Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eran Zahavi keert jaar na ‘slaapkamerrel’ terug als international van Israël

Laatste update:

Eran Zahavi heeft besloten om zich weer beschikbaar te stellen voor interlands van Israël. De 36-jarige aanvaller leek een jaar geleden een einde te maken aan zijn interlandcarrière, vanwege een ‘slaapkamerrel’. Inmiddels heeft de voormalig PSV’er het bijgelegd met bondscoach Alon Hazan en sportief directeur Yossi Benayoun, en is hij weer beschikbaar.

Zahavi vertelde een jaar geleden dat hij om uiteenlopende redenen voor trainingen en wedstrijden liever geen kamer deelt met ploeggenoten. Hoewel hij naar verluidt altijd alleen had geslapen, zou de Israëlische bond niet meer bereid zijn geweest om hem alleen op een kamer te laten rusten.

Ook het voorstel van de aanvaller om zijn eigen kamer te betalen werd van tafel geveegd door de Israëlische bond. Daarop besloot Zahavi om zich niet meer beschikbaar te stellen voor wedstrijden van zijn land.

Nu is de spits daar dus op teruggekomen, en heeft hij met Hazan en Benayoun afgesproken dat hij een terugkeer maakt. Dat is goed nieuws voor het elftal, daar Israël in november vier belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden speelt: tegen Kosovo, Zwitserland, Roemenië en Andorra. Momenteel staat Israël derde in Groep I, met vier punten minder dan nummer twee Zwitserland.

Ook de oorlog tussen Israël en Hamas lijkt van invloed te zijn geweest op de beslissing van Zahavi om een rentree te maken. “Ons land maakt een onvoorstelbare periode door”, vertelt hij. “In deze tijden moet iedereen zijn steentje bijdragen op weg naar succes.”

“Mijn principes heb ik even opzijgeschoven”, vervolgt Zahavi. “Ik wil gewoon dat het nationale team zich plaatst voor het EK. Op het scherpst van de snede zijn er dingen gezegd die niet gezegd hadden mogen worden. Maar we hebben nu meer dan ooit eenheid nodig.”

Zahavi, die sinds vorig jaar onder contract staat bij Maccabi Tel Aviv, speelde tot dusver 62 interlands voor Israël. Daarin was hij goed voor 33 treffers. Hij is daarmee de topscorer aller tijden van het nationale elftal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zoiets is ooit moeilijk. Er zijn best wel wat mensen op de wereld die moeite hebben met slapen en dan maakt het delen van een kamer dat alleen maar moeilijker. Daar moet ook best begrip voor zijn.

Israel hoort, net als Turkije, niet thuis op een Ek.

On:
ongeacht of Zahavi wel of niet meedoet denk ik dat het spelen van die 4 wedstrijden nog een heleboel organisatie gaat vergen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren