Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Flekken maakt indruk bij oud-international: ‘Hij is echt goed met zijn voeten'

Laatste update:

Michel Vorm heeft in gesprek met ESPN aangegeven onder de indruk te zijn geraakt van Mark Flekken. De oud-international was vooral onder de indruk van één aspect bij de doelman die afgelopen week zijn debuut maakte voor Oranje: “Wat me echt opviel is hoe goed hij met zijn voeten is.”

De vijftienvoudig international gaf aan Flekken nog niet eerder aan het werk te hebben gezien: “Ik kende hem eigenlijk helemaal niet, maar ik vind het leuk om dat te zien. Wat me echt opviel is hoe goed hij is met zijn voeten, maar dat kan ook een nadeel zijn. Zijn medespelers weten dat en spelen bijna elke bal terug naar hem. Ze moeten dus wel oppassen dat ze er niet in doorslaan, maar het is zeker een kwaliteit van Flekken en een extra wapen voor het Nederlands Elftal.” De statistieken bevestigen dat Flekken veel werd aangespeeld door zijn ploeggenoten, aangezien de doelman met 49 passes (waarvan 40 geslaagde) de speler met de meeste passes was bij Oranje.

Vorm vindt dat Flekken de tegendoelpunten niet te verwijten valt: “Ik heb hem heel weinig reddingen zien hoeven maken. De tegendoelpunten die hij incasseerde waren in mijn ogen onmogelijke ballen”, aldus de in 2020 gestopte Vorm. De oud-doelman van onder andere FC Utrecht en Tottenham Hotspur ziet kansen voor Flekken bij het Nederlands elftal: “Het is leuk voor zo’n jongen om te zien dat er mogelijkheden zijn. Ik hoop dat hij het seizoen goed afmaakt en dan zullen we zien waar het eindigt. Ik denk wel dat het wat kan worden.”

De 28-jarige Flekken is sinds dit seizoen onbetwiste nummer één bij zijn club SC Freiburg, waar hij in deze voetbaljaargang tot 28 officiële wedstrijden kwam. Hij moest in die wedstrijden slechts 24 tegendoelpunten incasseren en hield zijn doel 10 keer schoon. Voor de oefenwedstrijden tegen Denemarken en Duitsland kreeg de Limburger de voorkeur boven Tim Krul en Joël Drommel en mocht hij dus debuteren in het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal kan momenteel geen beroep doen op de geblesseerde Justin Bijlow, Remko Pasveer en Maarten Stekelenburg.

Is Mark Flekken de eerste doelman van Oranje op het WK?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou kom maar op met de reacties uit eindhoven en omgeving dat hij beter is en meer uitstraling heeft dan Bijlow

31 maart 2022 om 14:42

Hij is beter en heeft meer uitstraling dan Bijlow.

31 maart 2022 om 14:44

Stel je niet zo aan man.

31 maart 2022 om 15:14

Waarom uit Eindhoven eigenlijk. Zal mij een bal interessen wie van deze 2 op doel staat. Als het Drommel maar niet is.

31 maart 2022 om 15:19

Een keeper die beoordeeld wordt op zijn voetenwerk vind ik echt het meest domme wat ik ooit heb gehoord. Beoordeel hem op de ballen die hij wel of niet uit het doel houdt

31 maart 2022 om 15:32

@japier_krekel: natuurlijk niet als je je doelman 49x keer per wedstrijd aanspeelt. Dan is het wel prettig dat je doelman kan 'meevoetballen'. Uiteraard is prioriteit nummer 1 dat je ballen tegen kan houden, maar kan ook met je voeten - Casillas, WK-finale 2010. Laat Flekken maar een paar wedstrijden staan, dan kunnen we hem beoordelen of hij ook goed is in ballen tegenhouden. Ik volg hem namelijk niet in Duitsland en ik denk de meeste mensen niet.

31 maart 2022 om 15:43

Keepers worden steeds meer betrokken in het spel, kijk naar bijvoorbeeld naar een Arsenal en zeker City waar de keeper met een fantastische trap het begin is van de opbouw en geregeld zorgt voor een grote kans. Het is ook net wat voor spel je wilt spelen, maar in een team dat graag de bal in de ploeg heeft geeft het zoveel meer rust. Verder wordt er ook gewoon steeds meer van spelers verwacht en dus ook keepers

31 maart 2022 om 15:44

@lasse
Japie_krekel heeft het over het beoordelen van een keeper op basis van zijn traptechniek. Dat je de redding van Casillas erbij haalt, heeft hiermee totaal niets te maken. Flekken kan op dit moment nog niet beoordeeld worden op zijn keeperskwaliteiten, maar ik zie liever een keeper die beter is met zijn handen dan met zijn voeten qua traptechniek.

31 maart 2022 om 15:46

Het zou wel pas echt indrukwekkender zijn wanneer hij alles met zijn voeten eruit zou halen 😀

31 maart 2022 om 16:22

Bij Arsenal is Leno een betere keeper dan Ramsdale. Leno is in shotstopping een van de beste van de wereld, maar die jongen kan amper meevoetballen.

Ramsdale is ook een goede keeper, maar qua ballen pakken is hij niet zo sterk als Leno. Toch zou ik Ramsdale nooit inruilen voor Leno. Ramsdale is de basis van 90% van de aanvallen van Arsenal. Door met hem te spelen vermoei je de spelers van de tegenstander veel meer, en heb je veel meer de wedstrijd in handen. Hierdoor komen er minder schoten op goal.

Als wij van plan zijn om dominant voetbal te spelen op het WK, dan moet je een keeper hebben die kan voetballen

31 maart 2022 om 16:45

Zou kunnen hoor maar Drommel schijnt ook goed mee te voetballen. Echter als ik de matig voetballende Unerstall bezig zie dan zou ik die persoonlijk toch liever op goal hebben staan

Zijn handenwerk is echter niet of nauwelijks getest deze twee wedstrijden, al was hij inderdaad wel prima wat betreft de opbouw met de voeten. Wil hem nog een keer aan het werk zien waarbij hij meer te doen krijgt.

31 maart 2022 om 18:43

Bij de eerste goal van Denemarken zie je toch dat het niet een echte keeper is, dan heb ik nog liever dat een keeper finaal onder de bal door gaat (wat niet was gebeurd als hij kwam) dan dat hij twijfelt en halverwege stil blijft staan. Bijlow is overall toch een betere keeper, al is flekken met zijn voeten wel enorm goed voor een doelman.

Wat een onzin. Typisch voor de kenners' zo snel mogelijk aansluiten achter anderen.
Of Flekken nou goed is of niet, is nog niet te oordelen geweest.
Goed met zijn voeten, en hoe zit het met zijn handen?
Als je nog geen oordeel kan vellen zeg dat gewoon. Zeg gewoon; hij maakt geen slechte indruk, maar ik kan hem nog niet echt beoordelen, want daarvoor is hij te weinig getest, oid

31 maart 2022 om 14:45

Er is maar 1 feit te zeggen 2 interlands 3x vissen

31 maart 2022 om 14:55



En bij die drie keer was hij drie keer kansloos. Zoals bijna elke keeper daar kansloos had geweest. Een geweldig schot van Eriksen, een streep van Muller en die kopbal waar veel kritiek op kwam waar ik persoonlijk vind dat het hem echt niet aan te rekenen valt. Gewoon een prima voorzet.

31 maart 2022 om 14:57

2 goals waren 100% onhoudbaar, die van Eriksen & Müller. Die 1-1 van de Denen zou je over kunnen discussiëren of de keeper daar fout zit, wat mij betreft wel, of je komt helemaal uit en je hebt hem, of je blijft op je lijn en niet dit half om half. Dus ja idd 3 goals tegen waarvan er maar eentje deels op flekken af te schuiven valt

31 maart 2022 om 16:01

Feit is dat hij maar 24 doelpunten heeft tegengekregen in de BL. En dat voor een matige club als Freiburg(al zitten die de laatste twee seizoenen wel in de lift). Ik heb hem regelmatig zien keepen en ik vind het een geschikte keeper voor onze gehele top drie(met name voor Ajax,Fey en PSV zijn al goed voorzien en Pasveer wordt ook een dagje ouder).

31 maart 2022 om 16:28

Aha,tx.
ik had nog nooit van hem gehoord laat staan gezien. In Nederland ken ik muv de keeper van Twente geen goede keeper.
Ik heb laatst Neuer bezig gezien; op het doel viel het allemaal wel mee, maar als je zag hpe hij zich voortdurend aanbood naast zijn goal als een verdeiger de bal had, wow geweldig. Meeballen doet inderdaad Pasveer, maar zoals je schreef een dagje ouder.
Dat heeft een voordeel; ervaring,
Maar bij blessures ben je zo'n keeper veel langer kwijt

Inderdaad een prima keeper met de voeten.
Helaas niet genoeg kunnen zien of hij ook daadwerkelijk goed kan keepen.
Maar kan natuurlijk interessant zijn als optie om mee te nemen.

31 maart 2022 om 16:14

Gezien de concurrentie lijkt het mij dat hij, mits fit, gewoon meegaat naar het WK met Bijlow en dan zal het tussen Krul en Cillessen gaan. Hopelijk zien we dan Bijlow gewoon als eerste keeper. Cillessen is natuurlijk ook beter dan Krul maar van Krul weten we dat hij een goed wapen is bij evt penalties, niet verkeerd om hem op basis daarvan te selecteren dus.

Ik ben het er mee eens dat je op basis van 2 wedstrijden nog geen echt oordeel kan en mag geven. Maar zijn timing bij hoge ballen is toch niet echt top..... daar mag nog wel wat aan gedaan worden.
Hij zat er een paar keer aardig naast... en in de topsport krijg je niet veel kansen om je te bewijzen.

31 maart 2022 om 16:25

Ook bizar dat letterlijk iedereen in deze comments te lui is om hem op zijn wedstrijden bij Freiburg te beoordelen. Iedereen zegt 'we kunnen hem niet beoordelen op twee wedstrijden. Niet in te schatten hoe goed die met zijn handen is".

Het is niet zo dat deze jongen net zijn debuut heeft gemaakt. Er zijn een wedstrijd of 26 die je van hem terug kan zoeken om te kijken hoe goed hij is met zijn handen. Iets wat de staf van Oranje waarschijnlijk gedaan heeft. Wat een onzin om te zeggen dat er geen oordeel te vellen valt

1 april 2022 om 10:53

Fair enough... mee eens.
Maar destemeer beangstigend dat hij zo slecht timed op hoge ballen en dus geen geschikte 1e doelman voor Oranje is.

Ik heb liever dat hij ze met zijn handen eruit houd dan dat hij heel goed kan voetballen....

31 maart 2022 om 15:00

Idd de basis van een keeper is toch ballen tegenhouden met je handen

31 maart 2022 om 15:37

Ja ben het met jullie eens. En toch was het wel een ding wat me erg opviel.

Hoopt wel dat hij met zijn handen beter is. Daarmee moet hij ballen tegen houden en pakken. Goed met zijn benen zijn is leuk maar ik hoopt dat hij zijn medespelers niet in moeilijke situatie brengt door elke keer ze aan te spelen tussen twee man in. Hij hopelijk speelt hij snel een diepe bal als er een spits vrij staat.

Leuk en aardig die statistieken, maar ik zie liever een keeper die goed is met zijn handen. Echte reddingen heeft Flekken nog niet moeten verrichten, dus dat is nog afwachten.

Als de meetbaarheid van een keeper wordt gedaan op basis van het aantal passes, kan je net zo goed een veldspeler op doel zetten.

Als je na 3 kwart seizoen de op een na minst gepasserde doelman bent in de Bundesliga kan je volgens mij prima keepen. Het is alleen een kwestie van wennen met de spelers in Oranje.

Voor een keeper is het belangrijkste dat hij ballen tegenhoudt. Goed met de voeten is meegenomen, maar niet meer dan dat. Overdreven veel aandacht voor het meevoetballende gedeelte.

De ligt maakt indruk op oud international:'hij is echt goed met zijn handen'

Ik vind die Flekken maar niks is gewoon een onzekere keeper.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren