Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen wint overtuigend van ADO Den Haag en legt druk vol bij Roda JC

Laatste update:

FC Groningen heeft een statement afgegeven in de strijd om directe promotie naar de Eredivisie. De ploeg van trainer Dick Lukkien was ADO Den Haag vrijwel de hele wedstrijd de baas en won met 0-2. Romano Postema scoorde in de eerste helft, Thom van Bergen in de tweede. Groningen staat nu slechts één punt achter het als tweede geklasseerde Roda JC Kerkrade, dat nu virtueel nog het directe promotieticket in handen heeft.

Groningen was de bovenliggende partij en zorgde in de persoon van Leandro Bacuna voor het eerste gevaar van de wedstrijd. De rechtsback zag zijn poging met zijn mindere linker simpel gekeerd worden door Nick Marsman. Groningen bleef de bovenliggende partij, terwijl het bij ADO aan vertrouwen leek te ontberen.

De voorsprong van FC Groningen, in minuut achttien, kwam dan ook niet als een verrassing. Een schitterend hakje van Bacuna kwam in de loop van Luciano Valente terecht. De Italiaan zag zijn stiftje licht aangeraakt worden, waarna Postema van dichtbij overtuigend kon afronden: 0-1. Wegens een plastic bekertje op het veld werden beide ploegen naar de kleedkamers geleid. Na een korte onderbreking werd de wedstrijd hervat.

Groningen bleef de bovenliggende partij en het was een klein wonder dat de de voorsprong niet verdubbeld werd. De Trots van het Noorden combineerde soepeltjes en kwam meermaals in de buurt van Marsman, die onder meer Postema een teen tekort zag komen om bij de tweede paal binnen te prikken.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld, al scheelde het niets of Jort van der Sande had de spanning teruggebracht. De nummer 10 van ADO kwam echter net tekort om binnen te prikken. De kans voor Veerman even daarvoor werd er uiteindelijk geen, omdat de spits de bal niet goed meekreeg. Johan Hove zag zijn inzet aan de andere kant een meter naast gaan.

Groningen bleef een hoog niveau aantikken en halverwege de tweede helft was de 0-2 een feit. Valente gaf een heerlijk steekpassje op Johan Hove, die op zijn beurt Van Bergen voor het doel vond. Voor de aanvaller was het een koud kunstje om binnen te schieten en dat deed hij dan ook.

ADO-trainer Darije Kalezic probeerde nog wat te forceren door de nodige invallers het veld in te sturen, maar dat mocht niet baten. Groningen kwam niet meer serieus in de problemen en kan blijven dromen van een snelle rentree naar de Eredivisie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou Groningen superieur aan ADO vanavond.

Heer-lijk. Op deze manier doorgaan zo! Al maanden gewoon weer écht leuk om Groningen te kijken!

Dit is wel een signaal hoor. Voor interlandperiode werd duidelijk dat druk bij ADO lag. ADO won in Groningen onterecht. Vandaag won Groningen terecht. Maar Willem 2 is heel veel weg. Groningen blijft grillig. We moeten Roda voorbij

29 maart 2024 om 22:20

Hoezo blijft Groningen grillig? Laatste 16 wedstrijden zijn er 2 gelijk gespeeld en 1 verloren. Ze zijn constant goed.

29 maart 2024 om 22:46

Je hebt alles in eigen hand.

Roda thuis kan wel eens een finale westrijd worden.

29 maart 2024 om 22:51

Emmen en Willem uit zijn 2 hele zware dobbers nog voor Groningen. Spannend slot zo

29 maart 2024 om 23:03

Emmen? Eerder VVV uit. Emmen verwacht ik helemaal niks van.

29 maart 2024 om 23:05

Emmen? Echt? van de laatste 12 duels tegen niet jong ploegen won Emmen slechts 2x. Ja bal is rond etc. Maar de kans dat wij bij FC Emmen punten morsen is net zo groot als dat FC Twente punten morst bij Heracles Almelo. En ik mag aannemen dat je het met mij eens bent dat die kans helemaal niet zo groot is.

Willem II uit is lastig ja. Wonnen we wel van in de beker. Willem II kwam in de Euroborg overigens amper over de middenlijn heen. Plus ook nog eens de druk van een kampioenswedstrijd voor hen. Kom maar door, niks te verliezen. En Roda zal vast nog wel 1x morsen waardoor Willem II geeneens relevant zal zijn.

30 maart 2024 om 02:33

Alles goed en best, maar Emmen schijnt altijd een tandje bij te kunnen zetten tegen Groningen, dus ik zou het zeker niet onderschatten.

30 maart 2024 om 10:43

Sowieso, maar zo kan je bij elke wedstrijd wel een als dan situatie bedenken. De bal is rond en je kan altijd verliezen, zelfs van amateurs. Dus beetje gekke uitspraak. De kans dat Grunn verliest in Emmen is gewoon vrij klein. Laat ik het zo zeggen zet er allemaal maar 100 euro op. Dan ben ik wel benieuwd wie echt gelooft in een overwinning van Emmen

Gewoon alles blijven winnen en comcurrenten die hopelijk hier en daar nog wat laten liggen. Groningen begint een machine te worden. Forza groningen op naar de eredivisieeee

30 maart 2024 om 07:10

Wat een combinaties en steekballen gisteren! Ik kneep hem voor de wedstrijd wel want die 3 bij ADO voorin zijn dodelijk! Van alle clubs bovenin hebben we veruit het meest lastige speelschema, maar als we iedereen oprollen zoals ADO dan gaan we gewoon naar de eredivisie!!!!

Ik was erbij gisteren op Midden Noord. Jammer dat de sfeer in het stadion niet oversloeg op de spelers. Het leek wel of ze stijf stonden van de spanning. Wel triest dat een aantal "fans" het nodig vonden onze eigen toiletten te slopen. Erg jammer weer voor die 99,99 procent die het verlies accepteerden en gewoon naar huis gingen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren