Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eerste club maakt interesse in succescoach Xabi Alonso publiekelijk kenbaar

Laatste update:

Uli Hoeness, de erevoorzitter van Bayern München, heeft dinsdagavond bevestigd dat der Rekordmeister interesse heeft in Xabi Alonso. De 42-jarige trainer van Bayer Leverkusen wordt de laatste periode veelvuldig in verband gebracht met een overstap naar Europese topclubs, waaronder ook Liverpool. The Reds nemen na dit seizoen afscheid van Jürgen Klopp.

Hoeness is de eerste Bayern-functionaris die publiekelijk bevestigt dat Alonso in de gaten wordt gehouden. “Hij heeft inmiddels aangetoond dat hij een trainer kan zijn voor de echte top. Het zal moeilijk worden om hem aan te stellen, aangezien naast Bayern ook clubs als Liverpool en Real Madrid er mee bezig zijn.”

Alonso speelde gedurende zijn spelerscarrière voor onder meer Liverpool, Real Madrid en Bayern en wordt wegens zijn successeizoen bij Leverkusen bij alle drie de topclubs genoemd.

Carlo Ancelotti heeft zijn contract bij de Koninklijke eind december verlengd tot medio 2026, waardoor de trainersstoel in Madrid voorlopig niet vrij lijkt te komen.

Bij Bayern zal Thomas Tuchel aan het einde van het seizoen afscheid nemen en zoals gezegd trekt Klopp de deur op Anfield binnenkort achter zich dicht. Zodoende lijken der Rekordmeister en the Reds de strijd met elkaar aan te moeten gaan wat betreft de mogelijke komst van Alonso. De trainer ligt nog tot medio 2026 vast bij Leverkusen, waardoor de club hem niet zomaar hoeft te laten gaan deze zomer.

Hoeness zet alvast streep door komst van één trainer


Wie in ieder geval géén kandidaat is voor de vrijkomende trainerspost in de Allianz Arena, is Sebastian Hoeness; de neef van Uli. De coach van VfB Stuttgart presteert dit seizoen uitstekend en bezet met zijn club de derde plaats in de Bundesliga. Uli Hoeness vindt het een nadeel dat Sebastian dezelfde achternaam heeft.

“Het is niet in zijn voordeel dat hij Hoeness heet”, zegt de erevoorzitter van Bayern. “Als hij een andere naam had gehad en net zo goed presteerde, dan zouden we vermoedelijk veel meer met hem bezig zijn dan nu. Sebastian heeft iets gepresteerd wat ik amper voor mogelijk hield.” De 41-jarige trainer van Stuttgart ligt nog tot medio 2027 vast bij die Roten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat Xabi bij elke topploeg aan de slag kan. Ik hoop hem zo graag over een tijdje toch bij Real Madrid te mogen zien. Had hem na dit seizoen eigenlijk al Ancelotti zien vervangen.

Ergens hoop ik dat Chelsea kan stunten door Alonso aan te stellen voor volgend seizoen, maar met clubs als Liverpool, Bayern en Real in de race ben ik bang dat we compleet kansloos zijn. Zoals hij nu presteert bij Leverkusen is het een droom van elke voetbal fan om hem bij zijn club te zien. Aantrekkelijk voetbal, spelers ontwikkelen zich sterk en wat ik tot nu toe heb gezien van hem gedraagt hij zich ook netjes langs de lijn.

20 maart 2024 om 23:13

Ja, dat zal helaas onmogelijk zijn. Zeker gezien het verleden dat hij met alledrie die clubs heeft. Óf hij moet vatbaar zijn voor een hele grote zak geld van Todd, maar daar zie ik hem niet voor aan.

20 maart 2024 om 23:52

Kansloos. Als je zijn carrière als speler ook bekijkt zie je dat hij altijd een voorkeur gehad heeft voor clubs met een bepaalde allure, statuur of historie. Chelsea is een gemaakte club en is een symbool voor alles waar Alonso niet voor staat.

21 maart 2024 om 07:10

@Jefferson, natuurlijk is het een lollige opmerking maar je kunt ook zelf wel bedenken waarom hij voor die clubs koos toch? Hij koos voor Liverpool omdat A: er een nieuwe Spaanse trainer zat die hem graag wilde hebben en B: omdat Sociedad hem wilde verkopen. Hij koos voor Madrid omdat hij altijd al graag voor Real wilde spelen (in dat opzicht heb je een klein beetje gelijk) en hij koos voor Bayern om onder Pep te gaan spelen.. Het heeft verder allemaal weinig te maken met zijn wens om alleen voor de meest “pure” clubs te spelen.. Als Guardiola voor de groep had gestaan bij PSG zou Alonso wellicht die kant op gegaan zijn.

Ik zou het liefst hem bij Real Madrid zien daarna Liverpool en eigenlijk helemaal niet bij Bayern. Dat trucje wat ze steeds doen dat bij de concurrentie shoppen en die verzwakken is vervelend. Kom.op Xabi kies niet voor Bayern

20 maart 2024 om 22:33

Hoeveel spelers heeft Ajax weggeplukt van AZ de laatste 20 jaar? En zo kan je dit bij elke club noemen. Dortmund koopt weer bij een Gladbach en die doen dat weer bij een Augsburg, zo werkt het nou eenmaal.

21 maart 2024 om 07:26

Zo werkt het inderdaad, maar vrijwel nergens heeft het zo'n desastreuze gevolgen als in Duitsland. Bayern is in die 20 jaar die je noemt 15 keer kampioen geworden. Om het vergelijk met Ajax te behouden, die zijn 8 keer kampioen geworden in diezelfde periode, PSV 7 keer. Als je Ajax dat geschrapte coronaseizoen geeft wordt het 9 om 7. Totaal niet te vergelijken met hoe Bayern heerst in Duitsland.

21 maart 2024 om 07:55

Dat betekent dus dat Bayern beter inkoopt dan Ajax, als zij de portemonnee trekken is het vaak ook raak. Ajax heeft er aardig wat misperen tussen gehad de laatste jaren.

21 maart 2024 om 10:27

Verschil is natuurlijk wel dat Bayern shopt bij Dortmund en Leverkusen. Dat zou in Nederland betekenen dat Ajax bij PSV en Feyenoord zou shoppen wat volgens mij zelden voorkomt of in ieder geval niet zo frequent als in Duitsland.

21 maart 2024 om 14:33

Verschil is daarin natuurlijk dat een stap van Dortmund of Leverkusen naar Bayern gewoon groot is. Je gaat van subtop naar absolute wereldtop. Het verschil tussen Ajax, psv en Feyenoord is relatief klein.

21 maart 2024 om 15:59

Je punt is correct, maar het ging over het verzwakken van de concurrentie en niet over de stap van subtop naar absolute top, alhoewel dat natuurlijk meespeelt. Misschien als Ajax de status van Bayern had als Europese topclub dat spelers ook eerder van PSV en Feyenoord naar Ajax zouden verkassen.

20 maart 2024 om 23:33

Als je de Duitse competitie wint als trainer van een andere club als.Beyern, dan heb je de Duitse competitie uitgespeeld lijkt mij.

21 maart 2024 om 21:38

Net als Klopp, die ging daarna naar Liverpool

Of blijven en knallen met Leverkusen in de CL volgend jaar. Las ook dat ze interesse in Dybala hadden dat zijn wel de jongens die het verschil kunnen maken. Dybala met Wirtz en Boniface is wel een heerlijke aanval. Laat Leverkusen maar weer de ploeg worden tussen eind jaren 90 en 2003. Goed voor de competitie.

Wat een carrière heeft deze man gehad hé. Sociedad, Liverpool, Real en Bayern… geen misselijke clubs.
Zoveel prijzen. En bij al deze clubs kan die aan de slag als coach. Ik hoop op Liverpool 😃

Wat een surprise. Was al wonderbaarlijk dat Bayern in Turkije uitkwam om een RB te shoppen. Nu weer terug vallen op de binnenlandse concurrentie aftroeven..

Real Madrid zal doorgaan met Carlo tenzij deze zelf aangeeft te willen stoppen. Zal dus tussen Liverpool en Bayern gaan . Zou wat zijn kampioen worden met leverkussen en het jaar daarop met Bayern ..

21 maart 2024 om 07:13

Wellicht zijn ze nu alvast met hem in gesprek voor over 2 jaar en blijft hij nog een jaar bij Leverkusen? Real heeft in principe de luxe om alvast vooruit te kijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren