Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dortmund kent ondanks eigen goal jubilaris Lewandowski perfecte start

Laatste update:

Borussia Dortmund is met overtuiging aan het seizoen begonnen. Na de winst van de nationale Super Cup, een bekerzege en een 4-0 competitieoverwinning op FC Augsburg zette de ploeg van Jürgen Klopp zondag ook Eintracht Braunschweig aan de kant. De promovendus hield lang stand in Westfalen, maar in het laatste kwartier stelde BVB met twee goals de zege veilig. Robert Lewandowski, die zijn honderdste Bundesliga-wedstrijd speelde, maakte nog een eigen doelpunt: 2-1. Jos Luhukay kon met zijn Hertha BSC niet voor een tweede keer uitblinken.

/

Dortmund - Eintracht Braunschweig 2-1
Eintracht Braunschweig wordt gezien als degradatiekandidaat nummer één in Duitsland en Dortmund leek dit varkentje dan ook wel even te kunnen wassen. De bezoekers boden echter goed tegenstand, met name in het begin. Na negentig seconden kreeg men ook de eerste goede kans van de wedstrijd, maar Dennis Kruppke schoot niet goed in. Na een kwart wedstrijd vond de gastheer zijn ritme en Braunschweig werd gedwongen om zich te beperken tot verdedigen. Dortmund was in de eerste helft echter niet creatief genoeg en probeerde het vooral via afstandsschoten. Die Löwen kregen voor rust nog één goede kans; na slap uitverdedigen volleerde Norman Theuerkauf net naast. Nuri Sahin mikte voor rust nog over.

Dortmund kwam in de tweede helft beter voor de dag, mede doordat de vermoeidheid bij Braunschweig toesloeg. Na ruim een uur leek men op voorsprong te komen, maar de goal van invaller Reus werd wegens buitenspel afgekeurd. Hierna liet ook Pierre-Emerick Aubameyang, die vorige week een hattrick maakte, een dot van een kans liggen. De Gabonees werd vervangen door Jonas Hoffman en na een geniale pass van Mats Hummels mikte hij de bal via de paal tegen het net: 1-0. De thuisfans waren opgelucht en Reus maakte er uit een penalty nog 2-0 van. In de slotseconde scoorde ook Robert Lewandowski nog, alleen deed hij dat in eigen doel. De eer van het bezoek was hierdoor gered.

/

1. FC Nürnberg - Hertha BSC 2-2
Hertha BSC won vorige week met liefst 6-1 van Eintracht Frankfurt, maar de hoofdstedelingen konden zondag niet verrassen. De ploeg van Nederlander Luhukay gaf de driepunter in de voorlaatste minuut weg; Hiroshi Kiyotake bepaalde toen namelijk de eindstand op een 2-2 gelijkspel. De thuisploeg, FC Nürnberg, stond bij rust nog met 1-0 voor door toedoen van Josip Drmic, maar na de pauze bogen Sami Allagui en Ronny (strafschop) de score om. Hertha heeft nu vier punten en heeft dus nog niet verloren in de Bundesliga; net als Bayer Leverkusen, Bayern München, FSV Mainz, Werder Bremen en Dortmund.

Borussia Dortmund is de enige titeluitdager van Bayern München

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het ziet ernaar uit dat ze tog een kans hebben tegen Bayern, ze spelen mooi en sterk voetbal.

18 augustus 2013 om 19:40

vandaag viel het tegen.
Maar ze kunnen het inderdaad wel, ze hebben een ijzersterk selectie.

18 augustus 2013 om 19:46

Dortmund heeft altijd kans tegen Bayern ,dat heb je kunnen zien met de Super alleen de finale niet en nu heeft Bayern ook nog gardiola aan boord die nog niet veel bijzonders heeft laten zien .dus heb goede hoop dat Dortmund kampioen word.

18 augustus 2013 om 20:15

Als je vandaag gekeken hebt, zou je daar bijna aan gaan twijfelen. Speelden in een laag tempo en het oogde inspiratieloos. Maar goed, dat is bij Bayern tot nu toe ook een beetje het verhaal. Een aantal nieuwe spelers bij Dortmund en een nieuw systeem bij Bayern, ze zijn allebei nog niet in topvorm. Ben benieuwd wie dit jaar de sterkste zal zijn.

Hopelijk word Borussia Dortmund kampioen dit jaar, Gun ik het veel meer dan die team verzwakker.

Perfecte start? Een 2-1 tegen Braunschweig met alle respect noem ik geen perfecte start, maar een matige pot maar wel drie punten.

18 augustus 2013 om 20:15

De supercup is gewonnen, de bekerwedstrijd is gewonnen en de eerste 2 competitiewedstrijden zijn gewonnen. Een perfecte start dus

18 augustus 2013 om 20:59

Ja ik bedoel bij de competitie he, maar ja qua punten en winst is het perfect. Maar vooral vandaag verwachtte ik wat meer.

18 augustus 2013 om 21:16

De BL is niet de eredivisie. Het is vaak niet mogelijk dat de top teams over de zogenaamde "kleine" teams zomaar overheen gaan. Elke wedstrijd is zwaar bevochten. De hoge verliezen van Hamburg en Schalke gisteren zijn toch meer een uitzondering.

Uit team deed het gwn prima vind ik, normaal gesproken gaat een degradatie kandidaat met 4-0 verlies terug naar huis

Lewandowski wil dus duidelijk weg die begint al ongoals te maken

18 augustus 2013 om 20:00

Hij is nu al goals aan het maken voor Bayern :P

18 augustus 2013 om 20:02

ahaha

Dortmund is in beginsel een heel matig teampje. Ze hebben geluk dat ze toppers Reus en Lewandowski in hun team hebben, anders zou het zomaar een lage middenmoter kunnen zijn.

18 augustus 2013 om 20:00

Pisczek, Hummels, Subotic, Gundogan, Bender, Mikthiryan en Aubemeyang zijn inderdaad koekenbakkers

18 augustus 2013 om 20:10

Jaapbakker

Hou het maar bij brood bakken zou ik zeggen, van voetbal heb je weinig verstand.

18 augustus 2013 om 20:18

Meneer wil graag reacties uitlokken en dat is gelukt.
Wat een een onzinnige reactie zeg. Dortmund heeft een heel sterk elftal, dat niet alleen draait op Lewandowski en Reus. Ieder team heeft wel eens een matige wedstrijd en Dortmund had dat vandaag.

Volgens mij is het doelpunt niet op zijn naam geschreven. .. Verder was Lewy en van de betere spelers aan de kant van Dortmund. Helaas werden er weer veel kansen niet benut. .. Maar wat mist Dortmund Piszczek,want vind Grosskreutz maart niks r3chtsachter. Zijn aanvallende tempo heel erg.

Hoffman viel voordat de tegenstander hem raakte. 100 % schwalbe dus.. Verder was het verre van goed.

Die Mhktryan heeft veel kansen verprutst. Lewy speelde ook ongelukkig en Hummels was baas

18 augustus 2013 om 20:20

Inderdaad, en die commentator maar beweren dat het een terechte penalty was. Net als de stip van vorige week heel erg gretig gevallen. Jammer, want dat past niet bij een club als Dortmund.

Dit soort wedstrijden zullen we vaker hebben deze seizoen. De tegenstander is niet in staat of gewilt om (mee) te voetballen en staat dan met 8 man rond het eigen strafschopgebied.

Het verschil met de laatste seizoen is dat wij in de eerste 2 wedstrijden zachtjes en een beetje afwachtend begonnen zijn, soms de kat uit de boom kijkend. In 2012/13 begonnen we altijd stormachtig en hadden dan in de 2de helft conditie problemen. Toen hebben de winst soms op deze manier weggegeven. Het nieuwe beleid bevalt mij beter.

Mkhitaryan kende een goed debuut. Perfecte bal controle, slimme loopacties. Deze speler geeft ons, bijzonders in het samenspel met Reus veel opties voorin. Denk niet dat we Götze te veel gaan missen. Sahin, daarentegen, speelde vaak paniekerig en minder goed dan de jongens naast hem. Jammer, laat we hopen dat die nog zijn draai vind. Jonas Hofmann was natuurlijk man of the match. Groot talent, fantastische loopwegen, 100% team speler. We zullen nog heel veel plezier aan deze jongen hebben, dat is duidelijk.

De politie ging voor de wedstrijd de ultras voor "süd" fouilleren. Uit protest daarentegen ging de gele muur pas in de 2de helft aan het werk. Er waren daarover veel discussie na de wedstrijd.

Facit: We hebben geduldig en volwassen gespeeld maar moeten de kansen beter benutten. Ik hoop dat we in de loop van de seizoen nog beter gaan combineren. Vrijdag tegen Werder wordt het een vergelijkbare wedstrijd.

18 augustus 2013 om 21:45

Ik dacht laatst er nog aan dat Dortmund, voor het geval Dortmund weinig opties meer heeft op de vleugel, Patrick Herrmann moet kopen, maar Hofmann vind ik ook een goeie speler en die komt vanuit de jeugd.

18 augustus 2013 om 23:25

Gelemuur, bedankt voor de duidelijke analyse.

Even iets anders, bestaat er volgens jouw nog een kans dat Lewa zijn contract zou verlengen?

19 augustus 2013 om 08:23

Denk het niet, anders gaat die zich toch belachelijk maken, vind ik. Maar, je weet het nooit. In de beginfase bij BVB was zijn "favoriete" club Manu.

In de loop van de seizoen kan zijn mening misschien nogmaals veranderen. Ik denk niet dat die bijtekent. Deze seizoen verdiend die ongeveer 5 mil €. Bayern zal hem (in vergelijking met de andere salarissen daar) ongeveer 7 mil € betalen. Real was ook heel geinteresseerd, we zullen zien.

Interessant zijn 2 mogelijke scenario s: '

A) Pep gaat Götze als spits benutten, dan is de vraag hoe succesvol wordt dat, en, creeert deze ontwikkeling nieuw overleg bij Lewa

B) Hoe ontwikkelt zich Draxler bij Schalke, en, zal Ohm Uli (altijd gecharmeerd van Duitse internationals) uiteindelijk niet de voorkeur aan hem geven. In het systeem Pep zal die wel passen.

Ik ben wel blij voor Jos Luhukay en zijn Hertha. Vandaag bijna weer gewonnen. Het lijkt erop alsof ze zich kunnen manifesteren in de BL.

18 augustus 2013 om 21:57

2-2 jammer dat het net niet gelukt is om de 3 punten mee naar Berlijn te nemen. Nu ga ik me opmaken voor de wedstrijd tegen hsv. Kijk er enorm naar uit om Hertha in Berlijn aan de slag te zien!!

Hij doet z'n best om te tonen dat hij absoluut weg wil hé. Zijn Ducksch en Hofmann potentiële basisspelers bij Dortmund?

18 augustus 2013 om 23:26

Edenhazard, waarom zet jij een foto van Thorgan Hazard?

19 augustus 2013 om 08:26

Eigenlijk zijn ze dat al, zeker Hofmann, uitgaande van het feit dat per wedstrijd 14 spelers constant ingezet worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren