Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord ontstemd over ‘stiekem’ akkoord tussen gemeente en De Kuip

Laatste update:

Algemeen directeur Dennis te Kloese van Feyenoord is buitengewoon ontstemd over het besluit van de gemeente Rotterdam om vanaf 2026 geen grote popconcerten meer te organiseren in De Kuip, zo laat Te Kloese weten in gesprek met Rijnmond.

Vorige week maakte hetzelfde medium het nieuws bekend over het stadion. Door komst van nieuwe woningen in de omgeving en de geldende geluidsnormen is de directie van het stadion tot dit compromis met de gemeente gekomen.

Stadion Feijenoord, zoals De Kuip officieel heet, krijgt ter compensatie bijna 12 miljoen euro. Onder meer PvdA-raadslid Dennis Tak is door stomheid geslagen door het plotselinge besluit. Zowel hij als de rest van de raad waren tot vorige week niet op de hoogte gesteld van de plannen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Feyenoord wist eveneens niets van de overeenkomst met de gemeente en is niet aanwezig geweest bij diverse gesprekken die zijn gevoerd de afgelopen maanden. Te Kloese reageerde dan ook ontstemd toen ook hij er voor het eerst van hoorde.

De 49-jarige Bussumer claimt dat de stadiondirectie en de gemeente Feyenoord onvoldoende hebben betrokken en onderzoekt welke gevolgen de overeenkomst heeft voor zijn club. Door het besluit kan hij nu niet Stadion Feijenoord laten renoveren, waar Feyenoord de vruchten van zou plukken.

Gemeentelijk projectleider Wilco Verhagen stelt dat Rotterdam alleen onder uitzonderlijke omstandigheden onder de afspraak uit kan komen, daar de handtekeningen over de overeenkomst al zijn gezet, tot ongenoegen van Tak. De raad spreekt de komende maanden nog inhoudelijk over het project en kan nog met wijzigingsvoorstellen komen.

Tak maakt zich zorgen over de toekomst van De Kuip. Het 87 jaar oude stadion heeft op korte termijn dringend een opknapbeurt nodig, maar de vraag luidt nu hoe dat gefinancierd moet worden. Het stadion heeft er geen geld voor en gaat gebukt onder een lening van 15 miljoen euro met een hoge rente bij de Amerikaanse bank Goldman Sachs. Dat geld was toentertijd nodig om samen met Feyenoord te werken aan de realisatie van een nieuw stadion.

Feyenoord trok hoogstpersoonlijk de stekker uit dat project en sindsdien is de relatie tussen de club en het legendarische stadion stroef, ondanks alles wil de voetbalclub wel het stadion in bezit krijgen.

Door het besluit geen concerten of andere evenementen met geluidsoverlast meer te organiseren in Rotterdam-Zuid, loopt het stadion opbrengsten mis waarmee de renovatie gefinancierd kon worden. Jaarlijks had het stadion er miljoenen aan kunnen verdienen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties

Tsja, had je Feyenoord zijnde maar niet zo stom moeten zijn om dwars te liggen voor de nieuwe Kuip.

Dit zijn de gevolgen waar je rekening mee had kunnen houden. Maar helaas, ze hebben teveel naar hun achterban geluisterd.

Ga nu maar lekker op de blaren zitten.

25 april 2024 om 12:32

Zo simpel als jij het nu doet voorkomen, lag het hele dossier echt niet. Beetje makkelijk scoren dit.

25 april 2024 om 13:20

Het dossier is ontzettend ingewikkeld. Hoe het precies in elkaar steekt, weten niet veel mensen. Ik ook niet.

Wat ik wel weet, is dat het een stuk complexer is dan 'feyenoord luisterde te veel naar de achterban'.

Te Kloese gaf aan dat het te duur was en dat het plan al te veel was uitgekleed. Het was voor Feyenoord niet voordelig om er mee door te gaan. Het had ook al veel te veel gekost tot dan toe.

25 april 2024 om 13:39

Bij de plannen die er lagen, moest Feyenoord minimaal een x aantal van de komende 10 jaar Champions League voetbal halen, om dit nieuwe stadion enigszins te bekostigen. Dit is logischerwijs een veel te groot risico, helemaal als je kijkt waar Feyenoord 2/3 jaar geleden nog stond.

Dit was een van de voornaamste redenen om de stekker uit het plan te trekken en met een schone lei te beginnen.

25 april 2024 om 13:30

Feyenoord lag niet zozeer dwars iig niet zoals jij dat schetst. Met het nieuwe stadion zou de club er financieel bijna niks op vooruit gaan maar zou meer een financiële strop zijn. De achterban was/is juist heel erg verdeeld. Wat feye88 zegt klopt inderdaad erg makkelijk scoren maar eigenlijk heb je geen idee.

25 april 2024 om 13:30

Wat een domme reactie. Als iets niet goed is doe je het niet, maar om achter de rug om van je belangrijkste huurder deals te sluiten, slaat nergens op. Dat je niet blij bent ok maar daarbij aantonen achterbaks te zijn kan je nooit goedkeuren.

25 april 2024 om 16:58

Wat een onzin. Dat project was megalomaan en lachwekkend ingeschat door de gemeente en het toenmalige bestuur van Feyenoord. Het was gewoon een groot luchtkasteel die voor veel problemen had gezorgd. Ze trekken niet voor de lol de stekker eruit.

Het blijft ergens toch onbegrijpelijk dat een gemeente zo weinig met een voetbalclub heeft die een grote waarde van de stad presenteert. Als je dit toch eens vergelijkt met een gemeente Eindhoven die PSV meerdere jaren uit de brand heeft geholpen.

Was het van de week helemaal eens met Chris Woerts dat het echt belachelijk is dat zo'n nietszeggend museam als Boijmans & van Beuningen van de gemeente 328 miljoen ! euro krijgt voor renovatie terwijl het geen top 10 museum van het land is en de club Feyenoord/stadion het met een schamelijke fooi moeten doen terwijl deze meer waarde hebben voor de stad in tegenstelling tot zo'n museum.

25 april 2024 om 12:35

Echt een hele stomme vergelijking. En Boijmans nietszeggend noemen is ook gewoon je hele punt onderuithalen.

25 april 2024 om 12:47

@Feye88. Ja, maar cultuur en kunst is natuurlijk zo'n "linkse hobby" met allerlei "subsidies" en dat kan natuurlijk echt niet. De overheid kan veel beter geld steken in een miljoenenbusiness als het profvoetbal, want als mijn favo speler iets meer geld kan verdienen dan heeft "het volk" daar tenminste wat aan. Tenzij het vrouwenvoetbal betreft, want die moeten eerst maar eens "de eigen broek omhoog houden". Om af te sluiten met een seksistische opmerking. Ik hoor het de snor zo zeggen.

25 april 2024 om 14:03

Ik voetbal tegenwoordig ook al links/ rechts georrienteerd. Damn. Dacht dat het voetbal wel tweebenig zou zijn

25 april 2024 om 16:16

Haha, prachtig Joddit.

25 april 2024 om 12:54

Als stad heb ik liever museumbezoekers die komen en hopelijk buiten het museum nog wat geld spenderen, dan voetbalsupporters die komen en de boel molesteren

25 april 2024 om 14:09

Ja want dat zijn ook de enige twee smaken: geld spenderende museumbezoekers en de-boel-molesterende voetbalsupporters.

Het zou fijn geweest zijn als daar een balans in gevonden zou worden. Feyenoord is gewoon van behoorlijk culturele waarde voor de stad Rotterdam.

25 april 2024 om 16:17

Tuurlijk zijn er meer smaken, maar Woerts vindt het blijkbaar nodig om te doen alsof dit de enige twee smaken zijn; daar wordt op gereageerd.

25 april 2024 om 16:59

Museumbezoekers zijn een totaal andere doelgroep. Ja, ze breken minder af, maar laten we wel zijn; ze zetten ook vele malen minder om.

25 april 2024 om 13:16

Ze hadden misschien in de bres kunnen springen toen Feyenoord een lening afsloot bij Goldman Sachs (door een minder risicovolle lening te verstrekken), maar in hoogtij dagen als deze kunnen ze prima zelf de portemonnee trekken.

25 april 2024 om 13:25

Kan je toch totaal niet vergelijken. Je kan gewoon niet zomaar staatssteun verlenen aan private entiteiten (en dat zijn een club en een stadion). Een museum heeft een educatief en culturele functie en is vaak publiek bezit.

Verder kun je alles wat Chris Woerts zegt meteen door het riool spoelen. Boijmans een nietszeggend museum noemen, het heeft ongeveer de grootste collectie meesterwerken na het rijksmuseum in Nederland.

25 april 2024 om 13:27

Kunst en cultuur zijn een groot goed. Ik weet dat de stroming die dat onzin vindt op het moment veel invloed heeft, maar dat is toch erg ironisch. De mond vol en de tranen vloeien om het verloren gaan van onze cultuur door asielzoekers, maar tegelijkertijd moeten we vooral geen geld uitgeven aan onzin als cultuur. hum.

25 april 2024 om 18:14

Ik heb nog nooit van dat museum gehoord, maar 328 miljoen is echt absurd veel geld, voor welk museum dan ook. Als ik dat zo hoor, dan ben ik geneigd te zeggen dat dat museum zonder subsidie geen bestaansrecht heeft.

Ongelofelijk kortzichtige beslissing door de stadion directie die hiermee direct laten zien onbekwaam te zijn voor deze functie. Hoe kan je nou zo'n beslissing nemen zonder met alle stakeholders te overleggen.

De gevolgen hiervan zullen zijn dat Feyenoord het stadion niet overneemt want er valt te weinig te verdienen. Op termijn komt er dan dus alsnog een nieuw stadion. Je mag geen concerten meer geven dus is het stadion nutteloos en ga je alsnog failliet. Maar gelukkig heb je in 1x 12 miljoen gekregen...

Man man man.

Het stadion moet gewoon plat worden gegooid en iets nieuws bouwen. Elk jaar worden de kosten alleen maar hoger en de tijdlijn krapper.

Je ziet het aan andere klassieke stadions dat het op een gegeven moment onhoudbaar is om daar te blijven zitten.

Volgend jaar op het kasteel voetballen tot dat de Kuip failliet is en dan voor een schijntje overnemen...

26 april 2024 om 04:30

En dan zelf eraan failliet gaan?

Prima toch? Wordt het weer een "echt voetbalstadion"! Blijft de grasmat goed enz.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren