Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Eredivisie-smaakmaker raakt al na half jaar uit de gratie bij nieuwe club’

Laatste update:

Het huwelijk tussen Bologna en Jesper Karlsson is tot dusver nog niet heel gelukkig gebleken. De buitenspeler, afgelopen zomer overgekomen van AZ, staat op de nominatie om deze winter te vertrekken, zo meldt La Gazzetta dello Sport. Bologna denkt aan een huurdeal.

In Italië is men het erover eens dat er meer verwacht werd van Karlsson sinds zijn komst naar de Serie A. De Zweed, die elf miljoen euro heeft gekost, kwam tot dusver echter niet verder dan zes wedstrijden in alle competities. Daarin wist hij het net nog niet te vinden.

Op dit moment kampt Karlsson met een blessure, die hem een maand aan de kant houdt. "Aan het begin van het seizoen leek de buitenspeler een van de meest interessante namen in het elftal van Thiago Motta, maar op dit moment schittert hij niet", luidt dan ook de conclusie.

Mocht Karlsson deze winter vertrekken bij Bologna, dan gebeurt dat zeer waarschijnlijk op huurbasis. De club twijfelt niet aan zijn kwaliteiten, maar beseft dat het beter is om elders wedstrijdritme op te doen. Bologna gelooft nog steeds dat Karlsson het in zich heeft om ook in de Serie A uit te groeien tot smaakmaker.

Karlsson tekende eind augustus een contract tot medio 2028 bij Bologna, dat 'slechts' elf miljoen euro betaalde aan AZ. Een koopje, daar de Zweed op dat moment een transferwaarde vertegenwoordigde van zo'n achttien miljoen euro.

Karlsson groeide bij AZ uit tot een van de absolute smaakmakers van de Eredivisie. De buitenspeler, die bekendstond om zijn verfijnde traptechniek, kwam in 124 wedstrijden 46 keer tot scoren en leverde 33 assists af.

Bij Bologna werd Karlsson herenigd met Sam Beukema, die al eerder de gang naar la Rossa maakte. De centrale verdediger is onomstreden en nu al niet meer weg te denken uit de defensie bij de nummer acht van de Italiaanse competitie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gelukkig dat PSV hem destijds niet heeft overgenomen. Was volgens mij vrij nadrukkelijk op de radar. Blij met de huidige stand van zaken (lang en Lozano )

Feyenoord moet hem gewoon halen! Jahanbaks Dilrosun weg.

16 november 2023 om 10:22

Toch bizar dat die Dilrosun totaal is geflopt bij Feyenoord. Had er veel meer van verwacht. Begon bij Hertha erg goed.

16 november 2023 om 10:30

Ik vermoed dat de bord op schoot scouting wel afgelopen is. Met een Sauer als back-up, Paixao, Ivanusec en de mogelijkheid om Stengs nog op de vleugels te zetten is Karlsson onnodig. Sterker nog, vond het bij AZ al opvallend hoe weinig hij in defensief opzicht in het spel legde. Dat is precies wat Slot niet kan gebruiken. Op basis daarvan zal Karlsson ook nooit echt in beeld komen bij Feyenoord.

16 november 2023 om 10:43

Omdat we nu wat vaker over de grens kijken wil dat niet zeggen dat Feyenoord niet in de eigen omgeving rond blijft kijken. Afgelopen zomer al Ueda, Wellenreuther en Nieuwkoop net over de grens opgehaald. vdbelt, Beelen, Lamprou, Zerrouki en Stengs zijn ook niet echt exotisch.

16 november 2023 om 10:50

Nog even Wieffer aan het lijstje toevoegen. Kwam toch wel van de andere kant van de Maas

16 november 2023 om 11:29

Zerrouki, Stengs, Wellenreuther en Ueda zijn no brainers. Bord op schoot scouting is wat anders dan gewoon de uitblinkers van het seizoen oppikken en kijken hoe je deze in je eigen systeem kan inpassen.
Nieuwkoop precies hetzelfde, voor weinig op te pikken en fantastische cijfers vorig seizoen in België. Kent de club, dus ook makkelijk. Lamprou is iemand voor trainen en voor de mentaliteit en van de Belt is in mijn ogen een absolute miskleun. Beelen heb ik nog wel vertrouwen in, die maakte een sterke indruk op mij in de minuten dat hij speelde. Niet te vergeten die cruciale sliding waarbij hij een punt redde voor Feyenoord begin dit seizoen.

Dus ik hoef niet alleen maar exotische verrassingen, maar spelers die mislukken in het buitenland hoeven niet terug bij Feyenoord om nieuw leven in hun carrière te blazen. Zeker niet als ze ook nog eens niet meeverdedigen wat bij Slot een absolute must is.

16 november 2023 om 14:29

Nu vind ik Nieuwkoop helaas wel een aankoop die het niveau, of in ieder geval de intensiteit, niet aan lijkt te kunnen.
Heb mezelf nog niet kunnen betrappen op een positief gevoel wanneer hij aan de bal kwam.
Begrijp me niet verkeerd, als back-up prima. Maar ik zou volgend jaar wel een rechtsback aantrekken als Geertruida vertrekt.

Twente kan wel een kwaliteitimpuls gebruiken op de flanken. Voor een halfjaartje huren lijkt me wel wat

16 november 2023 om 11:01

Dat dacht ik ook 🙂 dat is nu echt behelpen. En dan heeft Bruggink mooi een half jaar om een blijvende versterking te zoeken

16 november 2023 om 11:15

Zou mooi zijn, maar denk dat Karlsson daar geen trek in heeft. Mocht hij terugkomen naar NL zal dat naar een AZ, Feyenoord of PSV zijn..

16 november 2023 om 12:00

Feyenoord en PSV hebben hem sowieso niet nodig, AZ weet ik niet, maar hoezo zou Karlsson niet naar Twente willen?

16 november 2023 om 12:14

Zou hem graag in plaats van Alireza zien hoor.

16 november 2023 om 12:24

Misschien dat Ajax wel iemand kan gebruiken om een bal erin te rammen

16 november 2023 om 13:55

@wandering Denk dat hij buiten de drie clubs die ik heb genoemd in mijn reactie geen zin heeft om terug te keren naar de Eredivisie. Ik vermeld AZ, omdat hij hier al jaren heeft gespeeld en daarmee het team en de club goed kent. Feyenoord en PSV omdat zij de grootste kans hebben op de prijzen en (evt) nog mee zullen doen in Europa. Dan zie ik hem eerder naar middenmoot/subtop Bundesliga gaan of een stapje binnen de Serie A maken.

16 november 2023 om 14:19

@FR010FRDAM, neejoh. Komt in alles tekort om van waarde te zijn voor Feyenoord. Verdedigde bij AZ ook al nauwelijks mee. Dat past echt niet in het spel van Slot.

Als je een vervanger voor Ali haalt moet dat iemand zijn die mee kan strijden voor de basis, anders heeft het weinig nut

16 november 2023 om 14:26

@FCTLeon Lijkt mij dat Bologna hem wil verhuren aan een club waar de speelkans het grootst is, dan blijft in Nederland Twente en misschien AZ over, omdat ik qua Nederlands voetbal alleen Twente kijk weet ik niet hoe de positie bij AZ wordt ingevuld, in Duitsland of Italië zou ook kunnen, maar als je het in de serie A bij middenmoter Bologna niet kunt waarmaken dan denk ik dat alleen clubs van minder niveau hem een echte speelkans kunnen bieden

16 november 2023 om 14:46

@wandering heb je ook gelijk in, ik zou het echt toejuichen wanneer hij een half jaar bij ons komt spelen, maar ik acht het niet realistisch. Ik denk dat Bologna wel zo ver te krijgen is, maar dat Karlsson zelf geen oren heeft naar een dergelijk scenario.

Eredivisie smaakmaker, heb ik iets gemist de afgelopen jaren? Karlsson is een leuke speler voor de subtop van de Eredivisie zoals AZ maar meer ook echt niet. Heeft in zijn seizoenen ook nooit kunnen uitbinken tegen de top 3 en AZ bij hand genomen. In Europa was het altijd maar magertjes en ook geen vast waarde bij Zweden in het nationale elftal.

16 november 2023 om 10:53

Voor AZ was hij ábsoluut wel de smaakmaker. 60 goals/assists in 3 Eredivisie-seizoenen is echt weergaloos voor een buitenspeler van AZ. Sterker nog, zonder Karlsson was Jansen al ontslagen geweest, daar ben ik van overtuigd. In 2021-2022 heeft hij wekelijks een spartelend AZ met een persoonlijke actie gered van een nederlaag/bloedeloos gelijkspel. Afgelopen seizoen was wat minder door al z'n blessures, maar nog steeds gebeurde er altijd wat als hij aan de bal kwam. Het waren ook geen intikkertjes die hij scoorde overigens. Echt iemand voor wie je naar het stadion kwam, oftewel: een smaakmaker.

Overigens kloppen je uitspraken over z'n impact in Europa en tegen top-3 ook gewoonweg niet: in Europa vorig jaar nog een goal en 3 assists in het tweeluik met Lazio, tegen Feyenoord in een 2-1 winst beide goals gemaakt, tegen PSV in een 1-2 winst een goal en een assist, in een 2-3 winst bij Feyenoord een goede goal, in een 2-0 winst tegen PSV een goal en een assist, een assist tegen Ajax met 2-2. Je komt niet zomaar op 60 G/a's hé.

16 november 2023 om 11:06

Beetje moe wordt je wel van al die leden die her nodig vinden te reageren zonder enige kennis van zaken.
In het jaar dat Anthony weg ging bij Ajax had deze man betere eredivisie statistieken, ook die van Sinisterra kon hij toendertijd makkelijk evenaren.
In Europa meermaals Az bij de hand gepakt en spetterende wedstrijden afgeleverd.
Helaas was hij in zij laatste seizoen Az al meer geblesseerd dan fit en dat heeft hij dus meegenomen naar Bolongna.
Doodzonde, want eenmaal fit is dit een speler waarvoor je naar het stadion gaat.

16 november 2023 om 12:28

@azchelsea & tinus45 ik snap dat jullie door een gekleurde bril kijken, namelijk een AZ bril. Zoals ik in mijn reactie vermelde dat Karlsson een echte AZ speler is en die bij de top 3 van NL zeker niet dezelfde cijfers had overlegd zoals die dat bij AZ deed. Zijn topsezioen met een G/A ratio van 30 is natuurlijk hartstikke prime en het seizoen ervoor een ratio van G/A 20 ook prima cijfers voor een buitenspeler van Az.

Echter was het vaak gewoon een bevlieging die hij meestal had waardoor die AZ bij de hand kon nemen. Maar op voetballend gebied is/was hij zeker de zwakste van het rijtje Sinisterra/anthony en Gakpo.
Hij gaat natuurlijk niet voor niets ''maar'' naar Bologna he, als die daadwerkelijk de smaakmaker van de Eredivisie was had er echt wel een grotere club voor hem gekomen. Alleen zijn de buitelandse clubs ook niet gek als je kijkt naar de transfers die verschillende AZ spelers hebben gedaan de laatste jaren.

16 november 2023 om 12:59

Ja want Sinesterra werd verkocht aan grootmacht Leeds en AZ verkocht Reijnders aan een klein clubje zoals AC Milan, omdat grote buitenlandse clubs natuurlijk geen spelers van AZ kopen.

16 november 2023 om 13:44

@wandering om even wat nuance aan je reactie erbij aan toe te voegen.
Sinisterra is een Zuid-Amerikaan en voetballers van dit continent kom in princiepe naar Europa om zsm zo veel mogelijk geld binnen te halen om hun families etc goed te zetten. Daarnaast is Leeds United van oudsheer zeer zeker een grote club en naam in het Engelse en internationale voetbal.

Daarnaast gaat de discussie niet ove Reijnders, die het zeer zeker uitstekend doet. Maar dit is dan ook echt de enige AZ aankoop die het dan ook meteen direct laat zien in het buitenland. Waar zijn die andere 10/15 gebleven?

16 november 2023 om 14:19

Ik noem Reijnders omdat jij typte dat buitenlandse clubs niet zo gek zijn om spelers van AZ te kopen, terwijl notabene vorige transferperiode een toch niet de minste buitenlandse club bij AZ op de stoep stond, dacht dat dit wel duidelijk was. En Leeds kan dan van oudsher een grote club zijn geweest, daar heb je nu niet zoveel aan lijkt mij.

16 november 2023 om 14:31

Maar je blijft nu naar Reijnders wijze, wat prima is. Maar wat over alle andere transfers van AZ spelers naar het buitenland of die uberhaupt getransformeerd zijn? Janssen, Jahanbakhs, Luckassen, Haps, Wijndal, Til, Stengs om een paar voorbeelden te noemen. Ik kom allene uit op Reijnders (die het wel even wat langer mag laten zien ook) Weghorst en Koopmeiners.

16 november 2023 om 15:17

Reijnders, Koopmeiners, Weghorst, Gouweleeuw, Elm, Wernbloom, Janssen (Mexico en België), Albert+Johan Berg Gudmundsson, Kerkez, Hatzidiakos, Moreno, Bizot, Romero, Gudelj, Beukema en uiteraard de geweldige Dembélé. Al deze spelers maakten hun transfer na 2010 en werden/zijn basisspeler bij hun club in het buitenland. Dat beeld van mislukte spelers van AZ is onderhevig aan nogal wat recency bias en met Beukema, Koopmeiners, Bizot, Reijnders en Kerkez is dat zelfs nogal onterecht. De grootste verkopen zijn in eerste instantie misschien niet uitgepakt als gehoopt maar datzelfde valt te zeggen voor die categorie bij ongeveer elke uitgaande Nederlandse transfer.

16 november 2023 om 12:20

Zijn statistieken wijzen anders gewoon uit dat het een goede speler was voor de Eredivisie. Ook kwa spel was het gewoon een heerlijke speler, blonk vaak genoeg uit dus ik weet niet welke wedstrijden jij hebt gekeken. Hij had alleen veel last van blessures, maar zeggen dat hij AZ niet bij de hand nam is gewoon onzin

Hij is toch ook wel redelijk vaak niet fit. Daarnaast is het als aanvaller in een competitie met meer open wedstrijden veel fijner spelen voor iemand als hij. Ik denk dat hij ook beter in Duitsland bijvoorbeeld. Of hij moet spelen bij een team als Sassuolo of Atalanta.

Mag nog wel een halfjaartje naar AZ komen, wij missen echt gevaar van de vleugels. Vond het wel vreemd dat Karlsson nog voor een relatief laag bedrag verkocht is. Heb altijd gedacht dat daar nog iets achter zit. (fysieke gesteldheid o.i.d.)

16 november 2023 om 12:22

Eens, vond het kwa competitie een goede keuze voor hem alleen beetje apart kwa club. Ik zou hem dolgraag bij ons terug zien, zeker als je van Brederode ziet stoeien met de bal elke week.

Feyenoord! Huren.... extra kwaliteit op de flank is meer dan welkom

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren