Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Barcelona kan komst van ‘topkandidaat’ als trainer vergeten: ‘Onmogelijk’

Laatste update:

Een mogelijke stap van Roberto De Zerbi naar FC Barcelona is ‘onmogelijk’. Dat meldt Matteo Moretto van Relevo. De 44-jarige manager van Brighton & Hove Albion wordt nadrukkelijk in de gaten gehouden door meerdere topclubs, maar een stap naar Barça lijkt dus in ieder geval uitgesloten.

De Catalaanse topclub moet op zoek naar een nieuwe trainer omdat Xavi het aan het einde van dit seizoen voor gezien houdt. Volgens AS is De Zerbi de belangrijkste kandidaat om de vertrekkende oud-middenvelder op te volgen bij Barcelona.

Toch lijken de Spanjaarden achter het net te gaan vissen, zo schrijft Moretto. “Over de mogelijkheid dat De Zerbi de nieuwe trainer van Barcelona wordt: onmogelijk.” De journalist schrijft dat de Italiaanse manager een afkoopclausule van ‘iets minder’ dan vijftien miljoen euro in zijn contract heeft staan bij the Seagulls. Daarnaast hoopt Brighton zijn verbintenis open te breken en te verlengen, zo klinkt het.

Verschillende Premier League-clubs houden hem daarnaast in de gaten en De Zerbi heeft onlangs ook een gesprek gevoerd met Bayern München, dat eveneens op zoek moet naar een andere trainer. Thomas Tuchel vertrekt net als Xavi ook aan het einde van het seizoen.

De Italiaan was gevleid door de interesse van de Duitsers, maar wil zijn opties vooralsnog openhouden, zo klonk het maandag. De kans dat Bayern de interesse in De Zerbi doorzet lijkt daarnaast sinds donderdagavond wat groter te zijn worden.

Toen werd namelijk bekend dat Xabi Alonso zo goed als zeker aanblijft bij Bayer Leverkusen. De Spanjaard stond in de nadrukkelijke belangstelling van Bayern, maar blijft dus op zijn post bij de lijstaanvoerder van de Bundesliga.

De Zerbi wordt onder meer geroemd om zijn oog voor talentontwikkeling. Zo drong hij afgelopen zomer bij de clubleiding van Brighton aan op de komst van Ansu Fati, die bij Barcelona niet verzekerd was van een basisplaats. De Italiaan ligt nog tot medio 2026 vast aan de zuidkust van Engeland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het was dan ook erg onwaarschijnlijk dat Barcelona zoveel geld zou gaan betalen voor een trainer. De Zerbi zal genoeg opties hebben aankomende zomer, wellicht ook wel in Italië als Inzaghi of Allegri vertrekken? Alhoewel ik het onwaarschijnlijker vind dat die clubs wel aan zijn clausule gaan voldoen

Barcelona was nooit echt 100% van plan om voor de Zerbi te gaan. Hij stond vast op het lijstje, maar verwacht niet dat ze heel erg balen van dit nieuws.

Laporta lijkt, als we de media mogen geloven, te hopen op Xavi die toch door wilt. Vind ik een hele riskante strategie als hij daar All-in op gaat. Aangezien Xavi al tig keer heeft uitgelegd dat hij zelfs bij CL winst niet van gedachte verandert. Dan moet je toch zeker al vrij ver zijn met een lijstje mogelijke trainers die hem kunnen opvolgen. Tot nu toe hoor je in de media sterk de naam van Flick (al is dit de laatste weken wat gaan liggen) en nu klinkt het gerucht dat Laporte heel erg graag Enrique wilt terughalen.. los van dat ik dat liever niet zie gebeuren, heeft Enrique al gezegd dat hij niet het type is dat zijn contract verbreekt om vroegtijdig ergens te vertrekken. Dus dat lijkt alleen als PSG hem ontslaat een optie.

29 maart 2024 om 11:09

Rafa Marquez zou eigenlijk perfect zijn. Hij weet precies in welke periode de club zit. Doet het prima met barcelona B, heeft weinig aanpassingsvermogen nodig. Heeft nog niet veel ervaring, maar de jaren naar het nieuwe stadion toe in combinatie met al die talenten die er zijn en eraan komen lijkt mij prachtig. Dat proces van vallen en opstaan en dat er daarna een team staat waar de fans zich weer mee kan identificeren en in het vernieuwde stadion weer tot een succes kan maken. De laatste jaren is Barcelona veel goodwill verloren en ook identiteit. Maar het blijft een fantastisch club met wereldwijde uitstraling.

29 maart 2024 om 12:18

Rafa Marquez zou ik met alle respect verschrikkelijk vinden. Ben geen fan van hem als trainer. Geeft goeie voetballers als Noah Darvich en Dani Rodriguez geen kansen en hij heeft me tactisch nooit verrast. Nee, Rafa Marquez komt te vroeg, veel te vroeg. Ik was echt veel meer onder de indruk van Garcia Pimienta als Barca B trainer (nu Las Palmas) dan ik ben van Maquez.

29 maart 2024 om 11:20

Als De Zerbi geen topkandidaat is wordt het toch gewoon Flick? Er zijn niet zo heel veel trainers beschikbaar die het Barcelona-spelletje willen of kunnen spelen en Flick is daar één van de weinige van. Nagelsmann is voorlopig nog niet weg bij het Duitse elftal, De Zerbi wil blijkbaar niet en de overige coaches die vrij zijn aankomende zomer zijn of onhaalbaar of resultaattrainers (conte, Mourinho, Allegri, Tuchel bijvoorbeeld).

Flick heeft wel echt een goede spits nodig voor zijn spel en ik denk dat ook de reden is dat het bij Duitsland niet gewerkt heeft voor hem; Havertz is gewoon geen echte spits voor een 4-2-3-1 omdat je daarvoor een diepe spits nodig hebt. Duitsland begon op het WK ook veel beter te voetballen op het moment dat Füllkrug erin kwam. Die goede spits heeft Flick nu echter en ook nog eentje die hij heel goed kent in de vorm van Lewandowski, dus dat zou geen probleem moeten zijn. Denk dat Flick bij Barcelona onder andere om die reden (en het feit dat Barcelona mijns inziens helemaal geen onaardige selectie heeft, ook voor topclub-begrippen) best zou kunnen werken.

29 maart 2024 om 12:26

Flick zou ik graag zien omdat hij de huidige selectie sowieso conditioneel sterker maakt, en hij (van wat ik gehoord heb) een hele goede medische staf heeft die hij mee wilt nemen naar Barcelona. Barcelona heeft zo ongelofelijk veel blessure gevallen, en als ze bijvoorbeeld communiceren dat iemand er een maand uit ligt dan weet je op voorhand al dat het 2 maanden worden. De medische staf is echt om te janken.

Geheel overtuigd ben ik niet van Flick, maar van alle transfervrije opties is hij de beste optie. Ik persoonlijk ben erg fan van Nagelsmann, maar die vind ik niet echt bij Barcelona passen. Tactisch echt een bijzonder goede trainer. Denk dat hij “gewoon” verlengd bij de nationale ploeg van Duitsland.

De ongelofelijk grote roep om Xavi-out in de media heeft hemzelf denk ik ertoe gebracht eerder te stoppen, maar als we een realistischere fanbase hadden dan had Xavi van mij nog 2 jaar minimaal mogen blijven. Niemand gaat jeugd de kans geven als hij, niemand begrijpt zo goed de financiële klotesituatie waarin de club zit als hij, en overall is het gewoon een prima trainer. Zonde dat hij vroegtijdig vertrekt, aangezien ik komende zomer geen ideale opvolger zie.

Ik zou voor Flick gaan. Hij heeft bij Bayern uitstekend gepresteerd. Zette daar de poppetjes op de juiste plek en het voetbal was erg goed. Bayern speelde toen Barca helemaal zoek.

Bij Duitsland ging het minder maar hij kon nooit met een vaste groep spelers werken. Miste vaak hele goede en belangrijke spelers. En het waren oefenwedstrijden waarin hij veel dingen uitprobeerde. Ik vind niet dat hij daar op mag worden afgerekend. Flick zou uitstekend zijn.

Maar Laporta kennende wordt het Tuchel en in dat geval wordt het een drama bij Barca

29 maart 2024 om 13:37

Het wordt sowieso geen Tuchel. Die is een paar keer genoemd maar wordt nu al enkele weken als geen optie meer gezien. Gelukkig maar.

Flick had wel echt een absoluut wereldteam toen hij de Champions league won, dat heeft Barcelona bepaald niet momenteel. Dat Bayern was op vrijwel elke positie beter dan het Barcelona van nu, en het allerbelangrijkste: dat Bayern kon het fysieke directe spel van Flick aan. Dit Barcelona faalt al jaren als tijdens een wedstrijd de intensiteit hoog is.

29 maart 2024 om 14:02

Daar heb je een punt. Wat Wel interessant is. Flick begon Kimmich op het middenveld te zetten. Dus haal je Flick dan heb je denk ik een grotere kans dat Kimmich wil komen. Hoe hij betaalt gaat worden is dan weer een ander punt

29 maart 2024 om 14:08

Kimmich zou een wereldaankoop zijn, even los van salaris en transfergeld dan. Echter is hij én Frenkie naast elkaar denk ik te zwak defensief tegen de topploegen. Het is in dat geval Frenkie óf Kimmich. Denk je niet? Daar moet nog een type Rodri/Casemiro naast om ze defensief te ontlasten.

Onana van Everton wordt veel genoemd, maar ik heb dus geen idee hoe goed hij is en of hij past bij Barcelona.

29 maart 2024 om 16:05

Tsja, maar dat weet je toch allemaal als je op dit moment instapt bij Barcelona?

Op zich is het allemaal niet zo erg gesteld: de Spaanse concurrentie buiten de top 3 is flink verzwakt de afgelopen jaren, clubs als Valencia, Sevilla en Villarreal zijn beduidend minder geworden. Ook Atletico is niet meer zo top, dus top 3 in La Liga is vrijwel gegarandeerd, al zet je Gerard Joling voor de groep.

Ook in de Champions League heb je (door de goede historische clubcoefficient) zeker 75 procent kans dat je de groepsfase overleeft.

Is het raar dat ik Arne Slot als een goede kandidaat zie om het over te nemen?

29 maart 2024 om 14:04

Ja best wel. Slot wil een spelersgroep naar zijn hand zetten en Barca heeft geen geld om de spelers te halen die slot zou willen

Ach Xavi blijft gewoon joh. Die had echt nog niet definitief besloten te vertrekken. Die zag gewoon de bui al hangen en wou die voor zijn en zichzelf tijd kopen en de media van zich af krijgen. Nu ziet het er naar uit dat hij 2e eindigt en met kwartfinale CL is dat wellicht genoeg om de meningen over hem te doen keren dus blijft ie vast.

29 maart 2024 om 16:08

Ja idd, uiteindelijk is alle paniek van twee maanden terug voorbij en draait Barcelona een prima/normaal seizoen.

Die winst op Napoli was misschien niet met het mooiste voetbal maar kwartfinale CL is toch een fantastische prestatie, zeker gezien de vorige twee seizoenen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren