Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eerste ontslag in de Premier League is een feit; Allardyce al mondeling akkoord

Laatste update:

West Bromwich Albion heeft afscheid genomen van manager Slaven Bilic, zo laat de Engelse club weten in een bericht op de website. De Kroaat wordt door de clubleiding verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende resultaten en is daarmee de eerste ontslagen trainer van het seizoen in de Premier League. Ook de assistenten van Bilic moeten de club per direct verlaten. Sam Allardyce heeft inmiddels een mondeling akkoord bereikt om Bilic op te volgen, zo meldt Sky Sports.

West Bromwich Albion staat met zeven punten uit dertien duels momenteel op een negentiende plek in de Premier League en laat alleen Sheffield United onder zich. De Chinese eigenaren zouden al langer twijfelen over het functioneren van Bilic, maar van een ontslag kwam het nog niet. Ook assistent-trainers Dean Racunica en Danilo Butorovic en teammanager Julian Dicks hebben de club met onmiddellijke ingang verlaten, valt er te lezen op de clubwebsite.

Dinsdagavond werd door West Bromwich Albion nog een knap gelijkspel uit het vuur gesleept tegen Manchester City (1-1), waarna Bilic aangaf zich niet te bemoeien met wat er zich achter de schermen zou afspelen. "Ik hou van mijn werk, geniet ervan en werk hard voor mezelf en de club. Al het andere heb ik niet onder controle", aldus de oefenmeester. De 52-jarige Bilic was anderhalf jaar werkzaam in West Bromwich en was ook actief bij Lokomotiv Moskou, Besiktas, West Ham United en Al-Ittihad.

Volgens Sky Sports is West Brom al mondeling akkoord met Allardyce, die een contract gaat tekenen voor anderhalf jaar. De ex-bondscoach van Engeland heeft een clausule in het contract laten opnemen dat hij de club kan verlaten als degradatie uit de Premier League niet kan worden voorkomen. Allardyce, die de afgelopen tweeënhalf jaar niet actief was in het voetbal, vliegt naar West Bromwich zodra hij getest is op corona en de bubbel mag betreden. De oefenmeester stond in het verleden onder andere langs de lijn bij Everton, Crystal Palace, Sunderland en West Ham United.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Net na dat wereld resultaat tegen City vreemd

Net voor het einde van het jaar met een druk schema je hoofd + assistent trainers de laan uit sturen lijkt mij niet goed getimed. Benieuwd wie dit klusje gaat oppakken met de minste selectie van de Premier League. Verder vind ik het toch altijd vreemd hoe snel coaches die promoveren het seizoen erna vaak zonder pardon eruit gebonjourd worden.

16 december 2020 om 21:22

Ze willen bij WBA gewoon lekker in schijnwerpers staan. Ze doen gewoon een Watfordje

Echt een raar moment om Bilic te ontslaan heeft het geweldig gedaan tegen City gisteren. Allardyce is een prima trainer om teams in de Premier League te houden maar denk dat het niet gaat lukken met WBA. Hopen dat Bilic snel weer een goede team vind deed het fantastisch met West Ham, Besiktas en Kroatie.

16 december 2020 om 14:39

Raar moment en sowieso rare keuze. WBA is een van de minste ploegen of misschien wel de minste, dan moet je geen wonderen verwachten. Het is niet zo dat ze op 1 punt staan zoals Sheffield. Daarnaast is dit niet echt de tijd om iemand te ontslaan voor deze drukte.

16 december 2020 om 16:51

Een raar moment voor de buitenwereld misschien maar als je hier al weken of zelfs maanden over nadenkt dan ga je het niet van 1 wedstrijd laten afhangen. Spelen tegen topploegen kan zorgen voor een extra boost.

Maar zeker in tijden van corona wacht je best niet te lang met je beslissingen.

16 december 2020 om 18:19

Het overleven van West Brom zal ook niet vallen of staan met de wedstrijden tegen de top 6.

Fantastisch beleid! Net gelijk tegen City waar de linskback alleen al meer kost dan zowat de hele selectie maar laten we inderdaad Bilic eruit gooien. WBA heeft kwalitatief een van de minste selecties van de PL en staat slechts een paar punten onder de streep. Komt die Allardyce weer... Hopelijk vliegen ze er nu keihard uit

16 december 2020 om 14:59

Achterlijk beleid daar bij West Brom. Weer zo’n gepromoveerde club dat denkt elite te zijn. Bilic is helemaal niet zo slecht, hij had alles echt om kunnen draaien. Nou daar gaan we dan met die voetbal dinosaurus 4-4-2 Big Sam

16 december 2020 om 18:23

In mijn ogen is er niks mis met 4-4-2, omdat het op vele manieren gespeeld kan worden zoals Southampton nu doet en Leicster in hun kampioensjaar. Neemt verder niet weg dat het voetbal van Big Sam niet van deze tijd is.

Nou Big Sam, kom er maar in!

Elke baan in Engeland vrij komt valt de naam van Allardyce, wel apart want na zijn goede tijd bij Bolton nergens echt gepresteerd en vooral vroegtijdig ontslagen. Bij West Ham dan prima gepresteerd maar Bilic deed het na zijn vertrek in zijn eerste seizoen dunnetjes over. Dit West Brom heeft gewoon een chronisch gebrek aan scorendvermogen en daar zal geen enkele trainer verandering in gaan brengen en is het achterin een schiettent. Het is dus echt een elftal van niks wat echt niet behouden gaat blijven voor de Premier League of je moet enorm gaan investeren in de winter. Al is dat vaker een vloek als een zegen gebleken.

16 december 2020 om 16:24

Nergens goed gepresteerd? De beste man heeft maar liefst een 100% winstratio bij de Engelse ploeg. Wat een wereldcoach.

16 december 2020 om 21:21

Tja, dat geldt voor de meeste Engelse coaches. Ze gaan van club naar club, ontslag naar ontslag en van oprotpremie naar oprotpremie. Er zit echt 0 visie in dat Engelse voetbal. De clubs waar visie er wel is, zijn het de buitenlanders die er verantwoordelijk voor zijn.

17 december 2020 om 06:27

Onzin, want ik zie geen visie bij Arsenal. Dat is gewoon pure discriminatie wat je nu zegt.

17 december 2020 om 14:35

Is dit nou een grap of ben je serieus?

Ach verbaast niemand denk ik. Weet iemand wat de gemiddelde looptijd is van een coach bij 1 club in de Premier League?

16 december 2020 om 16:57

Alleszins langer dan in België. Vind dat het nog lang heeft geduurd. Het merendeel weliswaar door Gent maar dit gebeurt wel jaarlijks rond deze periode in België.

Vraag mij altijd af wat zo'n club dan verwacht. Je bent net gepromoveerd en je hebt niet geinvesteerd in bijzondere spelers. Dan kun je inderdaad na 12 wedstrijden op 7 punten staan. Zou fijn zijn als je de trainer dankzij wie je nu in de Premier League speelt meer krediet geeft. Dat heeft zo'n man met zijn prestaties van vorig seizoen toch wel verdiend zou je zeggen.

16 december 2020 om 17:56

Ze verwachten resultaten, simpel. De promotie lag vorig seizoen voor het grijpen, maar sinds de herstart na Corona zijn de resultaten enorm pover en die lijn is doorgetrokken naar dit seizoen. Dan lijkt het me logisch dat je op een bepaald en cruciaal moment ingrijpt om het tij te doen keren.
Ze hebben 1 overwinning in hun laatste 17 competitiewedstrijden behaald (het einde van vorig seizoen meegerekend), dat is behoorlijk slecht als je het mij vraagt.

Als jarenlange wba supporter zie ik mijn clun gewoon naar de kloten gaan alla sunderland, chineze eigenaren die niets van zichlaten horen/investeren, goede directie leden die plots op stapten en spelers als hegazy die verkocht werden zonder overleg met Bilic waarna hij zich niet mocht uiten in de media. Bilic bracht na aantal jaren eindelijk weer leuk aanvallend voetbal terug in de championship, met geluk toch gepromoveerd maar verder niet de selectie versterkt om te overleven in de premier league, weet niet wat de club verwacht te doen met een nieuwe trainer maar met onze huidige selectie zijn wij niks meer dan championship niveau, slavan bedankt godskolere wat ben ik frusteerd nu

16 december 2020 om 17:04

Ik kan je frustratie goed snappen. Dit is nou echt een schoolvoorbeeld van ontslaan zonder echt na te denken... WBA heeft gewoon geen PL selectie, evenals Sheffield overigens. Toe maar ey, 1 punt pas, die presteren ook eindelijk naar de kwaliteit die ze hebben, met alle respect overigens😅.

Kwalitatief ook een van de minste clubs dus beetje raar om dan je coach dit aan te rekenen...

Beetje raar als je net heb gelijk gespeeld tegen City en geen geweldige selectie hebt. Die Bilic is trouwens wel een druk mannetje langs de lijn, hij heeft nog net geen moeite om zelf mee te doen in het veld lijkt het. Zelfde geldt voor Guardiola trouwens gister. Wat een vreselijke vent langs de lijn. Hoe oud zijn die mannen zeg?

Merkwaardig moment net na zo'n uitstekende teamprestatie tegen City. De selectie van West Brom is kwalitatief gezien misschien wel de minste van de competitie.

Laten we hopen dat ze degraderen. Loyaliteit hebben ze weinig. Vorig jaar is vergeten. En gezien de selectie doen ze gewoon nog knap mee om degradatie te ontlopen.

Toch wel frappant dat hij ontslagen wordt. Hij heeft veel ongeluk gehad met wedstrijden verliezen in de laatste 10-20 minuten, waar ze toch minimaal gelijkwaardig waren. En de selectie is toch niet echt geweldig, niet degraderen zou de doelstelling moeten zijn. Nu komt weer een bekende naam uit het circuit voor de korte periode, andere namen uit dit circuit zijn Pardew etc.

Tja, dat gaat weer lekker snel daar in Engeland. Echt lachwekkend en ze zien het volgens mij zelf niet eens. Bilic kan weer even een jaar gaan genieten, krijgt waarschijnlijk een lekkere oprotpremie mee en coacht binnen drie jaar vast wel weer een Premier League club. Natuurlijk ook weer zo'n Allardyce die al zo'n kwart van de Premier League op z'n CV heeft staan. Wat is dat Engelse voetbal visieloos, zeg. Het is maar goed dat ze heel veel geld hebben...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren