Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente krijgt zware straf na wangedrag van eigen supporters

Laatste update:

FC Twente moet Vak-P leeghouden in het Europese duel tegen FC Riga komende donderdag, zo maken de Tukkers bekend via de officiële kanalen. Daarnaast moet FC Twente een boete van 50.000 euro betalen, waar bovenop nog een boete van 12.000 euro komt voor het blokkeren van de trapopgangen.

Verder geeft de club uit Enschede aan dat het 'reeds een onderzoek is gestart om de betrokken individuen te identificeren en te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om de geleden schade te verhalen op deze personen'. De gekochte kaarten voor de vakken die gesloten blijven worden geblokkeerd. De supporters die getroffen worden door de straf worden gecompenseerd.

De straf volgt na de massale ongeregeldheden rondom het tweeluik met het Zweedse Hammarby IF. Nadat er in de heenwedstrijd in Enschede massale vechtpartijen uitbraken op de Twentse tribunes besloot de clubleiding om geen supporters mee te nemen naar de return in Zweden. Toch ging het ook daar helemaal mis. FC Twente-supporters die toch de reis maakten werden namelijk geterroriseerd op de Zweedse straten.

Supporters van Hammarby IF openden een ware klopjacht op Nederlanders. Hammarby-fans riepen woensdagmiddag op om 'actief op zoek te gaan' naar Nederlandssprekende mensen, bij voorkeur mannen met zwarte of neutrale kleding aan. Ook werd opgeroepen om auto's met Nederlandse kentekens te volgen en te fotograferen. "Steek hun banden lek, want ze moeten zich geterroriseerd en opgejaagd voelen", schreef een clubje supporters op social media. Twente bekerde uiteindelijk wel door. Sem Steijn schoot in de verlenging de verlossende 1-1 binnen, wat genoeg was voor een plekje in de volgende ronde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, was te verwachten. Scheelt dat ik niet kan. Wel zuur voor de mensen die er niets mee van doen hebben en nu bestraft worden. Wel een beste boete trouwens.

En hammarby krijgt niks? Niet echt eerlijk

4 augustus 2023 om 20:08

Ga er maar vanuit dat die ook nog een straf krijgen.

4 augustus 2023 om 20:09

Die zijn dit hele seizoen uitgesloten van Europees voetbal

4 augustus 2023 om 20:21

Hoezo is je go to antwoord wijzen naar de andere partij? Fix eerst maar eigen publiek.

5 augustus 2023 om 11:24

Beetje vreemde reactie dit. Natuurlijk hoor je altijd naar je eigen invloeden te kijken, maar juridisch hoor je altijd naar de oorzaak te kijken en de oorzaak ligt niet bij FC Twente. Dat hebben we donderdag kunnen zien, de veiligheid van Tukkers kon niet gegarandeerd worden, waardoor publiek niet welkom was. Daarnaast, de tukkers die er wel waren, hebben klappen gehad. Maakt dit de actie van FC Twente goed? Nee. maar wat jij doet is waar de mensheid goed in is, janken op het gevolg, maar altijd wegkijken bij de oorzaak.

4 augustus 2023 om 20:31

Waar zou Hammarby wat voor moeten krijgen?

4 augustus 2023 om 20:36

Aanvallen van stewards en beveiliging
Aanvallen en mishandelen van een Twente supporter in de gracht tijdens de wedstrijd
Uitbreken uit het uitvak na de wedstrijd
Kaarten voor sponsoren vergeven aan hooligans

Om maar een paar dingen te noemen

4 augustus 2023 om 23:32

Je noemt allemaal dingen waar Twente voor verantwoordelijk is in het stadion. De leende bij Hammerby was buiten het stadion. Misschien krijgen ze nog een boete maar dat is het wel.

4 augustus 2023 om 20:36

Weinig waarschijnlijk, heb ook nog niets gehoort over de straf die WestHamUnited heeft gekregen na de ongeregeldheden die hun veroorzaakte tijdens de wedstrijd in Londen.

4 augustus 2023 om 22:03

Die hebben de tribune niet bestormd

5 augustus 2023 om 00:38

Hou toch op DikkieDickie! Twente mag blij zijn dat ze nog meedoen in Europa. Het bestuur van Twente krijgt een dikke onvoldoende omdat ze de veiligheid niet kunnen borgen in het eigen stadion. De Twente supporters die dit veroorzaakt hebben kun je de hand niet boven het hoofd houden… walgelijke taferelen na de wedstrijd. Nederland onwaardig! Schaam je diep!

Whut? Benieuwd wat ze met Hammarby gaan doen dan.

4 augustus 2023 om 20:01

Hebben die supporters aangevallen in het stadion? Niet dat het lieverdjes zijn, maar dat heb ik dan gemist

4 augustus 2023 om 20:06

Die hebben stewards en beveiliging aangevallen in het stadion en supporters aangevallen buiten het stadion.

4 augustus 2023 om 20:36

Meh, vuurwerk, bier gooien, komt ook wel een straf voor die hooligans hoor. Stelletje tuig

Goed gedaan van uefa, nederlandse clubs zijn niet goed wat betreft veiligheid van de stadion en fans

Rellen waren toch helemaal niet op Vak P?

4 augustus 2023 om 21:06

Nee maar hoogstwaarschijnlijk wel door vak p ers die de hoofdtribune zijn binnendrongen

Dit is helemaal geen zware straf, dit is een klein tikje op de vingers. Uitsluiting van Hammarby en Twente was een zware straf geweest, ook een statement vanuit de UEFA

4 augustus 2023 om 20:20

Als je wilt gaan beginnen met uitsluiten van clubs kun je voor dit soort incidenten net zo goed geen competities meer houden. Het straffen van de clubs gebeurt door boetes, het straffen van de misdragende supporters gebeurt helaas in dit geval met een collectieve straf voor de supporters op Vak-P.

4 augustus 2023 om 20:46

Wat nou als ik begonnen was ? Terwijl ik niet om twente geef of hammersby. Ben regelmatig bij een neutrale wedstrijd.

4 augustus 2023 om 20:50

Als neutrale supporter bij een willekeurige wedstrijd ga ik er niet vanuit dat je banden hebt met dit soort "fans" van die club om zo'n groep bij elkaar te krijgen.

4 augustus 2023 om 22:30

Laten we dan bij het begin beginnen. Hammarby die de plekken voor sponsoren en familie vergeeft aan “normale supporters”. Vervolgens houden die mensen hun mond niet tijdens de minuut stilte en intimideren ze spelers langs de lijn door ze uit te schelden (thanks familie Pinas!). Daar horen helemaal geen Hammarby ultra’s te zitten, daar hebben ze een apart vak voor. Ontzettend dom en roekeloos van het bestuur van Hammarby, dat daar vervolgens op gereageerd wordt is wel logisch toch? Nu krijgt Vak-P de volle laag terwijl het merendeel er niets mee te maken had. Het waren normale fans in nabij gelegen vakken die helemaal klaar waren met het gedrag van deze doorgesnoven bende.

5 augustus 2023 om 04:48

Alles wat jij opnoemt is nog steeds geen reden om de tribune te bestormen om te gaan knokken. Tevens kan je niet aan die mensen zien of ze wel of geen sponsor zijn of familie. Vind wel knap dat je dit gedrag goed probeert te praten.

5 augustus 2023 om 06:40

Zozo, supporters die de tegenstander uitschelden. Dat is wel heel heftig. Is slachtofferhulp al gebeld?

Dus Hammarby zet supporters op de sponsor plekken en Twente is de enige die gestraft word?

4 augustus 2023 om 20:10

Ik lees nergens in het artikel dat Hammarby niet gestraft wordt. Ik ga er vanuit dat zij ook nog wel aan de beurt komen

4 augustus 2023 om 21:17

Kun je je niet beter afvragen waarom een aantal eencelligen totaal door het lint gaan omdat er 200 fanatieke supporters extra in het station zitten? Behalve dat ze door de minuut stilte heen zaten te fluiten en fakkels afstaken (hoe kwamen die door de beveiliging van Twente) deden ze feitelijk niks verkeerds toch?

Benieuwd of er ook nog een onderzoek lopende is naar de misdragingen van de vele Hammarby hooligans die plaats hadden genomen op de hoofdtribune via kaarten die duidelijk niet voor hun bedoeld waren. Zal wel niet. Ach, de Zweedse clubs zijn alweer bijna allemaal klaar in Europa. Dat is wat hen ten deel valt.

Balen, dat wordt vanaf de bank kijken dan maar. Wel terecht, zo’n straf was te verwachten. Ben vooral benieuwd of er nog iets met Hammarby gebeurd qua straffen.

Jammer. AZ kreeg alleen een boete nav de wedstrijd tegen West Ham dus ik had hier op hetzelfde gehoopt.

4 augustus 2023 om 20:54

Dat zou idd de beste oplossing zijn hier. Alleen AZ een boete

4 augustus 2023 om 20:59

Hahaha ja daar kan ik me wel in vinden.

Dat blokkeren van de trapopgangen is echt een absurd melk koetje van de UEFA!

4 augustus 2023 om 20:09

Die kun je idd structureel bij ieder Europees duel in de kostenbegroting opnemen.

4 augustus 2023 om 20:13

Dat is inderdaad een equivalent aan administratiekosten geworden... als iemand een boete krijgt rammen we er ook nog ff 12k bovenop voor iets wat totaal geen probleem is. Veiligheid uiteraard maar wanneer de pleuris uitbreekt zijn die mensen ook zo weg...

4 augustus 2023 om 22:25

Is gewoon een logisch veiligheidsprotocol. Zet er stewards neer en het is opgelost.

Zwaar? Dit is niet een zware straf.
De zwaarste straf is voor de echte supporters die een wedstrijd missen.

Zet zoveel mogelijk van Vak P in het uitvak en het lijkt me redelijk opgelost toch? Blijkbaar kunnen uitsupporters vrij makkelijk geweerd worden.
Maar zonder gekheid. Een straf is natuurlijk terecht en de geldboete was te verwachten. Hopelijk kan die verhaald worden op onze leeghoofden. Dat Vak P leeg moet vind ik wat vreemd aangezien de wanorde plaatsvond op de hoofdtribune (en vuurwerk en vernielingen in het uitvak). Maar hopelijk gaat daar voor een volgende keer een harde waarschuwing naar uit.

4 augustus 2023 om 20:38

Wij verwijten Hammarby dat zij de kop in het zand steken vwb de sponsoren op de hoofdtribune

Laten we nou niet hetzelfde doen en zeggen dat onze supporters van de hoofdtribune het Zweedse tuig aanvielen

4 augustus 2023 om 21:05

Dan nog is het niet daar gebeurt. Maar oke.. Van wat ik heb begrepen kwamen de raddraaiers uit vak 106/107. Maar jij wil dan honderden supporters uit 101 t/105 ook gewoon buitensluiten? IK vind het wat doorgeslagen, en geeft geen blijk van gedegen onderzoek.

En die terreurclub Hammarby dan????? Dat is toch niet eerlijk? Ze gooiden van alles afgelopen gisteren op het veld!!!

4 augustus 2023 om 20:42

Ja helder licht , de straf van Twente komt na 8 dagen
Denk je dat ze die van Hammarby gister vandaag afhameren ?

Nou lekker dan, vanochtend uiteraard direct een kaartje gekocht. Heb nog nooit een vinger uitgestoken of een biertje gegooid. Waarom collectief straffen. Alsof alle relschoppers uitsluitend op P zitten.

Hoop dat hammarby ook boetes krijg en straf.
Hun begonnen toch bij Twente, dan krijg je actie reactie. Praat het niet goed maar zo gaat het.

Later in de poule tegen de leukere tegenstanders er gewoon weer bij.

Tripje uit naar Riga is ook dik hoor!

Goede zaak. Een winst voor de normale voetbalsupporter. Als het goed bevalt kunnen we dit wel vaker doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren