Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Fortuna hoopt Diemers-transfersom te overtreffen na interesse uit Frankrijk’

Laatste update:

De kans is zeer reëel dat Fortuna Sittard na Mark Diemers opnieuw een belangrijke speler kwijtraakt. 1Limburg weet zondag namelijk te melden dat Amadou Ciss dicht bij een overgang richting het Franse SC Amiens is. Fortuna hoopt aan de verkoop van de middenvelder een transferbedrag over te houden dat hoger ligt dan de miljoen euro die Feyenoord naar verluidt heeft betaald voor Diemers.

Fortuna en Amiens praten al enkele weken over een transfer van Ciss, die in Sittard nog twee seizoenen vastligt. Inmiddels zijn de onderhandelingen in een vergevorderd stadium aanbeland, zo wordt benadrukt door bovengenoemd medium. Frankrijk is geen onbekend voetballand voor de jeugdinternational van Senegal, want de begeerde middenvelder kwam in 2018 over van het bescheiden Pau. Ciss schopte het afgelopen seizoen, voor de uitbraak van het coronavirus, tot 6 doelpunten in 24 wedstrijden in het shirt van Fortuna.

Het is niet ondenkbaar dat Ciss volgend seizoen met Amiens in de Ligue 1 uitkomt, ondanks de negentiende plaats van afgelopen seizoen. De jaargang 2019/20 werd vorige maand definitief stilgelegd en met de degradatieplek is men veroordeeld tot verdergaan in Ligue 2. De rechter gaat echter niet akkoord met de beslissing, al voelt de organisator van Ligue 1 er niets voor om volgend seizoen met 22 ploegen te beginnen. Vóór 30 juni moet een definitieve oplossing worden aangedragen, zo klinkt het.

Fortuna nam vrijdag definitief afscheid van Diemers, afgelopen seizoen een van de smaakmakers in Sittard. De 26-jarige middenvelder leek op weg naar FC Groningen, dat met alle betrokken partijen reeds tot een akkoord was gekomen. Uiteindelijk heeft de ambitieuze Diemers toch gekozen voor een driejarig contract bij Feyenoord.

Verwacht jij dat Fortuna Sittard het gemis van Amadou Ciss gaat opvangen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zeer beperkte speler. Zou al blij zijn als alleen zijn salaris vrij kwam.

21 juni 2020 om 16:24

Dat zal voor Fortuna begrippen in de corona-tijd inderdaad nogal hoog zijn door zijn Senegalese achtergrond, of heeft hij ook een Europees paspoort?

21 juni 2020 om 16:42

Nee enkel Senegalees inderdaad. Veel te duur voor ons, dus hij moet ook verkocht worden deze zomer als het even kan.

21 juni 2020 om 16:43

Ik dacht altijd dat dit een van de gevaarlijkere spelers van Fortuna was, maar niet dus?
Nou baseer ik mijn mening wel op samenvattingen, heb de beste man nooit 90 minuten zien spelen.

21 juni 2020 om 16:50

Inderdaad, als ik dit zo lees vraag ik mezelf af waarom hij in godsnaam met Feyenoord in verband is gebracht een aantal maanden geleden.

21 juni 2020 om 16:53

Om het kort te houden die man kan er vrij weinig van, kan leuk koppen voor de rest is het vrij matig.

Ongelooflijk, 1,5 miljoen voor Ciss. Ik had hem voor 500.000,- hoogstpersoonlijk naar Frankrijk gefietst! Als dit door gaat doet Fortuna wereld zaken, Ciss is gewoon een zeer matige speler, met een zeer matige techniek. Kan me zijn eerste paar minuten nog wel herinneren vorig seizoen; hij gleed in een invalbeurt van een paar minuten wel drie of vier keer uit.

21 juni 2020 om 16:43

Precies. Wanneer Fortuna dit voor elkaar krijgt dan doen ze hele goede zaken!

Geweldig. Zoveel geld voor zo een beperkte speler. Netjes Fortuna. Het zou overigens om anderhalf miljoen gaan. Belachelijk veel! Maaar geniaal van het technisch hart.

21 juni 2020 om 17:17

Dat gaat helemaal nergens meer over. Dat bedrag voor deze speler in een tijd als deze. Kan het me eigenlijk niet voorstellen.

Nu Diemers weg is en dat is, hoe je het wend of keert, echt wel een aderlating, vraag ik me wel af welke dragende kracht er komend seizoen op de 10 gaat spelen. Hansson lijkt mij voor de vleugel gehaald. Smeets en Tekie zijn twee uitstekende middenvelders, maar daar moet een scorende, aanvallende man bij. Daarnaast nog een middenvelder met specifieke kwaliteiten die als concurrent voor de anderen dient. Wellicht zit we nog iets Turks in het vat op korte termijn?!

21 juni 2020 om 18:51

Thomas Bruns een polsen

21 juni 2020 om 23:24

Ben ik zeker voor. Nog meer ervaring in de eredivisie dan Diemers, vergelijkbare leeftijd en kwaliteiten. Contract bij Vitesse loopt tot 2021 zag ik, dus heel duur zal die niet zijn.. haal je er een goede 10, een goede spits en nog één scorende winger bij dan heb je plots een heel aardig elftal voor komend seizoen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren