Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Emmen blameert zich tegen amateurs van Excelsior Maassluis

Laatste update:

FC Emmen is dinsdagavond uitgeschakeld in de strijd om de TOTO KNVB Beker. De ploeg van trainer Dick Lukkien was in eigen huis niet opgewassen tegen de amateurs van Excelsior Maassluis, die met 0-1 zegevierden. De overwinning van de tweededivisionist kwam pas laat tot stand. Tien minuten voor tijd wipte invaller Bram Wennekers de bal langs de uitkomende Indy Groothuizen. Het bleek de enige treffer van het duel. Het is voor de zesde keer dat Emmen door een amateurclub wordt uitgeschakeld in het bekertoernooi.

Nadat Emmen in de eerste ronde nog verrassend te sterk was voor FC Volendam (0-3) door treffer van Rui Mendes en Jasin Assehoun, ging het ditmaal alsnog faliekant mis voor de ploeg van Lukkien. De oefenmeester verklapte in aanloop naar het duel al een flink aantal wijzigingen door te voeren in zijn elftal, daar hij onder meer niet kon beschikken over Peet Bijen, Lentini Caciano, Jeroen Veldmate, Keziah Veendorp en Peter van Ooijen. Ook was er een basisplaats voor Groothuizen, die tussen de palen de plek innam van Michael Brouwer.

Emmen was in de eerste helft de bovenliggende partij en noteerde de eerste kans van het duel via Reda Kharchouch, maar de inzet van de aanvaller op aangeven van Lucas Bernadou kon eenvoudig worden opgeraapt. Aan de andere kant claimden de bezoekers na een klein kwartier spelen een strafschop, toen Daan Blij naar de grond ging na een duw van Zakaria El Azzouzi. Scheidsrechter Robin Vereijken wuifde het weg. Niet veel later was diezelfde Blij gevaarlijk met een schot in de korte hoek.

In het tweede bedrijf veranderde het spelbeeld amper en was het Emmen dat de beste kansen noteerde. Assehoun schoot in de handen van doelman Jean-Paul van Leeuwen en Jeredy Hilterman kopte voorlangs. Ook El Azzouzi was onnauwkeurig in de afronding en zag zijn inzet voorlangs gaan. Terwijl het duel vervolgens leek af te stevenen op een verlenging, trokken de bezoekers in de slotfase alsnog aan het langste eind. Een lange bal van Nino van den Beemt werd op waarde geschat door Bram Wennekers, die het leer langs de uitkomende Groothuizen werkte: 0-1.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

De charme van het bekertoernooi! Tegelijkertijd ook best beschamend dat een profclub verliest van amateurs.

14 december 2021 om 22:04

Valt op zich wel mee, ik snap wat je bedoeld maar heel veel amateurs en vooral op het niveau van Excelsior Maassluis spelen veel voetballers die bij Ajax, PSV etc in de jeugd hebben gespeeld en meer focussen op een maatschappelijke carrière. Je moet niet onderschatten dat ze bij een Maassluis vaak meer verdienen dan Emmen. (Omdat ze dan op amateurbasis moeten spelen daar, want ze behoren vaak niet tot de beste spelers). Verder moeten ze natuurlijk nog steeds winnen, maar ik denk dat dit qua niveau hetzelfde is als PSV verliest van NEC wat eens in de zoveel tijd kan gebeuren.

14 december 2021 om 22:15

Toevallig woon ik in Maassluis en kan ik je vertellen dat er nul spelers voetballen die een verleden bij Ajax of PSV hebben genoten. Hooguit ADO en Sparta. Excelsior heeft voornamelijk spelers uit hun eigen jeugd en uit de Tweede Divisie. Vergeet niet dat Excelsior een aantal jaar geleden de beste amateur club van NL was!

14 december 2021 om 22:28

Hoeft niet perse Maassluis alleen te zijn maar had het gewoon even over teams uit de tweede divisie. Toevallig weet ik dat Maassluis een goede jeugd heeft, want in het verleden heb ik regelmatig tegen Maasluis moeten voetballen. Het ging mij meer om dat er in de tweede divisie veel oud jeugdspelers bijzitten die hoog in de jeugd hebben gespeeld (Eredivisie van de A/B junioren etc), maar uiteindelijk zagen dat ze niet ver zouden komen en dan liever maatschappelijk iets wilde bereiken.

14 december 2021 om 22:40

https://www.transfermarkt.nl/excelsior-maassluis/kader/verein/3410/saison_id/2021/plus/1 Tel er zo snel al 6 met een Feyenoord verleden en eentje met een verleden bij Arsenal.

14 december 2021 om 22:55

Rikkertb slecht voorbeeld. Emmen betaalt misschien wel het meest aan salarissen van de hele kkd.

Voor die gasten extra mooi. Die zijn nu corona onsterfelijk en mogen daardoor na 5 uur door met trainen!

Ik heb vaak het idee dat er niet zoveel verschil meer is tussen de 2e divisie en de 1e. De laatste jaren zie je dat ook gewoon in het bekervoetbal.

Is niet de eerste keer en waarschijnlijk ook niet de laatste keer dat Emmen dit overkomt. KNVB beker en Emmen zijn geen goede combi....

100% terecht!!

Dick Lukkien en het najaar...
Die man is echt zonlicht nodig om te presteren

14 december 2021 om 22:26

Ik moest even knipperen toen ik de opstelling zag. Volg de KKD niet - sorry, not sorry - maar dat Emmen heeft wel een flinke metamorfose ondergaan. Vond het een leuke toevoeging voor de ED en hoop dat ze weer terugkomen, maar onder meer NAC, Roda JC, ADO en De Graafschap laten zien dat dit geen sinecure is.

Maar wat betreft Lukkien: ik volg het als gezegd niet meer op de voet, maar dat is toch een uitstekende trainer? Sympathieke kerel bovendien, met een prima uitstraling. Hoe plausibel is het dat hij tijdens of na dit seizoen Danny Buys gaat opvolgen bij FC Groningen denk je? Die is toch voor die club gemaakt?

15 december 2021 om 08:56

Zeker een sympathieke kerel, straalt rust uit en laat zich niet gek maken.
Heeft bij Fc Emmen ook ontzettend veel krediet.
Maar het neemt niet weg dat er wel gepresteerd moet worden.

Ik zie bij Lukkien een lijn waarin het telkens een leuke seizoenstart heeft en daarna volledig in elkaar dondert.

Ik zie hem eerlijk gezegd nog niet 1 2 3 Buys opvolgen.
Ik denk dat Groningen toch voor een trainer gaat als van Wonderen

Het wordt dit seizoen gewoon rete spannend.
Volendam noteer ik wel als kampioen.

Excelsior hangt erom als Dallinga vertrekt.
Verder wordt het inderdaad om de overige clubs spannend

Collectief gefaald. Zonde!! Emmen en beker.. blijft een raar gedoe..

De 2e divisie en 1e divisie schelen op zich niet veel van elkaar. Veel clubs uit de 1e divisie hebben het altijd lastig tegen teams uit de 2e divisie. Bij een Katwijk , AFC en Ijselmeervogels betalen ze meer dan bij een Fc Dordrecht en Helmond Sport.
En daar krijgen veel spelers (uit de 2e divisie) ook veel geld onder tafel (envelopjes).

15 december 2021 om 01:40

En Quick Boys en Kozzaken Boys natuurlijk.

15 december 2021 om 08:58

Exact, het woord amateurs is soms ook te kort doen aan de kwaliteiten van deze jongens.
Er zitten ploegen in de tweede divisie die in de KKD gewoon middenmoot zouden staan.

Ik vind het altijd leuk om "amateurs" te zien tegen Kkd
Naast het beetje scouten/vergelijk zie je soms echt leuke pareltjes lopen.

Keeper van Maassluis zou zeker niet misstaan in de Kkd
En die van Gemert ook niet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren