Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord-verdediger Dávid Hancko is niet bang en benoemt absolute droomclub

Laatste update:

Dávid Hancko hoopt ooit voor Liverpool te spelen, zo onthult de 26-jarige verdediger van Feyenoord tegenover Aktuality. Waar veel profvoetballers hun droomclub nooit benoemen, laat de Slowaakse linkspoot er geen gras over groeien. Hancko hoopt op een dag in de Premier League te spelen en dan het liefst op Anfield, om zo in de voetsporen te treden van een van zijn jeugdidolen.

Hancko, die bij Feyenoord nog tot medio 2028 vastligt, wordt de laatste maanden steeds vaker gelinkt aan grote clubs. Zelf heeft de mandekker geen haast. “Het juiste moment komt vanzelf in mijn carrière, maar zelfs als ik niet vertrek, zal ik in de Champions League spelen met Feyenoord. Ik heb een geweldige relatie met de club en de supporters.” Feyenoord nam Hancko in de zomer van 2022 voor 8,3 miljoen euro over van Sparta Praag.

Inmiddels is de 35-voudig international van Slowakije volgens Transfermarkt liefst 35 miljoen euro waard. In de komende maanden kan Hancko die potentiële goudmijn voor Feyenoord nog opkrikken. “We zullen zien wat ik dit seizoen en op het EK in Duitsland nog laat zien; mijn prestaties kunnen me helpen bereiken wat ik wil.”

De Premier League is de favoriete competitie van Hancko, met één club in het bijzonder. “Het begon allemaal met de Champions League-finale van Istanbul in 2005, die mijn ouders me toestonden tot het einde te kijken, en ik hoefde niet naar bed, zelfs niet toen er verlenging was.” Door een zinderende comeback vocht Liverpool zich in Turkije terug van een 3-0 achterstand tegen AC Milan. Na strafschoppen trokken de Engelsen aan het langste eind.

Hancko herinnert zich die finale als de dag van gisteren. “Toen speelde Martin Škrtel en sindsdien ben ik fan van Liverpool. Ik volg de Engelse Premier League het meest, dus dat is mijn droom. Mijn rolmodel was altijd David Beckham, maar ik voel het meest voor Liverpool.” Hancko bezocht eerder al eens een wedstrijd op Anfield.

Toch benadrukt de verdediger dat hij niet bezig is met de Engelse grootmacht. “Tot nu toe speelt er niets. Door mijn nieuwe contract zal het niet gemakkelijk zijn. Als er een mogelijkheid is en het is goed voor ons, waarom dan niet?”

Hancko is sinds zijn komst van onschatbare waarde voor trainer Arne Slot en Feyenoord. Zo speelde de linkspoot een grote rol in het landskampioenschap van 2023. Inmiddels staat de teller op 84 officiële duels in Rotterdamse dienst, waarin Hancko goed was voor 7 doelpunten en 8 assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hancko is een van de beste CV’s van de eredivisie. Maar Liverpool is wel hoog ingeschat voor hem.

Ik zie hem wel spelen bij een West ham.

22 maart 2024 om 10:05

Hancko is niet een van de beste CV’s van de eredivisie. Hij is “by far” de beste. Over veel spelers van Feyenoord kan ik met m’n gekleurde bril ook kritisch zijn, maar qua CV zou ik niet weten wie er bij hem in de buurt komt.
Ik denk ook dat Liverpool een te grote stap is maar qua type zou hij daar wel passen

22 maart 2024 om 10:09

De rest in de eredivisie is dit jaar wel echt zwak in vergelijking met voorgaande jaren. Maar "by far" is ook wat overdreven hoor kom op zeg het is de eredivisie. Overigens komt Sutalo natuurlijk wel dicht in de buurt

22 maart 2024 om 10:12

Boscagli is dit seizoen toch gewoon beter?

22 maart 2024 om 10:16

Boscagli is de meest overschatte speler in de Eredivisie. Geeft af en toe een leuke pass, maar ik schrok oprecht van zijn niveau tijdens de wedstrijd PSV-Feyenoord laatst. Ook in andere wedstrijden daarna ging hij meermaals opzichtig de fout in.

22 maart 2024 om 10:32

Lol. grappig, want ik vind juist Hancko de meest overschatte verdediger. Niet dat hij niet goed is, maar de manier waarop Feyenoorders over hem schrijven.. bijna gênant af en toe.

Prima speler voor een club als West Ham, maar hij zit natuurlijk mijlenver van het niveau van de top op zijn positie (v. Dijk, Ruben Dias etc). Ik kan me echt meerdere momenten herinneren waarop hij gewoon op waarde wordt geklopt. Zowel tegen iemand als Lukaku als tegen bijv. de Jong.

22 maart 2024 om 10:39

Diezelfde wedstrijd dat Hancko op een amateur leek door Tilmann? Lekker makkelijk om 1 wedstrijd te pakken. Boscagli speelt gewoon een heel goed seizoen. En benoem die fouten van Boscagli eens dan? Hancko was zondag namelijk nog hoofschuldig aan de 1-0 van Heerenveen.

22 maart 2024 om 10:42

Nou nou, afgelopen wedstrijden is het wat minder inderdaad maar wanneer je als club de minste tegendoelpunten hebt mag je daar als CV echt wel wat credits voor krijgen. Meest overschatte speler, ongekend.

22 maart 2024 om 10:52

Verschil is dat dit foutje van Hancko echt een uitzondering was. Bij Boscagli is het de laatste tijd wekelijks raak. Daarnaast vind ik een bal die door je benen gespeeld wordt wel heel wat anders dat struikelen over je eigen benen en zo een goal weggeven. Dat eerste overkomt de allerbeste verdedigers nog wel eens.

22 maart 2024 om 10:57

Maar noem die fouten eens dan? Want psv krijg amper tegengoals en die tegengoals tegen Dortmund waren echt niet op Boscagli zijn conto.

22 maart 2024 om 11:00

Het is helemaal niet 'wekelijks raak'. Boscagli is gewoon zeer constant en aan de bal zelfs gewoon beter dan Hanko; Hancko compenseert dat dan weer in duelkracht maar het ontloopt elkaar echt niet veel.

Je hebt volgens mij een beetje de neiging om elk foutje van Boscagli haarfijn te kunnen herinneren en elk foutje van Hancko snel te vergeten.

22 maart 2024 om 11:04

Helemaal met je eens

22 maart 2024 om 11:20

@Damsterdam: wellicht de 1-1? Alweer vergeten?

22 maart 2024 om 11:32

Marocberkane heeft het toch over andere wedstrijden dan PSV-Feyenoord

22 maart 2024 om 11:34

Ga je nu heel flauw losse momentjes benoemen? Je bent het toch vast met mij eens dat we die tegen elkaar af kunnen strepen? PSV heeft nota bene minder doelpunten tegen dan Feyenoord, Marocberkane doet net alsof Boscagli elke week staat te schutteren.

22 maart 2024 om 12:07

Hoeft er ook niet direct als basisspeler te spelen. Lijkt me geen vervelende speler om als back-up te hebben. Daarnaast, mocht hij het een jaartje goed doen bij een subtopper zie ik hem wel een stapje hogerop maken.

22 maart 2024 om 13:32

Wat een hoop onzin in 1 reactie.
Een kop duel verliezen van Luuk de jong.. weet niet of je het weet maar hij is na cr7 de beste kopper die er is.
Buiten dat om verliest elke verdediger wel eens een kop duel, ook van dijk.
Hancko is verre van overschat en word ook niet voor niets met clubs als psg in verband gebracht.
Verliest bijna persoonlijke duels en wat ook heel opmerkelijk is, is dat ie bijna geen kaarten pakt.

22 maart 2024 om 13:41

@damsterdam.
PSV krijgt zeer weinig tegen, dat komt echter meer door type spel wat ze spelen met een dominant middenveld en aanval, dan dat de verdediging zo bijzonder is, of is ramalho ook ineens een topper? Die staat toch ook centraal en psv krijgt amper tegen goals…
Tegen Arsenal waar die dominantie er zeker niet was kwam de sterkte van de verdediging goed boven drijven.
Boscaglie is een goeie verdediger, maar absoluut niet beter als hanco, niet voor niets dat laatst genoemde met grote clubs in verband word gebracht en boscaglie niet.
Zie je later ook reageren op het verliezen van een kopduel van Luuk de jong, de beste kopper na cr7 ter wereld.
Elke verdediger verliest welleens een kopduel, niet 1 die dat nooit heeft gehad.

22 maart 2024 om 14:45

Ik heb Luuk de Jong nergens genoemd? Tevens zeg ik alleen dat Boscagli een beter seizoen draait, niet dat hij overall een betere speler is.

22 maart 2024 om 21:08

Qua persoonlijke prestaties heeft ie helemaal geen beter seizoen.. meer persoonlijke fouten gemaakt als hancko

Hele goede speler, maar in mijn hoofd was hij pas 23-24.

Natuurlijk te vroeg om te zeggen aangezien Hancko in Nederland speelt. Europees heeft hij me wel dusdanig overtuigd dat ik in ieder geval kan zeggen dat hij meer kwaliteiten heeft dan zijn jeugdidool. Of dat genoeg is voor het hedendaagse liverpool betwijfel ik wel. Maar wat een ongekende held en goede verdediger. By far de beste speler bij Feyenoord en in ieder geval de meest constante. Hij verzaakt echt nooit.

Deze man is zo rustig aan de bal en zo straalt zoveel zelfvertrouwen uit dat ik prima geloof dat hij van het niveau Liverpool kan zijn. Laten we in ieder geval hopen dat er een flinke bak geld binnenkomt voor Hancko en met een transfer naar de Premier League heb je daar de meeste kans op.

Im denk dat ie er oprecht zo mee zou kunnen. Alleen zijn ze bij Liverpool wel voorzien en is hij te oud om binnen te halen als talent.

Vrees dat hij te oud is om nog de benodigde stappen te kunnen maken om bij Liverpool te eindigen.

22 maart 2024 om 10:40

Hoe oud was van Dijk toen Liverpool hem binnen haalde?

22 maart 2024 om 11:48

Wel met de kanttekening dat Virgil voor zijn transfer al twee jaar ervaring had en zich staande hield in de zwaarte competitie ter wereld tov de eredivisie.

22 maart 2024 om 14:00

26 jaar oud, maar toen wel al 2,5 seizoen Premier League ervaring

22 maart 2024 om 13:45

Gast, hij is 26.
Voor een centrale verdediger is dat gewoon jong. Enige verdediger die jonger is als hancko bij Liverpool is quansah.
Gomez is evenoud, van dijk en matip beide 30 plus.

22 maart 2024 om 14:01

Ik zeg ook nergens dat hij oud is. Ik denk dat hij gewoon nog veel tijd nodig heeft om het niveau te halen wat Liverpool nastreeft, als hij dat al ooit haalt en die tijd heeft ie niet als ie nu 26 is.

22 maart 2024 om 21:06

Maar waarom denk je dat?
Een Suárez kwam van Ajax en was meteen de grote ster in de premier league.
Feyenoord is momenteel Ajax ruimschoots voorbij gestreefd.
Dus hoezo een speler van Ajax wel en Feyenoord niet?

22 maart 2024 om 22:35

Hoezo zou je dat denken? Hancko is al de beste verdediger in de ED en zou geruisloos imo bij Liverpool binnenkomen.

Wat zijn plafond is blijft een vraagteken, maar een linksbenige centrale verdediger die ook nog goed aan de bal is, is erg schaars. Van een Europese (top/sub)transfer sta ik niet te kijken na dit seizoen en een goed EK.

Hancko is echt voor mij de topaankoop van de 21e eeuw van Feyenoord. De duurste speler ooit maar ook die speler die het nieuwe record zal gana breken (die dezelfde zomer weer verborkne zal worden). Is echt by far de beste CV van de Eredivisie al 2 seizoenen lang.

Persoonlijk zie ik Hancko ook wel bij Liverpool passen alleen zullen ze hem misschien als te oud bestempelen. Maar dat Hancko in de top van de PL, Buli, Serie A of Laliga gaat spelen is een kwestie van tijd natuurlijk.

Ik zie hem daar ook gewoon met 2 vingers in zijn neus slagen. echt een club voor hem!

22 maart 2024 om 11:35

Die komt niet van de bank af! Komt absoluut te kort voor de absolute top.

22 maart 2024 om 13:50

En in wat komt ie precies te kort dan?
Kan goed opbouwen, pakt zelden een kaart, goeie positionering, maakt weinig fouten…

22 maart 2024 om 14:51

in wat komt hij precies te kort dan? ik heb blijkbaar een andere kijk op voetbal..

22 maart 2024 om 21:12

Dat denk ik inderdaad ja.
Misschien dat jij het goed ziet en de scouts van psg, Man u etc niet.
Nogmaals waar komt ie in te kort dan? Beetje onderbouwing kan geen kwaad hoor.
Komt in alles te kort en vervolgens niks noemen is nou niet heel erg sterk

Tjsa. Ben benieuwd of hij zou aanhaken op het allerhoogste niveau. Vind hem oprecht erg goed bij Feyenoord, maar de top van de BPL is toch net iets anders.

Daarnaast is hij ''al 26''. Als hij nu eerst een tussenstap maakt, waag ik het te betwijfelen of Liverpool ooit nog gaat komen. De centrale verdedigers daar zijn toch relatief ''oud'' met een Van Dijk en Matip.

Konaté is in het midden met Gomez en de enige jonge is eigenlijk Quansah (forgive me als ik ene vergeet)...

Ik zou Hancko best halen als Liverpool zijnde.

Kan je met Van Dijk - Hancko spelen. Beiden comfortabel aan de bal ook en links en rechtsbenig. Beiden ook aardig rap.

Iemand die zich in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen laat poorten en waar een goal uitkomt wil naar Liverpool. Erg geestig. Hij kan met zijn beperkte techniek beter naar het championship vertrekken. Tegen Volendam en Vitesse de 0 houden is niet moeilijk.

22 maart 2024 om 12:47

We hebben niet de 0 gehouden tegen Volendam. Als je nou graag iets doms wil roepen, doe dan ff onderzoek.

22 maart 2024 om 14:12

Dat maakt mijn punt nog sterker. En die was al ijzersterk.

22 maart 2024 om 14:56

Moet wel zeggen dat ik het mooi vind dat je hier 2/35 van je reacties in de afgelopen 16 jaar aan vuil maakt :D

22 maart 2024 om 15:07

Ik kies mijn momenten om te pieken erg zorgvuldig.

84 officiële duels en dan nog geen 2 seizoenen gespeeld. Dat is echt wel absurd hoor, wat een speler. Gaat echt nog een hele mooie stap maken. Links benige cv's die zo goed zijn aan de bal zijn echt wel schaars, daar gaat ooit nog wel een echte top club voor komen

Beste centrale verdediger die ik bij feyenoord heb zien spelen. Heeft eigenlijk geen zwakke plekken en ook nog eens multifunctioneel. Klasbak

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren