Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eretribune geniet: ‘Ooit een supertalent, maar iemand moet het aandurven’

Laatste update:

De tafelgasten van De Eretribune zijn zaterdagavond onder de indruk geraakt van Bilal Ould-Chikh. De buitenspeler van FC Volendam nam zijn ploeg in de eerste helft tegen sc Heerenveen bij de hand met een schitterende goal. Jan Joost van Gangelen vraagt zich af welke (top)club het aandurft met hem.

"Ik vind hem de meest cruciale speler van Volendam in deze wedstrijd", concludeert Kees Luijckx halverwege bij een 0-1 voorsprong voor Volendam. "Hij is de enige die de bal kan vasthouden. Hij heeft een vrije rol, waardoor ze met hem onder de druk uit kunnen voetballen. Hij kan dat, is rustig en handig."

De lofzang gaat vervolgens door. "Hij is essentieel voor Volendam", aldus Luijckx. "Zeefuik is niet zo betrouwbaar wat betreft het doorvoetballen, maar hij wel. Je moet af en toe wat lucht krijgen als Volendam zijnde."

"Het was ooit een supertalent, maar hij maakt nu een pas op de plaats. Maar je kan wel zien dat hij héél goed kan voetballen. Jezus", haakt Van Gangelen in. "Op een gegeven moment moet iemand het weer aandurven, toch?"

Luijckx is het daar wel mee eens. "Zo is het ook, maar hij zit er ook al wel een tijdje (derde seizoen, red.)." Van Gangelen kijkt met een schuin oog naar de top van Nederland. "Als we naar AZ kijken... Hij is echt niet minder dan de buitenspelers die zij hebben."

Marciano Vink haalt de recente disciplinaire schorsingen van Ould-Chikh aan. "Hij moet het eerst een heel seizoen laten zien. Nu spelen ze twee wedstrijden in dit systeem, dan zie je dat die vrije rol hem ligt. Hij heeft ook aan de zijkant gestaan, dat je dacht: doet hij wel mee? Dit ligt hem wel."

Ould-Chikh zat zonder club toen Volendam hem in december 2021 inlijfde. Sindsdien staat de teller op vijftig wedstrijden voor de club uit het vissersdorp. Daarin wist hij vijf keer te scoren en was hij vijf keer aangever.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bij ADO was het helemaal niks.

17 december 2023 om 00:01

Bij Volendam vind ik het ook allemaal wel meevallen... Ben wel blij voor hem dat er flinke verbetering zit in zijn gedrag. Pas 1x iets daarvan vernomen en geschorst, terwijl dit een paar jaar terug toch een Ihattaren geval was. Kan leuk ballen en zie in hem wel een speler voor de ED komende jaren, maar in de top 5 meedoen zie ik niet meer gebeuren eerlijk gezegd.

17 december 2023 om 14:30

Dat is nog zacht uitgedrukt. Leek wel alsof die gozer nog nooit prof voetbal gespeeld had.

Het zoveelste bewijs dat gasten als Jan Joost van Gangelen en Kees Luijckx de waan van de dag volgen en nauwelijks achtergrondinformatie hebben of veel wedstrijden volgen. Je blinkt net 1,2 uit en je word meteen omhoog gepraat. Ja Bilal Ould Chikh is op een goede dag een goede voetballer. En zo heb je er meer. Maar als je over een periode van 3-5 jaar de uitstekende wedstrijden op 2 handen kan tellen moet je het niet in je hoofd halen om zo een speler meteen flink omhoog te praten.

17 december 2023 om 00:03

Exact. En als je dan juist ziet dat AZ spelers als Odegaard en v Bommel voor de vleugel heeft. Buitenspelers die beiden op een niveau lager (RKC, MVV) veel constanter en beter hebben gepresteerd dan Ould-Chick.

Deze jongen loopt toch al een aardige tijd mee. Hij is alleen nooit uit de verf gekomen. Lijkt mij iets te euforisch deze berichtgeving, maar hij heeft wel iets onvoorspelbaars in zijn spel wat hem een speler maakt waarvoor je naar het stadion zou komen, maar laat het eens over langere tijd zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren