goede mogelijkheid. De spits wist een voorzet vanaf links richting het doel van Kevin Trapp te koppen, maar de keeper bracht redding met de vingertoppen. De Duitse doelman zou met zijn vele reddingen uiteindelijk uitgroeien tot de uitblinker van de wedstrijd.

Aan de tussenstand zou niks meer veranderen, waardoor Frankfurt drie punten kon bijschrijven. Door de zege loopt de nummer vijf van de Bundesliga in op directe concurrent Leipzig (plek vier), dat nog zes punten voorsprong heeft op de naaste belager.

FSV Mainz 05 – VfL Wolfsburg 1-1
Aan de kant van de thuisploeg was er in het hart van de verdediging een basisplaats voor Sepp van den Berg. Hij zag hoe Cerny na twaalf minuten voor de 0-1 tekende. De voormalig aanvaller van Ajax, FC Utrecht en FC Twente draaide naar zijn linkerbeen en plaatste de bal vanaf vijftien meter in de korte hoek. Het was zijn tweede goal in de Bundesliga. Na een uur spelen zorgde Silvan Widmer op prachtige wijze voor de gelijkmaker. Hij ontving een lange pass aan de rand van het strafschopgebied, nam de bal aan op de borst en schoot vervolgens over doelman Koen Casteels in de lange hoek binnen: 1-1. Dat bleek ook de eindstand.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja als je zoveel kansen mist vraag je er ook om. Leverkusen laatste minuut gewonnen, het geluk van een kampioen?!

Mooi! Geen geweldige wedstrijd, maar 1 schot op doel is genoeg om Leipzig te verslaan. Overigens een heerlijke assist van Nkounkou op Knauff, daar hadden Simakan of Blasczwich evt. meer kunnen doen. Openda had echt een hele grote kans 1 op 1 met Trapp zeg, echt heel slecht geschoten. Mainz-Wolfsburg was onverwacht nog best een leuke wedstrijd. Mainz zie ik er dit jaar wel uitvliegen, wel een mooi doelpunt van Widmer geen idee of het bewust was

Van de Beek stond geen linksbuiten, op papier misschien. Liep meer achter de spits, beetje vrijerol achtig. Maar ze hebben 85 minuten alleen maar lopen verdedigen. Maar ze hebben wel vertrouwen in Donny in zijn eerste pot gelijk basis.

13 januari 2024 om 17:58

Zag m gewoon vaak genoeg op linksbuiten hoor?

Bayer 04 Leverkusen slotseconden gewonnen haha, geluk van de kampioen?
Ik gun het ze wel. Eindelijk eens geen Bayern München en het zou fantastisch zijn voor Xabi Alonso.

Leuk voor Van de Beek dat hij eindelijk weer is mocht spelen. Hopen dat hij een solide seizoenshelft kan spelen bij Frankfurt. Zeker omdat hij zowat 3 jaar stil stond in zijn ontwikkeling. Tuurlijk mede door blessures maar toen die wel fit was had hij in de zomer van 2022 al moeten gaan...

Voor alle haters, die Donny moet maar eerst een basisplek zien te bemachtigen en goed moet spelen. Die man heeft in zijn kleine rechte teen meer skills dan Koopmeiners, De Roon, Wieffers en Veerman. Oranje gaat eindelijk weer succesvol zijn. Het probleem bij Oranje is een loper die gaten dichtloopt. Assisten kan geven en goals kan maken. In mijn optiek is het een type Seedorf die andere beter laat spelen, zonder zelf echt eruit te springen. Ja ik bedoel niet zijn prijzenkast en clubs, maar zijn toegevoegde waarde in een elftal. Met een Seedorf weet je vaak wel dat je kwart finale gaat spelen en dat je jaarlijks wel om de prijzen mag voetballen. Dat heeft Donny ook, een soort vechtlust wat je tegenwoordig niet ziet bij een Koopmeiners, als het tegenzit, dan is hij in zichzelf gekeerd. Van de Beek als het tegen zit gaat hij nog harder knokken. Ja dat is niet vreemd als je broertje gehandicapt is en je beste maat een kasplantje is. Dat soort gebeurtenissen maakt dat je mentaal verder bent dan iedereen.

13 januari 2024 om 17:49

Donny een type Seedorf? Gaat het verder wel goed met je? Daarnaast is Donny echt geen speciale voetballer. Typisch dertien in een dozijn zelfs.

13 januari 2024 om 17:56

@lvgeal

Als je hem in de spits zet maakt die er 30 in een seizoen. Geen enkele Nederlander is zo koelbloedig voor de goal. Ik heb sinds zijn afwezigheid nog steeds geen speler gezien die zo goed tussen de linies speelt.

13 januari 2024 om 18:09

Toch vreemd dat niemand hem dan in de spits zet. Ik wacht tot hij de Ballon D'or wint.

13 januari 2024 om 19:01



Gaat het wel goed met jou? Ik benadruk express nog dit: In mijn optiek is het een type Seedorf die andere beter laat spelen, zonder zelf echt eruit te springen. Ja ik bedoel niet zijn prijzenkast en clubs, maar zijn toegevoegde waarde in een elftal.

Blijkbaar giert je alcohol nog door je lichaam. Kijk wat Oranje afgelopen 10 jaar heeft gepresteerd zonder Donny op een eindtoernooi. Ik ga je dubbel ongelijk geven a.s. zomer als het EK begint. Dan zul je zien dat Oranje beter speelt met Donny dan Zonder een Donny. Waarom denk je dat Ajax ver kwam in 2019? Als ze zonder een Donny zou spelen, dan was het allang klaar. Mensen willen alleen maar man of de match spelers zien zoals Mbappe, Messi en Ronaldo, maar de stille krachten die hoeven ze niet te zien. Kijk hoe goed Frenkie presteert op een eindtoernooi. Die man is inmiddels 26 en heeft bij lange na niet de prijzenkast van een winnaar. Gravenberch heb ik hoger zitten. Op zijn leeftijd had hij allang het team moeten dragen en een leider moeten zijn. Ook hij staat zwaar stil. Mijn voorkeur gaat uit naar Reinders/gravenberch en Van de Beek. Pijnljk voor velen, maar ook Van de Beek wordt dus net als Seedorf door heel NL al uitgekotst. Prachtig land, gelukkig zijn wij allemaal zo rooskleurig als Rutte.

13 januari 2024 om 19:41

Allemaal gebaseerd op één goed seizoen bij Ajax een jaar of 5 geleden. Na dat seizoen heeft hij nauwelijks een Eredivisie waardig niveau behaald, dus leuk al die aannames, maar enkel gebaseerd op de kleur van de brillenglazen.

13 januari 2024 om 17:53

@erodinho

Geen woord aan gelogen, ik ben het helemaal met je eens en over 1 of 2 seizoenen speelt die weer bij een topclub.

14 januari 2024 om 09:56

Je vergelijkt een aanvallende middenvelder met verdedigende middenvelders? Tja zo kan ik het ook haha.

Donny speelt al tig jaar niet meer om de prijzen.. dus je hele reactie slaat echt nergens op haha

Sowieso blij voor Donny dat hij weer een wedstrijd speelt vanaf minuut 1. Hopelijk volgen er nog veel meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren