Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Driessen noemt opvallende naam die bij Ajax ‘rondzingt’ als opvolger van Kroes

Laatste update:

Doordat Alex Kroes dinsdag op non-actief is gezet moet Ajax in de komende weken op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. De kersverse bestuurder handelde met voorkennis bij de aankoop van aandelen. Valentijn Driessen brak een lans voor Michael Kinsbergen als mogelijke opvolger, maar weet dat er een andere naam rondzingt binnen de clubleiding van Ajax.

“De naam die bij Ajax rondzingt is die van Bert van Oostveen. De onvolprezen Bert van Oostveen die de grote KNVB-directeur was”, zegt Driessen met sarcastische ondertoon bij Vandaag Inside.

“Op basis waarvan? Je kan niet zeggen dat hij de KNVB heel goed heeft geleid”, reageert Johan Derksen. Driessen heeft echter wel een idee waarom Van Oostveen als potentiële opvolger van Kroes genoemd wordt. “Hij is een grote bekende van Michael van Praag, zij hebben heel veel samengewerkt bij de KNVB.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Michael van Praag is momenteel voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax. Hij liet dinsdag na de schorsing van Kroes weten dat hij de directie als gedelegeerd commissaris gaat ondersteunen en betrokken zal zijn bij de zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur.

Van Praag was van 2008 tot 2019 bondsvoorzitter van de KNVB, terwijl Van Oostveen van 2010 tot 2016 directeur betaald voetbal van de voetbalbond was. Van Oostveen besloot destijds zelf te stoppen, omdat hij meer en meer onder vuur kwam te liggen.

Omdat de KNVB een technisch directeur ontbeerde, nam Van Oostveen bij de voetbalbond ook beslissingen op voetbaltechnisch vlak. Zo stelde Van Oostveen Guus Hiddink aan als bondscoach, als opvolger van Louis van Gaal na het WK in 2014. Hij passeerde daarbij Ronald Koeman, die succesvol was bij Feyenoord en zijn ambities om Oranje onder zijn hoede te nemen niet onder stoelen of banken stak. Bovendien kon Koeman destijds ook op veel draagvlak rekenen.

Vanaf 1 december 2017 is Van Oostveen directeur-bestuurder van Kenniscentrum Sport en Bewegen. Ook is hij sinds 2020 lid van de raad van toezicht van het Longfonds

Kinsbergen


In de ogen van Driessen kan Ajax beter iemand anders bellen als opvolger van Kroes: Michael Kinsbergen. Kinsbergen was al tussen 2012 en 2015 algemeen directeur bij Ajax en werkte daarna tot 2019 als operationeel directeur bij AZ.

“Ajax moet Kinsbergen echt bellen. Hij zit er op te wachten. Het botert alleen niet zo tussen hem en RvC-voorzitter Van Praag, dus zal hij over zijn eigen schaduw heen moeten stappen om hem te bellen", aldus Driessen

Van Overdijk


Volgens BNR is Robert van Overdijk een van de kandidaten om de nieuwe algemeen directeur van Ajax te worden. Van Overdijk is onder meer bekend vanwege zijn rol als algemeen directeur van Circuit Zandvoort en de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alweer? Dat was gisteren toch ook al het nieuws? Vind deze gang van zaken wel echt onwijs teleurstellend. Zag in Kroes toch niet echt de Messias, maar had wel hoop dat hij de organisatie flink onder handen zou nemen. Getuige de berichten had hij in ieder geval de RVC al een beetje boos of angstig gemaakt. Helaas heeft hij ze met zijn eigen stommiteiten ook een stok gegeven om mee te slaan. Hup, weer terug de afgrond in.. Johan had het nog gezegd: elk aandeel heb z’n nadeel.

Hoop dat dit niet waar is.

Al verbaasd het me niks. Van Praag en vriendjespolitiek... Echt vergif binnen Ajax nu.

De grote vriend van Infantino heeft weinig zelfreflectie, is machtsfreak en doet aan vriendjespolitiek. Net iets wat Ajax nu nodig heeft.. Kan deze man niet gewoon weggestuurd worden?

3 april 2024 om 12:30

Maar zou het je verbazen als dit waar is ? Volgens mij staat van Praag toch bekend om zijn vriendjespolitiek. Het is voor hem toch ideaal om een marionette pop als AD te hebben. Of dat het beste voor Ajax is betwijfel ik.

3 april 2024 om 12:57

Exact wat ik ook al elders schreef. Van Praag is op zoek naar een marionet. Dan zit hij aan het stuur maar kan niet verantwoordelijk gehouden worden. Blijkt ook wel uit de berichten omtrent het rapport Minsilat. Een bobo, baantjesjager en pluche plakker eerste klas. Van Gaal is exact hetzelfde laken een pak. Weg met deze mensen die hier voor hun eigen eer zitten en niet bezig zijn met zich ten dienste te stellen van Ajax. Schoon schip maken en ook de RvC wegjagen. Een a.i. AD aanstellen die de opdracht krijgt om een nieuwe RvC te formeren en een TD aan te stellen, Wat mij betreft is Kinsbergen daar prima voor geschikt.

3 april 2024 om 13:15

Mensen blijven hier maar dingen roepen zonder gehinderd te worden door enige kennis van zaken. Een AD is helemaal niet bevoegd om een RvC te formeren. Zou ook wat zijn, het orgaan dat toezicht op je moet houden wegsturen zodra hun toezicht je niet bevalt. Doei!

3 april 2024 om 13:29

Dan verbeter mensen ook te goed. "zou ook wat zijn, het orgaan dat toezicht op je moet houden wegsturen zodra hun toezicht je niet bevalt. Doei!" Dat stel ik nergens. Wat ik bedoel is een a.i. AD die adviserend richting de vereniging optreed zodat ze een nieuwe RvC kunnen aanstellen. Ik zou niet weten waarom een a.i. AD niet adviserend kan optreden. Maar nogmaals in plaats van te verwijten dat mensen geen kennis hebben kun je voortaan ook gewoon verdiepende ragen stellen of je uitgebreide kennis delen, in plaats van in verwijten te blijven hangen.

3 april 2024 om 13:36

Onder Van Praag pakte Ajax wel zijn laatste Europese trofeeën en niet de minste. Een ook in die tijd werd het onmogelijk geacht dat er nog een Nl'se club de EC1 zou winnen.

Als het mijn club zou overkomen, dan hoop ik toch op een naam als Robert van Overdijk. Als je hem weet te charteren, mag je alleen maar blij zijn dat Kroes met voorkennis aandelen heeft gekocht. Ik ken beide mannen niet hoor, maar als ik zie wat beiden bereikt hebben ben ik meer onder de indruk van Robert dan van Alex.

3 april 2024 om 14:26

@4redondo

Van Praag heeft samen met van Raay en van den Herik heel veel voor de Nederlandse topclubs betekend, echter was dat een totaal andere tijd.

3 april 2024 om 14:44

Ik quote: Al verbaasd het me niks.

Jij: Maar zou het je verbazen als dit waar is ?

Nee dus

Volgens mij heb je mijn reactie niet goed gelezen. Ben het met je eens verder.

3 april 2024 om 12:37

Het zou in ieder geval een hoop verklaren!

Oh ja de briljante man die het voor elkaar kreeg om een constructie te bedenken dat zelfs Danny Blind bondscoach werd.

Graag een nieuwe naam die me opnieuw kan teleurstellen. Alsnog Jan van Halst terugvragen als AD?

3 april 2024 om 14:00

Ik ben Van Oostveen een beetje vergeten, maar kreeg hij niet tijdens zijn KNVB-voorzitterschap al onwijs veel kritiek omtrent zijn beslissingen op sportief vlak? Onder andere met Danny Blind inderdaad.

Nu begin je je toch wel af te vragen of Ajax wel de juiste keuze gemaakt heeft met het binnenhengelen van Van Praag om de boel te redden en de onrust te sussen. Die staat zijn hele leven al bekend om zijn vriendjespolitiek en hoewel hij één keer eerder succesvol geweest is bij Ajax is hij als voorzitter van de RvC ook een halve buitenstaander en als hij vervolgens allemaal incapabele bekenden aan gaat stellen heb je er nog steeds niks aan

3 april 2024 om 16:17

Onder Jan van Halst was het opmerkelijk rustig, je zag hem twee seconden bij Henderson. Misschien weer als tussen paus. Opt moment geen overhaaste beslissingen nemen. Echt een goede invulling. Anders zit je weer met personen als Hendriks of iets soortgelijks waar je de club helemaal aan de afgrond brengt

Kinsbergen lijkt mij een prima algemeen directeur voor ajax! Die knuppel van de knvb zal ervoor zorgen dat het wanbeleid nog even wordt doorgetrokken! Als van Oostveen wordt aangesteld mag gelijk de gehele rvc zijn spullen pakken vind ik. Ze hebben eerst hun werk niet goed gedaan (prima uitgelegd door Marjan Olffers gisteren bij op1) en dan stellen ze nu een man aan die bewezen heeft gefaald in de voetbalwereld. Je zou denken dat een beetje gezond verstand toch wel ergens in de organisatie zou zitten, maar die is momenteel ver te zoeken.

3 april 2024 om 12:59



Wat heeft Marjan Olfers gisteren gezegd, kun je dat krot toelichten? Ben wel nieuwsgierig.
Net even terug geluisterd. Zij refereert ook naar de onderzoek plicht waar de RvC heeft gefaald. Wat ik inderdaad al aangaf. Wat mij betreft gaat de RvC collectief door de vereniging Ajax op non-actief gezet worden en volgt er een grote schoonmaak.

Waarom niet gewoon allemaal Ajax mensen. Seedorf: Algemeen directeur. Sneijder: Technisch directeur. Kluivert: Hoofdtrainer en van der Vaart en Bogarde assistent trainer.

3 april 2024 om 15:03

De vraag stellen is hem zelf beantwoorden....

Lijken me niet de meest geschikte mensen om Ajax te leiden. Laat ze dan eerst maar ervaring opdoen en vervolgens kan het. Zie ook Overmars die eerst ervaring heeft opgedaan alvorens hij bij Ajax kwam.


Ik maak een lijstje van toppers Of ze beschikbaar zijn weet ik niet
1. Leo van Wijk
2. Robert Eenhoorn
3. van Praag
4.

Je moet wel iemand halen die er direct staat en dan is Eenhoorn is de beste
Voordeel is dat hij gewoon door kan gaan waar hij gebleven is, met een nieuwe uitdaging

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren