Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ergste gebeurtenissen ooit in het Australische voetbal’ leiden tot recordboete

Laatste update:

Melbourne Victory heeft een recordboete van 550.000 Australische dollars (ruim 350.000 euro) gekregen voor supportersgeweld en andere wanordelijkheden. Tijdens de derby met stadgenoot en koploper Melbourne City liep het op 17 december vorig jaar compleet uit de hand. Supporters gooiden met vuurwerk, betraden het veld en vielen de keeper van Melbourne City aan. De doelman kreeg een metalen emmer met zand in zijn gezicht gegooid en liep een hersenschudding op.

De boete is de hoogste ooit in het Australische betaalde voetbal. Naast de financiële straf heeft Melbourne Victory ook een voorwaardelijke straf opgelegd gekregen van tien punten in mindering. Daarvoor geldt een proeftijd van drie jaar. Aangezien de club met slechts tien punten de voorlaatste plek inneemt in de Australië’s hoogste divisie, de A-League, ziet de toekomst er voor de Big V niet rooskleurig uit. Ook mag de club de rest van het seizoen geen supporters meer meenemen naar uitwedstrijden.

De straffen zijn het gevolg van een enorme veldinvasie van Victory-supporters tijdens de wedstrijd tegen stadgenoot Melbourne City. Een grote groep relschoppers stormde het veld op en viel spelers aan. City-doelman Tom Glover kreeg een metalen emmer met zand in het gezicht gegooid en liep daarbij, naast een bloedende wond, ook een hersenschudding op. Ook de scheidsrechter en een cameraman raakten gewond.

Directeur James Johnson van de Australische voetbalbond FA vindt de gebeurtenissen ‘de ergste die het Australische voetbal ooit heeft meegemaakt’. “Football Australia heeft vastgesteld dat Melbourne Victory door het onvergeeflijke gedrag van vele individuen onze regels en voorschriften ernstig heeft overtreden. De sancties die we hebben opgelegd zijn de zwaarste in het bestaan van de A-League. Deze sancties weerspiegelen onze wens om dit gedrag, en degenen die het in stand houden, uit onze sport te verwijderen”, zo zei hij.

Naar aanleiding van de ongeregeldheden kregen zeventien supporters een stadionverbod opgelegd. Voor drie van hen is dit een levenslang verbod. Het duel werd na de veldbestorming bij een 1-0 voorsprong van Melbourne City gestaakt. De FA liet weten dat de wedstrijd in april zal worden uitgespeeld. Melbourne Victory bezet momenteel de voorlaatste plaats in de hoogste Australische competitie. Aartsrivaal Melbourne City gaat aan kop met 25 punten uit tien wedstrijden. De voorsprong op achtervolger Central Coast Mariners, dat een wedstrijd meer speelde, bedraagt zes punten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Poah dat is nog eens een straf. Lijkt me wel gepast gezien de hoeveelheid geweld

10 januari 2023 om 11:25

Er had van mij nog wel onvoorwaardelijke puntenaftrek mogen zijn ..

10 januari 2023 om 12:37

Opzich, maar dit geeft wel een beetje een afschrikwekkende werking. De club weet dat dit boven het hoofd hangt, en zal dus extra goed hun best moeten doen om te zorgen dat het niet weer gebeurd.

10 januari 2023 om 13:17

Precies. Als je direct 10 punten in mindering geeft dan denken die supporters: Seizoen is toch al klaar, als we nu rottigheid uithalen dan kan het toch niet erger worden dan het nu is.

Met de voorwaardelijke straf voor 3 jaar moeten ze zich al die tijd gedragen.

Niet normaal dit toch, het is een blijft een spelletje waar je naar kijkt als supporter. Wat een idioten zeg en dan houd ik het nog netjes denk ik.

10 januari 2023 om 11:15

Ook de vraag hoe je een metalen emmer (met zand?) naar binnen krijgt. Sowieso, dat je dit bedenkt is al te bizar voor woorden.

10 januari 2023 om 11:27

Ik heb het vermoeden dat die emmers (met zand?) al in het stadion aanwezig waren. Op andere filmpjes zie je meerdere van die emmers door de lucht vliegen...

10 januari 2023 om 11:37

Het waren meer tonnen dan emmers en deze stonden inderdaad al in het stadion.

10 januari 2023 om 11:38

@The-Jump

Die emmer met zand is neergezet om fakkels in te doen nadat deze opgebrand zijn. Dit is, mag ik aannemen, door de club zelf gedaan.

Vervolgens is het misgegaan toen de keeper een fakkel die op het veld belanden, teruggooide in het vak vol met uitsupporters.

10 januari 2023 om 11:42

Thanks voor die uitleg, nooit bij stilgestaan.

10 januari 2023 om 12:01

Die stond er vast nog of is er neergezet. Dat meesmokkelen onder je jas lijkt me heel sterk

Hoe kom je op het veld aan een metalen emmer met zand?

10 januari 2023 om 11:28

Voorzorgsmaatregel voor vuurwerk, voornamelijk fakkels. Als dit op het veld gegooid wordt steek je hem in het zand om hem te doven.

10 januari 2023 om 11:32

Ah, okay, dank voor de verduidelijking.

10 januari 2023 om 11:32



Volgens mij zijn er clubs die velden bestrooien met zand of het ergens anders voor gebruiken, dus wellicht dat er een emmer naast de zijlijn stond en die persoon het heeft opgepakt en meegenomen.

10 januari 2023 om 13:53

Was een aantal jaren terug in De Koel geen probleem om aan zand te komen

10 januari 2023 om 16:03

Zal wel te maken hebben met brandgevaar, met de temperaturen daar wil er nog wel eens wat in de fik vliegen.

Het valt me wel tegen dat ze geen straf krijgen op het gebied van thuis supporters. Ik had verwacht dat ze wel een paar wedstrijden zonder publiek moesten spelen.

10 januari 2023 om 16:04

De rest van het seizoen zonder uitsupporters is anders ook niet mals, al helemaal omdat je daar voornamelijk dit soort gekken mee raakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren