Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Elabdellaoui was blind maar keert na 11 oogoperaties terug met nieuwe look

Laatste update:

Omar Elabdellaoui heeft maandagavond na 423 dagen zijn rentree gemaakt op het voetbalveld. De dertigjarige vleugelspeler van Galatasaray kreeg op oudejaarsdag in 2020 een ontploffende vuurpijl in zijn gezicht en raakte zwaar gewond aan zijn rechteroog. Elabdellaoui keerde maandag met een speciale bril terug tegen Göztepe (2-3 winst) en kon na afloop zijn tranen niet bedwingen.

Elabdellaoui liep tweedegraads brandwonden op aan zijn gezicht en schade aan beide ogen, waarbij zijn rechteroog het zwaarst beschadigd raakte. De ex-Feyenoorder verloor zijn gezichtsvermogen en kreeg van artsen te horen dat hij zijn voetballoopbaan mogelijk moest beëindigen. "Alles was donker", zei de Noors international tegenover beIN Sports. "Ik kon niet zien of het dag of nacht was. Ik verloor het besef van tijd. Ik begon steeds meer stemmen te horen omdat ik niet kon zien. Naarmate het proces vorderde, nam mijn angst toe."

Liefst elf operaties waren ervoor nodig, maar Elabdellaoui kreeg geleidelijk aan zijn zicht terug. Daarvoor onderging de rechtsback - voorheen een aanvaller - een hoornvliestransplantatie in de Verenigde Staten, waarbij oogcellen werden getransplanteerd afkomstig van een donor, in dit geval zijn zus. De chirurgische ingreep bleek succesvol en stelde Elabdellaoui dus in staat om weer aan voetbal te denken. De schade aan zijn rechteroog is nog altijd zichtbaar, maar hij mag met een speciale bril weer spelen.

Elabdellaoui maakte maandag meteen de negentig minuten vol in het duel met Göztepe, waarin Galatasaray in de absolute slotfase een 2-1 achterstand omboog in een zege. Elabdellaoui was na afloop zichtbaar geëmotioneerd. "Ik heb een moeilijk proces doorstaan", zei hij. "Het was een moeilijke blessure. Ik heb veel geworsteld. Ik sta weer op het veld en doe waar ik het meest van hou. Het is mijn droom om voor de tweede keer te debuteren, want zo voelt het. Het voelde alsof ik voor de tweede keer begin met voetballen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi voor hem zeg! En ik verbaas me eigenlijk over zijn fitheid. Ziet er topfit uit, ondanks dat hij zo lang uit de roulatie is geweest.

22 februari 2022 om 12:26

Ja, dit viel mij ook al op. Iemand die goed leeft voor de sport dus. Geweldig ook dat dit zo kan voor hem. Wat zou het zo'n iemand toch gegund zijn om enkele jaren op een hoog niveau te ballen

22 februari 2022 om 12:43

Ken deze jongen nog van zijn Olympiakos tijd en was niet voor niks aanvoerder van Olympiakos , hij bleef maar gaan en vechten voor elke bal en maar opkomen hoop dat hij weer plezier heeft na die zware periode in Istanbul!

22 februari 2022 om 14:17

Als je de video op 6 seconden stop zet zie je meneer Bayram samen met Babel. Meneer Bayram is voetbalt al jaren zonder uit te zijn geweest. Helaas lukt het meneer niet om even fit te zijn als een speler die in tussentijd 11 operaties heeft moeten doorstaan.

22 februari 2022 om 16:32

Op en top prof. Zoals Linderoth vroeger. Was vaak geblesseerd, maar kwam nooit een grammetje vet bij. Als het een Turk was, had hij 10 kilo overgewicht. Wees daar maar zeker van.

22 februari 2022 om 16:35

Dat maakt scandinavische spelers over het algemeen ook zo geweldig in de turkse competitie. Werken hard, klagen niet, blijven professioneel. Kunnen turkse spelers echt wat van leren

22 februari 2022 om 16:45

De nieuwe trainer Torrent zei ook meteen in zijn eerste week verrast te zijn met Omar zijn fitheid. Hij heeft anderhalf jaar niet gevoetbald maar staat fitter dan de meerderheid van zijn ploeggenoten, gewoon top professional en respect voor zijn werk.

Zeer knap om na zo veel operaties en er lang uitgelezen te hebben weer terug te zijn.

Echt respect voor deze jongen het voorbeeld dat je nooit moet opgeven no matter what ! Wens hem veel succes in zen carrière toe en ze missen je nog steeds in Olympiakos 😉

Als de mogelijkheid er is, dan hoop ik dat Omar zijn carriere nog jarenlang bij ons kan vervolgen. Een voorbeeldfiguur die aantoont dat je nooit moet opgeven en een echte modelprof die zich na zo'n lange afwezigheid zich fit kan houden

Was ondanks zijn halfblinde oog gisteravond een van de betere spelers op het veld. De belichaming van strijdlust, vechten voor elke centimeter. Op en top professional die tijdens zijn herstelperiode wekelijks aan de slag ging met een personal trainer met NFL-ervaring, vandaar zijn uitstekende fysieke staat. Hopelijk kan hij nog jarenlang door bij ons.

Mooi dat hij terug is. Wel jammer dat hij drie keer onder een bal doorkopte en 2 ballen de tribune inschoot.

Het is hem gegund! Voor Galatasaray is die trouwens ook goed nieuws. Goede back !

Wat een mooi verhaal en ik ben ook erg blij voor hem dat het toch nog een beetje positief is afgesloten. Ook alle credits naar zijn zus!
Alle succes gewenst Omar!

Echt heel knap om zo'n proces te doorstaan. Daar heb je veerkracht en middelen voor nodig. Van wat ik zag ook niet bang in het veld. Energierijk en niet het duel schuwen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren